Hopp til innhold

Advarer Ødegaard mot «Real-felle»

OLIVA (NRK): Det store spørsmålet er hva Martin Ødegaard (20) velger å gjøre etter sommeren, men stortalentet bør unngå en retur til Madrid, mener NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Ødegaard

GODT HUMØR: Martin Ødegaard kom til landslagssamlingen i Oliva etter å ha tatt store steg i Vitesse gjennom høsten og vinteren.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Han har det fint og spiller 90-minuttere, men han bør ta det neste steget nå. Han blir mer lagt merke til og er igjen på radaren til større klubber. Da bør han steppe opp. I Nederland er det så stor forskjell på bunnlagene og de beste lagene, sier Torp.

Carl-Erik Torp

NRK-EKSPERT: Tidligere Brann- og Kongsvinger-spiller Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad

Ødegaard er i ferd med å blomstre for fullt med storspill i Nederland. Vitesse-trener Leonid Slutskij ser det som nesten utenkelig å beholde nordmannen, og russeren uttalte onsdag til Voetbalzone at han er «100 prosent sikker på at Ødegaard er klar for et høyere nivå».

Samtidig lanserte treneren en retur til Real Madrid som et mulig alternativ.

Torp mener imidlertid at dét kan være en felle med tanke på utviklingen.

– Jeg synes det. Det er fint å lære og trene der, men ikke å være i en reell konkurransesituasjon, er litt dødt over tid. Det å trene der i sommer og så bli leid ut er fint, men ikke å komme tilbake og ikke spille kamper, sier Torp og utdyper:

– Det setter ham tilbake nå. Han er mer på gang nå enn tidligere. Han kommer til å ta nivået hvis han bare får muligheten til å spille fast på et høyere nivå.

– Spilletid viktigst

Ødegaard har allerede varslet at han vil ta en prat med Real Madrid når sesongen er ferdig. Zinédine Zidane, som ga Ødegaard debuten for B-laget Castilla tilbake i 2015, er som kjent tilbake ved roret.

Det er likevel antatt spilletid som blir det avgjørende med tanke på neste veivalg.

– Det kommer til å være det viktigste når vi skal ta en vurdering til sommeren – at det er viktig å spille og spille mye, sier Ødegaard.

20-åringen er enig med Torp i at det er stor forskjell på topp og bunn i Nederland. Når han får høre Torps vurdering av en Madrid-retur, svarer han:

– Jeg vil ikke si det er en felle, men at spilletid er viktig og at det er vanskelig i Madrid, er jeg helt enig i. Det vil det alltid være, så får vi se hva de tenker, og hva det blir.

Tviler på endringer

Landslagssjef Lars Lagerbäck er flere ganger blitt utfordret til å vurdere Ødegaards utvikling og fremtid under landslagssamlingen i Spania. Svensken tror Ødegaard er god nok for troppen til Real Madrid, men han er usikker på om han kan slåss om startplass.

Lagerbäck

TAKTIKER: Landslagssjef Lars Lagerbäck.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Lagerbäck har imidlertid ikke ønsket å gå inn på vurderingene av Ødegaards startsjanser mot Spania.

NRK-ekspert Torp mener den tøffe Spania-kampen er en fin anledning til å bruke 20-åringen.

– Jeg synes vi bør verdsette formspillere som leverer. Ødegaard har mangler defensivt, som Lagerbäck er opptatt av, men jeg mener han bør starte selv om jeg ikke tror han gjør det, sier Torp.

Selv er Ødegaard tvilende til at Lagerbäck vil gjøre store endringer.

– Jeg ønsker å bidra med mine ferdigheter med ball og selvfølgelig gjøre jobben defensivt, men vi har hatt et lag som har prestert veldig godt i 2018, og jeg tror ikke det blir så mye utskiftninger fra det. Uansett hvem som spiller tror jeg de kommer til å gi alt og gjøre en god jobb for Norge, så det er ikke noe som vi som er her stresser veldig med, sier Ødegaard.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal