Hopp til innhold

Ødegaards eventyrlige sesong: – Han har blitt voksen

Den norske juvelen var kampens store spiller i serieavslutningen. NRKs fotballekspert ser hvor Martin Ødegaard har gjort størst fremgang.

Martin Ødegaard

ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard feirer her med lagkompisen etter å ha vartet opp med en nydelig perle.

Foto: OLAF KRAAK / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Martin Ødegaard har for første gang for alvor vist et høyt nivå ukentlig. Han har vært en viktig offensiv brikke for sitt lag i Æresdivisjonen og bidratt med kontinuitet, sier Carl-Erik Torp.

Diamanten fra Drammen har lagt tilbake en sesong med åtte mål og elleve målgivende.

Totalt 18 målpoeng i løpet av en sesong. Aldri før har han vært i nærheten av et slikt nivå.

I serieavslutningen mot Venlose Voetbal Vereniging Venlo, forkortet som VVV-Venlo, vartet han opp med en scoring som var skremmende lik et par av de vi har sett tidligere i sesongen:

 • Ødegaard med ball innover fra kanten og fyrte av fra like utenfor sekstenmeteren. Ballen lurte seg inn i keeper-hjørnet.

– Jeg ser at han har det geniale i seg. Han prøver på vanskelige ting, holder ballen i laget og finner lagkamerater i vanskelige posisjoner. I tillegg har han fått en lavere feilprosent og færre ballbrudd. Det viser at han har blitt voksen. Han tar mer fornuftige valg og har fått bedre risikovurdering.

Ødegaard

ADVARER MOT REAL: NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp vil ikke at Martin Ødegaard skal dra tilbake til de liljehvite i Madrid. Han tror utviklingen vil stagnere.

Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

Hva bør han gjøre nå? Sikte mot en av de fire store ligaene?

– Det har vært noen spennende snakkiser den siste tiden med blant annet semifinalistene i mesterligaen, Ajax. Men han må nøye vurdere sitt neste valg. Det er ingen god løsning å dra tilbake til Real Madrid. Ødegaard må få masse ansvar og muligheten til å feile på et høyt nivå, legger Torp til.

Den utleide Real Madrid-spilleren avsluttet en meget god sesong i nederlandsk serie, men det er ikke over ennå. Vitesse endte på femteplass og er med i sluttspillet om europaligaplass.

Siste nytt

 • Norsk laggull i skyte-EM – individuell bronse til Katrine Lund

  Katrine Lund skjøt 588 poeng på kvinnenes 300 meter match under skyte-EM. Det holdt bronse. Det norske laget med Lund, Jenny Vatne og Oda Flekkerud tok gullet.

  Katrine Lund ledet etter knestående med 197 poeng. På liggende fikk hun 199 poeng. Mer problemer ble det på stående. Der ble det 99 poeng i den første serien, men bare 93 poeng i den neste. Dermed endte hun opp med totalt 588 poeng.

  Den franske EM-vinneren Agathe Girard skjøt 196, 199 og 194 poeng. Polske Karolina Romanczyk tok sølvet, også hun med 589 poeng.

  Lund vant VM i den samme øvelsen i fjor.

  Jenny Vatne åpnet med 192 poeng (knestående), men fulgte opp med feilfri liggende skyting og 200 poeng. På sin stående skyting fikk hun 190 poeng som hold til 582 poeng og 7.-plass totalt.

  Mesterskapsdebutanten Oda Flekkerud fikk 193 poeng på både knestående og liggende og 189 på stående. Det ga totalt 575 poeng som holdt til 11.-plass.

  Den norske laginnsatsen holdt til å å ta en knusendende seier. Det norske laget fikk 1745 poeng og slo toeren Sveits som fikk 1731 poeng. (NTB)

  Katrine Lund under VM i skyting i Baku
  Foto: Skyting.no / NTB
 • Ørjan Håskjold Nyland forlenget med Sevilla – signerte ny toårskontrakt

  Den norske landslagskeeperen Ørjan Håskjold Nyland har signert en ny avtale med Sevilla som strekker seg til 2026.

  Det bekrefter klubben i sine mediekanaler.

  Nordmannen signerte for Sevilla i august og har gjort sakene sine godt for den spanske storklubben.

  Til tross for å ha startet som andrekeeper, hatt flere trenerutskiftninger og gjennomgått flere skader, står han med 27 kamper for Sevilla denne sesongen.

  – Nå trives jeg og familien veldig godt, så det hadde vært veldig fint å fortsette der i noen år til, sa Nyland til NTB for to måneder siden. (NTB)

  Ørjan Nyland
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Julen Lopetegui tilbake i Premier League – tar over West Ham

  Spanske Julen Lopetegui er klar for et managercomeback i Premier League. Han etterfølger David Moyes i West Ham.

  London-klubben bekrefter nå den ventede ansettelsen av spanjolen. Lopetegui har vært koblet til jobben i lengre tid.

  57-åringen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. Lopetegui har tidligere ledet Real Madrid og det spanske landslaget.

  Han vant europaligaen med Sevilla i 2020.

  VQJyq92fKV4
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal