Hopp til innhold

Fullt kaos etter EM-gullet: – En smule arrogant

Jakob Ingebrigtsen ga kun ett intervju med norsk media etter EM-triumfen. Han stormet forbi resten av pressen og ville ikke si noe. Det får NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt til å reagere.

Jakob Ingebrigtsen nektet å stoppe hos norsk presse etter EM-gullet.

STORMET FORBI: Jakob Ingebrigtsen ville ikke snakke med norsk presse etter EM-gullet. Foto: Geirr Larsen / NRK

– Det er et kompakt mesterskap. Det er viktig med restitusjon nå og ikke bruke mye energi på alt støy rundt. Det koster mye mentalt og fysisk, så han må spare på energien, svarer Henrik Ingebrigtsen til NRK om lillebrorens valg.

– Er det ikke litt rart å ikke snakke med norsk presse etter et EM-gull?

– Jo, men vi samler alle spørsmål opp til slutt. Når han får to medaljer, da kan han snakke, sier Henrik Ingebrigtsen.

For det var kun det ene intervjuet med NRK like etter målgang som ble gitt til norsk presse etter det suverene EM-gullet på 5000 meter. Noen internasjonale rettighetshavere fikk også en bit av friidrettsstjernen.

Men i pressesonen gikk han målbevist forbi alt som var av norsk presse.

Jakob Ingebrigtsen etter EM

RETT I BILEN: Jakob Ingebrigtsen satte seg i bilen som fraktet ham til medaljeseremonien. Han sitter bakerst til høyre.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

– Kom litt overraskende på

Morten Olsen, som er kommunikasjonssjef for friidrettsforbundet, ble også noe forbløffet over at Ingebrigtsen ikke stilte opp foran pressen.

– Han sier bare at han ikke vil prate med media. Det kom like overraskende på meg egentlig, jeg trodde han skulle prate med media nå. Det er noen ting vi må gå opp i etterkant, sier Olsen til NRK.

– Du vet ikke hvorfor han ikke vil uttale seg til pressen?

– Han sier bare at han ikke vil prate med media. Du ser at dette kom litt overraskende på meg også.

Får kritikk av NRK-kommentator

Da Jakob Ingebrigtsen hadde fått utdelt medaljen, svarte han kortfattet på spørsmål fra Aftenposten om han ville kommentere EM-gullet:

– Nei, takk. Det går bra.

– Er det for å stille best mulig forberedt du ikke vil snakke? spurte NRK.

– Det kan du si.

For det er i underkant av to døgn til Ingebrigtsen skal forsvare nok et EM-gull – denne gangen på favorittdistansen 1500 meter.

Det norske pressekorpset prøvde flere ganger å få stilt ham spørsmål, men han var uinteressert. Storebror Henrik Ingebrigtsen forventer imidlertid at broren tar seg tid til media etter torsdagens 1500 meter-finale.

– Han er ganske snakkesalig om han går på en smell også. Men dette var planen. Det virker kanskje litt kynisk og plagsomt for media, men jeg tenker at når Jakob ikke vil snakke med media så får man respektere det, mener Ingebrigtsen.

Friidrett, EM i München

EM-gull: Jakob Ingebrigtsen tok sitt andre EM-gull på 5000 meter.

Foto: Javad Parsa / NTB

NRKs kommentator Jan Petter Saltvedt er ikke imponert over at han ikke møtte pressen etter EM-gull. Han innrømmer at programmet i EM ikke er fordelaktig, men at man bør forvente mer av ham.

– Det er tross alt viktigere at folk får hele opplevelsen av hans fantastiske prestasjoner, og det innebærer at han snakker med pressen. Det er en del av jobben hans. Det er en smule arrogant å finne opp sine egne regler etter hva som passer han. Han er unik, men han er ikke i en særstilling, mener Saltvedt.

Sportskommentator i NRK, Jan Petter Saltvedt. Foto: ALEM ZEBIC / NRK

KRITISK: Jan Petter Saltvedt reagerer på Jakob Ingebrigtsens oppførsel.

Foto: ALEM ZEBIC / NRK

Storebror forklarer grunnen

Å droppe pressesonen ble avtalt mellom Henrik og Jakob Ingebrigtsen.

– Jeg er med og prøver å redusere støy og energitap, så det var en ting vi snakket om. Foreløpig tror jeg han har hatt godt av det, sier førstnevnte.

Han forklarer også at det er en mental og psykisk belastning.

– Egentlig ville Jakob gått rett fra målstreken til senga med en burger i fanget. Det ble en sen kveld, men heldigvis tisset han på kommando i dopingkontrollen. Det er bra, så det viser vi har truffet med hydrering. Det må også klaffe, forteller han.

Les også Ingebrigtsen fryktet disk – Spania avviser protest

EM friidrett 2022 i München

Jakob Ingebrigtsen har tidligere sagt at han regner seg selv som introvert, mens storebror Henrik regnes som den mer snakkesalige typen. På spørsmål om det koster mer krefter for Jakob å stille opp til intervjuer, svarer han:

– Det er vanskelig å si, for jeg har ikke fått samme fokus. Hvis Jakob ligger litt skjevt i senga, så er det overskrift dagen etterpå. Det er noe han ikke klarer å sette seg inn i. Man sier at det er gøy, men når du får det blir det et problem. Man har tilfeller med folk som ikke håndterer det, selv om de ønsker det. I kontrollerte former er det bra, men man må sette litt grenser.

Dersom Jakob Ingebrigtsen tar EM-gull på 1500 meter, vil det bli hans fjerde EM-gull utendørs. Han har i tillegg OL-gull på 1500 meter og VM-gull på 5000 meter.

Sportsnyheter

Her gråter rennlederen etter skandalen – nå kritiseres avgjørelsen

Hele 90 prosent av løperne gikk feil på kvinnenes fellesstart med skibytte på Beitostølen. Arrangøren legger seg flat.

Siste nytt

 • Arsenal utklasset Newcastle - to poeng bak serielederen

  Arsenal tok sin femte strake seier i Premier League da de utklasset Newcastle lørdag kveld.

  London-klubben vant til slutt hele 4-1. Deres første mål var et selvmål av Botman, før Havertz, Saka og Kiwior scoret hvert sitt. Newcastle fikk en trøstescoring på tampen, men var aldri i nærheten av å tukte Arsenal.

  Arsenal beholder tredjeplassen på tabellen, men puster nå både City og Liverpool i nakken. Sistnevnte leder serien med 12 kamper igjen å spille. City er ett poeng bak Liverpool, mens Arsenal er ett poeng bak City igjen.

  Martin Ødegaard var ikke involvert i noen av målene. Han ble byttet ut et kvarter før slutt.

  Martin Ødegaard feirer et av kveldens mål sammen med Gabriel.
 • Kristoffersen tok sesongens første storslalåm-pallplass

  Ikke siden forrige sesong har Henrik Kristoffersen vært på pallen i et storslalåmrenn. Det endret han på i Palisades Tahoe i California lørdag kveld.

  Kristoffersen lå på annenplass etter den første omgangen og kjørte en kanonomgang i den andre omgangen. Med femte beste tid i den omgangen, sikret han til slutt en annenplass.

  – Er han tilbake til der vi husker han fra glansdagene? kommenterte Kjetil Andre Aamodt på Viaplays sending.

  Marco Odermatt vant rennet og tok dermed sin tiende verdenscupseier på rad i storslalåm.

  Amerikanske River Radamus sikret karrierens første verdenscup-pallplass på hjemmebane og ble nummer tre.

  Henrik Kristoffersen
 • Kane-dobbel sikret sen Bayern-seier

  To mål av Harry Kane ga Bayern München 2-1-seier over RB Leipzig i Bundesliga og avsluttet en vond periode med tre strake tap.

  Ubeseirede Leverkusen vant fredag 2-1 over Mainz og stormer mot seriegullet som vil bryte Bayerns rekke på 11 strake seriemesterskap.

  Tidligere i uka kom beskjeden om at Thomas Tuchel er ferdig som Bayern-trener ved sesongslutt, men lørdagens seier sørget for at Leverkusens ledelse er på bare åtte poeng når 11 serierunder gjenstår.

  – Det beste laget vant i dag, sa Bayern-kaptein Manuel Neuer til Sky før han på vegne av spillerne tok kollektivt ansvar for Tuchels avgang.

  – Vi har alle skyld. Det er som på skolen, det er ikke bare lærerens feil om karakterene blir dårlige. Vi må ta ansvar, sa han.

  Klubben hadde for første gang siden 2015 tapt tre kamper på rad, og Tuchel gjorde flere endringer i laget. Kane scoret 1-0-målet i det 56. minutt, men gjestene slo tilbake ved Benjamin Sesko.

  Kane avgjorde på overtid med sitt 27. seriemål for sesongen. (NTB)

  Harry Kane
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal