Sensasjonelt sandvolleyball-gull til Mol og Sørum

I sin første EM-finale i karrieren sikret Anders Mol (21) og Christian Sørum (22) Norges første EM-gull i sandvolleyball på 21 år.

Mol og Sørum tok EM-gull.

NORSK SEIER: Anders Mol og Christian Sørum sørget for Norges første EM-gull i sandvolleyball siden 1997.

Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix

Ikke siden 1997 har Norge tatt EM-gull i sandvolleyball. Den gang var det Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud som sikret norsk seier i Roma. Søndag vant de norske guttene Anders Mol og Christian Sørum overlegent mot Latvia, og sikret Norges første gullmedalje i EM på 21 år.

– De to siste ukene har vært fantastiske for oss. Vi har spilt veldig bra volleyball. I finalen mot Latvia så visste vi at de var veldig gode, så vi måtte spille best mulig for å slå dem, sier Sørum i et intervju med arrangøren.

En gledens dag

SANDVOLLEY

Tidligere sandvolleyballspiller Iver Horrem.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Dette er en gledens dag. Ikke minst for Anders Mol og Christian Sørum som vant, men også for alle som er volleyball-interesserte i hele Norge, sier Iver Horrem til NRK.

– Det har vært en ventetid på 21 år.

Suverent norsk spill

– Det er bare latterlig imponerende. Jeg er helt stum, sier trener Kåre Mol.

Han mener guttene spiller sin absolutt beste kamp i mesterskapets finale.

Latvia tok ledelsen fra start, men nordmennene lå kun et poeng bak og viste aldri tegn til svakhet. Med to kjappe poeng utlignet Norge til 10-10, og derifra var det full norsk dominans. De norske guttene så seg aldri tilbake, og sørget for kontrollert seier i første sett, 21–17.

Andre sett fortsatte der første slapp. Mol og Sørum startet på elegant vis og sørget tidlig for en ledelse.

Midtveis i settet var stillingen 10-5, og de norske guttene så imidlertid aldri ut til å bli stresset. Den norske duoen fortsatte å opprettholde det gode spillet, og kapret viktige poeng. På det meste ledet Mol og Sørum med åtte poeng på Janis Smedins og Aleksandrs Samoilovs.

Etter meget imponerende spill, ble det en knusende seier også i andre sett. Mol og Sørum vinner kampen 2–0 i sett, 21–17 og 21–13.

– De feier dem rett og slett av banen, sier Mol til NRK.

En duo for fremtiden

Mol og Sørum

Anders Mol og Christian Sørum har vunnet to turneringer på to uker. Iver Horrem mener man kan forvente flere seire av duoen i fremtiden.

Foto: Peter Schneider / AP

Anders Mol, er født i 1997, og mesterskapets yngste. Christian Sørum er kun to år eldre. Horrem mener Mol og Sørum er en duo for fremtiden, som man absolutt ikke skal undervurdere i store mesterskap som venter i årene fremover.

– Jeg tro vi har gutter her som kommer til å vinne mange turneringer fremover. EM, VM og ikke minst Ol i 2020, som er det store målet til gutta. Jeg tror faktisk Anders Mol og Christian Sørum er de største gullfavorittene våre nå i OL i Tokyo i 2020.

I tillegg til trofeet vant Mol og Sørum en premiepott på 20 000 euro.

Siste nytt

 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen klarte ikke å følge opp åpningsseieren i Wijk aan Zee-turneringen i sjakk. Søndag måtte han godta poengdeling i partiet mot spanske David Anton.

  Nordmannen, som er turneringens regjerende mester, spilte med svarte brikker, men var likevel klar favoritt i møtet med langt mindre meritterte Anton.

  Spanjolen valgte tidlig å gå for dronningbytte og skapte mye trøbbel for den norske verdensmesteren. Carlsen slet med å få initiativet i partiet, men fikk en fordel da Anton begynte å slite med tiden. Likevel endte det med remis. (NTB)

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Brann-spiller har fått korona

  Branns midtbanespiller Amer Ordagic (27) har fått påvist koronasmitte etter å ha kommet tilbake til Bergen fra juleferie i Bosnia.

  Det opplyser Brann på sine nettsider. Ordagic er satt i isolasjon og blir ikke å se på trening når klubben mandag starter oppkjøringen til 2021-sesongen.

  – Amer testet positivt da han kom hjem igjen etter ferien i starten av denne uken. Han har hatt milde symptomer med hodepine og lett sykdomsfølelse. Han har vært i isolasjon siden han kom hjem, og skal være det til han er symptomfri, sier Brann-lege Magnus Myntevik.

  Eliteserien fotball 2018: Brann - Stabæk (3-0)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Vellykket operasjon for Kilde

  Norges beste alpinist det siste året Aleksander Aamodt Kilde røk et korsbånd under trening lørdag.

  Søndag var han gjennom en vellykket operasjon i Innsbruck. Det bekrefter landslagslege Marc Jacob Strauss til NRK.

  – Jeg har akkurat fått melding om at det har gått veldig fint. Alt gikk som forventet og det er positivt, sier Strauss.

  Han forteller videre at Kilde gjennomfører den første delen av rehabiliteringen i Innsbruck før han vender hjemover til Norge. Det forventes å ta minst ni måneder før Kilde er tilbake.

  – Under omstendighetene er han ved veldig godt mot. Det er en vanlig skade i alpint, så han skjønner hva det innebærer, sier Strauss.

  Kilde
  Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal