Iversens kamerat pågrepet for doping: – Jeg er fryktelig skuffet

OSLO/SEEFELD (NRK): Emil Iversen er skuffet over kompisen Andreas Veerpalu, som torsdag ble navngitt som en av de dopingmistenkte utøverne i Seefeld.

VM ski 2019. Pressetreff

SKUFFET: Emil Iversen er skuffet over kompisen Andreas Veerpalu.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Max Hauke, Dominik Baldauf, Aleksej Poltaranin, Karel Tammjärv og Andreas Veerpalu er de fem langrennsløperne som onsdag ble pågrepet for doping noen timer før 15-kilometeren skulle starte.

Veerpalu er sønn av den tidligere estiske langrennsprofilen Andrus Veerpalu, og også en nær venn av Emil Iversen.

– Han er en kompis av meg. Hvis det stemmer er jeg fryktelig skuffet over han. Hvis han er tatt for doping vil nok inntrykket mitt av han endre seg, sier Iversen på pressekonferansen etter onsdagens løp.

Da var det ikke ennå bekreftet om Veerpalu var en av de dopingmistenkte estlenderne, men torsdag bekreftet den estlandske landslagstreneren at 24-åringen var en av de to.

Bodde i Meråker

Overfor NRK utdyper Iversen hva han tenker om at kompisen nå er pågrepet for doping.

-

FAREN: Andreas Veerpalu er sønnen til tidligere OL-vinner Andrus Veerpalu (bildet).

Foto: Getphoto / AFP

– Folk som jukser har ingenting i løypa å gjøre. De kan holde seg hjemme. Jeg har lite sans for folk som jukser i kortspill, og da kan du tenke hvordan det er med dem som jukser i idrett, der folk legger ned hele livet for å prøve å bli gode, sier han.

Trønderen forteller videre at Veerpalu har bodd i Meråker hos et godt vennepar av Iversen-familien.

– Som jeg kjenner han er han bare en snill gutt. Det er veldig overraskende, sier han.

Etter hva NRK erfarer er også Andrus Veerpalu, faren til Andreas, en del av teamet til Aleksej Poltaranin, som også ble navngitt som en av de dopingmistenkte torsdag.

– Sjokkerende

Ifølge det østerrikske politiet ble en av de fem utøverne tatt på fersken med en nål i armen.

VM ski 2019 15km Langrenn menn

TUNGT: Emil Iversen fikk det tungt på 15 km klassisk, og ble nummer ti. Andreas Veerpalu møtte aldri opp til start.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Det er sjokkerende. Jeg trodde vi egentlig var ferdig med den tida, men det er godt å se at det jobbes bra, sier Iversen.

Han mener det er mye bedre å ha en dopingrazzia midt i et VM, enn at gullmedaljene skal komme i posten i ettertid.

– Det er bedre å luke ut det der før de stiller på start, enn at man sender ut medaljer neste år. Det har null verdi, sier han.

Siste nytt

 • Hovland skrev norsk golfhistorie

  Viktor Hovland er som første norske herrespiller i historien inne blant de 100 beste på verdensrankingen i golf. Det ble klart da den oppdaterte listen ble publisert mandag. Der er 22-åringen på 89.-plass. Dermed klatrer han 12 plasser fra forrige ukes 101.-plass. Til sammenligning var han nummer 1157 ved utgangen av 2018. Neste milpæl for Hovland blir å spille seg inn blant de 50 beste. Klarer han det, er han sikret plass til noe nær alle de store turneringene i golfsirkuset. (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Steve Helber / AP
 • Ruuds overmann tapte finalen

  Borna Coric, som slo Casper Ruud i fredagens kvartfinale, måtte se seg slått av Daniil Medvedev i finalen i ATP-turneringen i St. Petersburg. Kroaten, som er nummer 15 på ATP-rankingen, nedkjempet Ruud i tre sett etter å ha tapt det første. Søndag kom han til kort mot den russiske hjemmefavoritten og verdensfireren Medvedev, som noterte sin sjette turneringsseier i karrieren med 6-3, 6-1.

  Russia Tennis Open
  Foto: Elena Ignatyeva / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal