Hopp til innhold

Kombinertutøverne nektet å skrive under på landslagskontraktene

Kombinertlandslaget skulle egentlig ha vært på vei til samling på Lillehammer, men ingen av de fem på laget har enn så lenge skrevet under på den nye utøverkontrakten.

OLYMPICS-2018-NORS-M-TEAM/

TOK SØLV: Kombinertlandslaget tok sølv på stafetten i vinterens OL. Jan Schmid (t.v), Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak utgjør også årets landslag, i tillegg til Magnus Krog.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

– Det er riktig, skriver Jørgen Graabak, kombinertlandslagets utøverrepresentant, i en SMS.

NM kombinert sprint

Jørgen Graabak er utøverrepresentant på landslaget.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

For noen uker siden ble fem utøvere tatt ut på neste sesongs kombinertlandslag. I tillegg til Graabak fikk Jan Schmid, Jarl Magnus Riiber, Espen Andersen og Magnus Krog plass på laget.

Det er disse fem som nå avventer før de vil skrive under på utøverkontrakten de har blitt forelagt.

– Vi er ikke helt i mål med avtalen ennå. Men vi er i en konstruktiv prosess, og håper å få den i land om kort tid, skriver Graabak.

– Veldig viktig avtale

Landslaget skal egentlig samles på Lillehammer, men når NRK snakker med landslagssjef Kristian Hammer, medgir han at han pr nå ikke helt vet hvordan det blir med den samlingen, og henviser videre til kombinertsjef Ivar Stuan.

Slik situasjonen er akkurat nå, består nemlig landslaget kun av tre hospitant-utøvere som er med på enkelte samlinger.

– Det jeg kan si foreløpig er at dette er en veldig viktig avtale. Vi ønsker derfor å gjøre dette ordentlig. Avtaleforslaget fra skiforbundet kom veldig sent på banen. Skiforbundets egne retningslinjer sier at man må ha undertegnet avtalen for å kunne dra på samling, dermed fikk vi ikke lov å komme til Lillehammer i dag, skriver Graabak.

Norges Skiforbund Kombinert

Jarl Magnus Riiber (t.v) og Espen Andersen stilte opp på pressekonferanse med skiforbundet senest forrige uke. Da presenterte kombinertlandslaget blant annet sine nye sponsorer.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Håper på snarlig løsning

– Vi ønsker om sagt å gjøre dette på en ordentlig og grundig måte, dermed ble tiden dessverre for knapp. Vi er løsningsorienterte, og opplever at kommunikasjonen er konstruktiv. Forhåpentligvis kommer vi til en løsning snart, slik at vi kommer oss tilbake til arbeidet som skal sørge for at vi kan kjempe om medaljer for Norge til vinteren, sier Graabak, som ikke ønsker å utdype hva slags detaljer det står om.

Tidligere i vår ble det kjent at kombinertprofilen Magnus Moan ikke ønsket å satse videre med landslaget, og derfor har startet en egenfinansiert satsing frem mot vinterens VM i Seefeld.

Norge hadde fire løpere blant de ti beste i verdenscupen i sesongen som var. Jan Schmid gjorde det aller best, da han ble nummer to i sammendraget.

NRK har foreløpig ikke fått snakket med kombinertsjef Ivar Stuan, men også han opplyser i en SMS at han tror og håper avtalen landes innen kort tid.

Siste nytt

 • Norge møter Italia i U21-kvalifisering i fotball

  Norge skal ut i kamper mot Italia, Irland, Tyrkia, Latvia og San Marino i jakten på sluttspillplass i U21-EM i fotball for menn i 2025.

  Det ble klart da trekningen ble gjennomført i Uefas hovedkvarter i Nyon torsdag.

  Norge var på det tredje seedingsnivået og havnet i pulje A. Kampene i kvalifiseringen spilles i tidsrommet mars 2023 til oktober 2024.

  Gruppevinnerne og de tre beste toerlagene tar seg direkte til EM i Slovakia sommeren 2025. De seks øvrige toerne skal ut i omspill om de tre siste plassene.

  Norges U21-landslag spiller i sommer EM-sluttspill i Romania og Georgia. Det varer mellom 21. juni og 8. juli.

  (©NTB)

  Norges hovedtrener Leif Gunnar
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Braathen operert for blindtarmsbetennelse – VM i fare

  Den norske stjernealpinisten Lucas Braathen (22) er operert for akutt blindtarmsbetennelse på sykehuset i østerrikske Zell am See. Det melder Norges Skiforbund i en pressemelding.

  – Fryktelig dårlig timing. VM er av de store målene for meg denne sesongen, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å rekke slalåmrennet 19. februar. Gi meg noen uker så får vi se. Også er det uansett gode prognoser for å få med seg World Cup-rennene etter VM, sier Braathen i pressemeldingen.

  22-åringen fra Bærums Skiklubb mister kommende helgs verdenscuprenn i franske Chamonix, men kan rekke siste VM-øvelse i Courchevel/Meribel, skriver forbundet.

  Braathen hadde trolig kjørt storslalåmrennet i VM 17. februar, men det ser ikke ut til å bli noe av for hans del. Herrenes slalåmrenn er siste dag av VM.

  Instagram har Braathen selv lagt ut bilder fra sykesenga, hvor han takker personalet for å ta hånd om han. Han ble skrevet ut rundt klokken 11.30.

  Det norske gullhåpet har levert en strålende sesong, med tre verdenscupseire og totalt seks pallplasser.

  Han leder slalåmcupen i verdenscupen, og er nummer seks sammenlagt og i storslalåmcupen.

  Lucas Braathen
  Foto: Lucas Braathen / Instagram
 • Stjerneduoen Mol/Sørum åpnet 2023-sesongen med seier

  Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum fortsatte vinnerrekken i 2023-sesongens første kamp mot Italia-duoen Paolo Nicolai/Samuele Cottafava.

  Nordmennene vant i Doha med sifrene 21-15, 19-21, 15-12.

  Mol og Sørum fikk en knallgod start og opparbeidet seg raskt en åtte poengs ledelse på stillingen 10-2.

  Italienerne spilte seg mer med i kampen utover i settet, men måtte til slutt se seg slått.

  Den norske duoen fikk en langt tyngre start på det andre settet da Nicolai/Cottafava fikk en 4-1-ledelse.

  Mol og Sørum slo tilbake og kjempet seg til 11-10 halvveis ut i settet. Likevel var det italienerne som stakk av gårde med seier i settet.

  Det siste og avgjørende settet ble uhyre jevnt, hvor Mol og Sørum hadde en liten ledelse hele veien. Med solid spill kunne de innkassere 2023-sesongens første seier.

  Mol og Sørum avsluttet den koronautsatte 2022-sesongen med tittelseier i verdenstourfinalen sist søndag. Der møtte de Nicolai/Cottafava i både gruppespillet og semifinalen. Begge kampene resulterte i seier for de nybakte mesterne. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste