Hopp til innhold

Johaug snakket om problemene med Østberg i høst: – Skal gjøre alt jeg kan for å støtte henne

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Therese Johaug syns det er trist å se at lagvenninnen ikke får stille til start i helgens sesongåpning på Beitostølen. De snakket om problemene allerede i høst.

VENNINNER: Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug er gode venninner.

Torsdag fortalte Ingvild Flugstad Østberg om at hun hadde fått startnekt til sesongåpningen på Beitostølen og verdenscupåpningen i Ruka på grunn av at krav i helseattesten ikke var innfridd.

– Jeg må si jeg har følt meg veldig bra og trent bra. Jeg har vært i bra slag og form, så ikke nødvendigvis fått så mange signaler fra kroppen. Om det er bra eller dårlig, vet jeg ikke helt. Jeg har det bra bortsett fra at dette er dritkjedelig, sa Østberg på pressekonferansen.

Østberg ville ikke si hva det var som ikke var innfridd. Gråtkvalt fortalte hun at hun nå må komme seg på plussiden før hun kan konkurrere.

Hun får støtte av landslagsvenninne Therese Johaug.

– Jeg synes først og fremst at det er tøft av Ingvild å stille på en sånn pressekonferanse og fortelle det. Hun synes det er kjempekjedelig, trist og leit at hun ikke får gå skirenn. I tillegg skal hun fortelle det til hele pressekorpset, det er tøft og det kan være litt emosjonelt. Det har jeg erfart i mine situasjoner opp gjennom årene, sier Johaug.

TREKKER SEG: Ingvild Flugstad Østberg går ikke langrennsåpningen på Beitostølen.

– Gjør alt jeg kan for å støtte henne

Alle de norske utøverne må jevnlig gjennom en helsesjekk før konkurranser, og da fylles det ut en helseattest sammen med landslagslegen. Utøverne må blant annet svare på spørsmål om kosthold og tanker om slanking. De blir også målt og veid, i tillegg til at ting som hemoglobinnivået, blodtrykk og pulsen måles.

Landslagslege Øystein Andersen avviser at Østberg har spiseforstyrrelser og sier samtidig at hun ikke er syk.

Langrennsåpning Beitostølen

STILLER IKKE: Ingvild Flugstad Østberg fikk trøst av lagvenninner og støtteapparat etter at hun fortalte at helseproblemer setter en stopper for sesongåpningen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi har flere hundre langrennsløpere som går gjennom denne helseattesten hvert år og det er jo noe som skiforbundet har kjempet for lenge og gjør en god jobb på.Testen innbefatter både en klinisk undersøkelse hos lege, og en egen attest som blir fulgt opp. Hvert år er det noen som trenger korreksjon og det beviser at vi setter helse før prestasjon, sier Andersen.

Johaug og Østberg er gode venninner på landslaget. Johaug sier at hun har oppfattet det som om Østberg har vært seg selv hele tiden.

– Jeg gjør alt jeg kan for å backe henne nå, være en god lagvenninne og ikke minst en venninne. Jeg føler at vi har et åpent venninneforhold hvor vi kan snakke, flire og skrike om alt mulig i ulike situasjoner. Det er det som er så bra. Vi er der for hverandre i med- og motgang, sier Johaug.

– Hun kommer sterkere ut av det

De to har snakket om problemene. Johaug sier at hele laget er flinke til å snakke sammen om vanskelige ting.

– Jeg tror hun kommer sterkere ut av det. Vi har egentlig en veldig åpen kultur i laget på det., sier Johaug.

Langrennsåpning Beitostølen

STØTTE: Ingvild Flugstad Østberg fikk støtte og klem av lagvenninnene etter pressekonferansen torsdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hvem sitt ansvar er det at man ikke havner i disse situasjonene?

– Det er til syvende og sist en sjøl. Hvordan man prioriterer trening med sponsoroppdrag og å passe på seg selv. Jeg føler i hvert fall det selv. Det er bare jeg som kan si nei. Det er jeg selv som vet og kjenner når kroppen min trenger hvile og restitusjon. I tillegg til at man har et helseteam som man kan diskutere sånt med.

Når så du at det begynte å gå i minus for Ingvild?

– Nei, jeg har egentlig ikke lagt sånn… Det går litt over tid. Vi har snakka om det i høst. Det er i hvert fall veldig kjedelig for henne å komme i denne situasjonen, og så vet jeg at hun kommer sterkere ut av det på andre siden, sier Johaug.

Hva gjør du for Ingvild nå da?

– Nå skal jeg støtte henne så godt jeg kan, om det er å ligge på rommet i senga og se på telefonen uten å si en dritt, eller å spise en kilo brunost mens vi drikker ti kopper kaffe mens vi skravler, det er vi veldig gode på, sier Johaug.

Siste nytt

 • Lewandowski og co spilleklare for Barcelona

  Flere av Barcelonas nysigneringer er klarert for seriestarten. Det gjelder også Robert Lewandowski som fikk ja fredag kveld.

  Den gjeldstyngede klubben jobbet hardt med å få registrert Lewandowski og andre nysigneringer i Barcelona-troppen foran den første seriekampen mot Rayo Vallecano lørdag kveld. Saken er stort sett løst melder spanske medier, blant annet avisen AS.

  Barcelona har gjennom sommeren solgt viktige deler av sine framtidige inntektskilder, der iblant TV-rettigheter, for å oppfylle de økonomiske retningslinjene spanske klubber er forpliktet til å følge.

  Fredag opplyste Barcelona at klubben har solgt ytterligere 24,5 prosent av produksjonsselskapet «Barca Studios» til Orpheus Media for 980 millioner kroner.

  De midlene kan være det siste som skal til for å få registrert spillerne som er hentet i sommervinduet. I hvert fall er håpet at noen av spillerne skal kunne bli registrert. (NTB)

  Spain Soccer Gamper Trophy
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Ruud til ATP-semifinale

  Casper Ruud spilte hjemmehåpet Felix Auger-Aliassime av banen i kvartfinalen i ATP-turneringen i tennis i Canada. Nordmannen vant 2-0 i sett.

  Det betyr at det venter semifinale mot Hubert Hurkacz (Polen) lørdag. Hurkacz slo australske Kyrgios 2-1 i sett i sin kvartfinale. Det siste gikk fort unna og endte med 6-1.

  Ruud vant sitt førstesett med samme sifrer, og det tok ikke lang tid. Auger-Aliassime var helt uten sjanse i åpningen av kampen på centercourten.

  Ruud holdt så sitt første servegame i andre sett og gikk opp til 1-0. Så brøt Ruud canadierens serve og sikret seg 2-0 før det etter ytterligere et par minutter sto 3-0 i norsk favør. Settet endte 6-2.

  Hurkacz er seedet som åttendemann mens Ruud ligger fire hakk høyere i Masters 1000-turneringen i Montreal. (NTB)

  National Bank Open Montréal - Day 7
  Foto: Minas Panagiotakis / AFP
 • Glimt vann 4-1: - Ein svært sterk prestasjon

  Bodø/Glimt var klart mest effektiv og vann 4-1 i Sarpsborg fredag. Hugo Vetlesen og Amahl Pellegrino scora før pause.

  Lars-Jørgen Salvesen scora sitt første etter overgangen til Glimt, før Tobias Heintz reduserte. Pellegrino scora Glimts fjerde etter ein gigatappe i Sarpsborgs forsvar like før slutt.

  Pellegrino scora sitt seriemål nummer 16 og 17, og er suveren toppscorar.

  Glimt klatra til andreplass på tabellen etter sin sjette strake siger.

  - Vi er på veg tilbake. Denne kampen var tung for oss. Vi må i kjellaren, kanskje heilt i blindkjellaren for å hente det som skal til i dag, sa Glimt-trenar Kjetil Knutsen til Discovery.

  - Dette var ein svært sterk prestasjon av oss. Dette Sarpsborg-laget er ikkje enkelt å spele mot.

  Han skal leie laget sitt til den utruleg viktige meisterliga-kvalifiseringskampen mot Dinamo Zagreb i neste veke. Der gler Knutsen seg over å ha forsterka spelargruppa.

  - Vi har fått sterkre konkurranse på fleire plassar. Vi kan starte med Lars-Jørgen (Salvesen), og ha Runar (Espejord) i bakhånd, seier Knutsen.

  Lars-Jørgen Salvesen
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste