Hopp til innhold

Klæbo enig med skiforbundet - har signert landslagsavtale

Norges Skiforbund og Johannes Høsflot Klæbo har til slutt blitt enige og har signert landslagsavtalen for neste sesong.

Holmenkollen skishow

ENIGE: Johannes Høsflot Klæbo og Norges Skiforbund er til slutt blitt enige om en avtale.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Klæbo nektet å skrive under utøveravtalen med Norges Skiforbund innen fristen, som var 10. juni.

Bakgrunnen var blant annet uenighet med forbundet om markedsrettigheter og hvor grensene går for når man er skiløper og privatperson i sosiale medier.

Nå er Johannes Høsflot Klæbo fornøyd med at partene er blitt enige.

– Jeg er glad for at vi er enige om landslagsavtale og ser frem til en ny og spennende skisesong, sier han i en pressemelding.

– Jeg synes det er blitt jobbet godt hos begge parter, noe som har vært og er nødvendig for å modernisere og ajourføre dagens regelverk. Vi er glade for at skiforbundet har prioritert dette arbeidet høyt. Nå er vi enige og begge parter har signert. Samtidig er vi også enige om hvilke tema vi må jobbe mer med for å finne hensiktsmessige løsninger for fremtiden, forteller han videre.

Ikke helt i mål

Pappa Haakon Klæbo sier nemlig til NRK at man ennå ikke er helt i mål.

– Det er klart at det er godt for Johannes å legge dette bak seg, selv om vi ikke er 100 prosent i mål. Men en etappe er unnagjort. Og det er nok til at Johannes har en signert avtale for kommende sesong. Johannes ser frem til nok en sesong hvor han skal representere landslaget.

– Det handler ikke minst om avgrensninger mellom utøverens private sfære og når utøver er på jobb for NSF. Her behøves klarere grenseoppganger. Det gjenstår også en del i forhold til bransjeeksklusivitet med mer – og hvor langt NSF kan gå i forhold til krav til utøver.

– Kan du si hvilke tema det er som må jobbes mer med og hva det er helt konkret?

– Stikkordet her er avgrensninger. Når er utøver privat og når er utøver på jobb for NSF. Vi er på glid, men det gjenstår en del som vi nå er blitt enige om å diskutere videre, sier pappa Klæbo til NRK.

Bjervig

Langrennssjef Espen Bjervig.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Viktigere enn noen gang

Langrennssjef Espen Bjervig sier at det har vært viktig å bruke god tid på denne saken.

– Hovedsakelig har ulikt syn handlet om grensene for når en skiløper er privat og når han representerer landslaget samt deler av innholdet i kommersiell plattform.

Bjervig sier at den kommersielle plattformen i langrenn er blitt viktigere å utvikle enn noen gang.

– Løpere og skiforbundet må jobbe sammen for å tilpasse oss fremtiden. Dette arbeidet fortsetter til høsten og vi ønsker å ha et langsiktig fokus. Det er naturlig at Johannes Høsflot Klæbo er aktivt med i denne prosessen.

Les også: Johaug advarer Klæbo: – De yngre vet ikke hvordan det var

Sportsnyheter

Kaos utenfor finalestadion – Liverpool krever gransking

Trengsel, lange køer og kaos utenfor stadion som skal holde mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid førte til at kampen ble utsatt.

Siste nytt

 • 174 personer skadet under Mesterliga-finalen

  174 personer skal ha blitt lettere skadet og 68 arrestert i bråket utenfor Stade de France i Paris i forbindelse med finalen i mesterligafinalen, skriver Aftonbladet.

  Politiet i paris måtte ta i bruk tåregass for å spre folkmengden i opptøyer som brøt ut lørdag kveld. 68 personer ble pågrepet, hvorav 39 ble satt i arrest, skriver Le Parisien.

 • Fransk kanal: 68 arrestert i forbindelse med bråket utenfor Mesterliga-finalen

  Den franske TV-kanalen RMC Sport melder at 68 personer er arrestert etter bråket utenfor Champions League-finalen lørdag kveld. Dette gjelder både bråket utenfor selve arenaen, men også på de to supporterarrangementene andre steder i Paris, skriver VG.

  Det oppsto trengsel og kaos utenfor kamparenaen Stade de France før finalen mellom Liverpool og Real Madrid, som førte til at kampen ble utsatt med en drøy halvtime.

 • Hovland falt flere plasser i Texas

  Golfproffen Viktor Hovland falt mange plasser i PGA-turneringen i Texas etter en runde tre slag over par lørdag.

  Nordmannen er tre slag under par totalt, men er nede på 24.-plass på listene foreløpig. Alle er ikke ferdig med tredje runde ennå.

  Nordmannen fikk en elendig start med dobbelt bogey på første hull, før det ble birdie på neste. Bogey på hull fire og birdie på hull sju gjorde at han var ett slag over par etter de første ni.

  Det gikk ikke veldig mye bedre på de ni siste. Bogey på hull 14 og 17 og ellers par ble beholdningen. Hovland er dermed fire slag bak spillerne som er blant topp 10 foreløpig. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste