Gjert Ingebrigtsen mener konkurrenter boikottet rekordløpet: – Dårlig sportsånd

MONACO/OSLO (NRK): Gjert Ingebrigtsen mener det var bestemt på forhånd at det ikke skulle løpes fort på fredagens 1500-meter.

Gjert Ingebrigtsen

MISFORNØYD MED KONKURRENTENE: Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Jakob og Filip Ingebrigtsen satset alt for å komme under drømmegrensen på 3.30, men det gikk saktere enn mange hadde forventet i Monaco fredag.

Det provoserte pappa Ingebrigtsen.

Vinneren Timothy Cheruiyot løp faktisk forbi haren underveis i løpet. Dermed ble det ingen rekordtider i Monaco. Cheruiyot løp til slutt inn til seier på tiden 3.29,97.

– Det var nok haren som ikke gjorde jobben sin, kommenterer Jakob Ingebrigtsen.

– Surreløp

Allerede før løpet spådde Gjert Ingebrigtsen at det ikke ville bli noen rekordtider i Monaco.

– Guttene er i bra rute, men det er en del andre faktorer som spiller inn, det ryktes at det er en del afrikanere som ikke har lyst å løpe fort. Og da er en del av forutsetningene ødelagt.

– Det ble et j..... surreløp, konkluderte han etterpå og langet ut mot konkurrentene i 1500-meterløpet.

– Jeg synes det er dumt at man har muligheten til å løpe fort, og så blir det en halvveis boikott av noen. Jeg synes det er dårlig sportsånd, sier han.

– Jakob gjør det eneste rette og holder jevn fart, forteller treneren, og presiserer at de er svært fornøyd med 2.-plassen til Jakob Ingebrigtsen.

– Hvem har dårlig sportsånd?

– At man blir enig om å ikke løpe fort når man kommer hit, det synes jeg er betenkelig, sier treneren, som ikke vil nevne noen navn.

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal påpekte også at det gikk litt for sakte.

– De har bestilt to sekunder lavere fart i dag kontra forrige helg i Lausanne. Jeg er litt usikker på om det er lurt, kommenterte han under sendingen.

DIAMOND LEAGUE

FORTSETTER FREMGANGEN: Jakob Ingebrigtsen.

Foto: Fredrik Sandberg/tt / NTB scanpix

Nytt kjempeløp av Jakob

Jakob Ingebrigtsen gjennomførte likevel et nytt godt løp og ble best av brødrene. Han endte på andreplass med tiden 3.30,47. Filip Ingebrigtsen ble nummer syv på tiden 3.30,82.

Dermed har 18 år gamle Jakob Ingebrigtsen for annen gang på en uke løpt på 3.30-tallet. Forrige fredag løp han på solide 3.30,16 under Diamond League-stevnet i Lausanne.

– Jeg er veldig stolt av å løpe på 3.30 igjen. Det er helt sykt. I fjor hadde jeg ett løp på 3.31,2. Nå har jeg to på rappen under 3.30,5. Jeg er i ekstremt bra form, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK.

– Det lover veldig bra for resten av sesongen, sier han.

For Filip Ingebrigtsen gikk det ikke like fort i sommervarmen i Monaco.

– Jeg brukte litt for mange krefter underveis. Det var et greit løp, men ikke noe mer, tydeligvis.

Jaget «drømmetid»

1500-meteren fredag var ikke en del av det ordinære Diamond League-stevnet. Likevel var flere av verdens beste 1500-meterløpere på plass i Monaco fredag, der det var forventninger om stor fart.

Cheruiyot, som vant på 3.28,77 i Diamond League-stevnet i Lausanne sist fredag (årsbeste i verden) var et av mange store navn som stilte på startstreken.

Brødrene har ikke lagt skjul på at målet var å slå den norske rekorden på 3.30,01, satt av Filip Ingebrigtsen i Monaco for ett år siden.

Da var han bare to hundredeler unna å bli den sjette europeeren under den «magiske» grensen på 3.30,00. Og naturlig nok den første nordmannen til å løpe så fort.

Før fredagens konkurranse var begge brødrene i godt humør da de fikk spørsmål om rekordjakten.

– Jeg har tenkt å løpe bitte litt fortere enn i fjor, sa en selvsikker Filip, som i et intervju med NRK røpet at han har tenkt mye på de to hundredelene etter at han satte norgesrekorden.

Slik gikk det altså ikke.

Mo Farah er Europas raskeste med tiden 3.28,81.

Siste nytt

 • Nederland vant i håndball-VM

  Nederland utklasset Sør-Korea i håndball-VM og vant 40-33. Det betyr at Norge ikke kan komme til semifinalen med tap mot Tyskland onsdag. Nederlenderne var helt overlegne mot Sør-Korea. Kampene senere onsdag avgjør om nederlenderne går til cupspillet eller ikke.

  Russland imponerte stort og kjørte over Spania med 36-26 i den andre gruppen i hovedrunden. Vinner Norge sin pulje, venter russerne først tidligst i en finale eller bronsekamp.

  Sverige har sjansen til å nå semifinalen, men må vinne over Montenegro for klare det.

  For Norge gjelder disse forutsetningene før Tyskland-kampen:

  To poeng (seier) betyr norsk gruppeseier og semifinale mot lag nummer to i den andre puljen.

  Uavgjort gir også norsk gruppeseier og semifinale mot den andre puljetoeren.

  Tap for Norge medfører at Tyskland vinner gruppen og at det norske laget ikke kommer til semifinalen. (NTB)

  Nederland, håndball-VM
  Foto: Charly Triballeau / AFP
 • Minnesota Wild tapte på straffeslag

  Mats Zuccarellos Minnesota Wild ble først fullstendig overkjørt av gjestene Anaheim Ducks, men reiste seg på slutten. Likevel tapte de kampen 2-3 på straffe. Mats Zuccarello var 20 minutter og 23 sekunder på isen.

  Mats Zuccarello
  Foto: Tom Olmscheid / AP
 • Gigstad Fauske ut, Breistøl inn

  Helene Gigstad Fauske skiftes ut av den norske VM-troppen i håndball. Inn kommer Kristine Breistøl før møtet med Tyskland onsdag. Det er siste kamp i hovedrunden. Breistøl var en av tre VM-reserver som reiste til Japan for vel tre uker siden.

  Kristine Breistøl
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal