Sensasjonelt sandvolleyball-gull til Mol og Sørum

I sin første EM-finale i karrieren sikret Anders Mol (21) og Christian Sørum (22) Norges første EM-gull i sandvolleyball på 21 år.

Mol og Sørum tok EM-gull.

NORSK SEIER: Anders Mol og Christian Sørum sørget for Norges første EM-gull i sandvolleyball siden 1997.

Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix

Ikke siden 1997 har Norge tatt EM-gull i sandvolleyball. Den gang var det Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud som sikret norsk seier i Roma. Søndag vant de norske guttene Anders Mol og Christian Sørum overlegent mot Latvia, og sikret Norges første gullmedalje i EM på 21 år.

– De to siste ukene har vært fantastiske for oss. Vi har spilt veldig bra volleyball. I finalen mot Latvia så visste vi at de var veldig gode, så vi måtte spille best mulig for å slå dem, sier Sørum i et intervju med arrangøren.

En gledens dag

SANDVOLLEY

Tidligere sandvolleyballspiller Iver Horrem.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Dette er en gledens dag. Ikke minst for Anders Mol og Christian Sørum som vant, men også for alle som er volleyball-interesserte i hele Norge, sier Iver Horrem til NRK.

– Det har vært en ventetid på 21 år.

Suverent norsk spill

– Det er bare latterlig imponerende. Jeg er helt stum, sier trener Kåre Mol.

Han mener guttene spiller sin absolutt beste kamp i mesterskapets finale.

Latvia tok ledelsen fra start, men nordmennene lå kun et poeng bak og viste aldri tegn til svakhet. Med to kjappe poeng utlignet Norge til 10-10, og derifra var det full norsk dominans. De norske guttene så seg aldri tilbake, og sørget for kontrollert seier i første sett, 21–17.

Andre sett fortsatte der første slapp. Mol og Sørum startet på elegant vis og sørget tidlig for en ledelse.

Midtveis i settet var stillingen 10-5, og de norske guttene så imidlertid aldri ut til å bli stresset. Den norske duoen fortsatte å opprettholde det gode spillet, og kapret viktige poeng. På det meste ledet Mol og Sørum med åtte poeng på Janis Smedins og Aleksandrs Samoilovs.

Etter meget imponerende spill, ble det en knusende seier også i andre sett. Mol og Sørum vinner kampen 2–0 i sett, 21–17 og 21–13.

– De feier dem rett og slett av banen, sier Mol til NRK.

En duo for fremtiden

Mol og Sørum

Anders Mol og Christian Sørum har vunnet to turneringer på to uker. Iver Horrem mener man kan forvente flere seire av duoen i fremtiden.

Foto: Peter Schneider / AP

Anders Mol, er født i 1997, og mesterskapets yngste. Christian Sørum er kun to år eldre. Horrem mener Mol og Sørum er en duo for fremtiden, som man absolutt ikke skal undervurdere i store mesterskap som venter i årene fremover.

– Jeg tro vi har gutter her som kommer til å vinne mange turneringer fremover. EM, VM og ikke minst Ol i 2020, som er det store målet til gutta. Jeg tror faktisk Anders Mol og Christian Sørum er de største gullfavorittene våre nå i OL i Tokyo i 2020.

I tillegg til trofeet vant Mol og Sørum en premiepott på 20 000 euro.

Sportsnyheter

Siste nytt

 • Hopperne intensiverer koronatestingen etter to smittetilfeller

  Ifølge landslagssjef Clas Brede Bråthen vil de OL-uttatte hopperne testes mer enn tilfellet har vært tidligere. Nye tilfeller skal oppdages tidligst mulig.

  – Testingen er blitt intensivert etter hvert som smitten har økt. Det har vært hyppig testing fram til nå, og det blir ikke mindre. Det kan hende vi tester mer enn vi har gjort. Vi ønsker å gjøre de beste grepene vi kan for å komme gjennom dette, sa Bråthen til NTB etter NM i Holmenkollen tirsdag.

  OL-uttatte Daniel-André Tande testet i likhet med Fredrik Villumstad positivt for korona, og helgens verdenscupvinner Marius Lindvik valgte å stå over NM for å være på den sikre siden. (NTB)

 • NHL slutter å teste spillere uten symptomer

  Ishockeyligaen NHL kommer etter allstarpausen tidlig i februar til å slutte å koronateste vaksinerte spillere og ansatte som ikke har symptomer på covid.

  Unntaket er om test kreves ved kryssing av grensen mellom USA og Canada.

  Ligaen og spillerforeningen offentliggjorde endringene i koronaprotokollen tirsdag.

  Man kommer til å fortsette med isolasjonsreglene som sier at smittede spillere kan teste seg ut etter fem dager. Før 29. desember innebar positiv koronaprøve isolasjon i minst ti dager, men ifølge NHL ser den kortere perioden ut til å fungere, og smitten er på vei ned.

  NHL: Minnesota Wild at Boston Bruins
  Foto: Brian Fluharty / Reuters
 • Stöckl fortsatt i kontraktsforhandlinger

  Landslagstrener Alexander Stöckl er ønsket i fire nye år som trener for de norske hopperne, men fortsatt er ingenting spikret.

  – Vi er i dialog om ny kontakt, men vi har ikke kommet helt i mål ennå, sa Stöckl til NTB tirsdag kveld.

  Stöckls kontrakt går ut i mai. Etter hoppbråket i fjor høst ymtet han frampå om at han ikke ville fornye kontrakten hvis ikke Clas Brede Bråthen ble med videre. (NTB)

  Hoppuka 2021-2022
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal