Iversen om Ustjugovs «angrep» på Klæbo: – Det er usmakelig

Johannes Høsflot Klæbo tok gull på sprinten i VM, men holdt på å få løpet ødelagt da Sergej Ustjugov kjørte inn i ham i semifinalen. Etter løpet ble russeren disket.

Her dytter Ustjugov til Klæbo etter målpassering i semifinalen.

Laster innhold, vennligst vent..

Johannes Høsflot Klæbo gikk inn til et overlegent gull på VM-sprinten i Seefeld, men det var mest dramatikk i semifinalen.

Først falt nesten både Klæbo og Sergej Ustjugov da nordmannen skar til siden og snek seg inn i sporet foran den russiske bjørnen.

I målområdet etter semifinalen var russeren svært lite fornøyd med Klæbos manøver.

Ustjugov skled kontant inn i nordmannen. Deretter dyttet han, og kom med noen gloser i retning Klæbo. Etter knuffingen ble det munnhuggeri.

Ustjugov fikk først et gult kort av juryen for å ha hindret Klæbo ute i løypen. Deretter ble han sendt rett opp til juryen.

Det hele endte med at Ustjugov fikk nok et gult kort, denne gangen for usportslig oppførsel i målområdet, og ble disket.

Dersom han hadde blitt stående med ett gult kort, så hadde han dratt det med seg videre i VM.

Dytting og kjefting

Klæbo tok hele opptrinnet med et smil.

– Jeg er litt usikker på hva som skjer. Jeg vil ha innersporet, så kommer han. Han kjører rett inn i meg. Det er dytting og knuffing. Jeg syns det er litt artig at han kommer bort etterpå og skal fyre opp etterpå, sier Klæbo.

Emil Iversen hadde litt til overs for Ustjugovs oppførsel.

– Han må puste litt med magen. Det er kjedelig å se. Jeg liker egentlig Sergej, men han er litt usportslig og det er litt usmakelig. Det ser ikke bra ut. Det er bra det ikke ble noe mer der, sier Iversen.

Etter knuffingen ble det et munnhuggeri. Klæbo svarte, og Ustjugov fortsatt å fyre opp. I flere sekunder sto de to skistjernene og slang med leppa til hverandre. Etter hvert løftet Ustjugov armen, plasserte hånden i ansiktet til Klæbo, og dyttet til.

 • Se video av hendelsen øverst i saken!

– Hvordan er det når en russer og en trønder havner i sånn munnhuggeri?

– Det går ganske dårlig. Han avslutter med å si «good luck» Det er jeg som går finale, ikke han. Det skal jeg ta med meg, men jeg vet ikke om jeg vil møte han på en duatlon eller på en sisteetappe, gliser Klæbo.

– Det er sånn som skjer. Det er sprint og tette dueller. Jeg er hverken sur eller irritert, legger han til senere.

Prøver å fleipe det bort

Selv prøver Ustjugov å fleipe bort hendelsen.

– Alle så hva som skjedde. Han var sterkest og vant tittelen. Jeg dyttet eller slo han ikke, jeg bare ga han et klapp på kinnet og sa lykke til i finalen, sier russeren til NRK.

– Men du var sint?

– Ja, fordi sprinten har blitt forvandlet til en slags kamp for tilværelsen i løypen, og det misliker jeg sterkt.

– Jeg var litt sint fordi han var raskere og vant, og at jeg røk ut i semifinalen. Men jeg er glad på hans vegne, insisterer Ustjugov.

VM ski 2019. Langrenn kvinner

Johannes Høsflot Klæbo og Sergej Ustjugov i munnhuggeriet som oppsto etter semifinalen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

På stadion fulgte mamma og pappa Klæbo spent med. De er på ingen måte sinte på russeren.

– Skal du få det til å bli spenning i langrenn, må det være litt tenning. Jeg vet at de to er meget gode venner på bakrommet, så da må man tåle dette, sier pappa Haakon Klæbo.

– Jeg er bare glad at Johannes ikke slo tilbake, ler mamma Elisabeth.

– Overhodet ikke innenfor

Klæbo får støtte av lagkamerat Sindre Bjørnestad Skar, som ble slått ut i semifinalen.

– Det er Ustjugov som prøver seg på noe som overhodet ikke er innenfor. Så prøver han seg på Klæbo. Han må roe seg ned. Det er han som nesten ødelegger for Johannes sitt løp, sier Sindre Bjørnestad Skar til NRK.

Til slutt vandret Klæbo ut av målområdet, og ga russeren et siste dødsblikk på vei ut mot finaleforberedelsene.

– Han er jo sint. Jeg går ut ifra at juryen gir en reaksjon. Han har fått gult kort, men det var litt over streken, sier sprinttrener Arild Monsen.

Ustjugov fikk altså senere sitt andre gule kort og ble disket.

Siste nytt

 • Skal ha oppstått ny rasismeepisode

  Ein Start-tilskodar skal ha kome med rasistiske tilrop under laurdagens kamp mot Sandefjord. Det fortel Starts daglege leiar Christopher Macconnacher til Eurosport. Han seier at ein person på tribunen skal ha kome med rasistiske utsegn mot Sandefjords Brice Wembangomo.
  – Me har fått rapportar frå fleire om at vedkommande har gjort det, fortel MacConnacher. Starts supporterklubb Tigerberget har allereie ekskludert personen, opplyser dei på si Facebookside. MacConnaher reknar med at kjem ei rask avklaring rundt kva som skjer med tilskodarens tilgjenge til stadion.

  Eliteserien 2020 Start - Sandefjord 0-1.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Milan-Hauge er koronasmittet

  Den norske Milan-spilleren Jens Petter Hauge har testet positivt for korona, skriver klubben på sin hjemmeside.

  Klubben skriver at Hauge, stjernekeeperen Gianluigi Donnarumma og tre andre fra klubben har testet positivt.

  De fem er blitt sendt i karantene umiddelbart. Ingen av dem har symptomer. AC Milan møter Roma hjemme på San Siro i Serie A i kveld.

  Som følge av de positive testene er alle de andre spillerne testet en gang til, men alle resultatene var negative.

  Hauge scoret sitt første mål for «rossoneri» i mesterligaoppgjøret mot Celtic på bortebane sist uke.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Går mot disiplinærsak

  Det kan gå mot disiplinærsak for Kristiansund-spilleren Flamur Kastrati. Norges Fotballforbund følger standard prosedyrer i slike saker.

  – Vi har begynt å samle sammen opplysninger rundt saken og skal ha et møte ved 12-tiden mandag. Det er standard prosedyre i slike saker, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til NTB.

  Etter møtet blir det trolig klart om NFF går videre med saken eller ikke, men mye tyder på at det vil komme med en reaksjon, men det er gjennom NFFs disiplinærutvalg.

  Flamur Kastrati
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal