Hopp til innhold

Krevde taletid for tordentale – mener russerne beskyttes

Benoit Paire vekket oppsikt da han – uten avtale – krevde å få sagt sin mening. Han var ikke nådig mot herrenes utøverorganisasjon (ATP).

xxhCQJVg_Ho

KREVDE OPPMERKSOMHET: Benoit Paire hadde mye på hjertet etter tapet i French Open.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Ingen hadde egentlig bedt Benoit Paire snakke etter tapet hans mot Ilja Ivasjka i 1. runde av French Open. Men den frittalende franskmannen oppsøkte like gjerne pressen på egen hånd.

Han krevde taletid.

Mens Casper Ruud slet seg gjennom en firetimerskamp mot Jo-Wilfried Tsonga i etasjen over, fyrte Paire løs mot beslutningstakerne i herretennis.

– Jeg er lei meg

Kampen mot Ivasjka brydde han lite. Han ville snakke om Wimbledon etter at de ble fratatt poeng som følge av at de utestenger russiske og hviterussiske spillere:

– Jeg vil vite om ATP beskytter spillere eller Russland?

Paire mener feiden mellom Wimbledon og ATP først og fremst skader spillerne. Han er kraftig irritert over at alle de ikke ble konsultert, og mener de aller fleste ønsker å spille Wimbledon med poeng. I likhet med en rekke andre spillere kaller han det nå en «utstilling».

– Jeg er lei meg på vegne av russerne og hviterusserne, men det er de som skaper problemene. Og alle ATP-spillerne betaler prisen.

– Det er krig i Russland, så det er grunn til å sanksjonere. Men ATP burde beskytte flertallet, ikke fire-fem spillere.

Paire nevner verdenstoer Daniil Medvedev spesifikt. Andre russiske spillere i verdenstoppen er Andrej Rubljov (7 i verden) Karen Khatsjanov (25), Aslan Karatsev (41).

Han drar linjene til covid og mener det aldri ville vært aktuelt å avlyse turneringer fordi 3–4 spillere ble smittet eller ikke kunne delta.

– Det er absurd

Verdensener Novak Djokovic er blant dem som rammes hardest av at ATP stripper Wimbledon for poeng. Han mister dermed 2000 poeng uten mulighet til å forsvare dem. Samtidig mener han – i likhet med ATP – at det er riktig som følge av turneringens beslutning å utestenge russerne.

Ironisk nok kan nå Wimbledon-sanksjonene ende med at verdenseneren er russisk etter turneringen:

– Det er absurd, sier Paire.

– Jeg drar dit for å plukke opp premiepengene mine, slik jeg ville gjort i en utstillingsturnering.

8B89d7rhG78

BLIR DRATT FREM: Daniil Medvedev.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Medvedev kalte standpunktet argumentene til ATP mer logiske enn Wimbledons på sin pressekonferanse. Han skulle gjerne spilt.

Men verken han eller de andre russiske spillerne er veldig klare i talen den ene eller andre veien.

Rubljov er imidlertid tydelig på en ting:

– Wimbledon brøt avtalen med ATP.

– Når forholdet er som nå, kan det kun gå galt, sier den russiske stjernen, som tidligere har markert avstand mot krigen i Ukraina.

Han ber organisasjonene samarbeide, slik at tennisen kan forenes og vokse som idrett.

PS! Paire var trolig Paris’ travleste mann tirsdag. Etter å ha tapt og levert tiraden, tok han farvel med Tsonga på hovedbanen foran et nesten fullsatt stadion. Deretter spilte han double-kamp og tok seg videre til 2. runde av turneringen.

Siste nytt

 • Viking vil utestenge tilhengere og vurderer politianmeldelse

  En gruppe Rosenborg-supportere ble angrepet av en supportergruppering fra Viking etter eliteseriekampen i Stavanger. Nå vurderes det anmeldelse.

  Iført finlandshetter for å skjule sin identitet, gikk det som trolig var en gruppe Viking-supportere til angrep på en gjeng Rosenborg-tilhengere rett utenfor stadionet i Jåttåvågen, skriver Stavanger Aftenblad.

  Avisen beskriver supporterne som alternative fotballfans. To personer er allerede identifisert, mens det jobbes for å identifisere flere, skriver avisen.

  – Det som skjedde utenfor stadion søndag kveld, de scenene vi så der, det skal aldri få skje igjen, sier arrangementssjef i Viking, Børge Moi Nilsen, til Aftenbladet. (NTB)

  Eliteserien 2022: Viking - Rosenborg (1-1)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Knudsen i LSK til neste sommar

  LSK-sportssjef Simon Mesfin stadfestar overfor Romerikes Blad at Magnus Knudsen blir hos dei gulkledde på ein avtale fram til neste sommar

  Fifa tillet utanlandske spelarar i den russiske ligaen å suspendere sine kontaktar fram til 30. juni i år fordi Russland invaderte Ukraina. I juni forlenga dei moglegheita med eitt år.

  Magnus Knudsen blei seld til Rostov frå Lillestrøm på tampen av 2021, men berre nokre månader inne i årets sesong var han tilbake hos Kanarifuglene da han nytta seg av denne moglegheita.

  Til Romerikes Blad opplyser LSK-sportssjef Simon Mesfin at klubben og spelaren har inngått ein avtale om at han held fram hos serieleiaren i eliteserien.

  – Vi er einig om ein avtale med Magnus til 30. juni neste sommar, seier han til avisa

  Magnus Knudsen har spelt elleve kampar for Lillestrøm i eliteserien denne sesongen.

  NM i fotball 2021: Skeid - Lillestrøm
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • AaFK selger Haugen til dansk klubb

  Aalesunds Sigurd Haugen er klar for danske AGF i Århus, melder klubben. Haugen har vært en av sunnmørsklubbens viktigste spillere. I oppkjøringen til årets sesong ble det hele 15 scoringer og i serien har han scoret syv mål på 13 kamper.

  Haugen drar til Danmark allerede i kveld for å forberede seg til seriestarten i dansk superliga.

  – Det er selvsagt veldig stort, for det er en stor drøm som går i oppfyllelse. Det er noe jeg har jobbet ekstremt hardt for. Jeg er stolt, sier Haugen.

  AGF ansatte nylig Uwe Rösler som hovedtrener. I tillegg er Stig Inge Bjørnebye sportssjef i klubben.

  – Med tanke på det flotte mennesket og forbildet han er blitt for så mange i vår by og region, så er det klart at det smerter å selge Sigurd, sier administrerende direktør i AaFK, Ronny Stokke.

  Sigurd Haugen.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste