NRK Meny
Normal

Kristoff dropper oppkjøringsritt for første gang på sju år: – Må ta noen grep

Alexander Kristoff står over tradisjonelle Scheldeprijs for å vinne Paris-Roubaix.

Alexander Kristoff

VIL VINNE I ROUBAIX: Alexander Kristoff gjør alt for å maksimere forberedelsene inn mot Paris-Roubaix. Som å endre på en inngått rittplan.

Foto: Pascal Guyot / AFP

Den norske sykkelstjernen tar grep foran vårens siste store mål: Paris-Roubaix til helgen.

Stein Ørn

FORKLARER ENDRINGEN: Alexander Kristoffs trener Stein Ørn (bildet) mener det er best å droppe Scheldeprijs denne sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kristoff dropper nemlig det belgiske endagsrittet Scheldeprijs på onsdag. Det er første gang på sju år at Katusha-Alpecin-kapteinen ikke stiller i rittet, som han vant i 2015.

– Årsaken er for å optimalisere treningen og betingelsene i forkant av Paris- Roubaix. Det er nødvendig å gjøre noen justeringer fra år til år, sier Kristoffs trener og stefar, Stein Ørn, til NRK.

– Det er også fordi Scheldeprijs innebærer en betydelig risiko for velt og skader. Det pleier alltid å være en stor velt i spurten der. Samtidig ønsker vi også å ha litt mer kontroll på treningsprosessen inn mot Paris-Roubaix, sier han.

– Må ta noen grep

For Ørn er klar på at eleven har noe uoppgjort i den franske klassikeren.

– Det er spesielt viktig å gjøre noe når man har hatt resultater i Paris-Roubaix som ikke har vært etter forventningene. Da må man ta noen grep, sier Ørn.

For Kristoff har ikke helt fått det til å klaffe i den tøffe brosteinsklassikeren. 9.-plassen i 2013 er det beste resultatet, og det er ikke godt nok for en rytter som har «samlet» på topp-fem-plasseringer i både Flandern rundt og Milano-Sanremo de siste årene.

I helgen ble det en 5. plass i nettopp Flandern rundt. Der ble Kristoff hektet av, og han mente selv han ikke hadde formen inne til å kjempe om seieren.

Ørn gir likevel tommelen opp til Kristoff.

Alexander Kristoff, Scheldeprijs 2015

BLIR INGEN REPRISE: Her vinner Alexander Kristoff rittet Scheldeprijs i 2015. I år går rittet uten rogalendingen.

Foto: Virginia Mayo / AP

– Flandern rundt var en god prestasjon av Alexander. Han fikk maksimalt ut av det, slik situasjonen i rittet utviklet seg. Han var med i det første bruddet, noe som var et gunstig taktisk valg. Så kom det en dum velt (av Peter Sagan, journ.anm.), som gjorde at Philippe Gilbert fikk stikke alene til mål.

– Men til avslutningen kom Alexander seg tilbake og vant spurten i feltet bak. Det var veldig bra, sier Ørn.

– Et fysisk nivå som er høyere enn noensinne

Han mener også formen nå er stigende og lover bra før Paris-Roubaix.

– Det han leverte i De Panne viser at han har et fysisk nivå som er høyere enn noensinne. Han ble nummer to på en tempoetappe. Det har han aldri vært i nærheten av tidligere. Så de fysiske prestasjonene er det ingenting å si på.

– Men sykkel er en taktisk idrett. Det handler om å gjøre de riktige valgene til riktig tid. Jeg tror likevel at Alexander er godt forberedt til Paris-Roubaix.

Siste nytt

 • Mållaust for Kamaras Crew

  Verken Ola Kamara eller hans lag Columbus Crew makta å score mot Toronto i første conference-finale i MLS-ligaen i natt. Kampen enda 0-0, og Kamara spela heile kampen.

  Returkampen går i Toronto 29. november, og vinnaren går til MLS-finale 9. desember.

  Ola Kamara
  Foto: Aaron Doster / Reuters
 • Tap for Norge i EM

  Thomas Ulsrud og co. tapte 7–8 for Skottland i curling-EM tirsdag kveld. Det var 7–7 etter ti omganger, og Skottland sikret seieren etter ekstraomgang.

  Det var Norges andre tap i EM, melder NTB.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP
 • Zahids APOEL fikk juling av Real

  Ghayas Zahid spilte hele mesterligaoppgjøret mot Real Madrid da spanjolene vant 6–0 over APOEL tirsdag kveld.

  Karim Benzema (2), Cristiano Ronaldo (2), Luka Modric og Nacho Fernandez scoret målene for Real.

  APTOPIX Germany Soccer Champions League
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal