Hopp til innhold

Ingebrigtsen slakter seg selv etter VM-sølv – totalt uenig i brorens forklaring

Jakob Ingebrigtsen innrømmer at han valgte feil taktikk i VM-finalen på 1500 meter, men på en helt annen måte enn hva storebror Henrik mener.

Jakob Ingebrigtsen

RUSK I ØYET: VM-sølv er bra, men det var neppe gledestårer som snek seg fram i Jakob Ingebrigtsens øyekrok etter medaljeseremonien.

Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / Reuters

– Jeg synes det er flaut å være så god, men samtidig være så jævlig dårlig, sier Jakob Ingebrigtsen etter VM-sølvet.

– Det er helt jævlig. Dessverre, det er dumt å si det. VM-sølv er en utrolig stor ting å oppnå, samtidig blir jeg slått av folk som er dårligere enn meg. Jeg er skuffet over meg selv, fortsetter han.

Dette var Ingebrigtsens første VM-medalje utendørs. Han tok også sølv på 1500 meter under innendørs-VM i mars, men da med covid i kroppen.

Men i fjor ble han olympisk mester, og det er der han nå legger lista.

Se finalen her:

– Tok en stor risiko

Kenyanerne dro opp farten tidlig i nattens finalen, men det var ikke nok for den norske favoritten. Etter 650 meter gikk Ingebrigtsen helt opp i tet. Så lå han side om side med sin største rival, Timothy Cheruiyot, i en runde.

– Vi åpner ganske fort de første 700, derfor tenker jeg at det ikke er noen som er dumme nok til å angripe på utsiden. Men det er det jo, erkjenner Ingebritsen

For på sisterunden overtok britiske Jake Wightman teten – og løp inn til et overraskende gull.

– Det er en vanvittig tøff måte å løpe et løp på, å gå opp i tet og dra så mye som Jakob gjorde. Han mangler det siste bitte lille på slutten for å holde Wightman bak seg. Når han først kommer forbi, er han en veldig rask løper. Å løpe forbi ham på oppløpet, skal mye til. Men et sølv i VM er en syk prestasjon, og i hvert fall å gjøre det på den måten, er vanvittig sterkt, sier bror Henrik Ingebrigtsen fra tribunen.

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

IKKE ENIGE: Jakob Ingebrigtsen og storebror Henrik har hver sin forklaring på hva som gikk galt i VM-finalen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Wightman vant på 3.29,23, mens Ingebrigtsen løp inn til 3.29,47. Mohamed Katir fra Spania tok bronse.

– Han tok en stor risiko ved å springe på den måten, men desto sterkere hadde det vært å ta gullet på den måten, sier Henrik Ingebrigtsen

– God nok til å vinne overlegent

Lillebror klarer ikke å se det på samme måte. Snarere tvert imot.

R6yNRbOhjtc

OVERRASKENDE MESTER: Jake Wightman spurtet fra en skuffet Jakob Ingebrigtsen.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Nei, hovedfeilen er kanskje at jeg ikke pusher nok underveis. Jeg åpner døra for at folk bruker krefter på å angripe. Hadde jeg løpt bittelitt fortere, hadde jeg ikke åpnet den døra, sier han.

Og utdyper:

– Jeg vet at jeg er god nok for å vinne veldig overlegent. Jeg havner i en posisjon der jeg åpner for masse angrep, fordi jeg ikke løper fort nok. Hadde jeg holdt en høyere fart tidligere så hadde ikke de andre, eller Cheruiyot, vært villig til å bruke krefter til å få prøve å få første posisjon. Og jeg kunne løpt veldig mye fortere.

– Jeg er skuffet over at jeg gjør et dårligere løp enn jeg skulle. Jeg gjør litt feil. Jeg forsvarer plassen min litt for mye til på at jeg vinner spurten. Jeg dreit meg ut. Jeg tok noen beslutninger jeg følte jeg måtte, men jeg skulle bare gjort det helt annerledes, sier han selvkritisk.

– Hva tenkte du da Wightman gikk i svingen?

– Jeg fikk bekreftet det jeg fryktet i øyeblikket. Jeg vil få ut det jeg er god for. Det gjorde jeg ikke i dag, fastslår han.

Trøsten: Han skal også løpe 5000 meter i VM, så gull kan det fortsatt bli.

Les også Her innser Warholm nederlaget: – Den slår meg veldig hardt

Warholm over hekk åtte

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) har skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De har lyktes med å overtale han til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben var for slitsom i lengden.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal