Signerte og får dra på samling: – Får prøve å lære til neste gang

Ett døgn forsinket kan Jørgen Graabak & co. dra på samling, etter at kombinertløperne ble enige med skiforbundet om utøverkontraktene.

Jørgen Graabak

TALSMANN: Jørgen Graabak er tillitsvalgt på kombinertlandslaget.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Torsdag avslørte NRK at Jørgen Graabak, Jan Schmid, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Magnus Krog – hele A-landslaget i kombinert – var nektet å møte til landslagssamling på Lillehammer.

Årsaken var at ingen av dem hadde signert sine kontrakter med Norges Skiforbund.

Fredag ble floken løst.

– Vi har pratet mye de siste dagene og hatt en konstruktiv dialog, og kom etter hvert til et forslag som alle parter kan være fornøyd med. Nå er vi veldig glade for å være i havn og på vei til landslagssamling. Det er det vi har mest lyst til, sier Jørgen Graabak til NRK på vei til Lillehammer fredag ettermiddag.

Diskuterte markedsrettigheter

Han vil ikke utdype hva uenigheten mellom utøverne og forbundet bestod i, men bekrefter at det handlet om markedsrettigheter.

– Det er veldig bra at guttene står samlet, og så har det gått litt på markedsrettigheter og spørsmål rundt det. Jeg har ikke lyst til å si så mye mer enn det, sier Graabak.

Kombinertlandslagets tillitsvalgte føler ikke prosessen har vært lang, selv om halvannen samlingsdag gikk tapt.

– Jeg vil ikke si det har tatt så lang tid, men kontraktene kom på banen ganske sent. I og med at vi ville gjøre en grundig jobb, ble det sånn, konstaterer han.

– Kunne vært tidligere ute

Sett fra løpernes ståsted burde likevel prosessen kommet i gang tidligere.

– Vi kunne sikkert gjort ting bedre, og kanskje burde man vært tidligere ute og ting kunne gått litt fortere, men sånn ble det, så får vi prøve å lære til neste gang, sier Graabak.

Kombinertlandslagets sportssjef, Ivar Stuan, har foreløpig ikke besvart NRKs henvendelser etter at partene kom til enighet.

Også i fjor tok det tid før kombinertløperne kom til enighet med skiforbundet om sine utøveravtaler.

– Håper folk er bevisst

– Det gikk først og fremst på forsikringsordningen til utøverne. Det hadde vi en diskusjon på, og kom etter hvert til en løsning. Så er det gledelig å se at det vi fikk igjennom nå er blitt standard for alle grener, sier Graabak.

Også i langrenn har flere utøvere brukt tid før de signerte sine avtaler med Norges Skiforbund.

– Jeg håper folk er bevisst på hva de skriver under på, stiller spørsmål og sørger for at vi får det vi har krav på og får til avtaler som er gode både for de forskjellige grenene og utøverne som skal representere, sier Jørgen Graabak.

Siste nytt

 • Johansen og Fulham klare for PL

  Fulham sikret plassen i Premier League, etter 2–1 seier i playoff-finalen mot Brentford. Kampen gikk til ekstraomganger, og det var ikke før i slutten av første ekstraomgang at Fulham fant nettmaskene.

  Joe Bryan måket til på frispark og satte inn 1–0, og fem minutter før ordinær tid satt Bryan sin andre scoring for kvelden. Brentford fikk en redusering på overtid, men den kom i seneste laget. Dermed sikret Fulham opprykket som er verdt milliarder.

  Brentford, som ikke har vært i den øverste divisjonen siden 1947, må ta til takke med nok en sesong i Championship. Stefan Johansen satt på benken hele kampen for Fulham.

  Championship Play-Off Final - Brentford v Fulham
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Manchester City signerer ving

  Manchester City har signert den 20 år gamle vingen Ferran Torres fra Valencia. Spanjolen har signert en femårskontrakt med Manchester-klubben.

  – Jeg er så glad for å slutte meg til City. Alle ønsker å spille for angrepslag, og Manchester City er et av de mest offensive lag i verden, sier han til klubbens nettsted.

  Ferran Torres
  Foto: Jose Jordan / AFP
 • Wigan-anke avslått, blir nedrykk

  Den engelske fotballklubben Wigan må belage seg på spill på nivå tre etter at anken mot poengstraffen for å settes under administrasjon ble avvist.

  Wigan ville på sine sportslige resultater ha berget plassen i mesterskapsserien med klar margin, men klubben ble idømt 12 minuspoeng etter å ha blitt satt under administrasjon i begynnelsen av juni da de nye eierne fra Hongkong medga at de ikke greide å overholde klubbens økonomiske forpliktelser.

  Uten straffen ville Wigan endt på 13.-plass, men med straffen havnet klubben nest sist og rykker ned i League One. (NTB)

  Britain Soccer Wigan Finances
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal