Wiggins så ikke Froome vinne TdF: – Orket ikke å se på

Sir Bradley Wiggins (33) hevder han ikke så et eneste minutt av årets Tour de France - der lagkamerat og rival Chris Froome stakk av med sammenlagtseieren.

Bradley Wiggins

Bradley Wiggins har ikke konkurrert siden han måtte trekke seg fra Giro d'Italia i mai-måned. Nå er briten endelig tilbake i Sky-trøya.

Foto: Gian Mattia D'Alberto / Ap

Wiggins, som vant Touren i fjor, måtte trekke seg fra Tour-deltakelse bare uker før årets utgave rullet igang på Korsika.

Dermed var Chris Froome selvskreven som kaptein på Team Sky - en rolle Wiggins har innehatt de siste årene.

Wiggins orket ikke å følge med på lagkameratens vei mot en suveren sammenlagtseier.

– Jeg så ikke på. Jeg klarte ikke å se på, sier Wiggins ifølge Guardian.

Wiggins sykler igjen

Wiggins er tilbake på sykkelsetet, og konkurrerer for tiden i Polen Rundt - hans første sykkelritt siden han måtte trekke seg fra Giro d'Italia i mai.

– Jeg hadde elsket å delta i Touren, men hatet å se det på TV hjemmefra. Jeg har forsøkt å fokusere på det positive, istedet for å bli deppa av å sitte foran TVen. Det eneste jeg fikk med meg var at en lagbuss satte seg fast i målseilet, sier Wiggins.

Episoden Wiggins refererer til, inntraff allerede på den første etappen, der lagbussen til Orica GreenEdge-laget satte seg fast i målseilet like før rytterne skulle spurte om seieren.

Wiggins forteller videre at han ikke tenker å sykle årets utgave av Spania Rundt, men heller satse fullt og helt på VM-medalje i september.

I august i fjor ble Wiggins olympisk mester i temporitt i London-OL.

Siste nytt

 • Stabæk henter Soton-talent

  Kornelius Normann Hansen (19) har vært en del av Southampton-akademiet de tre siste årene, men nå vender han hjem til Norge og Stabæk, melder klubben på sine nettsider. 19-åringen har signert en avtale ut 2022-sesongen.

  Kornelius Normann Hansen
  Foto: Fredrik Hagen
 • Årsbeste av Isene i diskos

  Ola Stunes Isene viste god form i diskosringen under Muliglekene i friidrett i Jessheim søndag. 63,82 var både banerekord og klar norsk årsbeste.

  Isene hadde også gyldige kast på 61,28 og 60,80 i søndagens stevne. Vinnerresultatet var snaut fire meter bak hans personlige rekord fra i fjor.

  I stevnet som ble avviklet med strenge smittevernregler måtte Isene blant annet hente diskosen selv etter sine kast, skriver Norges Friidrettsforbund på sitt nettsted.

  Isene
  Foto: Jessica Gow/TT / Jessica Gow/TT
 • Carlsen tok første stikk mot So

  Magnus Carlsen vant de to første hurtigsjakkpartiene i kvartfinalen mot Wesley So i onlineturneringen Rapid Challenge, og amerikaneren ga opp.

  Dermed tok Carlsen første stikk i kvartfinaleduellen som utkjempes i best av tre kamper.

  Kampen mellom Carlsen og So fortsetter tirsdag. Dersom So vinner og det står 1-1, avgjøres det hele i siste kamp onsdag.

  1D_QdRP7-Q4
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge

Sendeplan

Kl. Program Kanal