Knallhardt straffet av erkerivalen

Vålerenga var best i banespillet, men LSK var best foran målene. Derfor er serielederen videre i cupen, og Oslo-klubben må finne seg i at det er lite å spille for resten av sesongen.

Kvartfinale NM fotball for kvinner

Vakre skåringer da LSK slo VIF

– Det er ikke en veldig bra kamp av oss, men det viktigste er å vinne. Vi er best i boksen, og derfor er vi i semifinale, sier LSKs Guro Reiten til NRK.

Hun var i høyeste grad delaktig i at den suverene serielederen avanserte fra kvartfinalen, etter 4–1 over Vålerenga. Med to nærmest identiske scoringer, den andre etter en grov feil i gjestenes bakre rekker, sendte hun LSK i føringen før hun vakkert serverte Sophie Roman Haug på vei inn i 16-meteren. En like flott volley senere, og kampen var i realiteten avgjort til pause.

Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)

SATT STANDARDEN: En meget opplagt Guro Reiten var iskald da hun fikk sjansen alene med keeper, to ganger.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er den kvaliteten som er forskjellen på lagene. Det er vanskelig å komme tilbake når man gir bort scoringer, og LSK straffer knallhardt de feilene Vålerenga gjør, sier NRK-ekspert og sidekommentator Carl-Erik Torp.

Forsvarstrening før europacup

Vålerenga gikk ut i hundre etter hvilen og et kanonskudd i vinkelen fra Isabell Herlovsen sørget for en viss spenning helt frem til innbytter Synne Skinnes Hansen i stedet økte til 4–1 på overtid.

Fotball: Topperien VIF-LSK

TAKK FOR SIST: Isabell Herlovsen scoret et vakkert mål, men måtte også tåle tyn fra supporterne til sin tidligere klubb: – Sånn er jo fotballen, men det er litt synd når hun har så god jobb for den klubben. Det er mange mål og titler i det beltet der, sier Vålerenga-trener Monica Knudsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Første omgangen vår er bra, men vi henger mer i stroppene i andre omgang. For oss er det på sett og vis bra, for vi trenger å kunne forsvare oss også. Det er det vi trenger når vi skal ut i Europa, mener LSK-kaptein Ingrid Moe Wold.

Trener Hege Riise beskriver de siste 45 minuttene som en sliteomgang.

– Vi blir baktunge, sliter med press og forflytning, og gir fra oss ballen for fort når vi først vinner den. Men vi ror det i land, så all ære til jentene for det, sier hun.

Unormalt fornøyd etter tap

Et Vålerenga-lag som ligger midt på tabellen i toppserien må nå også finne seg i at cupeventyret er over for i år. Men det var store deler av kampen hvor det ikke var mye som tydet at det er 23 poeng som skiller de to lagene på tabellen. Spillemessig var de fullt på høyde, men den effektiviteten var de ikke i nærheten av.

– I banespillet er Vålerenga bedre, og de gjør masse bra i denne kampen, men det betyr jo ingenting når LSK scorer flere mål, sier Torp.

Vålerenga-trener Monica Knudsen mener laget hennes har tatt enorme skritt sammenlignet med tapet mot samme motstander for to uker siden.

Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)

BLANDEDE FØLELSER: Monica Knudsen ergret seg over tapet, men gledet seg over spillet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg liker ikke å tape, men det er sjelden jeg har vært mer fornøyd med prestasjonen etter et tap. Vi får dårlig betalt, for jaggu hadde de stang inn i dag. Men vi tar med oss alt vi kan videre, sier Knudsen.

Trakk semifinalene

Semifinalene ble trukket på direkten rett etter kampslutt, og status etter at Moe Vold og Reiten hadde gjort den jobben i NRK-studio var Klepp-Sandviken og Røa-LSK.

Tidligere på kvelden viste Røa seg som det cuplaget de er ved å holde nervene i sjakk og vinne 8–7 på straffer mot Arna-Bjørnar, etter at det stod 1–1 til full tid.

– Vi røk i semifinalen i fjor så vi har veldig lyst på en finale. Cupfinalen er en bonus og veldig artig dag for fotball, sier Reiten.

Siste nytt

 • Uniteds-direktørens hus påtent

  Huset til Manchester Uniteds klubbdirektør Ed Woodward ble tirsdag kveld utsatt for hærverk av frustrerte supportere som krever hans avgang.

  En video publisert på sosiale medier viser en gruppe United-supportere kledd i hettegensere og finlandshetter som først prøver å ringe på intercomen ved porten til Woodwards hjem.

  Da han ikke svarte, sprayet de rød maling over porten, kastet en røykbombe i bakken og sendte røde bluss mot huset, skriver BBC.

  Verken Woodward eller hans familie skal ha vært hjemme.

  Manchester United bekreftet hærverket i en uttalelse like før midnatt. United legger til at de som står bak ugjerningen, blir utestengt på livstid.

  Ed Woodward
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Til semifinale for første gong

  Garbiñe Muguruza er klar for sin første semifinale i Australian Open etter 7-5, 6-3 over Anastasia Pavljutsjenkova.

  Den spanske 26-åringen er utanfor rangering i Australian Open, der ho aldri før har passert kvartfinalen. Men ho har tidlegare vunne French Open (2016) og Wimbledon (2017).

  I semifinalen møter ho Simona Halep, som knuste Anett Kontaveit med 6-1, 6-1 i løpet av berre 54 minutt.

  Halep tapte finalen i Australian Open for to år sidan. Ho vann French Open i 2018 og Wimbledon i fjor.

  Halep og Muguruza skal møtest i semifinalen natt til torsdag.

  Garbine Muguruza
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Nyland og Villa til Ligacup-finale

  Ørjan Nyland startet kampen for Aston Villa og tok virkelig sjansen med begge hender. Nordmannen leverte flere solide redninger og var en av banens beste i Ligacupens andre semifinale. Den første kampen mot Leicester endte 1-1, og det så lenge ut til at det ville bli resultatet tirsdag også. Men to minutter på overtid dukket Trézéguet opp og scoret 2-1-målet som sendte Villa til finalen.

  Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Aston Villa v Leicester City
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal