Gjert Ingebrigtsen mener konkurrenter boikottet rekordløpet: – Dårlig sportsånd

MONACO/OSLO (NRK): Gjert Ingebrigtsen mener det var bestemt på forhånd at det ikke skulle løpes fort på fredagens 1500-meter.

Gjert Ingebrigtsen

MISFORNØYD MED KONKURRENTENE: Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Jakob og Filip Ingebrigtsen satset alt for å komme under drømmegrensen på 3.30, men det gikk saktere enn mange hadde forventet i Monaco fredag.

Det provoserte pappa Ingebrigtsen.

Vinneren Timothy Cheruiyot løp faktisk forbi haren underveis i løpet. Dermed ble det ingen rekordtider i Monaco. Cheruiyot løp til slutt inn til seier på tiden 3.29,97.

– Det var nok haren som ikke gjorde jobben sin, kommenterer Jakob Ingebrigtsen.

– Surreløp

Allerede før løpet spådde Gjert Ingebrigtsen at det ikke ville bli noen rekordtider i Monaco.

– Guttene er i bra rute, men det er en del andre faktorer som spiller inn, det ryktes at det er en del afrikanere som ikke har lyst å løpe fort. Og da er en del av forutsetningene ødelagt.

– Det ble et j..... surreløp, konkluderte han etterpå og langet ut mot konkurrentene i 1500-meterløpet.

– Jeg synes det er dumt at man har muligheten til å løpe fort, og så blir det en halvveis boikott av noen. Jeg synes det er dårlig sportsånd, sier han.

– Jakob gjør det eneste rette og holder jevn fart, forteller treneren, og presiserer at de er svært fornøyd med 2.-plassen til Jakob Ingebrigtsen.

– Hvem har dårlig sportsånd?

– At man blir enig om å ikke løpe fort når man kommer hit, det synes jeg er betenkelig, sier treneren, som ikke vil nevne noen navn.

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal påpekte også at det gikk litt for sakte.

– De har bestilt to sekunder lavere fart i dag kontra forrige helg i Lausanne. Jeg er litt usikker på om det er lurt, kommenterte han under sendingen.

DIAMOND LEAGUE

FORTSETTER FREMGANGEN: Jakob Ingebrigtsen.

Foto: Fredrik Sandberg/tt / NTB scanpix

Nytt kjempeløp av Jakob

Jakob Ingebrigtsen gjennomførte likevel et nytt godt løp og ble best av brødrene. Han endte på andreplass med tiden 3.30,47. Filip Ingebrigtsen ble nummer syv på tiden 3.30,82.

Dermed har 18 år gamle Jakob Ingebrigtsen for annen gang på en uke løpt på 3.30-tallet. Forrige fredag løp han på solide 3.30,16 under Diamond League-stevnet i Lausanne.

– Jeg er veldig stolt av å løpe på 3.30 igjen. Det er helt sykt. I fjor hadde jeg ett løp på 3.31,2. Nå har jeg to på rappen under 3.30,5. Jeg er i ekstremt bra form, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK.

– Det lover veldig bra for resten av sesongen, sier han.

For Filip Ingebrigtsen gikk det ikke like fort i sommervarmen i Monaco.

– Jeg brukte litt for mange krefter underveis. Det var et greit løp, men ikke noe mer, tydeligvis.

Jaget «drømmetid»

1500-meteren fredag var ikke en del av det ordinære Diamond League-stevnet. Likevel var flere av verdens beste 1500-meterløpere på plass i Monaco fredag, der det var forventninger om stor fart.

Cheruiyot, som vant på 3.28,77 i Diamond League-stevnet i Lausanne sist fredag (årsbeste i verden) var et av mange store navn som stilte på startstreken.

Brødrene har ikke lagt skjul på at målet var å slå den norske rekorden på 3.30,01, satt av Filip Ingebrigtsen i Monaco for ett år siden.

Da var han bare to hundredeler unna å bli den sjette europeeren under den «magiske» grensen på 3.30,00. Og naturlig nok den første nordmannen til å løpe så fort.

Før fredagens konkurranse var begge brødrene i godt humør da de fikk spørsmål om rekordjakten.

– Jeg har tenkt å løpe bitte litt fortere enn i fjor, sa en selvsikker Filip, som i et intervju med NRK røpet at han har tenkt mye på de to hundredelene etter at han satte norgesrekorden.

Slik gikk det altså ikke.

Mo Farah er Europas raskeste med tiden 3.28,81.

Siste nytt

 • Atletico stormer videre

  Atlético Madrid vendte til 3-1-seier mot Valencia og har sju poengs luke til byrival Real på tabelltoppen i spansk fotball.

  Uros Racic ga gjestene ledelsen, men João Felix utlignet før pause. I 2. omgang sørget Luis Suárez og Angel Correa for seier.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Juventus nærmere teten

  Juventus slo tilbake etter tapet for Inter i forrige runde og vant enkelt 2-0 over Bologna i Serie A søndag.

  Arthur og Weston McKennie scoret målene.

  De ni siste årenes seriemester har ikke vært like dominerende som vanlig i italiensk fotball. Med seier over Bologna klatret Juve iallfall fra en skuffende 7.-plass til 5.-plass og meldte seg for alvor på kampen om ligagullet igjen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Slettet eldgammel verdensrekrod

  OL-mester Ryan Crouser satte ny innendørs verdensrekord i kulestøt søndag med 22,82. Dermed slo han den 32 år gamle rekorden til Randy Barnes.

  Den 28-årige amerikaneren slettet Barnes' 22,66 med sitt første støt under et stevne i Fayetteville i Arkansas.

  IAAF Continental Gold meeting at Kamila Skolimowska Memorial
  Foto: Lukasz Szelag / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal