Hopp til innhold

Fullt kaos etter EM-gullet: – En smule arrogant

Jakob Ingebrigtsen ga kun ett intervju med norsk media etter EM-triumfen. Han stormet forbi resten av pressen og ville ikke si noe. Det får NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt til å reagere.

Jakob Ingebrigtsen nektet å stoppe hos norsk presse etter EM-gullet.

STORMET FORBI: Jakob Ingebrigtsen ville ikke snakke med norsk presse etter EM-gullet. Foto: Geirr Larsen / NRK

– Det er et kompakt mesterskap. Det er viktig med restitusjon nå og ikke bruke mye energi på alt støy rundt. Det koster mye mentalt og fysisk, så han må spare på energien, svarer Henrik Ingebrigtsen til NRK om lillebrorens valg.

– Er det ikke litt rart å ikke snakke med norsk presse etter et EM-gull?

– Jo, men vi samler alle spørsmål opp til slutt. Når han får to medaljer, da kan han snakke, sier Henrik Ingebrigtsen.

For det var kun det ene intervjuet med NRK like etter målgang som ble gitt til norsk presse etter det suverene EM-gullet på 5000 meter. Noen internasjonale rettighetshavere fikk også en bit av friidrettsstjernen.

Men i pressesonen gikk han målbevist forbi alt som var av norsk presse.

Jakob Ingebrigtsen etter EM

RETT I BILEN: Jakob Ingebrigtsen satte seg i bilen som fraktet ham til medaljeseremonien. Han sitter bakerst til høyre.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

– Kom litt overraskende på

Morten Olsen, som er kommunikasjonssjef for friidrettsforbundet, ble også noe forbløffet over at Ingebrigtsen ikke stilte opp foran pressen.

– Han sier bare at han ikke vil prate med media. Det kom like overraskende på meg egentlig, jeg trodde han skulle prate med media nå. Det er noen ting vi må gå opp i etterkant, sier Olsen til NRK.

– Du vet ikke hvorfor han ikke vil uttale seg til pressen?

– Han sier bare at han ikke vil prate med media. Du ser at dette kom litt overraskende på meg også.

Får kritikk av NRK-kommentator

Da Jakob Ingebrigtsen hadde fått utdelt medaljen, svarte han kortfattet på spørsmål fra Aftenposten om han ville kommentere EM-gullet:

– Nei, takk. Det går bra.

– Er det for å stille best mulig forberedt du ikke vil snakke? spurte NRK.

– Det kan du si.

For det er i underkant av to døgn til Ingebrigtsen skal forsvare nok et EM-gull – denne gangen på favorittdistansen 1500 meter.

Det norske pressekorpset prøvde flere ganger å få stilt ham spørsmål, men han var uinteressert. Storebror Henrik Ingebrigtsen forventer imidlertid at broren tar seg tid til media etter torsdagens 1500 meter-finale.

– Han er ganske snakkesalig om han går på en smell også. Men dette var planen. Det virker kanskje litt kynisk og plagsomt for media, men jeg tenker at når Jakob ikke vil snakke med media så får man respektere det, mener Ingebrigtsen.

Friidrett, EM i München

EM-gull: Jakob Ingebrigtsen tok sitt andre EM-gull på 5000 meter.

Foto: Javad Parsa / NTB

NRKs kommentator Jan Petter Saltvedt er ikke imponert over at han ikke møtte pressen etter EM-gull. Han innrømmer at programmet i EM ikke er fordelaktig, men at man bør forvente mer av ham.

– Det er tross alt viktigere at folk får hele opplevelsen av hans fantastiske prestasjoner, og det innebærer at han snakker med pressen. Det er en del av jobben hans. Det er en smule arrogant å finne opp sine egne regler etter hva som passer han. Han er unik, men han er ikke i en særstilling, mener Saltvedt.

Sportskommentator i NRK, Jan Petter Saltvedt. Foto: ALEM ZEBIZ / NRK

KRITISK: Jan Petter Saltvedt reagerer på Jakob Ingebrigtsens oppførsel.

Foto: ALEM ZEBIZ

Storebror forklarer grunnen

Å droppe pressesonen ble avtalt mellom Henrik og Jakob Ingebrigtsen.

– Jeg er med og prøver å redusere støy og energitap, så det var en ting vi snakket om. Foreløpig tror jeg han har hatt godt av det, sier førstnevnte.

Han forklarer også at det er en mental og psykisk belastning.

– Egentlig ville Jakob gått rett fra målstreken til senga med en burger i fanget. Det ble en sen kveld, men heldigvis tisset han på kommando i dopingkontrollen. Det er bra, så det viser vi har truffet med hydrering. Det må også klaffe, forteller han.

Les også: Ingebrigtsen fryktet disk – Spania avviser protest

EM friidrett 2022 i München
EM friidrett 2022 i München

Jakob Ingebrigtsen har tidligere sagt at han regner seg selv som introvert, mens storebror Henrik regnes som den mer snakkesalige typen. På spørsmål om det koster mer krefter for Jakob å stille opp til intervjuer, svarer han:

– Det er vanskelig å si, for jeg har ikke fått samme fokus. Hvis Jakob ligger litt skjevt i senga, så er det overskrift dagen etterpå. Det er noe han ikke klarer å sette seg inn i. Man sier at det er gøy, men når du får det blir det et problem. Man har tilfeller med folk som ikke håndterer det, selv om de ønsker det. I kontrollerte former er det bra, men man må sette litt grenser.

Dersom Jakob Ingebrigtsen tar EM-gull på 1500 meter, vil det bli hans fjerde EM-gull utendørs. Han har i tillegg OL-gull på 1500 meter og VM-gull på 5000 meter.

Sportsnyheter

Treneren lo av nytt Haaland-show: – Født med det instinktet

Det var spilt under sju minutter av mesterligakampen mot FC København da Erling Braut Haaland scoret sitt første av to mål. Manageren både lo og ristet på hodet på sidelinjen, men tok nordmannen av banen i pausen.

Siste nytt

 • Norsk fall på Fifa-ranking

  Det norske herrelandslaget i fotball har falle frå 36.- til 42.-plass på Fifa-rankinga etter tapa mot Slovenia og Serbia.

  Brasil toppar lista framfor Belgia og Argentina. Frankrike, England, Italia og Spania følger på plassane bak.

  Noreg gjekk på tap mot både Slovenia (1–2) og Serbia (0-2), som gjorde at dei mista gruppesigeren i nasjonsligaen.

  Landslagsgutane enda på 2.-plass i gruppe 4 på nivå B i nasjonsligaen. Serbia sikra gruppesiger og rykkjer opp til nivå A, medan Sverige enda siste i gruppa og rykkjer ned til nivå C.

  Canada, Skottland, Egypt, Australia, Algerie og Ungarn har alle gått forbi Noreg på den nye rankinga.

  Ein finn også nasjonar som Tunisia (30.-plass), Peru (23.) og Iran (20.) over Noreg på lista.

  Football, Nations League, Norway - Serbia
  Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN
 • Hyundai vrakar Oliver Solberg

  Hyundai Motorsport vil ikkje fornye rallykontrakten med Oliver Solberg (21) for neste år, skriv selskapet i ei pressemelding.

  Dei grunngjev avgjerda med at dei neste sesong vil satse på meir erfarne førarar.

  – Oliver har vore eit godt tilskot til laget vårt denne sesongen. Han har vist fleksibilitet og iver til å lære, seier assisterande teamsjef Julien Moncet.

  – Vi ønskjer han lykke til vidare. Vi skiljast i vennskap, og veit at han vil ta dei rette stega for sin vidare karriere, legg Moncet til.

  Solberg skal halde fram i Hyundai ut sesongen.

  – Sjølvsagt er eg skuffa, men eg må respektere avgjerda om at dei vil halde fram med berre tre bilar og meir erfarne køyrarar. Eg er glad for at dei har vore opne med meg om det, seier Solberg i den same pressemeldinga.

  Solberg har køyrt åtte rally denne sesongen, med ein fjerdeplass i Belgia som beste resultat.

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB
 • Derfor blei Haaland byttet ut ved pause

  Erling Braut Haaland fekk berre 45 minutt i meisterligaen mot FC København. Då han hadde scora to mål, og. City-trenaren bytte han ut.

  Det med tanke på laurdagens Premier League-møte heime mot Southampton.

  – Han har spelt mange minutt, og vi hadde god kontroll. Hadde kampen vore jamn, hadde Erling halde fram, men det var betre å la ham kvile før kampen mot Southampton, som vi ikkje klarte å slå førre sesong, sa Guardiola til Manchester Evening News.

  Guardiola understreka likevel at bytet ikkje berre handla om å la spelarar kvile.

  – Det handla ikkje om å kvile spelarar. Vi har ein tropp på 20 spelarar. Om du berre bruker elleve av dei, har du ikkje 20 spelarar. Dei andre må også prøve seg, elles fungerer det ikkje når vi treng dei, sa spanjolen.

  Haaland
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste