Hopp til innhold

Fullt kaos etter EM-gullet: – En smule arrogant

Jakob Ingebrigtsen ga kun ett intervju med norsk media etter EM-triumfen. Han stormet forbi resten av pressen og ville ikke si noe. Det får NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt til å reagere.

Jakob Ingebrigtsen nektet å stoppe hos norsk presse etter EM-gullet.

STORMET FORBI: Jakob Ingebrigtsen ville ikke snakke med norsk presse etter EM-gullet. Foto: Geirr Larsen / NRK

– Det er et kompakt mesterskap. Det er viktig med restitusjon nå og ikke bruke mye energi på alt støy rundt. Det koster mye mentalt og fysisk, så han må spare på energien, svarer Henrik Ingebrigtsen til NRK om lillebrorens valg.

– Er det ikke litt rart å ikke snakke med norsk presse etter et EM-gull?

– Jo, men vi samler alle spørsmål opp til slutt. Når han får to medaljer, da kan han snakke, sier Henrik Ingebrigtsen.

For det var kun det ene intervjuet med NRK like etter målgang som ble gitt til norsk presse etter det suverene EM-gullet på 5000 meter. Noen internasjonale rettighetshavere fikk også en bit av friidrettsstjernen.

Men i pressesonen gikk han målbevist forbi alt som var av norsk presse.

Jakob Ingebrigtsen etter EM

RETT I BILEN: Jakob Ingebrigtsen satte seg i bilen som fraktet ham til medaljeseremonien. Han sitter bakerst til høyre.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

– Kom litt overraskende på

Morten Olsen, som er kommunikasjonssjef for friidrettsforbundet, ble også noe forbløffet over at Ingebrigtsen ikke stilte opp foran pressen.

– Han sier bare at han ikke vil prate med media. Det kom like overraskende på meg egentlig, jeg trodde han skulle prate med media nå. Det er noen ting vi må gå opp i etterkant, sier Olsen til NRK.

– Du vet ikke hvorfor han ikke vil uttale seg til pressen?

– Han sier bare at han ikke vil prate med media. Du ser at dette kom litt overraskende på meg også.

Får kritikk av NRK-kommentator

Da Jakob Ingebrigtsen hadde fått utdelt medaljen, svarte han kortfattet på spørsmål fra Aftenposten om han ville kommentere EM-gullet:

– Nei, takk. Det går bra.

– Er det for å stille best mulig forberedt du ikke vil snakke? spurte NRK.

– Det kan du si.

For det er i underkant av to døgn til Ingebrigtsen skal forsvare nok et EM-gull – denne gangen på favorittdistansen 1500 meter.

Det norske pressekorpset prøvde flere ganger å få stilt ham spørsmål, men han var uinteressert. Storebror Henrik Ingebrigtsen forventer imidlertid at broren tar seg tid til media etter torsdagens 1500 meter-finale.

– Han er ganske snakkesalig om han går på en smell også. Men dette var planen. Det virker kanskje litt kynisk og plagsomt for media, men jeg tenker at når Jakob ikke vil snakke med media så får man respektere det, mener Ingebrigtsen.

Friidrett, EM i München

EM-gull: Jakob Ingebrigtsen tok sitt andre EM-gull på 5000 meter.

Foto: Javad Parsa / NTB

NRKs kommentator Jan Petter Saltvedt er ikke imponert over at han ikke møtte pressen etter EM-gull. Han innrømmer at programmet i EM ikke er fordelaktig, men at man bør forvente mer av ham.

– Det er tross alt viktigere at folk får hele opplevelsen av hans fantastiske prestasjoner, og det innebærer at han snakker med pressen. Det er en del av jobben hans. Det er en smule arrogant å finne opp sine egne regler etter hva som passer han. Han er unik, men han er ikke i en særstilling, mener Saltvedt.

Sportskommentator i NRK, Jan Petter Saltvedt. Foto: ALEM ZEBIC / NRK

KRITISK: Jan Petter Saltvedt reagerer på Jakob Ingebrigtsens oppførsel.

Foto: ALEM ZEBIC / NRK

Storebror forklarer grunnen

Å droppe pressesonen ble avtalt mellom Henrik og Jakob Ingebrigtsen.

– Jeg er med og prøver å redusere støy og energitap, så det var en ting vi snakket om. Foreløpig tror jeg han har hatt godt av det, sier førstnevnte.

Han forklarer også at det er en mental og psykisk belastning.

– Egentlig ville Jakob gått rett fra målstreken til senga med en burger i fanget. Det ble en sen kveld, men heldigvis tisset han på kommando i dopingkontrollen. Det er bra, så det viser vi har truffet med hydrering. Det må også klaffe, forteller han.

Les også Ingebrigtsen fryktet disk – Spania avviser protest

EM friidrett 2022 i München

Jakob Ingebrigtsen har tidligere sagt at han regner seg selv som introvert, mens storebror Henrik regnes som den mer snakkesalige typen. På spørsmål om det koster mer krefter for Jakob å stille opp til intervjuer, svarer han:

– Det er vanskelig å si, for jeg har ikke fått samme fokus. Hvis Jakob ligger litt skjevt i senga, så er det overskrift dagen etterpå. Det er noe han ikke klarer å sette seg inn i. Man sier at det er gøy, men når du får det blir det et problem. Man har tilfeller med folk som ikke håndterer det, selv om de ønsker det. I kontrollerte former er det bra, men man må sette litt grenser.

Dersom Jakob Ingebrigtsen tar EM-gull på 1500 meter, vil det bli hans fjerde EM-gull utendørs. Han har i tillegg OL-gull på 1500 meter og VM-gull på 5000 meter.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

    Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

    Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

    Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

    Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

    I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

    Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

    Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

    Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

    Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

    Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

    Gallagher
    Foto: Reuters
  • Ruud enkelt videre i Madrid

    Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

    Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

    Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

    I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

    – Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.

    (NTB/NRK)

    Casper Ruud Madrid
    Foto: Ana Beltran / Reuters
  • Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

    Nok en gang kunne Leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. Den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot Stuttgart.

    Leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot Stuttgart. Gjestene ledet 2-1 da Leverkusen fikk frispark over tilleggstiden.

    I feltet dukket Robert Andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel.

    Leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. Det er klubbens aller første Bundesliga-tittel.

    Chris Führich og Deniz Undav sørget for at Stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før Amine Adli reduserte like etterpå.

    Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til Bundesliga. Det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. De møter Roma i semifinalen i europaligaen og Kaiserslautern i cupfinalen.

    Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong. (NTB)

    Bayer Leverkusen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal