Hopp til innhold

Kastrati legg seg flat etter «soper»-kommentar til VIF-trenaren

VALLE (NRK): Flamur Kastrati (28) kalla Dag-Eilev Fagermo «jævla soper» i gårsdagens kamp. Til VG seier han at han ikkje visste kva ordet betydde.

Eliteserien fotball 2020, Kristiansund - Molde (2-2)

ANGRAR: Flamur Kastrati angrar på det han sa. Han fortel at han ikkje visste kva ordet betydde.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Sannsynlegvis kjem heile Norge til å tru at det her er den dårlegaste unnskyldninga ein fotballspelar nokosinne har kome med, men sanninga er at eg ikkje visste kva «soper» betydde. Eg har dessverre høyrt det altfor mange gonger og eg trudde det betydde noko sånn som «idiot», seier Kastrati til VG seint i går kveld.

Stadfesta det i pauseintervju

Kommentaren kom i førsteomgang i kampen mellom Vålerenga og Kristiansund. Eurosport tok opp saka i pausen, og Kastrati stadfesta det han sa.

– Sa du jævla soper?

– Ja, eg sa jævla soper til han. Så må du passe på så du ikkje provoserer meg, sa Kastrati.

– Synest du det er greitt å seie?

– Du høyrde kva eg sa, så du treng ikkje å ta det opp igjen, sa Kristiansund-spelaren og gjekk i garderoben.

Nokre timar etter kampslutt fortel Kastrati om korleis han opplevde situasjonen.

– Eg vel å berre seie det som det er: Eg visste ikkje kva det betydde og elles ville eg aldri tatt det ordet i min munn. Du ser det i intervjuet også, på måten eg bekreftar det på ein veldig sint måte; at eg ikkje veit kva det betyr, seier Kastrati til VG.

Han ber no om tilgiving, men ikkje frå Kristiansund eller fotballforbundet. Han forventar at han kjem til å bli straffa.

– Eg beklagar veldig. Eg kunne kome opp med ein unnskyldning om at det sprakk for meg og at eg ikkje hugsar kva som blei sagt, men eg vel heller å seie det akkurat som det er, seier han.

– Eg visste ikkje kva det ordet betydde og viss eg visste kva det betydde, ville eg aldri sagt det.

Kristiansunds trenar Christian Michelsen fekk ikkje med seg kva som blei sagt, men tok han raskt av bana då han blei klar over det.

Visste det ikkje i pausen

Z-FdbrbIkOk

VISSTE DET IKKJE: Kristiansunds trenar Christian Michelsen tok Kastrati av bana straks han fekk vite om det som hadde vore sagt under kampen

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Du lar han starte andreomgangen, men tar han raskt av. Kvifor?

– Fordi eg får vite kva som har skjedd, seier Michelsen.

– Eg forstår når eg kjem ut til andre omgang at det truleg har vore noko over grensa, men eg trur jo ikkje på det før eg får høyre det. Da blir eg litt sett ut, lei meg og det er ein litt trist KBK-trener som står her i dag på vegner av heile gjengen, seier

Kastrati kom ikkje sølv til intervjusona.

– Han skal få lov til å puste litt no og la det søkke inn, og så ja … Det er veldig vanskeleg for meg å stå her no, alt blir feil, seier Michelsen.

– Kva er vegen vidare for KBK og Kastrati?

– Eg ber om respekt for at dette må vi få løyse internt. Eg viser til pressemeldinga der det står tydeleg kva verdiar og haldningar vi har som klubb, og den står vi hundre prosent bak, seier KBK-trenaren..

Vil få konsekvensar for Kastrati

Kristiansund BK sende rett etter kampen ut ei pressemelding, der dei tek sterk avstand frå Kastratis utsegn. Det kjem også til å få konsekvensar for spelaren.

«Flamur Kastratis uttalelser i forbindelse med kampen mot Vålerenga IF strider mot hele vårt verdigrunnlag og alt KBK står for. Vi har gått i front for å markere nettopp at vår garderobe er for alle. Uttalelser som dette tar vi sterk avstand fra. Det kommer vi til å gi klar beskjed om fra klubbens ledelse. Dette vil helt klart få konsekvenser for spilleren, og klubbens ledelse kommer til å følge opp dette umiddelbart», skriv klubben i pressemeldinga.

Dag Eilev Fagermo og Flamur Kastrati

ORDVEKSLING MED KONSEKVENSAR: Flamur Kastratis omstridde ord mot Vålerenga-trenar Dag-Eilev Fagermo får truleg følgjer for KBK-spelaren

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Kastrati måtte tole kraftig pipekonsert frå dei 200 på tribunen då han kom på bana til 2. omgang, og han blei bytta ut etter ein times spel.

– Da eg forstod kva eg hadde sagt, gjekk det kaldt nedover ryggen min. Eg kjem frå eit tøft miljø og akkurat det uttrykket er noko som har blitt sagt tusenvis av gonger, seier han til VG.

– Eg er eit førebilete og vett at det er mange som slit med sin seksualitet eller legning. At eg har gjort det verre for dei, det har eg eigentleg ikkje ord for.

– Eg håper at ved å fortelje sanninga, at eg har vore skammeleg ignorant, at eg blir tilgitt. Ikkje av NFF eller KBK, men dei eg har gjort det vanskelegare for. Eg har vore ein outsider heile livet og det siste eg vil er å hetse nokon.

– Eg skal ta min straff, seier Kastrati.

Han fortel vidare til VG at han forstår om han ikkje blir trudd.

– Eg visste verkeleg ikkje kva eg sa. Til heile det norske folk og alle eg har såra: Unnskyld av heile mitt hjarte, seier Kastrati.

Kampen enda 1–1. Vidar Örn Kjartansson gav Vålerenga leiinga omtrent samstundes som Kastrati blei teken av bana, men Bendik Bye utlikna på eit praktfullt skot sju minutt før full tid.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB
  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

    – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    Jan Jönsson
  • Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

    City har publisert bildene fra dagens trening på X. Noen timer senere fulgte Haaland opp med et innlegg i samme kanal.

    «Seks finaler igjen», skriver 23-åringen og referer til at det gjenstår seks kamper denne sesongen.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem».

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål.

    City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag.

    City skal spille finale mot byrival Manchester United i FA-cupen 25. mai. (NTB)

    I9VZqC6O-Pk
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal