Hopp til innhold

Henrik Ingebrigtsen om Jakobs EM-valg: – Litt teit

Jakob Ingebrigtsen velger juniorklassen i EM i terrengløp. Dermed ofrer han muligheten for både individuell seniormedalje og lagmedalje for Norge sammen med brødrene.

Friidretts-EM: Jakob og Henrik Ingebrigtsen feirer gull og sølvet fra 5000 meteren

HISTORISK JUBEL: I Berlin tok Jakob og Henrik Ingebrigtsen medalje i samme løp. I den grad det blir felles feiring under etter EM i terrengløp, blir det på grunn av medaljer i ulike klasser.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Jeg tror at i ei løype som passer ham, der alt stemmer og han blir bitte litt bedre, så kan han være i nærheten av å kjempe om medalje i seniorklassen. Da er det litt teit å løpe i juniorklassen.

Slik kommenterer Henrik Ingebrigtsen (27) valget lillebror Jakob (18) har tatt om å løpe i U20-klassen i EM i terrengløp.

Under sommerens EM i Berlin sto de to side ved side med sølv- og gullmedalje etter 5000-meteren. Det blir altså ingen reprise i nederlandske Tilburg 9. desember.

Jakob Ingebrigtsen

INGEN HAST: Jakob Ingebrigtsen er endelig gammel nok til å kjøre bil, men i terreng-EM vil han være junior i to år til.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Vil ha fire juniorgull

– Jeg har et mål om å ta fire gull i U20-klassen, det hadde vært kult, sier Jakob Ingebrigtsen, som allerede er junioreuropamester i terrengløp to år på rad.

– Men hadde ikke du vært Norges sterkeste kort i seniorklassen?

– Jo, men jeg regner jo med jeg skal springe der i 15 år, så jeg har ikke hastverk med å komme meg opp der, sier den store EM-helten fra Berlin.

I lagkonkurransen i terreng-EM teller de tre beste fra hver nasjon. Hadde Jakob løpt sammen med brødrene Henrik og Filip i seniorklassen, hadde Norge vært medaljekandidater, erkjenner trenerpappa Gjert Ingebrigtsen.

– Ja, da tror jeg de hadde vært høyt oppe på listen. Men det er helt uaktuelt å gjøre det nå, konstaterer han overfor NRK.

Filip: – Hadde gjort det samme

– Hadde jeg vært Jakob og hadde fått lov, så hadde jeg løpt både junior og senior, smiler Henrik Ingebrigtsen.

Filip har derimot full forståelse for Jakobs valg.

– Ja, han er jo junior, så det greit for ham å stille der. Jeg hadde gjort det samme sjøl, for det er kortere, sier han.

– Hadde det ikke vært fristende med lagmedalje for familien?

– Jo da, men jeg må bli litt bedre på de greiene, og Jakob må bli noen år eldre, sier Filip Ingebrigtsen.

Henrik og Filip Ingebrigtsen

MÅ KLARE SEG SELV: Henrik og Filip Ingebrigtsen får ingen hjelp al lillebror Jakob til å ta lagmedalje i EM i terrengløp.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Løypa avgjør

Mens Jakob sto over Hytteplanmila lørdag med lett forkjølelse, viste brødrene god distanseform med dobbeltseier. Både Henrik og Filip var dessuten under den gamle løyperekorden til Sondre Nordstad Moen.

Nå er de på et fire uker langt høydeopphold i Flagstaff, som skal løfte dem enda et hakk før terreng-EM.

Om det holder til medaljer i seniorklassen for menn, er Henrik Ingebrigtsen likevel usikker på.

– Det spørs litt på løypa. Hvis det er skikkelig gjørmeløype, tror jeg ikke vi har sjanse, for vi har et veldig klart banesteg. Men jeg tror vi kan hevde oss i litt forskjellig, sier han.

Siste nytt

 • Tennisstjerna skjelte ut dommeren: – Er du dum?

  Nick Kyrgios kunne juble etter å ha vunnet en jevn kamp mot Stefanos Tsitsipas, men underveis fyrte australieren på alle plugger.

  For da Tsitsipas slo en ball mot nedre delen av tribunen, stormet Kyrgios mot dommeren. Han mente at motstanderen burde blitt disket, men ble ikke hørt.

  – Kan du slå en ball inn blant publikum og treffe noen og ikke tape kampen? Er du dum? tordnet han.

  Dommeren valgte å gi en advarsel til Tsitsipas og spurte Kyrgios om ballen traff noen.

  – Ja, den gjorde det. Så nå må du bli skadet? Du er en skam. Du endrer reglene akkurat som du vil, sa den frittalende tennisprofilen.

  Wimbledon
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • Nadal enkelt videre i Wimbledon

  Tennisikonet Rafael Nadal (36) fikk en lett reise til fjerde runde i Wimbledon-turneringen. Han lekte med Lorenzo Sonego i tre strake sett.

  Spanjolen vant kveldskampen på centercourten med sifrene 6-1, 6-2, 6-4. For tiende gang er han klar for Wimbledons åttedelsfinaler.

  Gress er ikke Nadals favorittunderlag. Kun to av hans 22 Grand Slam-titler har kommet i Wimbledon (2008 og 2010). Går han til topps i London, vil veteranen vært ett steg nærmere å vinne samtlige fire GS-turneringer i ett og samme kalenderår. (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Kofstad med superspill i Irland – kjemper i teten

  Golfspiller Espen Kofstad gikk tredje runde av europatourturneringen Irish Open sju slag under par. Han er på delt 5.-plass og for fullt med i seierskampen.

  Nordmannen er tolv slag under par etter en serie på 67-72-65. En stund toppet han resultatlistene lørdag, men ble senere jekket noen hakk ned.

  Før siste dag er han kun to slag bak den polske lederen Adrian Meronk. (NTB)

  Sommer-OL i Rio 2016.
  Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste