Hopp til innhold

Ingebrigtsen slakter seg selv etter VM-sølv – totalt uenig i brorens forklaring

Jakob Ingebrigtsen innrømmer at han valgte feil taktikk i VM-finalen på 1500 meter, men på en helt annen måte enn hva storebror Henrik mener.

Jakob Ingebrigtsen

RUSK I ØYET: VM-sølv er bra, men det var neppe gledestårer som snek seg fram i Jakob Ingebrigtsens øyekrok etter medaljeseremonien.

Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / Reuters

– Jeg synes det er flaut å være så god, men samtidig være så jævlig dårlig, sier Jakob Ingebrigtsen etter VM-sølvet.

– Det er helt jævlig. Dessverre, det er dumt å si det. VM-sølv er en utrolig stor ting å oppnå, samtidig blir jeg slått av folk som er dårligere enn meg. Jeg er skuffet over meg selv, fortsetter han.

Dette var Ingebrigtsens første VM-medalje utendørs. Han tok også sølv på 1500 meter under innendørs-VM i mars, men da med covid i kroppen.

Men i fjor ble han olympisk mester, og det er der han nå legger lista.

Se finalen her:

– Tok en stor risiko

Kenyanerne dro opp farten tidlig i nattens finalen, men det var ikke nok for den norske favoritten. Etter 650 meter gikk Ingebrigtsen helt opp i tet. Så lå han side om side med sin største rival, Timothy Cheruiyot, i en runde.

– Vi åpner ganske fort de første 700, derfor tenker jeg at det ikke er noen som er dumme nok til å angripe på utsiden. Men det er det jo, erkjenner Ingebritsen

For på sisterunden overtok britiske Jake Wightman teten – og løp inn til et overraskende gull.

– Det er en vanvittig tøff måte å løpe et løp på, å gå opp i tet og dra så mye som Jakob gjorde. Han mangler det siste bitte lille på slutten for å holde Wightman bak seg. Når han først kommer forbi, er han en veldig rask løper. Å løpe forbi ham på oppløpet, skal mye til. Men et sølv i VM er en syk prestasjon, og i hvert fall å gjøre det på den måten, er vanvittig sterkt, sier bror Henrik Ingebrigtsen fra tribunen.

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

IKKE ENIGE: Jakob Ingebrigtsen og storebror Henrik har hver sin forklaring på hva som gikk galt i VM-finalen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Wightman vant på 3.29,23, mens Ingebrigtsen løp inn til 3.29,47. Mohamed Katir fra Spania tok bronse.

– Han tok en stor risiko ved å springe på den måten, men desto sterkere hadde det vært å ta gullet på den måten, sier Henrik Ingebrigtsen

– God nok til å vinne overlegent

Lillebror klarer ikke å se det på samme måte. Snarere tvert imot.

R6yNRbOhjtc

OVERRASKENDE MESTER: Jake Wightman spurtet fra en skuffet Jakob Ingebrigtsen.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Nei, hovedfeilen er kanskje at jeg ikke pusher nok underveis. Jeg åpner døra for at folk bruker krefter på å angripe. Hadde jeg løpt bittelitt fortere, hadde jeg ikke åpnet den døra, sier han.

Og utdyper:

– Jeg vet at jeg er god nok for å vinne veldig overlegent. Jeg havner i en posisjon der jeg åpner for masse angrep, fordi jeg ikke løper fort nok. Hadde jeg holdt en høyere fart tidligere så hadde ikke de andre, eller Cheruiyot, vært villig til å bruke krefter til å få prøve å få første posisjon. Og jeg kunne løpt veldig mye fortere.

– Jeg er skuffet over at jeg gjør et dårligere løp enn jeg skulle. Jeg gjør litt feil. Jeg forsvarer plassen min litt for mye til på at jeg vinner spurten. Jeg dreit meg ut. Jeg tok noen beslutninger jeg følte jeg måtte, men jeg skulle bare gjort det helt annerledes, sier han selvkritisk.

– Hva tenkte du da Wightman gikk i svingen?

– Jeg fikk bekreftet det jeg fryktet i øyeblikket. Jeg vil få ut det jeg er god for. Det gjorde jeg ikke i dag, fastslår han.

Trøsten: Han skal også løpe 5000 meter i VM, så gull kan det fortsatt bli.

Les også Her innser Warholm nederlaget: – Den slår meg veldig hardt

Warholm over hekk åtte

Siste nytt

  • Carlsen åpnet med seiersdobbel i Champions Chess-finalen

    Magnus Carlsen vant sine to første dueller og fikk en solid start på tittelforsvaret i årets Champions Chess Tour-finale i Toronto.

    Størst dramatikk var det da kampen mot den usbekiske tenåringen Nodirbek Abdusattorov måtte avgjøres i armageddon etter to strake remis. Der spilte Carlsen med hvite brikker og hadde ikke tålt å spille uavgjort en gang til.

    Han var aldri i trøbbel og vant duellen klart.

    Tidligere på dagen var det nok for Carlsen å slå belaruseren Denis Lazavik med hvite brikker og spille remis med svarte.

    De åtte beste poengplukkerne fra årets seks Champions Chess Tour-turneringer er samlet fysisk i Canada. Carlsen vant tre av dem og topper poenglista suverent.

    Alle skal møte hverandre i hurtigsjakk, og etter sju runder blir det klart hvem som får sjansen til å spille om finaleseieren i årets tour. De to beste går direkte til semifinalene, mens de fire neste skal kjempe om de to siste plassene. (NTB)

    Magnus Carlsen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Danmark til VM-kvartfinale

    Danmarks håndballkvinner ristet av seg sjokktapet for Japan med å knuse Polen 32-22 i håndball-VM. Seieren sendte laget videre.

    Til pause ledet danskene med bare tre mål, men etter hvilen var det ingen tvil. Danmark skal spille kvartfinale foran eget publikum i Herning til uken.

    Mandag blir en ren finale mellom det danske laget og Tyskland om gruppeseieren i hovedrunden.

    Sverige er også videre etter 26-22 over Ungarn. De blågule lå under 10-11 til pause, men koblet grepet den siste halvtimen.

    Dermed er alle VMs tre arrangørland med i racet om medaljer og de fremste plasseringene. Norge har vunnet sine fem første kamper med store sifre, og avslutter hovedrunden med gruppefinale mot Frankrike søndag. (NTB)

    Håndball-EM Slovenia 2022, semifinale: Danmark - Montenegro (27-23)
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Rekordovergang i baseball

    Shohei Ohtani (29) har signert tidenes største baseballavtale. Japaneren knytter seg til Los Angeles Dodgers for de neste ti årene.

    Det offentliggjorde han selv på sin Instagram-konto.

    Det er også blitt rapportert at japanerens kontrakt er verdt 700 millioner dollar, tilsvarende over 7,6 milliarder kroner.

    Den gamle rekorden tilhørte Los Angeles Angels-spilleren Mike Trout, som signerte en 12-årskontrakt med en verdi på 426,5 millioner dollar (4,6 milliarder kroner) i 2019.

    – Dette er en unik og historisk kontrakt for en unik og historisk spiller, sa Ohtanis agent Nez Balelo fra CAA Sports i en uttalelse.

    Gjennomsnittslønnen til Ohtani på 70 millioner dollar i året ligger 62 prosent over den gamle gjennomsnittsrekorden på 43,33 millioner dollar, delt av New York Mets-pitcherne Max Scherzer og Justin Verlander.

    Ohtanis gjennomsnittslønn dobler nesten de rundt 42,3 millioner dollarene han tjente hos Los Angeles Angels årlig. (NTB)

    Shohei Ohtani
    Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal