Hopp til innhold

Johaug dropper Tour de Ski

Therese Johaug velger å bli hjemme under Tour de Ski, mens Johannes Høsflot Klæbo stiller til start for aller første gang.

Johaug

IKKE TIL MELLOM-EUROPA: Therese Johaug.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johaug understrekte overfor NRK etter seieren i Davos at VM i Seefeld var sesongens største mål.

Verdenscup langrenn

DEBUTERER I TOUREN: Johannes Høsflot Klæbo.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Skiesset har vært den klare eneren så langt denne sesongen, men det var lenge usikkert om hun ville stille i Tour de Ski.

Toppet herrelag

Nå er altså valget tatt. Skiforbundet offentliggjorde nemlig uttakene tirsdag formiddag:

 • Menn: Johannes Høsflot Klæbo, Eirik Brandsdal, Finn Hågen Krogh, Martin Løwstrøm Nyenget (leder Skandinavisk Cup), Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth, Sjur Røthe og Emil Iversen.
 • Kvinner: Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kari Øyre Slind, Kathrine Rolsted Harsem,Heidi Weng, Lotta Udnes Weng, Tiril Udnes Weng, Mari Eide, Anna Svendsen.

Selv om Johaug glimrer med sitt fravær, er altså de beste norske herrene klare for skifesten.

Flere kritiske

Klæbo droppet Tour de Ski i OL-sesongen, men i en videoblogg mandag bekreftet Klæbo at han ønsket å gå touren før VM i Seefeld.

Nå stiller han altså til start for aller første gang.

Svenskenes skistjerner Charlotte Kalla og Ebba Anderson har allerede meldt at de står over touren, og mye usikkerhet rundt Tour de Ski-deltakelsene har vekket reaksjoner både fra utøvere og Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Martin Johnsrud Sundby uttalte til NRK søndag at han er overrasket over at enkelte velger å droppe Tour de Ski i en VM-sesong.

Vegard Ulvang, leder i langrennskomiteen i FIS, mener det er viktig at de beste stiller opp.

– Av og til må man gå på jobb på mandag morgen. Også skiløperen. For dette er en jobb, og det er underholdning, sa Ulvang til NRK mandag.

Sportsnyheter

Danske Axel Vang Christiansen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Andorras Nahuel Carabana ofret egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

Her ofrer konkurrenten egne sjanser for å hjelpe supertalentet

Axel Vang Christensen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Da ofret Andorras Nahuel Carabana egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

Siste nytt

 • Núñez beklager etter utvisningen

  Liverpools spissjuvel Darwin Núñez sier at han forstår kritikken som har kommet hans vei etter at han ble utvist etter en stygg nedskalling på Joachim Andersen.

  Núñez lot seg tydelig frustrere av Crystal Palace-stopperen Andersen gjennom hele kampen og etter 57 minutter kokte det over. Etter en konfrontasjon skallet Núñez til Andersen og dansken gikk i bakken. Núñez ble umiddelbart vist det røde kortet og vil trolig miste tre kamper for hans nye klubb.

  I løpet av tirsdag har ikke reaksjonene latt vente på seg, og han har blitt slaktet i britisk presse. På Twitter går 23-åringen ut med en beklagelse.

  «Jeg er klar over at det jeg gjorde ikke var greit. Jeg er her for å lære av mine feil, og det vil ikke skje igjen», skriver han.

  Premier League - Liverpool v Crystal Palace
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Straus og Bayern slo Barcelona tross Graham Hansen-scoring

  Caroline Graham Hansen scoret et flott mål, men hun og Barcelona måtte se Alexander Straus' Bayern München vinne treningskampen 2-1.

  Den norske vingen mottok ballen utenfor 16-meteren og banket den oppe i hjørnet etter en snau times spill. Hun og Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut for spanjolene like etter scoringen.

  Målet var likevel ikke nok til å unngå tap mot den ferske Bayern-treneren Straus. Han tok nylig over storklubben etter flere år med suksess i Brann. Giulia Gwinn og Emelyne Laurent scoret målene som sikret tysk jubel.

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Christiansen nummer sju på 1500 meter fri

  Henrik Christiansen greide ikke å finne toppfarten og havnet på 7.-plass i finalen på 1500 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma.

  Christiansen ble i sommer norgesmester på distansen, men internasjonalt henger han bak de beste. Tiden 15.07,98 holdt til en 7.-plass blant de åtte som deltok i finalen.

  Han havnet tidlig bakpå og lå et stykke bak medaljeplassene etter 400 meter. Ukrainske Mikhailo Romantsjuk vant på tiden 14.36,10 og tok med det sitt tredje strake gull på distansen i langbane-EM. Italieneren Gregorio Paltrinieri tok sølv på hjemmebane, mens Damien Joly fra Frankrike tok bronsen.

  Norges Henrik Christiansen svømmer 1500 meter fri under VM i svømming i Abu Dhabi,
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste