Hopp til innhold

Iversen om Ustjugovs «angrep» på Klæbo: – Det er usmakelig

Johannes Høsflot Klæbo tok gull på sprinten i VM, men holdt på å få løpet ødelagt da Sergej Ustjugov kjørte inn i ham i semifinalen. Etter løpet ble russeren disket.

Her dytter Ustjugov til Klæbo etter målpassering i semifinalen.

Laster innhold, vennligst vent..

Johannes Høsflot Klæbo gikk inn til et overlegent gull på VM-sprinten i Seefeld, men det var mest dramatikk i semifinalen.

Først falt nesten både Klæbo og Sergej Ustjugov da nordmannen skar til siden og snek seg inn i sporet foran den russiske bjørnen.

I målområdet etter semifinalen var russeren svært lite fornøyd med Klæbos manøver.

Ustjugov skled kontant inn i nordmannen. Deretter dyttet han, og kom med noen gloser i retning Klæbo. Etter knuffingen ble det munnhuggeri.

Ustjugov fikk først et gult kort av juryen for å ha hindret Klæbo ute i løypen. Deretter ble han sendt rett opp til juryen.

Det hele endte med at Ustjugov fikk nok et gult kort, denne gangen for usportslig oppførsel i målområdet, og ble disket.

Dersom han hadde blitt stående med ett gult kort, så hadde han dratt det med seg videre i VM.

Dytting og kjefting

Klæbo tok hele opptrinnet med et smil.

– Jeg er litt usikker på hva som skjer. Jeg vil ha innersporet, så kommer han. Han kjører rett inn i meg. Det er dytting og knuffing. Jeg syns det er litt artig at han kommer bort etterpå og skal fyre opp etterpå, sier Klæbo.

Emil Iversen hadde litt til overs for Ustjugovs oppførsel.

– Han må puste litt med magen. Det er kjedelig å se. Jeg liker egentlig Sergej, men han er litt usportslig og det er litt usmakelig. Det ser ikke bra ut. Det er bra det ikke ble noe mer der, sier Iversen.

Etter knuffingen ble det et munnhuggeri. Klæbo svarte, og Ustjugov fortsatt å fyre opp. I flere sekunder sto de to skistjernene og slang med leppa til hverandre. Etter hvert løftet Ustjugov armen, plasserte hånden i ansiktet til Klæbo, og dyttet til.

 • Se video av hendelsen øverst i saken!

– Hvordan er det når en russer og en trønder havner i sånn munnhuggeri?

– Det går ganske dårlig. Han avslutter med å si «good luck» Det er jeg som går finale, ikke han. Det skal jeg ta med meg, men jeg vet ikke om jeg vil møte han på en duatlon eller på en sisteetappe, gliser Klæbo.

– Det er sånn som skjer. Det er sprint og tette dueller. Jeg er hverken sur eller irritert, legger han til senere.

Prøver å fleipe det bort

Selv prøver Ustjugov å fleipe bort hendelsen.

– Alle så hva som skjedde. Han var sterkest og vant tittelen. Jeg dyttet eller slo han ikke, jeg bare ga han et klapp på kinnet og sa lykke til i finalen, sier russeren til NRK.

– Men du var sint?

– Ja, fordi sprinten har blitt forvandlet til en slags kamp for tilværelsen i løypen, og det misliker jeg sterkt.

– Jeg var litt sint fordi han var raskere og vant, og at jeg røk ut i semifinalen. Men jeg er glad på hans vegne, insisterer Ustjugov.

VM ski 2019. Langrenn kvinner

Johannes Høsflot Klæbo og Sergej Ustjugov i munnhuggeriet som oppsto etter semifinalen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

På stadion fulgte mamma og pappa Klæbo spent med. De er på ingen måte sinte på russeren.

– Skal du få det til å bli spenning i langrenn, må det være litt tenning. Jeg vet at de to er meget gode venner på bakrommet, så da må man tåle dette, sier pappa Haakon Klæbo.

– Jeg er bare glad at Johannes ikke slo tilbake, ler mamma Elisabeth.

– Overhodet ikke innenfor

Klæbo får støtte av lagkamerat Sindre Bjørnestad Skar, som ble slått ut i semifinalen.

– Det er Ustjugov som prøver seg på noe som overhodet ikke er innenfor. Så prøver han seg på Klæbo. Han må roe seg ned. Det er han som nesten ødelegger for Johannes sitt løp, sier Sindre Bjørnestad Skar til NRK.

Til slutt vandret Klæbo ut av målområdet, og ga russeren et siste dødsblikk på vei ut mot finaleforberedelsene.

– Han er jo sint. Jeg går ut ifra at juryen gir en reaksjon. Han har fått gult kort, men det var litt over streken, sier sprinttrener Arild Monsen.

Ustjugov fikk altså senere sitt andre gule kort og ble disket.

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga

Krisen fortsetter for Vålerenga – kapteinen beklaget ydmykende tap

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste