Knallhardt straffet av erkerivalen

Vålerenga var best i banespillet, men LSK var best foran målene. Derfor er serielederen videre i cupen, og Oslo-klubben må finne seg i at det er lite å spille for resten av sesongen.

Kvartfinale NM fotball for kvinner

Vakre skåringer da LSK slo VIF

– Det er ikke en veldig bra kamp av oss, men det viktigste er å vinne. Vi er best i boksen, og derfor er vi i semifinale, sier LSKs Guro Reiten til NRK.

Hun var i høyeste grad delaktig i at den suverene serielederen avanserte fra kvartfinalen, etter 4–1 over Vålerenga. Med to nærmest identiske scoringer, den andre etter en grov feil i gjestenes bakre rekker, sendte hun LSK i føringen før hun vakkert serverte Sophie Roman Haug på vei inn i 16-meteren. En like flott volley senere, og kampen var i realiteten avgjort til pause.

Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)

SATT STANDARDEN: En meget opplagt Guro Reiten var iskald da hun fikk sjansen alene med keeper, to ganger.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er den kvaliteten som er forskjellen på lagene. Det er vanskelig å komme tilbake når man gir bort scoringer, og LSK straffer knallhardt de feilene Vålerenga gjør, sier NRK-ekspert og sidekommentator Carl-Erik Torp.

Forsvarstrening før europacup

Vålerenga gikk ut i hundre etter hvilen og et kanonskudd i vinkelen fra Isabell Herlovsen sørget for en viss spenning helt frem til innbytter Synne Skinnes Hansen i stedet økte til 4–1 på overtid.

Fotball: Topperien VIF-LSK

TAKK FOR SIST: Isabell Herlovsen scoret et vakkert mål, men måtte også tåle tyn fra supporterne til sin tidligere klubb: – Sånn er jo fotballen, men det er litt synd når hun har så god jobb for den klubben. Det er mange mål og titler i det beltet der, sier Vålerenga-trener Monica Knudsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Første omgangen vår er bra, men vi henger mer i stroppene i andre omgang. For oss er det på sett og vis bra, for vi trenger å kunne forsvare oss også. Det er det vi trenger når vi skal ut i Europa, mener LSK-kaptein Ingrid Moe Wold.

Trener Hege Riise beskriver de siste 45 minuttene som en sliteomgang.

– Vi blir baktunge, sliter med press og forflytning, og gir fra oss ballen for fort når vi først vinner den. Men vi ror det i land, så all ære til jentene for det, sier hun.

Unormalt fornøyd etter tap

Et Vålerenga-lag som ligger midt på tabellen i toppserien må nå også finne seg i at cupeventyret er over for i år. Men det var store deler av kampen hvor det ikke var mye som tydet at det er 23 poeng som skiller de to lagene på tabellen. Spillemessig var de fullt på høyde, men den effektiviteten var de ikke i nærheten av.

– I banespillet er Vålerenga bedre, og de gjør masse bra i denne kampen, men det betyr jo ingenting når LSK scorer flere mål, sier Torp.

Vålerenga-trener Monica Knudsen mener laget hennes har tatt enorme skritt sammenlignet med tapet mot samme motstander for to uker siden.

Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)

BLANDEDE FØLELSER: Monica Knudsen ergret seg over tapet, men gledet seg over spillet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg liker ikke å tape, men det er sjelden jeg har vært mer fornøyd med prestasjonen etter et tap. Vi får dårlig betalt, for jaggu hadde de stang inn i dag. Men vi tar med oss alt vi kan videre, sier Knudsen.

Trakk semifinalene

Semifinalene ble trukket på direkten rett etter kampslutt, og status etter at Moe Vold og Reiten hadde gjort den jobben i NRK-studio var Klepp-Sandviken og Røa-LSK.

Tidligere på kvelden viste Røa seg som det cuplaget de er ved å holde nervene i sjakk og vinne 8–7 på straffer mot Arna-Bjørnar, etter at det stod 1–1 til full tid.

– Vi røk i semifinalen i fjor så vi har veldig lyst på en finale. Cupfinalen er en bonus og veldig artig dag for fotball, sier Reiten.

Siste nytt

 • Hovland henger med

  Viktor Hovland henger fortsatt med i tetsjiktet i den første finaleturneringen på PGAs B-tour. Etter lørdagens runde er han på delt 6.-plass. Han spilte den 3. runden på 69 slag, to under banens par. Runden inneholdt fire birdier og to bogeyer.

  Nationwide Children's Hospital Championship - Round Two
  Foto: Matt Sullivan / AFP
 • Carlsen startet med remis

  Magnus Carlsen spilte remis mot Anish Giri i første parti i Grand Chess Tour-turneringen Sinquefield Cup i St. Louis lørdag. Jeg kunne kanskje vært litt mer ambisiøs i spillet, men så ikke noe jeg trodde på, sa Carlsen etter tre timer ved brettet.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Uavgjort i Ødegaard-debut

  Ti minutter på overtid sikret Mikel Oyarzabal ett poeng for Real Sociedad fra straffemerket. Kévin Gameiro sendte Valencia i ledelsen, og franskmannen kunne blitt tomålsscorer fem minutter på overtid, men bommet på straffe. Ødegaard spilte hele kampen.

  Martin Ødegaard

Sendeplan

Kl. Program Kanal