Klæbo enig med skiforbundet - har signert landslagsavtale

Norges Skiforbund og Johannes Høsflot Klæbo har til slutt blitt enige og har signert landslagsavtalen for neste sesong.

Holmenkollen skishow

ENIGE: Johannes Høsflot Klæbo og Norges Skiforbund er til slutt blitt enige om en avtale.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Klæbo nektet å skrive under utøveravtalen med Norges Skiforbund innen fristen, som var 10. juni.

Bakgrunnen var blant annet uenighet med forbundet om markedsrettigheter og hvor grensene går for når man er skiløper og privatperson i sosiale medier.

Nå er Johannes Høsflot Klæbo fornøyd med at partene er blitt enige.

– Jeg er glad for at vi er enige om landslagsavtale og ser frem til en ny og spennende skisesong, sier han i en pressemelding.

– Jeg synes det er blitt jobbet godt hos begge parter, noe som har vært og er nødvendig for å modernisere og ajourføre dagens regelverk. Vi er glade for at skiforbundet har prioritert dette arbeidet høyt. Nå er vi enige og begge parter har signert. Samtidig er vi også enige om hvilke tema vi må jobbe mer med for å finne hensiktsmessige løsninger for fremtiden, forteller han videre.

Ikke helt i mål

Pappa Haakon Klæbo sier nemlig til NRK at man ennå ikke er helt i mål.

– Det er klart at det er godt for Johannes å legge dette bak seg, selv om vi ikke er 100 prosent i mål. Men en etappe er unnagjort. Og det er nok til at Johannes har en signert avtale for kommende sesong. Johannes ser frem til nok en sesong hvor han skal representere landslaget.

– Det handler ikke minst om avgrensninger mellom utøverens private sfære og når utøver er på jobb for NSF. Her behøves klarere grenseoppganger. Det gjenstår også en del i forhold til bransjeeksklusivitet med mer – og hvor langt NSF kan gå i forhold til krav til utøver.

– Kan du si hvilke tema det er som må jobbes mer med og hva det er helt konkret?

– Stikkordet her er avgrensninger. Når er utøver privat og når er utøver på jobb for NSF. Vi er på glid, men det gjenstår en del som vi nå er blitt enige om å diskutere videre, sier pappa Klæbo til NRK.

Bjervig

Langrennssjef Espen Bjervig.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Viktigere enn noen gang

Langrennssjef Espen Bjervig sier at det har vært viktig å bruke god tid på denne saken.

– Hovedsakelig har ulikt syn handlet om grensene for når en skiløper er privat og når han representerer landslaget samt deler av innholdet i kommersiell plattform.

Bjervig sier at den kommersielle plattformen i langrenn er blitt viktigere å utvikle enn noen gang.

– Løpere og skiforbundet må jobbe sammen for å tilpasse oss fremtiden. Dette arbeidet fortsetter til høsten og vi ønsker å ha et langsiktig fokus. Det er naturlig at Johannes Høsflot Klæbo er aktivt med i denne prosessen.

Les også: Johaug advarer Klæbo: – De yngre vet ikke hvordan det var

Siste nytt

 • Hovland skrev norsk golfhistorie

  Viktor Hovland er som første norske herrespiller i historien inne blant de 100 beste på verdensrankingen i golf. Det ble klart da den oppdaterte listen ble publisert mandag. Der er 22-åringen på 89.-plass. Dermed klatrer han 12 plasser fra forrige ukes 101.-plass. Til sammenligning var han nummer 1157 ved utgangen av 2018. Neste milpæl for Hovland blir å spille seg inn blant de 50 beste. Klarer han det, er han sikret plass til noe nær alle de store turneringene i golfsirkuset. (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Steve Helber / AP
 • Ruuds overmann tapte finalen

  Borna Coric, som slo Casper Ruud i fredagens kvartfinale, måtte se seg slått av Daniil Medvedev i finalen i ATP-turneringen i St. Petersburg. Kroaten, som er nummer 15 på ATP-rankingen, nedkjempet Ruud i tre sett etter å ha tapt det første. Søndag kom han til kort mot den russiske hjemmefavoritten og verdensfireren Medvedev, som noterte sin sjette turneringsseier i karrieren med 6-3, 6-1.

  Russia Tennis Open
  Foto: Elena Ignatyeva / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal