Jakob Ingebrigtsen yppet seg mot verdensmesteren: – Drøyt det jeg gjør

OSTRAVA/OSLO (NRK): Europamester Jakob Ingebrigtsen (17) fikk det tøft i kamp mot verdens beste 1500-meterløper, men imponerte likevel med en tredjeplass.

HELT MED: Jakob Ingebrigtsen og Marcin Lewandowski sikret seier til Europa på 1500 meter, selv om Elijah Manangoi vant løpet.

– Det var litt pustete og pesete, men et veldig godt løp, beskriver han.

Jakob Ingebrigtsen er akkurat tilbake etter en halsbetennelse, men den unge europamesteren yppet seg likevel i kamp mot verdensmester Elijah Manangoi.

Jakob Ingebrigtsen

FORNØYD: Jakob Ingebrigtsen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det er nesten litt drøyt det jeg gjør i dag. Jeg har kanskje ikke gitt opp, men jeg har vært realistisk og sagt at nå er sesongen over, og jeg hadde lyst til å avslutte med et bra løp, så det betyr mye, sier unggutten til NRK.

Ut på siste runde lå de skulder om skulder, men da det skulle avgjøres ble både kenyaneren og sølvvinneren fra EM, Marcin Lewandowski, for sterke – og Ingebrigtsen løp inn til tredjeplass.

– Det er nok en bunnsolid prestasjon. Han er ikke 18 år før om 10 dager, og det er nok en halvredusert Jakob vi ser her i dag etter sykdommen, sier NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

– Jeg kjenner jeg har blitt litt banket av det som har skjedd de siste ukene med sykdom, men å avslutte med pallplass i kontinentalcup er ekstremt bra, sier Ingebrigtsen.

– Ble nok litt overrasket

Det gikk rolig i Ostrava, og vinnertiden til Manangoi var på 3.40,0, mens Ingebrigtsen klokket inn på 3.40,80. Et godt stykke bak personlig rekord på 3.31,18 fra Monaco.

Czech Republic Athletics Continental Cup

VANT: Verdensmester på 1500 meter, Elijah Manangoi vant løpet.

Foto: Petr David Josek / AP

Far og trener Gjert Ingebrigtsen tror både sykdommen og det lave tempoet preget løpet til sønnen.

– Han ble nok litt overrasket underveis. Han var nok ikke forberedt på å bli stiv i den hastigheten der, men når man har antibiotika i systemet er man ikke det sprekeste du har vært, mener han.

– Surrealistisk

Dette var brødrenes siste internasjonale banekonkurranse denne sesongen, og for en 17-åring har det vært noen spesielle måneder.

Det at han står igjen med den fjerde beste tiden i verden på 1500 meter betyr mye.

– Det er veldig surrealistisk når du vet hvor mye som skal til. Det er litt teit at jeg er der jeg er nå, for jeg hadde ikke trodd det før sesongen, forteller han med et bredt smil.

 • Amerika vant til slutt kontinentalcupen med 262 poeng. Europa ble nummer to med 233 poeng. Asia-Pacific tok 188 poeng og Afrika ble nummer fire med 142 poeng.

Siste nytt

 • Uruguay slo Chile

  Uruguay slo Chile 1-0 medan Ecuador og Japan spela 1-1 i dei siste gruppekampane i Copa America i natt.

  Kvartfinalene torsdag, fredag og laurdag er dermed klare: Brasil - Paraguay, Venezuela - Argentina, Colombia - Chile og Uruguay - Peru.

  Edinson Cavani
  Foto: Leo Correa / AP
 • USA til kvartfinale

  Megan Rapinoe ble den andre i VM-historien til å score på to straffer i samme kamp da USA slo Spania 2-1 i åttedelsfinalen. Amerikanerne tok ledelsen etter syv minutter, men bare to minutter senere utlignet Jennifer Hermoso. Kvarteret før slutt avgjorde Rapinoe i favør USA.

  Megan Rapinoe
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters
 • Landslaget ga seerrekord

  667 000 seere i snitt så Norge avansere til kvartfinalen i VM lørdag kveld. På det meste var det 895 000 seere som fikk med seg dramaet mot Australia, det er ny rekord. Ingen fotballkamp på norsk TV har gitt høyere seertall i år.

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia 1-1, 5-2 etter straffespark.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal