NRK Meny
Normal

Kristoff dropper oppkjøringsritt for første gang på sju år: – Må ta noen grep

Alexander Kristoff står over tradisjonelle Scheldeprijs for å vinne Paris-Roubaix.

Alexander Kristoff

VIL VINNE I ROUBAIX: Alexander Kristoff gjør alt for å maksimere forberedelsene inn mot Paris-Roubaix. Som å endre på en inngått rittplan.

Foto: Pascal Guyot / AFP

Den norske sykkelstjernen tar grep foran vårens siste store mål: Paris-Roubaix til helgen.

Stein Ørn

FORKLARER ENDRINGEN: Alexander Kristoffs trener Stein Ørn (bildet) mener det er best å droppe Scheldeprijs denne sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kristoff dropper nemlig det belgiske endagsrittet Scheldeprijs på onsdag. Det er første gang på sju år at Katusha-Alpecin-kapteinen ikke stiller i rittet, som han vant i 2015.

– Årsaken er for å optimalisere treningen og betingelsene i forkant av Paris- Roubaix. Det er nødvendig å gjøre noen justeringer fra år til år, sier Kristoffs trener og stefar, Stein Ørn, til NRK.

– Det er også fordi Scheldeprijs innebærer en betydelig risiko for velt og skader. Det pleier alltid å være en stor velt i spurten der. Samtidig ønsker vi også å ha litt mer kontroll på treningsprosessen inn mot Paris-Roubaix, sier han.

– Må ta noen grep

For Ørn er klar på at eleven har noe uoppgjort i den franske klassikeren.

– Det er spesielt viktig å gjøre noe når man har hatt resultater i Paris-Roubaix som ikke har vært etter forventningene. Da må man ta noen grep, sier Ørn.

For Kristoff har ikke helt fått det til å klaffe i den tøffe brosteinsklassikeren. 9.-plassen i 2013 er det beste resultatet, og det er ikke godt nok for en rytter som har «samlet» på topp-fem-plasseringer i både Flandern rundt og Milano-Sanremo de siste årene.

I helgen ble det en 5. plass i nettopp Flandern rundt. Der ble Kristoff hektet av, og han mente selv han ikke hadde formen inne til å kjempe om seieren.

Ørn gir likevel tommelen opp til Kristoff.

Alexander Kristoff, Scheldeprijs 2015

BLIR INGEN REPRISE: Her vinner Alexander Kristoff rittet Scheldeprijs i 2015. I år går rittet uten rogalendingen.

Foto: Virginia Mayo / AP

– Flandern rundt var en god prestasjon av Alexander. Han fikk maksimalt ut av det, slik situasjonen i rittet utviklet seg. Han var med i det første bruddet, noe som var et gunstig taktisk valg. Så kom det en dum velt (av Peter Sagan, journ.anm.), som gjorde at Philippe Gilbert fikk stikke alene til mål.

– Men til avslutningen kom Alexander seg tilbake og vant spurten i feltet bak. Det var veldig bra, sier Ørn.

– Et fysisk nivå som er høyere enn noensinne

Han mener også formen nå er stigende og lover bra før Paris-Roubaix.

– Det han leverte i De Panne viser at han har et fysisk nivå som er høyere enn noensinne. Han ble nummer to på en tempoetappe. Det har han aldri vært i nærheten av tidligere. Så de fysiske prestasjonene er det ingenting å si på.

– Men sykkel er en taktisk idrett. Det handler om å gjøre de riktige valgene til riktig tid. Jeg tror likevel at Alexander er godt forberedt til Paris-Roubaix.

Siste nytt

 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag