Wiggins så ikke Froome vinne TdF: – Orket ikke å se på

Sir Bradley Wiggins (33) hevder han ikke så et eneste minutt av årets Tour de France - der lagkamerat og rival Chris Froome stakk av med sammenlagtseieren.

Bradley Wiggins

Bradley Wiggins har ikke konkurrert siden han måtte trekke seg fra Giro d'Italia i mai-måned. Nå er briten endelig tilbake i Sky-trøya.

Foto: Gian Mattia D'Alberto / Ap

Wiggins, som vant Touren i fjor, måtte trekke seg fra Tour-deltakelse bare uker før årets utgave rullet igang på Korsika.

Dermed var Chris Froome selvskreven som kaptein på Team Sky - en rolle Wiggins har innehatt de siste årene.

Wiggins orket ikke å følge med på lagkameratens vei mot en suveren sammenlagtseier.

– Jeg så ikke på. Jeg klarte ikke å se på, sier Wiggins ifølge Guardian.

Wiggins sykler igjen

Wiggins er tilbake på sykkelsetet, og konkurrerer for tiden i Polen Rundt - hans første sykkelritt siden han måtte trekke seg fra Giro d'Italia i mai.

– Jeg hadde elsket å delta i Touren, men hatet å se det på TV hjemmefra. Jeg har forsøkt å fokusere på det positive, istedet for å bli deppa av å sitte foran TVen. Det eneste jeg fikk med meg var at en lagbuss satte seg fast i målseilet, sier Wiggins.

Episoden Wiggins refererer til, inntraff allerede på den første etappen, der lagbussen til Orica GreenEdge-laget satte seg fast i målseilet like før rytterne skulle spurte om seieren.

Wiggins forteller videre at han ikke tenker å sykle årets utgave av Spania Rundt, men heller satse fullt og helt på VM-medalje i september.

I august i fjor ble Wiggins olympisk mester i temporitt i London-OL.

Siste nytt

 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort
 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke

Sendeplan

Kl. Program Kanal