Denne planen skal gi Klæbo OL-suksess – dropper Tour de Ski

DAVOS/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo vil utnytte superformen, og går i Toblach neste helg. – Dette er den beste løsningen, sier Klæbo.

klæbo

TIL START NESTE HELG: Johannes Høsflot Klæbo.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Johannes dropper Tour de Ski. Men han stiller til start i Toblach neste helg, melder Hetland til NRK i Davos.

I Toblach neste helg er det to ganger 15 kilometer på programmet, og der kommer Klæbo til start. Han gjør dermed endringer på de opprinnelige planene. I utgangspunktet skulle han stå over neste helgs renn, men han har flere ganger gitt uttrykk for at han selv vil gå. Nå får han viljen sin.

– Han har vært inne i en god stim, og ønsker å utnytte den. Han har lyst til å gå skirenn, og vi er enige om veien videre, sier sprinttrener Arild Monsen til NRK.

Enig med trener og morfar

Sammen med bestefar Kåre og sprinttrener Arild Monsen har Klæbo nå lagt planen foran OL i Pyeongchang.

– Arild, morfar og jeg ble fort enige om at dette er den beste løsningen for meg i år slik utviklingen nå har vært, sier Johannes Høsflot Klæbo i en pressemelding.

Monsen er godt fornøyd med at Klæbo selv har spilt en stor rolle i utviklingen av planen som skal gi OL-suksess. Med en treningsperiode rundt nyttår får han «sirkuset» på avstand.

– Nå går han i Toblach neste helg, og da har han fem helger med reisebelastning. Det er nok. Han har levert resultatet, og oppmerksomheten rundt ham kommer ikke til å bli mindre, sier Monsen.

Ingen Tour de Ski

Ingen Tour de Ski, men mye moro å se fram til før OL. Etter jul er NM i Vang første renn. Dernest følger verdenscup i Dresden, Planica og Seefeld før Pyeongchang. Etter verdenscuprennet i Seefeld 28. januar, er det to uker til OL starter.

– Nå kan jeg fokusere på disse konkurransene for best mulig oppkjøring til OL i Pyeongchang, sier Klæbo.

Det innebærer en treningsperiode når det er Tour de Ski. Det starter 30. desember og avsluttes opp monsterbakken 7. januar.

– Vi har vurdert totalbelastningen for Johannes. Nå er det viktig med rett konsumering, og ikke overforbruk, av både konkurranser og trening, sier sprinttrener Arild Monsen.

Siste nytt

 • Målrush skjøv WBA mot nedrykk

  Jamie Vardy brøt måltørken og bidro også med en assist da Leicester tok tre viktige poeng i kampen for mesterligaspill med 3-0 over West Bromwich.

  Leicester innehar med seieren fortsatt tredjeplassen på tabellen, med syv poeng opp til Manchester United og fire poeng ned til Chelsea og West Ham.

  For West Bromwich er det verre. De har ni poeng opp til Burnley på rett side av streken, og det er bare seks kamper igjen.

  gldrIK3gKFw
  Foto: Michael Regan / AP
 • Zlatan forlenger med Milan

  Zlatan Ibrahimovic fortsetter karrieren i AC Milan - i hvert fall til sommeren 2022. Det kunngjorde Serie A-klubben torsdag kveld. Ibrahimovic, som fyller 40 år i oktober, har scoret 84 mål på 130 kamper for den italienske klubben.

  FILE PHOTO: Serie A - AC Milan v Torino
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters
 • Hovland og Ventura i ledelsen

  Kristoffer Ventura var i kjempeslag på åpningsrunden i parturneringen New Orleans Classic i golf. Sammen med Viktor Hovland leder han etter første dag.

  Ventura greide sju birdier mot Hovlands tre, men det var sistnevntes birdieputt på det siste hullet som sendte duoen opp i ledelse alene.

  Det spilles «fourball», eller «best ball» som betyr at spillerne spiller med hver sin ball, og at den beste spilleren på hvert hull teller.

  Duoen avsluttet runden ti slag under par. Nordmennene er ett slag foran tre amerikanske duoer.

  Turneringen fortsetter fredag og avsluttes søndag.

  Landslaget i golf
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal