Hopp til innhold

Her innser Warholm nederlaget: – Den slår meg veldig hardt

Seks ukers skademareritt toppet seg i natt for Karsten Warholm da han ikke klarte å holde følge med Alison dos Santos i VM-finalen. Dimna-løperen stivnet på oppløpet og endte på syvendeplass.

SNUBLET: Se situasjonen der Warholm skjønte at det ikke ville bli VM-gull på 400 meter hekk.

– Det er ikke min beste dag på banen, åpenbart. Selvfølgelig er jeg skuffa. Det er ikke det her jeg går for, sier en skuffet, men fattet Karsten Warholm til NRK.

I drømmefinalen mot hjemmehåpet Rai Benjamin og årets raskeste hekkeløper, Alison dos Santos, kom nordmannen til kort.

Ulsteinvikingen hadde ledelsen ut på den siste langsiden, men på de siste 100 meterne ble det tydelig at dos Santos hadde enda mer trøkk i beina.

Warholm så ut til å snuble litt i en hekk og falt gjennom feltet. Brasilianske dos Santos fløy ifra og sikret sitt første VM-gull.

– Warholm orket ca. 300 meter, så sa det bom stopp, kommenterte Jann Post.

– Når kjente du at dette ikke gikk?

– Det var når jeg fikk syra på åttende hekken. Sånn er det. Jeg kom hit og gjorde alt jeg kunne. Det er jeg stolt av, sier Warholm til NRK.

Sjanseløs på medalje

Se hele løpet til Warholm i videovinduet.

– Jeg gikk ut for å vinne

Dos Santos vant til slutt på 46,29. Warholm endte til slutt på syvendeplass. Benjamin tok sølvet foran overraskelsen Trevor Bassitt på hjemmebane.

– Den tredje raskeste tiden verden noensinne har sett. Han vinner overlegent, kommenterte Post gullvinneren.

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

GULL: Warholm gratulerte Alison dos Santos med VM-gullet.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Fra snublingen på den åttende hekken ble Warholm passert av hele seks løpere.

– Jeg håper han ikke slo opp skaden. Jeg håper bare kreftene tok slutt, kommenterte Post bekymret.

Men Warholm kunne berolige kommentatoren og alle andre bekymrede supportere med at alt er bra med skaden.

– Hva kjente du på hekk åtte?

– Ikke noe mer enn syra egentlig. Den slår meg veldig hardt. Jeg gikk ut for å vinne, det tror jeg alle kan se, men ingen spesialtrening på seks uker koster litt, innrømmer Warholm.

– Når syra slår inn så vet man at det ikke er noen vei tilbake. Den forsvinner ikke bare. Sånn er det dessverre, det er ikke noe hyggelig. Det er den brutale sannheten, og det må vi leve med, følger han opp.

For til tross for at det hele endte med en skuffende syvendeplass, har ikke Warholm hatt noen problemer med skaden han pådro seg tidligere i sesongen under VM

– Skaden er jo bra, men det har gått på bekostning av trening å komme seg tilbake fra det. Men igjen, det er sånn det er. Jeg har vært heldig tidligere i karrieren og fått mange store opplevelser og nå ble det sånn. Sånn er det. Det er noe man må akseptere og leve med, men det er ikke sånn jeg vil det skal være, forteller han.

Les også: Ingebrigtsen slakter seg selv etter VM-sølv – totalt uenig i brorens forklaring

Jakob Ingebrigtsen
Jakob Ingebrigtsen

Kamp mot klokka

Da Warholm løp VM-finalen natt til onsdag var det akkurat seks uker og tre dager siden han pådro seg skaden i Rabat. For Team Warholm har det siden den gang vært en kamp mot klokka for å stille til start.

– Det Karsten har gjort de siste ukene har vært helt rått. Han har ikke hatt en optimal oppladning. Den fighten han viste i dag var utrolig imponerende. Han skal virkelig ha få for den fighten, skryter treningskompis Amalie Iuel til NRK.

Fysioterapeut Håvard Moksnes fortalte tirsdag at belastningen rundt en tredje konkurransedag og finaleløp ville gi et større risikomoment enn i de foregående løpene. Ingen visste hvordan låret ville være seks og en halv uke etter skaden i Marokko.

– Hvordan har de siste ukene vært?

– De har vært tunge selvfølgelig. Det har vært tøft arbeid å komme tilbake fra skaden. Jeg har ikke fått trent som jeg ville, det får jeg regningen for i dag, er dommen fra Warholm.

Les også: Program for VM i friidrett

VM i friidrett
VM i friidrett

Siste nytt

 • Keepertabbe ødela mektig engelsk snuoperasjon

  Luke Shaw, Mason Mount og Harry Kane scoret da England snudde 0-2 til 3-2 mot Tyskland i nasjonsligaen mandag. En keepertabbe ga så 3-3 i en ellevill kamp.

  Premier League-stjernene Ilkay Gündogan og Kai Havertz scoret hvert sitt mål i første halvdel av annen omgang og så ut til å ha påført England en ny tung nedtur i generalprøven foran sluttspillet i Qatar. Så tok kampen fullstendig fyr.

  En forrykende avslutning på kampen ga det engelske laget solid og etterlengtet vind i VM-seilene, selv om seieren glapp på tampen.

  Først dukket Manchester United-backen Luke Shaw opp på bakerste stolpe og satte inn reduseringen til 1-2. Deretter kombinerte innbytterne Bukayo Saka og Mason Mount fint, før sistnevnte hamret inn utligningen fra litt distanse. Da var det et kvarter igjen å spille på Wembley.

  Ni minutter før full tid var snuoperasjonen et faktum da dommeren måtte ha VAR-hjelp for å avdekke straffesparket Jude Bellingham hadde skaffet i duellen med en tysk forsvarsspiller.

  Fra krittmerket var Harry Kane iskald.

  Da så kampen ut til å være avgjort, men den gang ei. Like etter det engelske ledermålet ga Englands keeper Nick Pope en svak retur på en avslutning og forærte Kai Havertz muligheten til å utligne. Tyskeren takket for tilbudet og slo til. (NTB)

  Britain England Germany Nations League Soccer
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Stjerneduellen avlyst: - Feiging

  Tungvektsboksaren Tyson Fury seier det ikkje blir noko britisk stjernemøte mellom han sjølv og Anthony Joshua fordi kontraktsfristen er gått ut.

  Joshua sa så seint som søndag at han akta å signere kontrakten som vil realisere tungvektsduellen mot Fury. Samtidig sette Fury måndag klokka 17 britisk tid som frist for at papira måtte vere underteikna.

  Då den omtalte fristen var gått ut, var etter seiande ingenting på plass.

  – Det er offisielt. D-dagen har kome og gått. Det har passert klokka 17 måndag, og ingen kontrakt er underteikna. Det er offisielt over for Joshua, seier Fury i eit innlegg på Instagram.

  – Han er no ute i kulda saman med ulveflokken. Gløym det. Idiot. Feiging, heldt tungvektstjerna fram.

  Vidare ønskte han Joshua lykke til med den vidare karrieren og livet.

  Joshua var på si side tydeleg søndag på at ting ville ta noko tid. Han viste til at juridiske rådgivarar jobba med kontrakten.

  Tyson Fury og Anthony Joshua
  Foto: FAYEZ NURELDINE] [RINGO CHIU / AFP
 • Treigt dansk billettsal til fotball-VM

  Det danske herrelandslaget i fotball er populært, men førebels er det berre selt 2000 billettar til danske fans før det omstridde VM-sluttspelet i Qatar.

  Det gir eit snitt på færre enn 700 billettar fordelt på dei tre gruppespelkampane til Danmark. Direktør Jakob Jensen i Det danske fotballforbundet (DBU) opplyser om billettsalet til Ekstra Bladet.

  – Vi gir gjerne danskane rettleiing om opphaldet, men vi arrangerer ingen fanzoner eller har andre aktivitetar i Qatar, for vi ønsker ikkje å støtte opp om landet, seier Jensen til avisa.

  Det er under to månader til fotball-VM. Kritikken av Qatar, i tillegg til dyre hotellprisar, har vore med på å skremme vekk danske supporterar, skriv nyheitsbyrået Ritzau.

  Ifølge Ekstra Bladet kan danske supporterar i teorien legge beslag på mellom 3000 og 5000 billettar til kvar kamp. DBU har fråssagt seg rettane til å distribuere billettane.

  Danmark jubler
  Foto: RITZAU SCANPIX DENMARK / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste