NRK Meny
Normal

Kombinertutøverne nektet å skrive under på landslagskontraktene

Kombinertlandslaget skulle egentlig ha vært på vei til samling på Lillehammer, men ingen av de fem på laget har enn så lenge skrevet under på den nye utøverkontrakten.

OLYMPICS-2018-NORS-M-TEAM/

TOK SØLV: Kombinertlandslaget tok sølv på stafetten i vinterens OL. Jan Schmid (t.v), Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak utgjør også årets landslag, i tillegg til Magnus Krog.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

– Det er riktig, skriver Jørgen Graabak, kombinertlandslagets utøverrepresentant, i en SMS.

NM kombinert sprint

Jørgen Graabak er utøverrepresentant på landslaget.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

For noen uker siden ble fem utøvere tatt ut på neste sesongs kombinertlandslag. I tillegg til Graabak fikk Jan Schmid, Jarl Magnus Riiber, Espen Andersen og Magnus Krog plass på laget.

Det er disse fem som nå avventer før de vil skrive under på utøverkontrakten de har blitt forelagt.

– Vi er ikke helt i mål med avtalen ennå. Men vi er i en konstruktiv prosess, og håper å få den i land om kort tid, skriver Graabak.

– Veldig viktig avtale

Landslaget skal egentlig samles på Lillehammer, men når NRK snakker med landslagssjef Kristian Hammer, medgir han at han pr nå ikke helt vet hvordan det blir med den samlingen, og henviser videre til kombinertsjef Ivar Stuan.

Slik situasjonen er akkurat nå, består nemlig landslaget kun av tre hospitant-utøvere som er med på enkelte samlinger.

– Det jeg kan si foreløpig er at dette er en veldig viktig avtale. Vi ønsker derfor å gjøre dette ordentlig. Avtaleforslaget fra skiforbundet kom veldig sent på banen. Skiforbundets egne retningslinjer sier at man må ha undertegnet avtalen for å kunne dra på samling, dermed fikk vi ikke lov å komme til Lillehammer i dag, skriver Graabak.

Norges Skiforbund Kombinert

Jarl Magnus Riiber (t.v) og Espen Andersen stilte opp på pressekonferanse med skiforbundet senest forrige uke. Da presenterte kombinertlandslaget blant annet sine nye sponsorer.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Håper på snarlig løsning

– Vi ønsker om sagt å gjøre dette på en ordentlig og grundig måte, dermed ble tiden dessverre for knapp. Vi er løsningsorienterte, og opplever at kommunikasjonen er konstruktiv. Forhåpentligvis kommer vi til en løsning snart, slik at vi kommer oss tilbake til arbeidet som skal sørge for at vi kan kjempe om medaljer for Norge til vinteren, sier Graabak, som ikke ønsker å utdype hva slags detaljer det står om.

Tidligere i vår ble det kjent at kombinertprofilen Magnus Moan ikke ønsket å satse videre med landslaget, og derfor har startet en egenfinansiert satsing frem mot vinterens VM i Seefeld.

Norge hadde fire løpere blant de ti beste i verdenscupen i sesongen som var. Jan Schmid gjorde det aller best, da han ble nummer to i sammendraget.

NRK har foreløpig ikke fått snakket med kombinertsjef Ivar Stuan, men også han opplyser i en SMS at han tror og håper avtalen landes innen kort tid.

Siste nytt

 • Smell for Molde

  Molde maktet ikke å å holde følge med Brann og Rosenborg i den absolutte toppstriden, etter en helsvart dag på Nadderud.

  Vadim Demidov og to scoringer av Franck Boli sørget for tre meget viktige poeng til Stabæk, mens Molde ikke kom nærmere enn Eirik Hestads redusering.

  Eliteserien 2018 i fotball, menn, Stabæk og Molde
  Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
 • Brann hektet av Sarpsborg

  Brann befestet serieledelsen, og fratok samtidig Sarpsborg muligheten til å ta innpå dem i medaljekampen, etter 2-0 over østfoldingene på Brann Stadion søndag.

  Vito Wormgoor og Steffen Lie Skålevik sørget for målene i åpningsminuttene av hver sin omgang.

  Eliteserien fotball: Brann - Sarpsborg 08.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Enger nummer to på siste etappe

  Ingen klarte å gjøre noe med Mathieu van der Poel i spurten på avslutningsetappen i Arctic Race of Norway i Alta. Sondre Holst Enger ble nummer to. Van der Poel var sterkest i avslutningen og tok sin andre etappeseier i firedagersrittet.

  Sondre Holst Enger
  Foto: Alstad, Terje / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Tromsø
NM-veka: NM-kveld