Ødegaards eventyrlige sesong: – Han har blitt voksen

Den norske juvelen var kampens store spiller i serieavslutningen. NRKs fotballekspert ser hvor Martin Ødegaard har gjort størst fremgang.

Martin Ødegaard

ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard feirer her med lagkompisen etter å ha vartet opp med en nydelig perle.

Foto: OLAF KRAAK / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Martin Ødegaard har for første gang for alvor vist et høyt nivå ukentlig. Han har vært en viktig offensiv brikke for sitt lag i Æresdivisjonen og bidratt med kontinuitet, sier Carl-Erik Torp.

Diamanten fra Drammen har lagt tilbake en sesong med åtte mål og elleve målgivende.

Totalt 18 målpoeng i løpet av en sesong. Aldri før har han vært i nærheten av et slikt nivå.

I serieavslutningen mot Venlose Voetbal Vereniging Venlo, forkortet som VVV-Venlo, vartet han opp med en scoring som var skremmende lik et par av de vi har sett tidligere i sesongen:

 • Ødegaard med ball innover fra kanten og fyrte av fra like utenfor sekstenmeteren. Ballen lurte seg inn i keeper-hjørnet.

– Jeg ser at han har det geniale i seg. Han prøver på vanskelige ting, holder ballen i laget og finner lagkamerater i vanskelige posisjoner. I tillegg har han fått en lavere feilprosent og færre ballbrudd. Det viser at han har blitt voksen. Han tar mer fornuftige valg og har fått bedre risikovurdering.

Ødegaard

ADVARER MOT REAL: NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp vil ikke at Martin Ødegaard skal dra tilbake til de liljehvite i Madrid. Han tror utviklingen vil stagnere.

Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

Hva bør han gjøre nå? Sikte mot en av de fire store ligaene?

– Det har vært noen spennende snakkiser den siste tiden med blant annet semifinalistene i mesterligaen, Ajax. Men han må nøye vurdere sitt neste valg. Det er ingen god løsning å dra tilbake til Real Madrid. Ødegaard må få masse ansvar og muligheten til å feile på et høyt nivå, legger Torp til.

Den utleide Real Madrid-spilleren avsluttet en meget god sesong i nederlandsk serie, men det er ikke over ennå. Vitesse endte på femteplass og er med i sluttspillet om europaligaplass.

Sportsnyheter

Magnus Carlsen

Her innser han Nepos giganttabbe – ny seier for Carlsen

Jan Nepomnjasjtsjij hadde et lite overtak. Men så kastet han bort alt. Nå skal det mye til for at Carlsen ikke tar sin femte VM-tittel.

Siste nytt

 • Ikke tiltak for toppidretten

  – Toppidrett kan gjennomføres som normalt, skriver regjeringen i de nye nasjonale smitteverntiltakene.

  For voksne over 20 år som trener innendørs anbefaler regjeringen at det gjøres i grupper på inntil 20 personer. Det anbefales også at man holder 2 meter avstand ved høyintensiv trening.

  Det gis ikke konkrete anbefalinger om avstand og antall når barn og unge under 20 år trener og deltar på idrettsaktiviteter.

  For tilskuere på innendørs idrettsarrangementer må det være minst ett ledig sete mellom tilskuerne. Det gjelder ikke for personer i samme husstand.

 • Skiskyttershowet i romjulen avlyst

  Heller ikke i år blir det skiskytterfest i romjulen fra Schalkes fotballarena i Gelsenkirchen. Årsaken er oppblomstringen av koronaviruset i Tyskland.

  Arrangøren bekreftet avlysningen tirsdag. Showrennet var satt til 28. desember, men nå tar man sikte på å få det til rundt samme tid neste år.

  Også i fjor utgikk rennet på grunn av koronapandemien.

  Norske skiskyttere har opp gjennom årene vært med å sette sitt preg på konkurransen i Gelsenkirchen. (NTB)

 • Pedersen med to verdenscupseirer

  Jesper Saltvik Pedersen (22) startet verdenscupsesongen i paraalpint med å vinne to super-G-renn på rad i østerrikske Steinach am Brenner tirsdag.

  Alpinisten fra Karmøy fortsatte dermed der han slapp sist vinter. Han tok da sin fjerde strake sammenlagtseier i verdenscupen.

  – Det er deilig med en slik bekreftelse. Selv om jeg har vært trygg på hva vi har gjort i sesongoppkjøringa, var det spennende i dag hvordan konkurrentene har utviklet seg. Det jeg har gjort på trening, har fungert bra. Jeg fikk gode svar i bakken, sier Pedersen i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

  Han bruker verdenscupstarten som oppladning til para-VM i Lillehammer i januar. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal