Hopp til innhold

Iversens kamerat pågrepet for doping: – Jeg er fryktelig skuffet

OSLO/SEEFELD (NRK): Emil Iversen er skuffet over kompisen Andreas Veerpalu, som torsdag ble navngitt som en av de dopingmistenkte utøverne i Seefeld.

VM ski 2019. Pressetreff

SKUFFET: Emil Iversen er skuffet over kompisen Andreas Veerpalu.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Max Hauke, Dominik Baldauf, Aleksej Poltaranin, Karel Tammjärv og Andreas Veerpalu er de fem langrennsløperne som onsdag ble pågrepet for doping noen timer før 15-kilometeren skulle starte.

Veerpalu er sønn av den tidligere estiske langrennsprofilen Andrus Veerpalu, og også en nær venn av Emil Iversen.

– Han er en kompis av meg. Hvis det stemmer er jeg fryktelig skuffet over han. Hvis han er tatt for doping vil nok inntrykket mitt av han endre seg, sier Iversen på pressekonferansen etter onsdagens løp.

Da var det ikke ennå bekreftet om Veerpalu var en av de dopingmistenkte estlenderne, men torsdag bekreftet den estlandske landslagstreneren at 24-åringen var en av de to.

Bodde i Meråker

Overfor NRK utdyper Iversen hva han tenker om at kompisen nå er pågrepet for doping.

-

FAREN: Andreas Veerpalu er sønnen til tidligere OL-vinner Andrus Veerpalu (bildet).

Foto: Getphoto / AFP

– Folk som jukser har ingenting i løypa å gjøre. De kan holde seg hjemme. Jeg har lite sans for folk som jukser i kortspill, og da kan du tenke hvordan det er med dem som jukser i idrett, der folk legger ned hele livet for å prøve å bli gode, sier han.

Trønderen forteller videre at Veerpalu har bodd i Meråker hos et godt vennepar av Iversen-familien.

– Som jeg kjenner han er han bare en snill gutt. Det er veldig overraskende, sier han.

Etter hva NRK erfarer er også Andrus Veerpalu, faren til Andreas, en del av teamet til Aleksej Poltaranin, som også ble navngitt som en av de dopingmistenkte torsdag.

– Sjokkerende

Ifølge det østerrikske politiet ble en av de fem utøverne tatt på fersken med en nål i armen.

VM ski 2019 15km Langrenn menn

TUNGT: Emil Iversen fikk det tungt på 15 km klassisk, og ble nummer ti. Andreas Veerpalu møtte aldri opp til start.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Det er sjokkerende. Jeg trodde vi egentlig var ferdig med den tida, men det er godt å se at det jobbes bra, sier Iversen.

Han mener det er mye bedre å ha en dopingrazzia midt i et VM, enn at gullmedaljene skal komme i posten i ettertid.

– Det er bedre å luke ut det der før de stiller på start, enn at man sender ut medaljer neste år. Det har null verdi, sier han.

Sportsnyheter

Mistet det etter mareritt­minutter: – Har åpenbart et problem

Tre røde kort, straffespark og vakre scoringer. Kvartfinalen mellom Barcelona og PSG ble akkurat like ellevill som man kunne drømme om.

Siste nytt

 • Norge møter tittelforsvareren i G19-EM

  Norge skal opp mot regjerende mester Italia, Ukraina og vertsnasjon Nord-Irland i sommerens EM-sluttspill for G19-landslag i fotball.

  Det ble klart da gruppene ble trukket onsdag. Mesterskapet spilles fra 15. til 28. juli.

  Norge tok seg nylig til EM som en av sju puljevinnere i den avgjørende eliterunden. Som vertsnasjon blir Nord-Irland det åttende deltakerlaget.

  Gruppe A: Norge, Italia, Nord-Irland og Ukraina

  Gruppe B: Danmark, Frankrike, Spania og Tyrkia.

  Kampene spilles i Belfast og Larne. Mesterskapet fungerer også som kvalifisering til neste års U20-VM i Chile.

  I fjor tok Norge seg til semifinale i G19-EM under ledelse av Luis Pimenta, og i sommer er han sluttspillklar igjen med et nytt årskull. (NTB)

  Nypan
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Uno-X imponerte i storritt: – Hva skjer?

  Regn, snø og kulde gjorde at mennenes utgave av La Flèche Wallonne ble av det uvanlige slaget onsdag.

  Det tradisjonsrike rittet er kjent for den stupbratte avslutningen opp Mur de Huy, men grunnet været ble gruppen kraftig skallet av før avslutningen.

  I feltet satt de norske rytterne meget godt representert. Inn på de siste kilometerne satt Uno-X med fem ryttere godt plassert i en gruppe på rundt 30 ryttere, hvor også Visma-Lease a Bikes norske Johannes Staune-Mittet var med i front.

  – Hva skjer med Uno-X? Massivt overrepresentert med under 15 kilometer til mål. Imponerende!, skrev mangeårig sykkelkommentator for dansk TV 2, Dennis Ritter på X.

  – Hva enn Uno-X-rytterne hadde til frokost, så skal jeg ha det før mitt neste ritt, skrev sykkelprofilen Thomas De Gendt på X.

  Opp til mål var Tobias Halland Johannessen det antatt sterkeste norske kortet. 24-åringen var lenge med i kampen om en pallplass, men klarte ikke å svare da Stephen Williams gikk til med et par hundre meter til mål.

  Johannessen kjørte inn til en sterk sjetteplass i rittet og alle de syv Uno-X-rytterne endte blant de 42 beste. Staune-Mittet ble nummer 27.

  Fleche
  Foto: AFP
 • Casper Ruud videre i Barcelona

  Ruud brukte en time og 27 minutter på avansementet, men slet tidvis med å holde serven sin mot franske Alexandre Muller. Spesielt i det første settet var det dårlig uttelling på egen serve. Det som skilte spillerne var at Muller var enda svakere i servingen sin.

  Det første settet endte 6-3 til nordmannen, men inneholdt hele seks servebrudd – fire til Ruud og to til Muller.

  I det andre settet klarte Ruud å bryte til 3-1-ledelse. Han servet til 4-1 før Muller klarte å holde sin egen serve blank til 2-4-redusering. Da han skulle serve hjem kampen på stillingen 5-3 klarte Muller å bryte nordmannen serve igjen. 25-åringen fra Snarøya tok kampen etter å ha fått tre matchballer.

  Casper Ruud tok seg nylig til finale i Monte-Carlo Masters, men måte gi tapt for Stefanos Tsitsipas i strake sett.

  Ruud møter vinneren av oppgjøret mellom australske Jordan Thompson og spanske Jaume Munar i åttedelsfinalen. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal