NRK Meny
Normal

Karis forklaring på suksessen: – Følte meg skikkelig råtten

Kari Øyre Slind (24) er klar for verdenscupen i langrenn. Paradoksalt nok skyldes det kanskje at hun ble sliten på et gunstig tidspunkt.

Kari Øyre Slind tok en tredjeplass i sesongåpningen på Beitostølen

UT I VERDEN: Kari Øyre Slind kan begynne å forberede seg til verdenscupåpninga.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Slind er den eneste utøveren som er tatt ut til verdenscupåningen i Kuusamo som til daglig ikke er en del av elitelandslaget.

– Det blir stort. Jeg gleder meg skikkelig. Jeg var ikke akkurat forberedt på det før helga, sier Slind til NRK.

Jenta fra Oppdal ble nummer tre på fredagens klassiske distanse på Beitostølen, mens hun tok enda et steg opp på pallen i fristilrennet lørdag.

Måtte slippe opp

Hun sliter fortsatt med å skjønne hvorfor hun plutselig er blant landets tre beste langrennsjenter. Dette er den beste teorien:

– Jeg var endel sliten i forkant av denne helga, så jeg måtte slippe opp på treninga. Jeg daffet rundt og følte meg skikkelig råtten. At jeg slapp opp der, ga meg sikkert overskudd inn mot helga, sier hun.

Selv har hun ikke følt at hun har tatt noe steg siden forrige sesong. O2-testene antyder til og med at utviklingen har gått feil vei.

Men resultatlistene er som kjent mer interessant som fasit enn O2-tester.

– Jeg føler ikke jeg er noe bedre i år enn i fjor. Jeg ble så sjokkert da jeg gjorde det så bra.

Mange avbrekk

– Hva har du gjort?

– Jeg kan ikke skjønne det kan være noe annet enn at jeg har fått kontinuitet i treninga mi. Jeg har hatt en del år med mange avbrekk og litt skader. I år er første gang jeg har trent normalt fra sesongstart.

Fra før har Slind to 22.-plasser som beste resultat i verdenscupen.

I februar tok hun NM-gull i stafett sammen med søstrene Silje og Astrid.

I Kuusamo står en minitour på programmet. Den innledes med klassisk sprint fredag 27. november, og fortsetter med 5/10 km fristil lørdag, før det hele avsluttes med jaktstart i klassisk stil søndag.

– Nå må jeg bare prøve å holde flytsonen og leve på det. Jeg skal bare nyte dette jeg nå, og så får det gå som det går. Man får suge til seg den erfaringa man får, sier 24-åringen.

Intervju med Kari Øyre Slind. Reporter: Ida Nysæter Rasch.

VIDEO: Se intervjuet med Slind etter lørdagens andreplass.

Northug vraket

Norge stiller med ti kvinner i Kuusamo. I herreklassen har Norge elleve plasser, og sender utelukkende landslagsløpere.

Tomas Northug, Sondre Turvoll Fossli og Simen Sveen ble ikke funnet gode nok.

Det betyr at det som ventet ikke ble plass til Martin Löwstrøm Nyenget, til tross for den imponerende rekka med andreplass, åttendeplass og sjetteplass på Beitostølen.

Siste nytt

 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

 • Strømmen senka Sogndal

  Strømmen har hatt ein tung sesong i 1.-divisjon så langt, men fekk seg ein opptur då dei vann 1–0 heime mot Sogndal i dag. Sindre Mauritz-Hansen scora kampens einaste mål etter om lag éin time. Strømmen klatra dermed opp på kvalikplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal