NRK Meny
Normal

Fuglsang veier 67,5 kg. Nå skal han slanke seg til mer Tour de France-suksess

– Jeg må gå ned et par kilo for å henge med i fjellene, sier danske Jakob Fuglsang som endte på en sterk 7.-plass sammenlagt i årets Tour de France.

Jakob Fuglsang

Danske Jakob Fuglsang (Astana) drar på nederlandske Bauke Mollema (Belkin) på den 20. etappen i Tour de France. Mollema veier 3,5 kilo mindre enn Fuglsang og slo dansken med 35 sekunder i sammendraget.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Dansken har sluttet å gå på styrkerommet og innen neste sommer er målet å få mindre overarmer.

– Det er alltid noe fett jeg kan kvitte meg med. Nå veier skuldrene og overarmene for mye, sier Fuglsang til den danske avisen BT.

Jakob Fuglsang

Jakob Fuglsang er lettere enn de aller fleste, men er ikke fornøyd.

Foto: THIERRY ROGE / Reuters

Neste sommer er danskens mål en topp fem-plassering i touren, samt pallen i Giro d'Italia og Vuelta a España.

– Skal jeg klare det må jeg bli bedre i bakkene, og det blir jeg hvis jeg går ned i vekt, sier dansken.

 • Se faktaboks til høyre for vekt og høyde på topp sju-rytterne

– Ikke farlig

Tross sin allerede beskjedne vekt mener Fuglsang det ikke er skadelig for han å gå ned i vekt.

– Vekttapet skal skje på en sunn måte. Under OL i Beijing veide jeg 65,5 kilo og klarte meg bra. Nå har jeg mer muskler og har klart meg gjennom touren uten dårlige dager. Jeg har litt å ta av, sier han.

Tidligere i sommer har NRK.no skrevet om tyske Jens Voigt, som gikk inn i sommerens Tour de France med en fettprosent på 4,9.

Froome over 70 kg

Fuglsang, som ble den suverent beste skandinaven i Tour de France, endte til slutt 12 minutter og 17 sekunder bak vinner Chris Froome.

Ifølge rytterprofilene som ligger på hjemmesiden til det prestisjetung rittet, er Sky-rytteren den eneste av rytterne som endte foran Fuglsang på resultatlista som veier mer enn dansken. Siden Froome også er den høyeste av dem er han den eneste topp sju-rytteren over 70 kilo (72 kg).

Froome avgjorde årets ritt i fjellene, med blant annet en maktdemonstrasjon opp til Mont Ventoux på den 15.etappen.

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal