Hopp til innhold

Jakob Ingebrigtsen yppet seg mot verdensmesteren: – Drøyt det jeg gjør

OSTRAVA/OSLO (NRK): Europamester Jakob Ingebrigtsen (17) fikk det tøft i kamp mot verdens beste 1500-meterløper, men imponerte likevel med en tredjeplass.

HELT MED: Jakob Ingebrigtsen og Marcin Lewandowski sikret seier til Europa på 1500 meter, selv om Elijah Manangoi vant løpet.

– Det var litt pustete og pesete, men et veldig godt løp, beskriver han.

Jakob Ingebrigtsen er akkurat tilbake etter en halsbetennelse, men den unge europamesteren yppet seg likevel i kamp mot verdensmester Elijah Manangoi.

Jakob Ingebrigtsen

FORNØYD: Jakob Ingebrigtsen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det er nesten litt drøyt det jeg gjør i dag. Jeg har kanskje ikke gitt opp, men jeg har vært realistisk og sagt at nå er sesongen over, og jeg hadde lyst til å avslutte med et bra løp, så det betyr mye, sier unggutten til NRK.

Ut på siste runde lå de skulder om skulder, men da det skulle avgjøres ble både kenyaneren og sølvvinneren fra EM, Marcin Lewandowski, for sterke – og Ingebrigtsen løp inn til tredjeplass.

– Det er nok en bunnsolid prestasjon. Han er ikke 18 år før om 10 dager, og det er nok en halvredusert Jakob vi ser her i dag etter sykdommen, sier NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

– Jeg kjenner jeg har blitt litt banket av det som har skjedd de siste ukene med sykdom, men å avslutte med pallplass i kontinentalcup er ekstremt bra, sier Ingebrigtsen.

– Ble nok litt overrasket

Det gikk rolig i Ostrava, og vinnertiden til Manangoi var på 3.40,0, mens Ingebrigtsen klokket inn på 3.40,80. Et godt stykke bak personlig rekord på 3.31,18 fra Monaco.

Czech Republic Athletics Continental Cup

VANT: Verdensmester på 1500 meter, Elijah Manangoi vant løpet.

Foto: Petr David Josek / AP

Far og trener Gjert Ingebrigtsen tror både sykdommen og det lave tempoet preget løpet til sønnen.

– Han ble nok litt overrasket underveis. Han var nok ikke forberedt på å bli stiv i den hastigheten der, men når man har antibiotika i systemet er man ikke det sprekeste du har vært, mener han.

– Surrealistisk

Dette var brødrenes siste internasjonale banekonkurranse denne sesongen, og for en 17-åring har det vært noen spesielle måneder.

Det at han står igjen med den fjerde beste tiden i verden på 1500 meter betyr mye.

– Det er veldig surrealistisk når du vet hvor mye som skal til. Det er litt teit at jeg er der jeg er nå, for jeg hadde ikke trodd det før sesongen, forteller han med et bredt smil.

  • Amerika vant til slutt kontinentalcupen med 262 poeng. Europa ble nummer to med 233 poeng. Asia-Pacific tok 188 poeng og Afrika ble nummer fire med 142 poeng.

Siste nytt

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal