Hopp til innhold

Her innser Warholm nederlaget: – Den slår meg veldig hardt

Seks ukers skademareritt toppet seg i natt for Karsten Warholm da han ikke klarte å holde følge med Alison dos Santos i VM-finalen. Dimna-løperen stivnet på oppløpet og endte på syvendeplass.

SNUBLET: Se situasjonen der Warholm skjønte at det ikke ville bli VM-gull på 400 meter hekk.

– Det er ikke min beste dag på banen, åpenbart. Selvfølgelig er jeg skuffa. Det er ikke det her jeg går for, sier en skuffet, men fattet Karsten Warholm til NRK.

I drømmefinalen mot hjemmehåpet Rai Benjamin og årets raskeste hekkeløper, Alison dos Santos, kom nordmannen til kort.

Ulsteinvikingen hadde ledelsen ut på den siste langsiden, men på de siste 100 meterne ble det tydelig at dos Santos hadde enda mer trøkk i beina.

Warholm så ut til å snuble litt i en hekk og falt gjennom feltet. Brasilianske dos Santos fløy ifra og sikret sitt første VM-gull.

– Warholm orket ca. 300 meter, så sa det bom stopp, kommenterte Jann Post.

– Når kjente du at dette ikke gikk?

– Det var når jeg fikk syra på åttende hekken. Sånn er det. Jeg kom hit og gjorde alt jeg kunne. Det er jeg stolt av, sier Warholm til NRK.

Sjanseløs på medalje

Se hele løpet til Warholm i videovinduet.

– Jeg gikk ut for å vinne

Dos Santos vant til slutt på 46,29. Warholm endte til slutt på syvendeplass. Benjamin tok sølvet foran overraskelsen Trevor Bassitt på hjemmebane.

– Den tredje raskeste tiden verden noensinne har sett. Han vinner overlegent, kommenterte Post gullvinneren.

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

GULL: Warholm gratulerte Alison dos Santos med VM-gullet.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Fra snublingen på den åttende hekken ble Warholm passert av hele seks løpere.

– Jeg håper han ikke slo opp skaden. Jeg håper bare kreftene tok slutt, kommenterte Post bekymret.

Men Warholm kunne berolige kommentatoren og alle andre bekymrede supportere med at alt er bra med skaden.

– Hva kjente du på hekk åtte?

– Ikke noe mer enn syra egentlig. Den slår meg veldig hardt. Jeg gikk ut for å vinne, det tror jeg alle kan se, men ingen spesialtrening på seks uker koster litt, innrømmer Warholm.

– Når syra slår inn så vet man at det ikke er noen vei tilbake. Den forsvinner ikke bare. Sånn er det dessverre, det er ikke noe hyggelig. Det er den brutale sannheten, og det må vi leve med, følger han opp.

For til tross for at det hele endte med en skuffende syvendeplass, har ikke Warholm hatt noen problemer med skaden han pådro seg tidligere i sesongen under VM

– Skaden er jo bra, men det har gått på bekostning av trening å komme seg tilbake fra det. Men igjen, det er sånn det er. Jeg har vært heldig tidligere i karrieren og fått mange store opplevelser og nå ble det sånn. Sånn er det. Det er noe man må akseptere og leve med, men det er ikke sånn jeg vil det skal være, forteller han.

Les også Ingebrigtsen slakter seg selv etter VM-sølv – totalt uenig i brorens forklaring

Jakob Ingebrigtsen

Kamp mot klokka

Da Warholm løp VM-finalen natt til onsdag var det akkurat seks uker og tre dager siden han pådro seg skaden i Rabat. For Team Warholm har det siden den gang vært en kamp mot klokka for å stille til start.

– Det Karsten har gjort de siste ukene har vært helt rått. Han har ikke hatt en optimal oppladning. Den fighten han viste i dag var utrolig imponerende. Han skal virkelig ha få for den fighten, skryter treningskompis Amalie Iuel til NRK.

Fysioterapeut Håvard Moksnes fortalte tirsdag at belastningen rundt en tredje konkurransedag og finaleløp ville gi et større risikomoment enn i de foregående løpene. Ingen visste hvordan låret ville være seks og en halv uke etter skaden i Marokko.

– Hvordan har de siste ukene vært?

– De har vært tunge selvfølgelig. Det har vært tøft arbeid å komme tilbake fra skaden. Jeg har ikke fått trent som jeg ville, det får jeg regningen for i dag, er dommen fra Warholm.

Les også Program for VM i friidrett

VM i friidrett

Siste nytt

 • Brann med full kontroll mot Vålerenga i Spania

  Brann hadde få problemer mot Vålerenga i en treningskamp i Marbella tirsdag. Eirik Hornelands lag vant overbevisende 3-0 mot de kongeblå.

  Brann og Vålerenga avsluttet sine respektive treningsleirer på den spanske solkysten med en treningskamp tirsdag.

  Joachim Soltvedt scoret to mål og Magnus Warming scoret ett mål for rødtrøyene.

  t0-xkePEsP0
  Foto: NTB
 • Simen Hegstad Krüger står over rennhelgen i Lahti

  Det opplyser Norges Skiforbund i en uttalelse tirsdag.

  – Simen ble forkjølet i etterkant av forrige World Cup og er fortsatt ikke klar for konkurranse, sier landslagslege Ove Feragen.

  Martin Kirkeberg Mørk (Drammens Ballklubb og Equinor rekruttlandslag) kommer inn i troppen.

  GgmAIqIkeuo
  Foto: NTB
 • Nytt poengtrekk for Reading

  Den engelske fotballklubben Reading ble tirsdag sanksjonert med to poengs trekk for å ha vært for sen med skattebetalinger over lengre tid.

  Reading, som spiller på nivå tre i engelsk fotball, har tidligere i sesongen blitt trukket fire poeng for ikke å ha nok midler til å dekke lønnskostnadene.

  Tirsdag opplyser klubben på X at ytterligere to poeng forsvinner. Poengtrekket til gjøre at Reading bare har tre poeng til nedrykksstreken i League One.

  Den engelske fotballigaen (EFL) har uttalt at klubbeier Dai Yongge ikke har vist nok vilje til å få økonomien i klubben på rett kjøl. De har også oppmuntret kineseren til å selge klubben, noe han ifølge tirsdagens melding fra klubben skal være i gang med.

  I tillegg til poengtrekket har Dai fått en bot på om lag 133.000 kroner. Den regningen må betales innen 21 dager for ikke å risikere ytterligere straff.

  (NTB)

  2nOnOhcRJbo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal