Klæbo enig med skiforbundet - har signert landslagsavtale

Norges Skiforbund og Johannes Høsflot Klæbo har til slutt blitt enige og har signert landslagsavtalen for neste sesong.

Holmenkollen skishow

ENIGE: Johannes Høsflot Klæbo og Norges Skiforbund er til slutt blitt enige om en avtale.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Klæbo nektet å skrive under utøveravtalen med Norges Skiforbund innen fristen, som var 10. juni.

Bakgrunnen var blant annet uenighet med forbundet om markedsrettigheter og hvor grensene går for når man er skiløper og privatperson i sosiale medier.

Nå er Johannes Høsflot Klæbo fornøyd med at partene er blitt enige.

– Jeg er glad for at vi er enige om landslagsavtale og ser frem til en ny og spennende skisesong, sier han i en pressemelding.

– Jeg synes det er blitt jobbet godt hos begge parter, noe som har vært og er nødvendig for å modernisere og ajourføre dagens regelverk. Vi er glade for at skiforbundet har prioritert dette arbeidet høyt. Nå er vi enige og begge parter har signert. Samtidig er vi også enige om hvilke tema vi må jobbe mer med for å finne hensiktsmessige løsninger for fremtiden, forteller han videre.

Ikke helt i mål

Pappa Haakon Klæbo sier nemlig til NRK at man ennå ikke er helt i mål.

– Det er klart at det er godt for Johannes å legge dette bak seg, selv om vi ikke er 100 prosent i mål. Men en etappe er unnagjort. Og det er nok til at Johannes har en signert avtale for kommende sesong. Johannes ser frem til nok en sesong hvor han skal representere landslaget.

– Det handler ikke minst om avgrensninger mellom utøverens private sfære og når utøver er på jobb for NSF. Her behøves klarere grenseoppganger. Det gjenstår også en del i forhold til bransjeeksklusivitet med mer – og hvor langt NSF kan gå i forhold til krav til utøver.

– Kan du si hvilke tema det er som må jobbes mer med og hva det er helt konkret?

– Stikkordet her er avgrensninger. Når er utøver privat og når er utøver på jobb for NSF. Vi er på glid, men det gjenstår en del som vi nå er blitt enige om å diskutere videre, sier pappa Klæbo til NRK.

Bjervig

Langrennssjef Espen Bjervig.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Viktigere enn noen gang

Langrennssjef Espen Bjervig sier at det har vært viktig å bruke god tid på denne saken.

– Hovedsakelig har ulikt syn handlet om grensene for når en skiløper er privat og når han representerer landslaget samt deler av innholdet i kommersiell plattform.

Bjervig sier at den kommersielle plattformen i langrenn er blitt viktigere å utvikle enn noen gang.

– Løpere og skiforbundet må jobbe sammen for å tilpasse oss fremtiden. Dette arbeidet fortsetter til høsten og vi ønsker å ha et langsiktig fokus. Det er naturlig at Johannes Høsflot Klæbo er aktivt med i denne prosessen.

Les også: Johaug advarer Klæbo: – De yngre vet ikke hvordan det var

Siste nytt

 • Kristoffersen på pallen

  Henrik Kristoffersen har flere ganger sagt hva han mener om disiplinen, men fredag sikret han en sterk andreplass i parallellstorslalåm.

  Kristoffersen har aldri vunnet et parallellslalåmrenn. Kristoffersen hadde fra før en 2.-plass som bestenotering.

  Kristoffersen har flere ganger sagt at han ikke er noen tilhenger av disiplinen, som han mener handler mer om flaks enn om prestasjoner.

  Fredag så han imidlertid ut til å trives i parallell-løypa i Østerrike.

  Nordmannen kvalifiserte seg til finalen etter å ha vist svært sterk kjøring i semifinalen. I finalen møtte han Alexis Pinturault, som tok første stikk i duellen med 16 hundredeler.

  Franskmannen var også raskest i det andre møtet og vant dermed rennet. Kristoffersen tok seg som eneste nordmann til kvartfinalene.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Martti Kainulainen / AFP
 • Alle de norske hopperne gikk videre

  Alle de norske hopperne gikk videre til morgendagens renn, etter en lite spenstig kvalifisering.

  Halvor Egner Granerud ble beste norske og havnet på tredjeplass i kvalifiseringen, bak tyske Karl Geiger og polske Dawid Kubacki.

  Øvrig norske: Johann André Forfang ble nummer 15, Sander Vossan Eriksen nummer 24, Anders Håre nummer 30, Marius Lindvik nummer 38, Robert Johansson nummer 43 og Daniel-André Tande ble nummer 48 av de 50 som kvalifiserte seg.

  Det var i en liten periode knyttet spenning rundt Daniel-André Tande som var avhengig av at andre hoppet dårligere. Han kom seg videre han også, men freste etter at han hadde hoppet.

  – Nei, det er faktisk noe av det latterligste jeg har vært med på. Så lav fart med så mye bakvind over kulen. Det blir rett og slett for dumt, sa Tande til NRK, etter et skuffende hopp.

  Tande
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Strengere regime i toppfotballen

  Det har hopet seg opp med smittefilfeller i den norske toppfotballen de siste ukene.

  Nå gjør Norges Fotballforbund noen endringer i toppfotballens smittevernprotokoll. Det melder NFF selv i en pressemelding.

  – Vi gjør nå noen innstramminger og presiseringer i protokollene som vil gjelde i sesonginnspurten. Vi har fått god bistand fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, og tar selvsagt deres innspill til følge i de oppdaterte protokollene, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn.

  Blant de nye endringene er at treningskamper nå kun tillates etter søknad. Det er også krav til negativ test før spillere kan gjenoppta trening etter symptomer på luftveisinfeksjon.

  Patrick Berg og Fredrik Bjørkan.
  Foto: Mats Torbergsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal