Advarer Ødegaard mot «Real-felle»

OLIVA (NRK): Det store spørsmålet er hva Martin Ødegaard (20) velger å gjøre etter sommeren, men stortalentet bør unngå en retur til Madrid, mener NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Ødegaard

GODT HUMØR: Martin Ødegaard kom til landslagssamlingen i Oliva etter å ha tatt store steg i Vitesse gjennom høsten og vinteren.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Han har det fint og spiller 90-minuttere, men han bør ta det neste steget nå. Han blir mer lagt merke til og er igjen på radaren til større klubber. Da bør han steppe opp. I Nederland er det så stor forskjell på bunnlagene og de beste lagene, sier Torp.

Carl-Erik Torp

NRK-EKSPERT: Tidligere Brann- og Kongsvinger-spiller Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad

Ødegaard er i ferd med å blomstre for fullt med storspill i Nederland. Vitesse-trener Leonid Slutskij ser det som nesten utenkelig å beholde nordmannen, og russeren uttalte onsdag til Voetbalzone at han er «100 prosent sikker på at Ødegaard er klar for et høyere nivå».

Samtidig lanserte treneren en retur til Real Madrid som et mulig alternativ.

Torp mener imidlertid at dét kan være en felle med tanke på utviklingen.

– Jeg synes det. Det er fint å lære og trene der, men ikke å være i en reell konkurransesituasjon, er litt dødt over tid. Det å trene der i sommer og så bli leid ut er fint, men ikke å komme tilbake og ikke spille kamper, sier Torp og utdyper:

– Det setter ham tilbake nå. Han er mer på gang nå enn tidligere. Han kommer til å ta nivået hvis han bare får muligheten til å spille fast på et høyere nivå.

– Spilletid viktigst

Ødegaard har allerede varslet at han vil ta en prat med Real Madrid når sesongen er ferdig. Zinédine Zidane, som ga Ødegaard debuten for B-laget Castilla tilbake i 2015, er som kjent tilbake ved roret.

Det er likevel antatt spilletid som blir det avgjørende med tanke på neste veivalg.

– Det kommer til å være det viktigste når vi skal ta en vurdering til sommeren – at det er viktig å spille og spille mye, sier Ødegaard.

20-åringen er enig med Torp i at det er stor forskjell på topp og bunn i Nederland. Når han får høre Torps vurdering av en Madrid-retur, svarer han:

– Jeg vil ikke si det er en felle, men at spilletid er viktig og at det er vanskelig i Madrid, er jeg helt enig i. Det vil det alltid være, så får vi se hva de tenker, og hva det blir.

Tviler på endringer

Landslagssjef Lars Lagerbäck er flere ganger blitt utfordret til å vurdere Ødegaards utvikling og fremtid under landslagssamlingen i Spania. Svensken tror Ødegaard er god nok for troppen til Real Madrid, men han er usikker på om han kan slåss om startplass.

Lagerbäck

TAKTIKER: Landslagssjef Lars Lagerbäck.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Lagerbäck har imidlertid ikke ønsket å gå inn på vurderingene av Ødegaards startsjanser mot Spania.

NRK-ekspert Torp mener den tøffe Spania-kampen er en fin anledning til å bruke 20-åringen.

– Jeg synes vi bør verdsette formspillere som leverer. Ødegaard har mangler defensivt, som Lagerbäck er opptatt av, men jeg mener han bør starte selv om jeg ikke tror han gjør det, sier Torp.

Selv er Ødegaard tvilende til at Lagerbäck vil gjøre store endringer.

– Jeg ønsker å bidra med mine ferdigheter med ball og selvfølgelig gjøre jobben defensivt, men vi har hatt et lag som har prestert veldig godt i 2018, og jeg tror ikke det blir så mye utskiftninger fra det. Uansett hvem som spiller tror jeg de kommer til å gi alt og gjøre en god jobb for Norge, så det er ikke noe som vi som er her stresser veldig med, sier Ødegaard.

Siste nytt

 • Chelsea-manageren i trøbbel

  Onsdag bekreftet Englands Fotballforbund at det er opprettet disiplinærsak mot Chelsea-manager Maurizio Sarri. Italieneren ble sendt på tribunen under ligamøtet med Burnley på mandag. Han har frem til fredag med å gi tilsvar til anklager om usportslig oppførsel.

  Chelsea-manager Maurizio Sarri er anklaget for usportslig oppførsel
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Real kan senke Ødegaard-pris

  Real Madrid er villig til å reduere prisen på Martin Ødegaard, skriv avisa de Telegraaf.

  Ødegaard, som er utlånt til Vitesse, er ønska av Ajax. Real har hittil sett in prislapp på 20 millionar euro (over 190 mill kr) for nordmannen, og det er for dyrt for Ajax.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Sharks klar for kvartfinale

  San Jose Sharks er videre i NHL-sluttspillet etter et ellevilt hockeydrama mot Vegas Golden Knights. Til slutt endte det med at hjemmelaget vant 5-4 etter forlengning og dermed 4-3 sammenlagt i kamper. Colorado Avalanche venter i kvartfinalen.

  Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Seven
  Foto: Ezra Shaw / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal