Kristoff dropper oppkjøringsritt for første gang på sju år: – Må ta noen grep

Alexander Kristoff står over tradisjonelle Scheldeprijs for å vinne Paris-Roubaix.

Alexander Kristoff

VIL VINNE I ROUBAIX: Alexander Kristoff gjør alt for å maksimere forberedelsene inn mot Paris-Roubaix. Som å endre på en inngått rittplan.

Foto: Pascal Guyot / AFP

Den norske sykkelstjernen tar grep foran vårens siste store mål: Paris-Roubaix til helgen.

Stein Ørn

FORKLARER ENDRINGEN: Alexander Kristoffs trener Stein Ørn (bildet) mener det er best å droppe Scheldeprijs denne sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kristoff dropper nemlig det belgiske endagsrittet Scheldeprijs på onsdag. Det er første gang på sju år at Katusha-Alpecin-kapteinen ikke stiller i rittet, som han vant i 2015.

– Årsaken er for å optimalisere treningen og betingelsene i forkant av Paris- Roubaix. Det er nødvendig å gjøre noen justeringer fra år til år, sier Kristoffs trener og stefar, Stein Ørn, til NRK.

– Det er også fordi Scheldeprijs innebærer en betydelig risiko for velt og skader. Det pleier alltid å være en stor velt i spurten der. Samtidig ønsker vi også å ha litt mer kontroll på treningsprosessen inn mot Paris-Roubaix, sier han.

– Må ta noen grep

For Ørn er klar på at eleven har noe uoppgjort i den franske klassikeren.

– Det er spesielt viktig å gjøre noe når man har hatt resultater i Paris-Roubaix som ikke har vært etter forventningene. Da må man ta noen grep, sier Ørn.

For Kristoff har ikke helt fått det til å klaffe i den tøffe brosteinsklassikeren. 9.-plassen i 2013 er det beste resultatet, og det er ikke godt nok for en rytter som har «samlet» på topp-fem-plasseringer i både Flandern rundt og Milano-Sanremo de siste årene.

I helgen ble det en 5. plass i nettopp Flandern rundt. Der ble Kristoff hektet av, og han mente selv han ikke hadde formen inne til å kjempe om seieren.

Ørn gir likevel tommelen opp til Kristoff.

Alexander Kristoff, Scheldeprijs 2015

BLIR INGEN REPRISE: Her vinner Alexander Kristoff rittet Scheldeprijs i 2015. I år går rittet uten rogalendingen.

Foto: Virginia Mayo / AP

– Flandern rundt var en god prestasjon av Alexander. Han fikk maksimalt ut av det, slik situasjonen i rittet utviklet seg. Han var med i det første bruddet, noe som var et gunstig taktisk valg. Så kom det en dum velt (av Peter Sagan, journ.anm.), som gjorde at Philippe Gilbert fikk stikke alene til mål.

– Men til avslutningen kom Alexander seg tilbake og vant spurten i feltet bak. Det var veldig bra, sier Ørn.

– Et fysisk nivå som er høyere enn noensinne

Han mener også formen nå er stigende og lover bra før Paris-Roubaix.

– Det han leverte i De Panne viser at han har et fysisk nivå som er høyere enn noensinne. Han ble nummer to på en tempoetappe. Det har han aldri vært i nærheten av tidligere. Så de fysiske prestasjonene er det ingenting å si på.

– Men sykkel er en taktisk idrett. Det handler om å gjøre de riktige valgene til riktig tid. Jeg tror likevel at Alexander er godt forberedt til Paris-Roubaix.

Sportsnyheter

Slik feiret byen opprykk – nå må klubben selges

Julian Kristoffersen (24) og Salernitana satte fotballgale Salerno på hodet med opprykk til Serie A. Men det er fortsatt ett problem.

Siste nytt

 • Ruud klar for Genevé-turnering

  Tennisproffen Casper Ruud og hans entourage er klare for ATP250-turneringen i Genevé som starter søndag.

  Casper Ruud valgte å stå over denne ukens ATP 1000-turnering på grusen i Roma etter at han kjente litt småvondt her og der og at de ikke ville ta noen sjanser.

  – Vi reiser til Genevé i dag, sier trener og faren Christian Ruud til NTB.

  Spain Tennis
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Lunde Pedersen med to brudd i hånda

  Skøyteløper Sverre Lunde Pedersen har pådratt seg to brudd i hånda og rift i leveren. Det skriver skøyteforbundet i en pressemelding.

  Han havnet i går en sykkelulykke og ble fraktet til Arendal sykehus. I dag befinner han seg på Ullevål sykehus.

  Skøyteforbundet skriver at Lunde Pedersen mistet kontrollen over sykkelen etter å ha kjørt i ett hull i veien, og krasjet ut på siden av veien.

  De opplyser at han er våken og klar og ved godt mot.

  Netherlands Speed Skating European Championships
  Foto: Peter Dejong / AP
 • United-stjerne utsatt for rasisme

  Manchester Uniteds Fred ble utsatt for rasisme i sosiale medier etter 2-4-tapet for Liverpool. Det er ikke første gang Fred blir hetset denne sesongen.

  Brasilianeren ble også utsatt for rasisme etter FA Cup-exiten mot Leicester i mars.

  – Vi er større og bedre enn det, sa Fred den gang ifølge SkySports.

  Fred ble byttet ut etter 63 minutter i torsdagens tap og fikk rasistiske meldinger på sin Instagram-konto etter kampen.

  Flere av hans lagkamerater har også blitt utsatt for rasisme denne sesongen. Både Anthony Martial, Axel Tuanzebe og Marcus Rashford har alle vært ute og sagt ifra om hets. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Michael Regan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal