Hopp til innhold

Ingebrigtsen må droppe Diamond League-finale

Jakob Ingebrigtsen (17) har pådratt seg en halsbetennelse og kan ikke stille til start i torsdagens Diamond League-finale.

Gjert og Jakob Ingebrigtsen

FORFALL: Jakob Ingebrigtsen er blitt syk og stiller ikke til start i Zürich.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Unggutten skulle løpt 1500-meteren i et knallsterkt felt. Tidligere i år tok 17-åringen to EM-gull i Berlin.

– Det er selvfølgelig veldig synd for Jakob. Det var ikke akkurat dette han så for seg, sier kommunikasjonsrådgiver i Norges Friidrettsforbund, Morten Olsen til NRK.

– Dette er nok noe som har dukket opp i løpet av natten, sier han.

Fikk plass etter forfall

Jakob Ingebrigtsen var egentlig ikke kvalifisert til DL-finalen i Sveits, men etter forfall av bedre rangerte løpere fikk han likevel plass.

Onsdag kom imidlertid beskjeden fra Norges Friidrettsforbund om at han likevel må stå over på grunn av en halsbetennelse.

Dermed går også Ingebrigtsen glipp av en potensiell fet pengepremie.

Pengepremier

Vinnerne i Sveits torsdag belønnes nemlig med 50.000 dollar, tilsvarende rundt 420.000 kroner. Andreplassen gir 168.000 kroner, mens den siste pallplassen utløser en utbetaling på 84.000 kroner.

Filip Ingebrigtsen stiller imidlertid til start på 1500 meter. Storebror Henrik Ingebrigtsen er ikke kvalifisert til å delta i Zürich.

Karsten Warholm er på sin side favoritt på 400 meter hekk. Hans rival Abderrahman Samba prioriterer Asia-lekene.

I tillegg til disse utøverne, stiller Norge med Sigrid Borge på spyd, Lene Retzius på stav og Karoline Bjerkeli Grøvdal på 3000 meter hinder.

ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen har hatt en fantastisk sesong, men går glipp av DL-finalen.

Foto: Tobias Schwarz / AFP

Siste nytt

 • Rosenborg-spiller ute i ti uker

  Rosenborg-spiller Camilla Linberg må belage seg på en god stund på sidelinjen etter at hun skadet seg i cupfinalen for halvannen uke siden.

  Det skriver cupmesterne på sine hjemmesider onsdag.

  – Camilla pådro seg en skade i det bakre korsbåndet og må forvente ti uker på sidelinjen, sier fysioterapeut Line Hangerhagen Stenstad.

  Rosenborg-spiller Camilla Linberg under cupfinalen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Vålerenga med langt steg mot fornyet kontrakt

  Vålerenga vant 2-0 borte mot Kristiansund i eliteseriekvalifiseringen, og har gitt seg selv en meget god mulighet til å holde seg på det øverste nivået.

  Søndag spilles returoppgjøret på VIFs hjemmebane. Da blir det klart om hovedstadsklubben rykker ned for første gang på 23 år, eller om Kristiansund må spille i 1. divisjon for andre år på rad.

  – Hvis noen tror at det går av selv, så skal de filleristes, sier VIF-trener Geir Bakke til NRK, og legger til at «det betyr alt» å holde seg i Eliteserien.

  Vålerenga tok ledelsen etter en drøy tima, da Christian Borchgrevinks presise innlegg endte opp hos Daniel Håkans. På Finlands nasjonaldag, plasserte finnen ballen i det lengste hjørnet.

  Fem minutter før slutt spilte Mohamed Ofkir fri Simen Juklerød i feltet. Den venstre vingbacken var iskald, og doblet ledelsen for Vålerenga til eufori hos de tilreisende bortesupporterne.

  – Oppgaven var voksen før kampen, og den er ekstra voksen nå. 0-2 blir vanskelig å hente inn, men vi skal ikke gi oss, sier KBK-trener Amund Skiri til NRK.

  Vålerenga-spillerne jubler hos fansen etter 2-0-seier borte mot Kristiansund i den første av to kvalifiseringskamper til Eliteserien
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Kolstad nær ny mesterligaskalp – Kiel snudde til 26-25-seier på hjemmebane

  Kolstad var nær nok en overraskelsesseier på bortebane mot gruppeleder Kiel, men tapte til slutt 26-25 i mesterligaen i håndball onsdag kveld.

  Dermed forsetter trønderne på 4.-plass med 9 poeng etter ti gruppespillskamper. Kiel topper gruppe A med 15 poeng.

  Fem minutter før full tid fikk Kolstads store stjerne, Sander Sagosen, det røde kortet etter at han var litt sen inn i en takling, hvor han traff en Kiel-spiller i ansiktet.

  Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert da Kiel satt inn tre kjappe mål, og plutselig ledet kampen 24-23.

  Kolstad tok en stor skalp da de vant 36-31 over PSG hjemme i Trondheim. Oppgjøret i Paris endte også i et imponerende 28-28-resultat. (NTB)

  Sander Sagosen nedstemt etter kamp på benken.
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal