Hopp til innhold

Kjæresten om skrekkskaden: – Lå med staven i beinet hele dagen

SANDNES/OSLO (NRK): Skiskytter Anna Magnusson sier at det går bra med samboer Peppe Femling til tross for at han fikk en stav gjennom leggen.

skade

MÅTTE OPERERE: Peppe Femling ble fraktet til sykehus i Stavanger.

Foto: Det svenske skiskytterforbundet

– Det var veldig ubehagelig å høre at Peppe var skadet. Jeg visste ikke hva som hadde skjedd.

Det sier Anna Magnusson til NRK, én dag etter skrekkskaden under oppvarmingen før Lysebotn opp. Skiskytteren Peppe Femling fikk en rulleskistav stukket tvers gjennom leggen.

Lagkamerat Sebastian Samuelsson sier at det ble en ekstra tung tur opp Lysebotn.

– Det var veldig vanskelig da vi fikk beskjeden, sier Samuelsson, som tok OL-gull i stafett sammen med Peppe Femling i februar.

Måtte operere ut staven

Magnusson sier at Femling først og fremst er skuffet over å ikke kunne delta i flere konkurransen under Blinkfestivalen i Sandnes.

Verdenscup skiskyting i Holmenkollen. Stafett kvinner.

– KONKURRERER FOR OSS BEGGE: Det sier Femlings samboer Anna Magnusson om de resterende konkurransene under Blinkfestivalen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Han er ganske positiv, og sa at han er misunnelig på meg som fikk konkurrere i dag, sier Magnusson.

Hun sier at det etter forholdene går bra med 26-åringen.

– I går var han urolig, han lå jo i prinsippet med staven i beinet hele dagen. Det virker som om det går bra nå, det ser ut som han bare har skadet muskelen. Planen er at han blir på sykehuset over natten.

Femling ble fraktet til sykehus i Stavanger, hvor staven skal ha blitt operert ut. Samuelsson sier at han ikke har rukket å prate veldig mye med lagkameraten.

– Men det virker som om alt har gått bra, og forhåpentligvis er han snart ute av sykehuset.

WEB_SPORT

GULLKAMERATER: Peppe Femling og Sebastian Samuelsson var begge på stafettlaget som tok OL-gull i februar, sammen med Jesper Nelin og Fredrik Lindström.

Foto: Pontus Lundahl/tt / NTB scanpix

– Setter en støkk i deg

For samboer Anna Magnusson ble det fredag en sjetteplass på kvinnenes fellesstart under Blinkfestivalen. Den ble vunnet av lagvenninnen Hanna Öberg.

På herresiden vant Henrik L'Abée-Lund foran Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen. Sebastian Samuelsson dro på seg hele sju bom, og ble nummer 12.

Fredagens vinner forteller at skiskyttermiljøet ble preget av skaden til Femling.

skade
Foto: Det svenske skiskytterforbundet

– Det setter jo en støkk i deg. Man tror jo ikke at noe slikt kan skje, det skal jo ikke være mulig å kjøre en stav gjennom leggen, sier Henrik L'Abée-Lund.

Johannes Thingnes Bø sier at han har vært i kontakt med den svenske 26-åringen.

– Jeg sendte ei melding og sa at han er i gode hender hos det norske helsevesenet. Rapportene sier at det går bra, så får vi håpe at han kommer sterkt tilbake.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Hete hoder og bråk i NHL-kamp

    Det haglet med utvisninger i den andre kvartfinalekampen i NHL-sluttspillet mellom Florida Panthers og Boston Bruins. I alt ble det utdelt flere timer med tid i fryseboksen.

    Panthers vant til slutt kampen 6-1 og utlignet kampserien til 1-1, men best vil kanskje utvisningskaoset i tredje periode bli husket.

    Superstjernene Matthew Tkachuk (Boston) og David Pastrnak (Florida) endte blant annet i en regelrett nevekamp ​​og fikk inn flere solide treffere på hverandre. De ble ilagt til sammen 30 minutter i utvisningsboksen.

    – Vi snakker om to stjerner. Det litt hett og de ville utfordre hverandre. Jeg synes det var kjempebra. De så OK ut da det hele var over. Kanskje noen ble opprørt av det, men jeg beklager – jeg syntes det var kjempebra, sa Panthers -trener Paul Maurice til AP etter kampen.

    Totalt ble det delt ut til sammen 157 minutter i onsdagens kamp. 146 av dem kom i tredje periode. Hele tolv spillere fikk kampstraff.

    Lagene møtes til den tredje kampen i best av sju-serien allerede fredag.

    (NTB)

    uVWot711Ngk
    Foto: AP
  • Frida Karlsson har satt sluttdato for skikarrieren

    Det røper den svenske skiyndlingen i et intervju med avisen Expressen. Der sier Karlsson at planen er å legge opp allerede i 2027. Som 27-åring.

    – Ja, det er det jeg har sagt til meg selv. Jeg trodde at jeg hadde fortalt det til dere også? Sier hun til avisen.

    Når Expressens journalist svarer avkreftende på det spørsmålet, fortsetter langrennsstjernen.

    – Greit. Men jeg liker å ha deadlines. Det er da jeg jobber best. Det har alltid vært sånn, helt siden jeg gikk på skolen. Det handler litt om egen motivasjon. Å føle at det jeg gjør ikke varer evig, og å utnytte det til fulle. At jeg skal gjøre alt jeg kan på disse tre årene, sier Karlsson.

    24-åringen erkjenner deretter at ingenting er hugget i stein. Hun vil ikke bombastisk fastslår at hun er langrennspensjonist om tre år. Men det er likevel slik planen ser ut nå.

    Karlsson svarer følgende på Expressens spørsmål om hvorfor hun vil gi seg så tidlig.

    – Det er mer i livet.

    Karlsson svarer følgende på Expressens spørsmål om hvorfor hun vil gi seg så tidlig.

    Frida Karlsson
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal