Kjempetabbe da VM-troppen ble lagt frem – presenterte vraket spiller

Da landslagssjef Hege Riise tok ut Norges VM-tropp dukket navnet til Emilie Nautnes opp som reserve. Problemet? Hun var ikke tatt ut til mesterskapet.

HEge Riise og VM-uttak

TABBE: Her står navnet til Emilie Nautnes, mens det egentlig skulle stå et annet navn.

– Jeg ble glad, og så ... Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg var litt spent på om jeg kunne bli tatt ut. Jeg hadde ikke trodd det, men ble glad da jeg så navnet mitt, sier Emilie Nautnes, og gjentar:

– Jeg vet ikke hva jeg skal si.

Rosenborg-profilen gikk gjennom en følelsesmessig berg-og-dal-bane mandag morgen da troppen til VM i New Zealand og Australia ble presentert.

Toppserien 2023: Brann - Rosenborg (1-4)

SKUFFET: Emilie Nautnes (til venstre) var tydelig skuffet da NRK pratet med henne etter VM-uttaket.

Etter at de uttatte spillerne ble vist gjennom en musikkvideo av artisten Musti, ble en grafikk av landslagstroppen vist frem.

Der sto navnet på de 23 spillerne, samt tre reserver som reiser ned til mesterskapet som begynner 20. juli.

Blant reservene sto Emilie Nautnes, men Rosenborg-profilens VM-drøm ble knust kun et lite minutt senere.

Pressesjef Halvor Lea brøt inn i journalistenes utspørring av landslagssjefen for å korrigere uttaket.

Nautnes skulle nemlig aldri vært presentert. I stedet er det Malin Brenn som er tatt ut som troppens siste reserve.

– Det er bare en glipp her, vi har tatt ut en spiller i hvert ledd. Vi har Malin (Brenn), Emma (Godø) og (Elisabeth) Terland som den tredje, sier landslagssjef Hege Riise til NRK.

Se hendelsen her:

– Amatørmessig

Foran TV-skjermen satt en uvitende Nautnes og fulgte med. Hun hadde ikke hørt noe fra landslagsledelsen på forhånd.

– Hva tenkte du da du så navnet ditt på skjermen?

– Jeg ble glad. Men så var det feil. Jeg skal ikke dit, sier hun på telefon til NRK noen minutter etter den direktesendte seansen. Det er tydelig at hun leter etter ordene.

– Hva tenker du om det?

– Jeg skulle selvfølgelig gjerne ha vært med, men nå var det tre andre reserver som ble tatt ut.

– Men hva tenker du om at feil navn kom på skjermen?

– Jeg har ikke rukket å tenke så mye på det. Det er litt dårlig, egentlig. Det er sikkert en skrivefeil, men det er jo ganske forskjellige navn. Jeg regner med det betyr at jeg var med i diskusjonen til det siste. At jeg var oppi der, sier Rosenborg-spilleren.

Fotball kvinner

GLIPP: Riise vil ringe Nautnes etter tabben.

Og landslagssjefen bekrefter at Nautnes var i diskusjonen før de tok ut VM-troppen.

– Kan du skjønne at hun er skuffa?

Ja, absolutt. Og jeg ringer Emilie etterpå. Det skjønner jeg, det skal ikke skje, forteller Riise om hendelsen og legger til at hun ikke hadde snakket med Nautnes på forhånd.

NRK-ekspert Carl-Erik Torp rister på hodet av tabben til Norges Fotballforbund (NFF).

Carl-Erik Torp

AMATØRMESSIG: Torp trekker frem de virkelig store ordene om NFF sin tabbe.

– En større blemme ved et VM-uttak er ikke mulig å gjøre. Det er amatørmessig. Det er ganske kraftige og sterke følelser for disse spillerne. Så blir man tatt ut og får en liten parentes at det var feil. Det må kjennes ganske tungt, sier Torp om hendelsen.

Han var selv til stede på pressekonferansen og trodde først det var snakk om en skrivefeil.

– Men her var det et feil navn og det er helt uforståelig egentlig. De tok det på en måte som virka som det var avklart. For meg virka det som at spillerne selv visste om dette, men har skjønt i etterkant at de visste det ikke. Det går ikke, fortsetter eksperten.

Fotballforbundet har i ettertid publisert en beklagelse til Nautnes.

– Vi beklager overfor Emilie Nautnes at hennes navn feilaktig sto oppført som VM-reserve. Slikt skal ikke skje. og her har det skjedd en intern glipp. Vi vil gå gjennom våre rutiner for å hindre at noe sånt skjer igjen, sier kommunikasjonsdirektør Gro Tvedt Anderssen i NFF.

– Vi skal vinne gruppen

Riise har valgt disse 23 spillerne i troppen som reiser til sommerens fotball-VM i New Zealand og Australia:

I tillegg reiser Elisabeth Terland, Emma Godø og Malin Brenn som reservespillere med selve troppen til mesterskapet.

– Vi skal vinne gruppen, det er vårt mål. Vi anser vel kanskje Sveits som den største konkurrenten der. Når vi vinner puljen så møter vi enten Spania eller Japan mest sannsynlig. Det er en nøtt, men vi har forberedt oss gjennom høsten mot de aller beste, sier Riise om målsettingene til det norske landslaget.

I fotball-VM i 2019 røk Norge ut i kvartfinalen mot England. Britene rundspilte også Norge i gruppespillet under fjorårets EM, der det norske laget ble gruppetreer og trener Martin Sjögren fikk sparken.

Siden har Hege Riise ledet det norske kvinnelandslaget i elleve kamper. Det har resultert i fire seirer, tre uavgjorte kamper og fire tap.

VM starter 20. juli og finalen spilles en måned senere. Norge møter Filippinene, Sveits og New Zealand i gruppespillet.

fCVxU6wCrPo

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

• Messi herjet foran rekordpublikum

Over 65.000 tilskuere møtte opp for å se New England Revolution i aksjon mot Inter Miami og Lionel Messi i MLS. Argentineren ga hjemmefansen en sur kveld.

Messi var nemlig i toppslag og noterte to mål og en målgivende pasning på veien mot en 4-1-seier på bortebane. Det ga tross alt en minneverdig kveld for rekordpublikummet på 65.612 , selv om de fleste tilskuerne nok hadde ønsket seg et annet resultat.

Det startet som en drøm for bunnlaget New England på eget gress. Tomas Chancalay gjorde 1-0 allerede i kampens første spilleminutt. Men derfra og ut handlet det meste om en stor, liten trollmann fra Argentina.

– Jeg føler at i første omgang, etter målet, så hadde vi ganske god kontroll på dem. De fikk ikke mange sjanser, og de fant ikke tid eller rom å operere i. Så gjorde Messi det han gjorde, sa Revolution-trener Caleb Porter etter kampen. (NTB)

6Qza6mzjKT8
  • Lilleberg og Lightning slo Panthers

Emil Lilleberg og Tampa Bay Lightning tok sin første seier i årets NHL-sluttspill og reduserte til 3–1 i kamper mot Florida Panthers.

Nattens kamp endte 6-3 i Amalie Arena i Tampa Bay. Lilleberg fikk 19 minutter og to sekunder på isen, men noterte seg ikke for noen målpoeng.

Lightnings seier betyr dermed at lagene i hvert fall må ut i en femte kamp for å avgjøre vinneren av best av sju-serien. Den kampen spilles natt til tirsdag norsk tid. (NTB)

YIumGPwHu2A
  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.