Joshua King slo tilbake etter marerittår: – Følte jeg hadde noe å bevise

Det er gått ti måneder siden Joshua King sist scoret et mål. Mot gamleklubben Everton slo han skikkelig tilbake og ble matchvinner med et hat trick.

– Jeg hadde en fryktelig sesong i fjor, sa King til Sky Sports etter kampen

For det siste året har vært preget av mislykkede overganger, kjempebommer, VAR-annulleringer og skader. Det gjorde at han siste scoring før dagens kamp var mot Crawley i FA-cupen for Bournemouth 26. januar i år.

Men to klubbytter senere kom den velkjente ketchupeffekten endelig for nordmannen mot Everton. Tre scoringer borte mot gamleklubben sikret Watford tre ekstremt viktige poeng.

– Da jeg våknet i morges, følte jeg at jeg kom til å score i dag, forteller King

– Jeg følte at jeg hadde noe å bevise.

King gikk gratis til Everton forrige sesong, men fikk ikke mye tillit hos daværende Everton-trener Carlo Ancelotti. Det endte med elleve innhopp fra benken, og ingen kamper fra start. Mangelen på tillit gjorde at nordmannen forlot klubben etter kun et halvt år.

– Jeg kom til Everton uten å få sjansen. Jeg har jobbet hardt siden jeg kom til Watford, som har en fantastisk gruppe. Vi har et sterkt samhold og jeg nyter hvert øyeblikk, sier King

Sist han scoret i Premier League var også mot Everton 26. juli 2020. I dag kom hans tre første for sin klubben han kom til i sommer.

– Han leker seg nå, hat trick på nordmannen. Gliset er tilbake, spillegleden er tilbake, fintene sitter, og skåringene renner inn, sa TV 2-kommentator Robin Grov på Kings tredje mål.

Opte Joe tweet
Foto: SKJERMDUMP TWITTER / 23.10.21 Kl 18:11

Marerittstart

Det var de blå fra Liverpool som startet best på Goodison Park. For allerede etter tre minutter satte Tom Davies inn 1-0. Sju minutter senere var Andros Townsend også nære å doble ledelsen.

Men etter et snaut kvarter dukket King opp på bakerste stolpe. En dødball falt heldig ned hos nordmannen, som styrte ballen inn. VAR måtte sjekke scoringen, men nordmannen kunne puste lettet ut da målet ble godkjent.

Også i andre omgang var Everton først frempå. Richarlison kom inn fra benken og sendte

joshua King

King tok av deg trøye i ekstase etter sin andre scoring.

Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters

igjen «The Toffees» i føringen.

Den ledelsen holdt til det gjensto drøye ti minutter av kampen, for på en corner stanger Juraj Kucka inn 2-2.

– Jeg hadde en god følelse med 1-1 til pause. Selv når Richarlison scoret 2-1 satt jeg med følelsen at vi kunne få med oss noe fra denne kampen. Når 2-2 scoringen kom løftet hele laget seg, sier King til BBC.

King-show

Og to minutter senere var King tungen på vektskålen. Alene med målvakten var han iskaldt, og rullet inn sitt 50. Premier League-mål.

– For en snuoperasjon. Det er en nydelig kontring, og berøringa fra Joshua King er dødelig. Han skyter ballen forbi Jordan Pickford og stilner Goodison, sa Stephen Warnock på BBC sin radiosending.

Sju minutter senere la han på til 4-2 etter en fin soloprestasjon i feltet. Han vendte bort en Everton-forsvarer før han sendte ballen i mål. Innbytter Emmanuel Dennis gjorde til slutt 5-2-scoringen.

Den sterke 5-2 seieren gjør at Watford klatrer opp til en 14. plass på tabellen, og slo tilbake fra det stygge 5-0-tapet mot Liverpool forrige helg.

At King er tilbake i scoringsform er gode nyheter for Ståle Solbakken og det norske landslaget. For med Erling Braut Haaland ute med skade kan King bli avgjørende om det blir et VM-sluttspill på Norge eller ikke.

Siste nytt

 • Riiber disket etter dresstabbe

  Norges kombinertstjerne Jarl Magnus Riiber er diskvalifisert fra lørdagens kombinertkonkurranse i verdenscupen grunnet ureglementert hoppdress.

  Han ble diskvalifisert i kvalifiseringen etter at de kom fram at det var en feil med hoppdressen. Også Kasper Moen Flatla ble diskvalifisert for en feil på dressen.

  – Midjen var litt mindre enn det den skulle være. Dressen var litt for stor, sa Riiber til Viaplay.

  – Det er kjipt og skal ikke skje, konstaterte han.

  Dermed går lørdagens kombinertkonkurranse uten fredagens vinner. Han var overlegen sist sesong og vant verdenscupen, men nå får han altså ikke delta lørdag, melder NTB.

  Han får en ny mulighet søndag.

  Verdenscup i Ruka, Riiber
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Svendsen inn for Kalvå

  Anne Kjersti Kalvå må stå over dagens renn i Ruka, grunnet sår hals. Det opplyser Norges Skiforbund. Kalvå erstattes av Anna Svendsen. Dagens vintersport kan du følge her.

  Verdenscup i Ruka, Anna Svendsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Én seier unna play-off

  Casper Ruud feide over Vitalij Satsjko i Norges andre kamp mot Ukraina i Davis Cup. Verdensåtteren vant kampen 6–3, 6–2.

  Nå står det 2–0 til Norge. Viktor Durasovic vant åpningskampen mot Illja Martsjenko tidligere på kvelden.

  Det laget som først når tre seire vinner landskampen. Durasovic og Ruud møter Denys Moltasjanov og Serhij Stakhovskyj i potensielt avgjørende double-kamp lørdag, klokken 12.

  – Vi har aldri hatt noe bedre lag. Det er ungt lag og det lover veldig bra for fremtiden, sier lagkaptein Anders Håseth.

  Ved norsk tap vil det avgjøres i single-kamper. Først Ruud-Martsjenko, så eventuelt Durasovic-Satsjko.

  Vinneren går videre til play-off om en av de 18 plassene i neste års sluttspill. Norge har aldri kvalifisert seg tidligere.

  Davis Cup Norge-Ukraina
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal