Hopp til innhold

Ødegaards eventyrlige sesong: – Han har blitt voksen

Den norske juvelen var kampens store spiller i serieavslutningen. NRKs fotballekspert ser hvor Martin Ødegaard har gjort størst fremgang.

Martin Ødegaard

ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard feirer her med lagkompisen etter å ha vartet opp med en nydelig perle.

Foto: OLAF KRAAK / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Martin Ødegaard har for første gang for alvor vist et høyt nivå ukentlig. Han har vært en viktig offensiv brikke for sitt lag i Æresdivisjonen og bidratt med kontinuitet, sier Carl-Erik Torp.

Diamanten fra Drammen har lagt tilbake en sesong med åtte mål og elleve målgivende.

Totalt 18 målpoeng i løpet av en sesong. Aldri før har han vært i nærheten av et slikt nivå.

I serieavslutningen mot Venlose Voetbal Vereniging Venlo, forkortet som VVV-Venlo, vartet han opp med en scoring som var skremmende lik et par av de vi har sett tidligere i sesongen:

 • Ødegaard med ball innover fra kanten og fyrte av fra like utenfor sekstenmeteren. Ballen lurte seg inn i keeper-hjørnet.

– Jeg ser at han har det geniale i seg. Han prøver på vanskelige ting, holder ballen i laget og finner lagkamerater i vanskelige posisjoner. I tillegg har han fått en lavere feilprosent og færre ballbrudd. Det viser at han har blitt voksen. Han tar mer fornuftige valg og har fått bedre risikovurdering.

Ødegaard

ADVARER MOT REAL: NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp vil ikke at Martin Ødegaard skal dra tilbake til de liljehvite i Madrid. Han tror utviklingen vil stagnere.

Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

Hva bør han gjøre nå? Sikte mot en av de fire store ligaene?

– Det har vært noen spennende snakkiser den siste tiden med blant annet semifinalistene i mesterligaen, Ajax. Men han må nøye vurdere sitt neste valg. Det er ingen god løsning å dra tilbake til Real Madrid. Ødegaard må få masse ansvar og muligheten til å feile på et høyt nivå, legger Torp til.

Den utleide Real Madrid-spilleren avsluttet en meget god sesong i nederlandsk serie, men det er ikke over ennå. Vitesse endte på femteplass og er med i sluttspillet om europaligaplass.

Sportsnyheter

Premier League - Manchester City v Liverpool

Liverpools spillerbuss angrepet: – Fullstendig uakseptabelt

Manchester City uten en skadd Erling Braut Haaland holdt lekestue med Liverpool. Men rødtrøyene ble forbannet på dommeravgjørelse som kunne snudd kampbildet.

NM-løypa skapte redsel og endte med skade: – Sporet var ødeleggende og farlig

Parautøver Lars Andresen hektet i sporet i en utforkjøring, falt inn i sikkerhetsnettet og skadet skulderen i NM-sprinten. Flere karakteriserer løypa som farlig, men det er Skiforbundet uenig i.

Siste nytt

 • Midtsjø ble sen matchvinner for Galatasaray

  Fredrik Midtsjø dunket til og scoret sitt første Galatasaray-mål i 2-0-seieren over Adana Demirspor i tyrkisk fotball. Etterpå tok det helt av på tribunene.

  Serielederen styrte mot poengtap i egen storstue, men i det 86. minutt kom Midtsjø fra dypet og sendte en markkryper hardt i nettmaskene. Trønderen knallet til på en løs ball utenfor straffefeltet.

  Euforien blant publikum og i Galatasaray-leiren var enorm. Det var Midtsjøs første scoring siden overgangen fra nederlandske AZ Alkmaar i fjor sommer.

  29-åringen entret gressteppet som innbytter tolv minutter før målet. Det kom i hans første opptreden etter å ha vært ute med en lårskade i noen uker.

  Åtte minutter på overtid doblet Nicolò Zaniolo til 2-0 på et straffespark.

  Midtsjø
  Foto: JORGE GUERRERO / AFP
 • «The Gift that keeps on giving» – Tidligere Stabæk-spiller briljerer i Belgia

  Tidligere Stabæk-profil Gift Orban scoret Gents to første mål i en kamp som til slutt endte 5–0 mot tabelljumbo Seraing i den belgiske toppdivisjonen lørdag.

  Nigerianeren gikk direkte fra norsk første divisjon, hvor han ble toppscorer i 2022, til belgiske Gent i januar.

  På kort tid har 20-åringen gjort seg bemerket og har på flere sosiale medier blitt omtalt som «the Gift that keeps on giving» av klubbens supportere.

  Hugo Cuypers scoret også to mål for bortelaget og Jordan Torunarigha satte ett.

  Gent ligger på fjerdeplass på tabellen, 14 poeng bak tabelltopp Genk.

  Belgium Soccer Europa Conference League
  Foto: Olivier Matthys / AP
 • Nytt Chelsea-tap - fansen ropte på sparken for Potter

  «Du får sparken i morgen!» sang deler av Chelsea-fansen mot klubbens manager, Graham Potter, etter et sviende 2-0-nederlag på hjemmebane lørdag kveld.

  London-klubben er inne i en marerittsesong, og ligger på 11. plass etter tapet mot Aston Villa. De er nå elleve poeng bak en plass som sikrer Champions League, en turnering Chelsea nærmest har for vane å delta i.

  Ollie Watkins sendte Villa i ledelsen på Stamford Bridge med en strøken lobb. Han kom alene med keeper etter forsvarskrøll av Marc Cucarella.

  John McGinn scoret 2-0 i andre omgang med et velplassert skudd fra utenfor 16-meteren. Potter har lenge vært under press, men sitter enn så lenge i managerstolen.

  Premier League - Chelsea v Aston Villa
  Foto: PETER NICHOLLS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste