NRK Meny
Normal

Wiggins så ikke Froome vinne TdF: – Orket ikke å se på

Sir Bradley Wiggins (33) hevder han ikke så et eneste minutt av årets Tour de France - der lagkamerat og rival Chris Froome stakk av med sammenlagtseieren.

Bradley Wiggins

Bradley Wiggins har ikke konkurrert siden han måtte trekke seg fra Giro d'Italia i mai-måned. Nå er briten endelig tilbake i Sky-trøya.

Foto: Gian Mattia D'Alberto / Ap

Wiggins, som vant Touren i fjor, måtte trekke seg fra Tour-deltakelse bare uker før årets utgave rullet igang på Korsika.

Dermed var Chris Froome selvskreven som kaptein på Team Sky - en rolle Wiggins har innehatt de siste årene.

Wiggins orket ikke å følge med på lagkameratens vei mot en suveren sammenlagtseier.

– Jeg så ikke på. Jeg klarte ikke å se på, sier Wiggins ifølge Guardian.

Wiggins sykler igjen

Wiggins er tilbake på sykkelsetet, og konkurrerer for tiden i Polen Rundt - hans første sykkelritt siden han måtte trekke seg fra Giro d'Italia i mai.

– Jeg hadde elsket å delta i Touren, men hatet å se det på TV hjemmefra. Jeg har forsøkt å fokusere på det positive, istedet for å bli deppa av å sitte foran TVen. Det eneste jeg fikk med meg var at en lagbuss satte seg fast i målseilet, sier Wiggins.

Episoden Wiggins refererer til, inntraff allerede på den første etappen, der lagbussen til Orica GreenEdge-laget satte seg fast i målseilet like før rytterne skulle spurte om seieren.

Wiggins forteller videre at han ikke tenker å sykle årets utgave av Spania Rundt, men heller satse fullt og helt på VM-medalje i september.

I august i fjor ble Wiggins olympisk mester i temporitt i London-OL.

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal