Ødegaards eventyrlige sesong: – Han har blitt voksen

Den norske juvelen var kampens store spiller i serieavslutningen. NRKs fotballekspert ser hvor Martin Ødegaard har gjort størst fremgang.

Martin Ødegaard

ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard feirer her med lagkompisen etter å ha vartet opp med en nydelig perle.

Foto: OLAF KRAAK / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Martin Ødegaard har for første gang for alvor vist et høyt nivå ukentlig. Han har vært en viktig offensiv brikke for sitt lag i Æresdivisjonen og bidratt med kontinuitet, sier Carl-Erik Torp.

Diamanten fra Drammen har lagt tilbake en sesong med åtte mål og elleve målgivende.

Totalt 18 målpoeng i løpet av en sesong. Aldri før har han vært i nærheten av et slikt nivå.

I serieavslutningen mot Venlose Voetbal Vereniging Venlo, forkortet som VVV-Venlo, vartet han opp med en scoring som var skremmende lik et par av de vi har sett tidligere i sesongen:

 • Ødegaard med ball innover fra kanten og fyrte av fra like utenfor sekstenmeteren. Ballen lurte seg inn i keeper-hjørnet.

– Jeg ser at han har det geniale i seg. Han prøver på vanskelige ting, holder ballen i laget og finner lagkamerater i vanskelige posisjoner. I tillegg har han fått en lavere feilprosent og færre ballbrudd. Det viser at han har blitt voksen. Han tar mer fornuftige valg og har fått bedre risikovurdering.

Ødegaard

ADVARER MOT REAL: NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp vil ikke at Martin Ødegaard skal dra tilbake til de liljehvite i Madrid. Han tror utviklingen vil stagnere.

Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

Hva bør han gjøre nå? Sikte mot en av de fire store ligaene?

– Det har vært noen spennende snakkiser den siste tiden med blant annet semifinalistene i mesterligaen, Ajax. Men han må nøye vurdere sitt neste valg. Det er ingen god løsning å dra tilbake til Real Madrid. Ødegaard må få masse ansvar og muligheten til å feile på et høyt nivå, legger Torp til.

Den utleide Real Madrid-spilleren avsluttet en meget god sesong i nederlandsk serie, men det er ikke over ennå. Vitesse endte på femteplass og er med i sluttspillet om europaligaplass.

Siste nytt

 • Ronaldo slipper siktelse

  Cristiano Ronaldo blir ikke siktet etter å ha blitt anklaget for voldtekt, bekrefter statsadvokaten i Clark County på Twitter. Ronaldo har vært under etterforskning etter at amerikanske Kathryn Mayorga hevder hun ble voldtatt av Ronaldo i 2009, men saken droppes på grunn av manglende bevis.

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Drømmedebut for Svendsen

  Sander Svendsen scoret to mål i sin første kamp i dansk fotball da hans Odense vant 4-1 over Lyngby mandag kveld. 21-åringen var lånt ut til Odd første halvdel av 2019, før han altså ble solgt til Odense.

  Eliteserien fotball 2019: Odd - Ranheim (1-0).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Norge ute av EM

  Norge måtte vinne mot Frankrike for å gå videre i U19-EM, men med 3-3 røk Norge ut. Emilie Bragstad reduserte to ganger for Norge, men 15 før slutt satte Melvine Malard inn 3-2. Sara Iren Lindbak Hørte headet inn 3-3 like før slutt, men det var ikke nok for avansement.

Sendeplan

Kl. Program Kanal