Iversen om Ustjugovs «angrep» på Klæbo: – Det er usmakelig

Johannes Høsflot Klæbo tok gull på sprinten i VM, men holdt på å få løpet ødelagt da Sergej Ustjugov kjørte inn i ham i semifinalen. Etter løpet ble russeren disket.

Her dytter Ustjugov til Klæbo etter målpassering i semifinalen.

Laster innhold, vennligst vent..

Johannes Høsflot Klæbo gikk inn til et overlegent gull på VM-sprinten i Seefeld, men det var mest dramatikk i semifinalen.

Først falt nesten både Klæbo og Sergej Ustjugov da nordmannen skar til siden og snek seg inn i sporet foran den russiske bjørnen.

I målområdet etter semifinalen var russeren svært lite fornøyd med Klæbos manøver.

Ustjugov skled kontant inn i nordmannen. Deretter dyttet han, og kom med noen gloser i retning Klæbo. Etter knuffingen ble det munnhuggeri.

Ustjugov fikk først et gult kort av juryen for å ha hindret Klæbo ute i løypen. Deretter ble han sendt rett opp til juryen.

Det hele endte med at Ustjugov fikk nok et gult kort, denne gangen for usportslig oppførsel i målområdet, og ble disket.

Dersom han hadde blitt stående med ett gult kort, så hadde han dratt det med seg videre i VM.

Dytting og kjefting

Klæbo tok hele opptrinnet med et smil.

– Jeg er litt usikker på hva som skjer. Jeg vil ha innersporet, så kommer han. Han kjører rett inn i meg. Det er dytting og knuffing. Jeg syns det er litt artig at han kommer bort etterpå og skal fyre opp etterpå, sier Klæbo.

Emil Iversen hadde litt til overs for Ustjugovs oppførsel.

– Han må puste litt med magen. Det er kjedelig å se. Jeg liker egentlig Sergej, men han er litt usportslig og det er litt usmakelig. Det ser ikke bra ut. Det er bra det ikke ble noe mer der, sier Iversen.

Etter knuffingen ble det et munnhuggeri. Klæbo svarte, og Ustjugov fortsatt å fyre opp. I flere sekunder sto de to skistjernene og slang med leppa til hverandre. Etter hvert løftet Ustjugov armen, plasserte hånden i ansiktet til Klæbo, og dyttet til.

 • Se video av hendelsen øverst i saken!

– Hvordan er det når en russer og en trønder havner i sånn munnhuggeri?

– Det går ganske dårlig. Han avslutter med å si «good luck» Det er jeg som går finale, ikke han. Det skal jeg ta med meg, men jeg vet ikke om jeg vil møte han på en duatlon eller på en sisteetappe, gliser Klæbo.

– Det er sånn som skjer. Det er sprint og tette dueller. Jeg er hverken sur eller irritert, legger han til senere.

Prøver å fleipe det bort

Selv prøver Ustjugov å fleipe bort hendelsen.

– Alle så hva som skjedde. Han var sterkest og vant tittelen. Jeg dyttet eller slo han ikke, jeg bare ga han et klapp på kinnet og sa lykke til i finalen, sier russeren til NRK.

– Men du var sint?

– Ja, fordi sprinten har blitt forvandlet til en slags kamp for tilværelsen i løypen, og det misliker jeg sterkt.

– Jeg var litt sint fordi han var raskere og vant, og at jeg røk ut i semifinalen. Men jeg er glad på hans vegne, insisterer Ustjugov.

VM ski 2019. Langrenn kvinner

Johannes Høsflot Klæbo og Sergej Ustjugov i munnhuggeriet som oppsto etter semifinalen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

På stadion fulgte mamma og pappa Klæbo spent med. De er på ingen måte sinte på russeren.

– Skal du få det til å bli spenning i langrenn, må det være litt tenning. Jeg vet at de to er meget gode venner på bakrommet, så da må man tåle dette, sier pappa Haakon Klæbo.

– Jeg er bare glad at Johannes ikke slo tilbake, ler mamma Elisabeth.

– Overhodet ikke innenfor

Klæbo får støtte av lagkamerat Sindre Bjørnestad Skar, som ble slått ut i semifinalen.

– Det er Ustjugov som prøver seg på noe som overhodet ikke er innenfor. Så prøver han seg på Klæbo. Han må roe seg ned. Det er han som nesten ødelegger for Johannes sitt løp, sier Sindre Bjørnestad Skar til NRK.

Til slutt vandret Klæbo ut av målområdet, og ga russeren et siste dødsblikk på vei ut mot finaleforberedelsene.

– Han er jo sint. Jeg går ut ifra at juryen gir en reaksjon. Han har fått gult kort, men det var litt over streken, sier sprinttrener Arild Monsen.

Ustjugov fikk altså senere sitt andre gule kort og ble disket.

Siste nytt

 • Rally-løp avlyst etter skogbrann

  Rally Australia er kansellert på grunn av alvorlig skogbrann. Det skriver FIA World Rally Championships. Arrangementet skulle vare fra 14. til 17. november, men blir ikke noe av. Norske Andreas Mikkelsen er på fjerdeplass sammenlagt i verdenscupen.

  Mikkelsen
  Foto: Ozan Kose / AFP
 • Sterling droppes av England

  Manchester Citys Raheem Sterling blir ikke med det engelske landslaget i EM-kvalifiseringsoppgjøret mot Montenegro. Ifølge The Telegraph skyldes dette en krangel mellom Sterling og landsmann Joe Gomez i søndagens oppgjør mellom Liverpool og Manchester City. – Vi har tatt avgjørelsen om å ikke vurdere Raheem til kampen mot Montenegro, sier landslagstrener Gareth Southgate i en uttalelse. Han blir likevel værende med i troppen og kan bli aktuell mot Kosovo søndag.

  FILE PHOTO: Premier League - Liverpool v Manchester City
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Eks-verdensrekordholder utestengt

  Den kenyanske friidrettsprofilen Abraham Kiptum får fire års utestengelse for brudd på antidopingreglementet.

  Friidrettens integritetsenhet (AIU) bekrefter beslutningen på sin Twitter-konto.

  Kiptum, som i fjor satte verdensrekord på halvmaraton, ble midlertidig suspendert 26. april i år som følge av et regelbrudd relatert til hans blodpass.

  Alle Kiptums resultater siden 13. oktober 2018 er strøket fra historiebøkene.

  Kenyaneren løp inn til tiden 58.18 da han satte verdensrekord i Valencia i fjor. Tidligere i år forbedret landsmannen Geoffrey Kamworor rekorden til 58.01 i København.

  Abraham Kiptum
  Foto: Joaquin Sarmiento / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal