Fuglsang veier 67,5 kg. Nå skal han slanke seg til mer Tour de France-suksess

– Jeg må gå ned et par kilo for å henge med i fjellene, sier danske Jakob Fuglsang som endte på en sterk 7.-plass sammenlagt i årets Tour de France.

Jakob Fuglsang

Danske Jakob Fuglsang (Astana) drar på nederlandske Bauke Mollema (Belkin) på den 20. etappen i Tour de France. Mollema veier 3,5 kilo mindre enn Fuglsang og slo dansken med 35 sekunder i sammendraget.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Dansken har sluttet å gå på styrkerommet og innen neste sommer er målet å få mindre overarmer.

– Det er alltid noe fett jeg kan kvitte meg med. Nå veier skuldrene og overarmene for mye, sier Fuglsang til den danske avisen BT.

Jakob Fuglsang

Jakob Fuglsang er lettere enn de aller fleste, men er ikke fornøyd.

Foto: THIERRY ROGE / Reuters

Neste sommer er danskens mål en topp fem-plassering i touren, samt pallen i Giro d'Italia og Vuelta a España.

– Skal jeg klare det må jeg bli bedre i bakkene, og det blir jeg hvis jeg går ned i vekt, sier dansken.

 • Se faktaboks til høyre for vekt og høyde på topp sju-rytterne

– Ikke farlig

Tross sin allerede beskjedne vekt mener Fuglsang det ikke er skadelig for han å gå ned i vekt.

– Vekttapet skal skje på en sunn måte. Under OL i Beijing veide jeg 65,5 kilo og klarte meg bra. Nå har jeg mer muskler og har klart meg gjennom touren uten dårlige dager. Jeg har litt å ta av, sier han.

Tidligere i sommer har NRK.no skrevet om tyske Jens Voigt, som gikk inn i sommerens Tour de France med en fettprosent på 4,9.

Froome over 70 kg

Fuglsang, som ble den suverent beste skandinaven i Tour de France, endte til slutt 12 minutter og 17 sekunder bak vinner Chris Froome.

Ifølge rytterprofilene som ligger på hjemmesiden til det prestisjetung rittet, er Sky-rytteren den eneste av rytterne som endte foran Fuglsang på resultatlista som veier mer enn dansken. Siden Froome også er den høyeste av dem er han den eneste topp sju-rytteren over 70 kilo (72 kg).

Froome avgjorde årets ritt i fjellene, med blant annet en maktdemonstrasjon opp til Mont Ventoux på den 15.etappen.

Siste nytt

 • Stabæk henter Soton-talent

  Kornelius Normann Hansen (19) har vært en del av Southampton-akademiet de tre siste årene, men nå vender han hjem til Norge og Stabæk, melder klubben på sine nettsider. 19-åringen har signert en avtale ut 2022-sesongen.

  Kornelius Normann Hansen
  Foto: Fredrik Hagen
 • Årsbeste av Isene i diskos

  Ola Stunes Isene viste god form i diskosringen under Muliglekene i friidrett i Jessheim søndag. 63,82 var både banerekord og klar norsk årsbeste.

  Isene hadde også gyldige kast på 61,28 og 60,80 i søndagens stevne. Vinnerresultatet var snaut fire meter bak hans personlige rekord fra i fjor.

  I stevnet som ble avviklet med strenge smittevernregler måtte Isene blant annet hente diskosen selv etter sine kast, skriver Norges Friidrettsforbund på sitt nettsted.

  Isene
  Foto: Jessica Gow/TT / Jessica Gow/TT
 • Carlsen tok første stikk mot So

  Magnus Carlsen vant de to første hurtigsjakkpartiene i kvartfinalen mot Wesley So i onlineturneringen Rapid Challenge, og amerikaneren ga opp.

  Dermed tok Carlsen første stikk i kvartfinaleduellen som utkjempes i best av tre kamper.

  Kampen mellom Carlsen og So fortsetter tirsdag. Dersom So vinner og det står 1-1, avgjøres det hele i siste kamp onsdag.

  1D_QdRP7-Q4
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge

Sendeplan

Kl. Program Kanal