Hopp til innhold

Her innser Warholm nederlaget: – Den slår meg veldig hardt

Seks ukers skademareritt toppet seg i natt for Karsten Warholm da han ikke klarte å holde følge med Alison dos Santos i VM-finalen. Dimna-løperen stivnet på oppløpet og endte på syvendeplass.

SNUBLET: Se situasjonen der Warholm skjønte at det ikke ville bli VM-gull på 400 meter hekk.

– Det er ikke min beste dag på banen, åpenbart. Selvfølgelig er jeg skuffa. Det er ikke det her jeg går for, sier en skuffet, men fattet Karsten Warholm til NRK.

I drømmefinalen mot hjemmehåpet Rai Benjamin og årets raskeste hekkeløper, Alison dos Santos, kom nordmannen til kort.

Ulsteinvikingen hadde ledelsen ut på den siste langsiden, men på de siste 100 meterne ble det tydelig at dos Santos hadde enda mer trøkk i beina.

Warholm så ut til å snuble litt i en hekk og falt gjennom feltet. Brasilianske dos Santos fløy ifra og sikret sitt første VM-gull.

– Warholm orket ca. 300 meter, så sa det bom stopp, kommenterte Jann Post.

– Når kjente du at dette ikke gikk?

– Det var når jeg fikk syra på åttende hekken. Sånn er det. Jeg kom hit og gjorde alt jeg kunne. Det er jeg stolt av, sier Warholm til NRK.

Sjanseløs på medalje

Se hele løpet til Warholm i videovinduet.

– Jeg gikk ut for å vinne

Dos Santos vant til slutt på 46,29. Warholm endte til slutt på syvendeplass. Benjamin tok sølvet foran overraskelsen Trevor Bassitt på hjemmebane.

– Den tredje raskeste tiden verden noensinne har sett. Han vinner overlegent, kommenterte Post gullvinneren.

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

GULL: Warholm gratulerte Alison dos Santos med VM-gullet.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Fra snublingen på den åttende hekken ble Warholm passert av hele seks løpere.

– Jeg håper han ikke slo opp skaden. Jeg håper bare kreftene tok slutt, kommenterte Post bekymret.

Men Warholm kunne berolige kommentatoren og alle andre bekymrede supportere med at alt er bra med skaden.

– Hva kjente du på hekk åtte?

– Ikke noe mer enn syra egentlig. Den slår meg veldig hardt. Jeg gikk ut for å vinne, det tror jeg alle kan se, men ingen spesialtrening på seks uker koster litt, innrømmer Warholm.

– Når syra slår inn så vet man at det ikke er noen vei tilbake. Den forsvinner ikke bare. Sånn er det dessverre, det er ikke noe hyggelig. Det er den brutale sannheten, og det må vi leve med, følger han opp.

For til tross for at det hele endte med en skuffende syvendeplass, har ikke Warholm hatt noen problemer med skaden han pådro seg tidligere i sesongen under VM

– Skaden er jo bra, men det har gått på bekostning av trening å komme seg tilbake fra det. Men igjen, det er sånn det er. Jeg har vært heldig tidligere i karrieren og fått mange store opplevelser og nå ble det sånn. Sånn er det. Det er noe man må akseptere og leve med, men det er ikke sånn jeg vil det skal være, forteller han.

Les også Ingebrigtsen slakter seg selv etter VM-sølv – totalt uenig i brorens forklaring

Jakob Ingebrigtsen

Kamp mot klokka

Da Warholm løp VM-finalen natt til onsdag var det akkurat seks uker og tre dager siden han pådro seg skaden i Rabat. For Team Warholm har det siden den gang vært en kamp mot klokka for å stille til start.

– Det Karsten har gjort de siste ukene har vært helt rått. Han har ikke hatt en optimal oppladning. Den fighten han viste i dag var utrolig imponerende. Han skal virkelig ha få for den fighten, skryter treningskompis Amalie Iuel til NRK.

Fysioterapeut Håvard Moksnes fortalte tirsdag at belastningen rundt en tredje konkurransedag og finaleløp ville gi et større risikomoment enn i de foregående løpene. Ingen visste hvordan låret ville være seks og en halv uke etter skaden i Marokko.

– Hvordan har de siste ukene vært?

– De har vært tunge selvfølgelig. Det har vært tøft arbeid å komme tilbake fra skaden. Jeg har ikke fått trent som jeg ville, det får jeg regningen for i dag, er dommen fra Warholm.

Les også Program for VM i friidrett

VM i friidrett

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal