Klæbo enig med skiforbundet - har signert landslagsavtale

Norges Skiforbund og Johannes Høsflot Klæbo har til slutt blitt enige og har signert landslagsavtalen for neste sesong.

Holmenkollen skishow

ENIGE: Johannes Høsflot Klæbo og Norges Skiforbund er til slutt blitt enige om en avtale.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Klæbo nektet å skrive under utøveravtalen med Norges Skiforbund innen fristen, som var 10. juni.

Bakgrunnen var blant annet uenighet med forbundet om markedsrettigheter og hvor grensene går for når man er skiløper og privatperson i sosiale medier.

Nå er Johannes Høsflot Klæbo fornøyd med at partene er blitt enige.

– Jeg er glad for at vi er enige om landslagsavtale og ser frem til en ny og spennende skisesong, sier han i en pressemelding.

– Jeg synes det er blitt jobbet godt hos begge parter, noe som har vært og er nødvendig for å modernisere og ajourføre dagens regelverk. Vi er glade for at skiforbundet har prioritert dette arbeidet høyt. Nå er vi enige og begge parter har signert. Samtidig er vi også enige om hvilke tema vi må jobbe mer med for å finne hensiktsmessige løsninger for fremtiden, forteller han videre.

Ikke helt i mål

Pappa Haakon Klæbo sier nemlig til NRK at man ennå ikke er helt i mål.

– Det er klart at det er godt for Johannes å legge dette bak seg, selv om vi ikke er 100 prosent i mål. Men en etappe er unnagjort. Og det er nok til at Johannes har en signert avtale for kommende sesong. Johannes ser frem til nok en sesong hvor han skal representere landslaget.

– Det handler ikke minst om avgrensninger mellom utøverens private sfære og når utøver er på jobb for NSF. Her behøves klarere grenseoppganger. Det gjenstår også en del i forhold til bransjeeksklusivitet med mer – og hvor langt NSF kan gå i forhold til krav til utøver.

– Kan du si hvilke tema det er som må jobbes mer med og hva det er helt konkret?

– Stikkordet her er avgrensninger. Når er utøver privat og når er utøver på jobb for NSF. Vi er på glid, men det gjenstår en del som vi nå er blitt enige om å diskutere videre, sier pappa Klæbo til NRK.

Bjervig

Langrennssjef Espen Bjervig.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Viktigere enn noen gang

Langrennssjef Espen Bjervig sier at det har vært viktig å bruke god tid på denne saken.

– Hovedsakelig har ulikt syn handlet om grensene for når en skiløper er privat og når han representerer landslaget samt deler av innholdet i kommersiell plattform.

Bjervig sier at den kommersielle plattformen i langrenn er blitt viktigere å utvikle enn noen gang.

– Løpere og skiforbundet må jobbe sammen for å tilpasse oss fremtiden. Dette arbeidet fortsetter til høsten og vi ønsker å ha et langsiktig fokus. Det er naturlig at Johannes Høsflot Klæbo er aktivt med i denne prosessen.

Les også: Johaug advarer Klæbo: – De yngre vet ikke hvordan det var

Siste nytt

 • Molde tok seg enkelt videre

  Molde hadde et svært godt utgangspunkt etter at de vant 7-1 hjemme mot islandske KR Reykjavík forrige torsdag. Bortekampen mot hovedstadslaget torsdag ble kun en transportetappe og europaliga-avansementet var aldri truet da Molde spilte 0-0.

  Europa League kvalifisering KR - Molde
  Foto: Árni Sæberg / Morgunblaðið / NTB scanpix
 • Europadrømmen knust for Brann

  Daouda Bamba tente et håp for Brann-avansement i europaliga-kvalifiseringen da han sendte de rødkledde i ledelsen ti minutter etter sidebytte. Men med to sene scoringer fra Shamrock Rovers tapte Lars Arne Nilsens menn 2-1 og 4-3 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Shamrock Rovers - Brann
  Foto: Ryan Byrne / Inpho / NTB scanpix
 • Mikel gir seg på landslaget

  John Obi Mikel avsluttet landslagskarrieren med bronsemedalje med Nigeria i afrikamesterskapet. Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016.

  FILE PHOTO: Africa Cup of Nations 2019 - Group B - Nigeria v Burundi
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal