Knuste forbildene i EM-finalen: – Det er idolene vi har sett på Youtube for å lære av

Da Christian Sørum og Anders Mol studerte heltene visste de lite om at det også ville bli en motstanderanalyse før finalen i Europamesterskapet.

mol og sørum

GULLGUTTER: Christian Sørum og Anders Mol fikk en velkomst europamestere verdig da de kom hjem til Gardermoen.

– Uvirkelig!

– Merkelig!

Anders Mol (21) og Christian Sørum (22) har akkurat landet på Gardermoen, men er fortsatt høyt oppe. Norges nye gullgutter fikk en varm velkomst, og brede glis avløses av reaksjoner som minner om lettere forvirring.

YouTube-helter og forbilder

Fortsatt har det ikke gått helt opp for dem at de ble europamestere dagen før. Særlig ikke med tanke på at det var Janis Smedins og Aleksandrs Samoilovs som stod for motstanden i finalen.

To latviere som har vært forbilder for to lovende, norske sandvolleyballgutter i flere år. Motstandere Mol og Sørum har brukt utallige timer foran skjermen for å lære av.

– De er idolene våre, de vi har sett på for å lære, sier Mol før Sørum legger til:

– Hele settingen er litt urealistisk. Vi kjenner dem godt, vi så masse av dem på Youtube da vi var mindre. Senere har vi også trent sammen med dem i USA, og vet at spillestilen deres passer oss godt.

Men forbildene var altså sjanseløse da den norske sandvolleyballduoen fortsatte sommerens triumfferd. Seieren i majorturneringen i Gstaad for en drøy uke siden ble toppet med EM-gull søndag.

Se høydepunkter fra kampen her:

– Det er ganske utrolig, og vanskelig å forklare. Vi fikk litt følelsen av at vi bare møtte opp for å spille kamp etter kamp, og plutselig stod vi på pallen, sier Sørum.

Endelig hjemme

Makker Anders Mol sier han ikke var klar over han var Europamesterskapets yngste spiller når NRKs reporter opplyser om nettopp det.

– Det er i så fall bare dødskult! Jeg er veldig klar over det vi har klart, ingen av oss hadde trodd at vi skulle ta nivået så fort. Men nå er vi et av de beste lagene i verden. Det skal bli godt å komme hjem, slappe av og bare la det synke inn, sier han.

Etter så mange dager på reise er han ikke alene om å sette pris på et par dager hjemme.

– Nå skal jeg bare slappe av og kose meg med norsk melk, og melkesjokolade, sier Sørum.

Mol og Sørum tok EM-gull.

STJERNESKUDD Mol og Sørum tok Norges første EM-gull i sandvolleyball på 20 år.

Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix

Tror på gull i Tokyo

Med sesongen i full gang er det ikke lenge til de må ut på flyplassen igjen. Og med OL i Tokyo bare to år unna er ikke praten om medaljeambisjoner der langt unna heller.

– Vi viser nå at vi har nivået inne, så det handler bare om å jobbe hver eneste dag for å bli enda bedre, sier Sørum.

– Det er godt å motbevise at et lite land med fullt av snø ikke kan være i volleyballtoppen. Vi kan håpe på gull i Tokyo, sier Mol.

Siste nytt

 • Troppen i EM-kvaliken

  Dette er troppen til EM-kvalifiseringskampene borte mot Hviterussland og Færøyene 4. og 8. oktober:

  Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Oda Maria Bogstad (Arna-Bjørnar), Aurora Mikalsen (Manchester U.), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), Maren Mjelde (Chelsea), Maria Thorisdottir (Chelsea), Synne Skinnes Hansen (LSK Kvinner), Tuva Hansen (Klepp), Kristine Bjørdal Leine (Reading), Ina Gausdal (LSK Kvinner), Kristine Minde (Wolfsburg), Frida Maanum (Linköping), Rikke Bogetveit Nygard (Arna-Bjørnar), Ingrid Syrstad Engen (Wolfsburg), Lisa Naalsund (Sandviken), Karina Sævik (Paris Saint-Germain, Amalie Eikeland (Reading), Guro Reiten (Chelsea), Vilde Bøe Risa (Koppabergs/Göteborg), Caroline Graham Hansen (Barcelona), Lisa-Marie Karlseng Utland (Reading), Elise Thorsnes (LSK Kvinner), Isabell Herlovsen (Kolbotn).

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Norsk EM-gull i skyting

  Jeanette Hegg Duestad og Simon Kolstad Claussen tok EM-gullet i skyting på øvinga blanda lag 50 meter liggande i Bologna tysdag.

  I finalen var dei suverent best og leia gjennom heile konkurransen. Dei vann føre Russland og Storbritannia.

  – Det kjennest fantastisk. Vi skaut godt både i kvalifisering, semifinale og finale, og er kjempefornøgde. For ei herleg oppleving, seier Jeanette Hegg Duestad.

  Simon Kolstad Claussen
  Foto: Norges Skytterforbund
 • Neymars straff redusert

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS har redusert Neymars utestenging frå tre til to meisterligakampar. Det betyr at superstjerna er klar for PSGs kamp mot Brugge 22. oktober.

  Neymar blei utestengd for sterke angrep mot dommarane på sosiale media etter PSGs kamp mot Manchester United i mars. PSG blei slått ut etter at United fekk straffe i kampens siste minutt.

  Neymar
  Foto: Lionel Bonaventure / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal