NRK Meny
Normal

Smånervøs Kristoff går for seier og gul trøye

KORSIKA/OSLO (NRK.no): Tour de France-debutant Alexander Kristoff kjenner på nervene før åpningsetappen, men drømmer om «to seiere i én».

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff imponerte stort da han spurtslo blant andre Peter Sagan i Sveits rundt tidligere i år.

Foto: PETER KLAUNZER / Ap

– Jeg skal prøve å vinne etappen, sier Alexander Kristoff offensivt til NRK.no før åpningsetappen av Tour de France.

Nordmannen har satt seg som mål å vinne en etappe i sitt første Tour de France. Det får han også flere muligheter til som Katusja-lagets spurtkanon, og første seiersmulighet kommer på åpningsetappen lørdag.

– Alle vil vel vinne den første etappen. Det er ikke bare jeg som drømmer om det. Vinner du den, får du også gul trøye. Det er på en måte to seiere i én, så det hadde vært en drøm, sier nordmannen.

Smånervøs

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff innrømmer at han er litt nervøs for Tour de France-debuten. – Jeg kjenner at dette er et viktig løp, sier han.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

25-åringen prøver å gå inn i Tour de France på samme måte som i et hvilket som helst annet løp, men klarer ikke helt å kvitte se med følelsen av at Tour de France-deltagelse betyr litt ekstra.

– Jeg skal bare sykle løp som jeg har gjort mange ganger før, så jeg vet egentlig hva jeg skal gjøre. Men jeg kjenner at dette er et viktig løp, så da blir man så klart litt nervøs, sier Kristoff.

Og selv om målet er etappeseier, blir han ikke skuffet om det ikke skulle skje lørdag.

– Jeg blir ikke overrasket hvis jeg ikke vinner, det er ingen nedtur. Men det ville i alle fall vært en veldig opptur om jeg vant, sier han blidt.

Vil bli i Katusja

Den norske proffsyklisten har blitt en ettertraktet mann blant flere av lagene i verdenstour-sirkuset. Han har likevel fremforhandlet ny kontrakt med sitt nåværende lag, og har store planer om å bli i Katusja.

– Jeg har det veldig bra her, og langsiktig kan det være smart å bli værende. Tilbudene er så å si ganske like over alt, så jeg taper ikke mye på å bli her kontra andre lag, sier han.

For det økonomiske er foreløpig ikke det mest avgjørende for 25-åringen.

– Her har jeg en veldig bra posisjon. Jeg kjører klassikerne som kaptein og får lov til å spurte for etappeseire her, selv om jeg ikke har bygget et lag rundt meg. Jeg har ikke vist nok til å få det, når vi har en så stor kaptein som Joaquim Rodriguez, sier nordmannen.

De øvrige rytterne på laget skal hjelpe sammenlagtkandidat Rodriguez så langt opp på resultatlista som mulig, og da blir det ikke mye opptrekk for lagets spurter. Mmen Kristoff er mannen Katusja satser på når etappene ender i spurt.

– Vi har ikke noen andre å kjøre for på de etappene, så da regner jeg med at de kjører for meg, sier Kristoff.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg