Hopp til innhold

Gullvinneren mener Killi ble bortdømt: – Jeg forstår det ikke

Kommentatorene og gullvinneren trodde Johanne Killi hadde gjort det helt store. Så kom kontrabeskjeden.

Freestyle Skiing - Women's Freeski Slopestyle - Final - Run 3

OVERRASKET: Johanne Killi og hennes konkurrenter overraskes av poengsummen.

I tredje og siste omgang i kvinnenes slopestyle-finale landet Killi alle triksene. I målområdet sto hun og ventet spent på poengsummen etter å ha fått rosende ord av sine konkurrenter.

Herregud, det var helt sykt, meldte Eileen Gu til Killi i målområdet.

Men dommerne var uenige. Poengsummen på 71,83 lyste opp på tavla i målområdet.

Killi ble stående og kikke tomt opp på skjermen, det så ut som hun knapt trodde det hun så. Tydelig skuffet hastet hun seg ut av arenaen i fjellene i Zhangjiakou.

Vinter-OL i Beijing 2022: Friski, slopestyle for kvinner

SKUFFET: Johanne Killi var langt nede etter slopestyle-finalen.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Jeg hadde forventa tredjeplass. Da jeg fikk poengsummen ble jeg så tung og ville bare gå ut, sier Johanne Killi til NRK etter den skuffende sjetteplassen.

Gullvinneren: – Forstår det ikke

Gu sier at hun var utrolig glad på Killis vegne, og at hun ble veldig imponert over hennes tredje omgang.

– Slopestyle handler om konsistens, så hvis du bommer litt på en grab eller en landing, blir du hardt straffet, sier Gu.

Mathilde Gremaud, som tok gull i slopestyle, reagerer på dømmingen.

– Jeg er overrasket, og jeg forstår det ikke. Jeg ble lei meg, og jeg så at hun var veldig lei seg. Hun fortjente bedre, og jeg synes ikke det er riktig, sier sveitseren.

Beijing Olympics Freestyle Skiing

REAGERER: Mathilde Gremaud skjønner lite av dømmingen etter Killis siste omgang.

Foto: Lee Jin-man / AP

Killi legger ikke skjul på at hun stusser over poengsummen.

– Det er ganske tungt, jeg hadde forventet høyere poengsum. Det kommer til å ta tid å fordøye dette, sier friski-utøveren fra Dombås.

– Hvor fornøyd er du med sjetteplass i OL?

– Ikke særlig fornøyd, jeg var på femte sist. Jeg var uheldig i big air også da jeg landet et helt nytt triks, poengterer Killi.

NRKs kommentatorer skjønte også lite over poengsummen hun fikk på tredje forsøk.

– Det var tidenes gledesdreper, sa kommentator Patrick Rowlands.

– Nå skjønner jeg ikke mye, sa NRKs ekspert Felix Usterud.

Mener hun burde fått bronse

Også Killi var tydelig skuffet. Kort tid etter konkurransen dro hun ned til utøverlandsbyen, og etter å ha sett reprisen skrev hun følgende til NRK:

– Synes det er veldig kjipt å se. Mener selv jeg burde fått bronse, i alle fall 4. plass. Har fått en del meldinger fra folk som mener jeg ble snytt for medalje i dag- Det betyr mye å få sånne meldinger, bare kjipt at ikke dommerne så det, sier Killi.

.

Vinter-OL i Beijing 2022: Friski, slopestyle for kvinner

GRATULERES: Gullvinner Mathilde Gremaud gir Johanne Killi en god klem etter siste omgang.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sportssjef Christoffer Schach er ikke nevneverdig overrasket over poengsummen som ble gitt til Killi. Han påpeker at slikt skjer i en sport som handler om marginer.

– Jeg er mer skuffet og lei meg på vegne av Johanne. Hun viste i kvalifiseringen hvor god hun er på ski. Hun viste det i siste omgang, men litt uhell på første hopp. Jeg er mer lei meg på hennes vegne. Hun putter ned et forsøk som er helt, helt der oppe, men det handler om de små marginene, sier Schach.

Sveitsiske Gremaud tok gullet foran kinesiske Eileen Gu. Estiske Kelly Sildaru, som vant kvalifiseringen foran Killi, endte på bronseplass.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal