Hopp til innhold

Medaljevinner arrestert og dopingmistenkt: – Blir bare enda mer skuffet

Den tidligere medaljevinneren Aleksej Poltaranin er blant utøverne som er mistenkt for doping og arrestert under ski-VM.

Italy Cross Country Ski World Cup

Poltaranin var regnet som en av medaljefavorittene på gårsdagens 15-kilometer, men mange skjønte hva som hadde skjedd da han plutselig ikke dukket opp til start.

Foto: Andrea Solero / AP

Det er Kasakhstans olympiske komité som bekrefter dette. Aleksej Poltaranin er blant de fem dopingmistenkte utøverne som ble pågrepet i VM-byen Seefeld onsdag.

Poltaranin stilte ikke til start i onsdagens 15 kilometer, noe som fikk mange til å anta at 31-åringen var blant de fem som ble pågrepet, mistenkt for bloddoping.

– Det er en storfisk også som ikke er her i dag, kommenterte Didrik Tønseth blant annet da han ble spurt om hva han tenkte om alt som hadde skjedd før konkurransen.

En av de beste

For Poltaranin er en av de store løperne i langrennssporten. Han har deltatt i fire OL og vunnet to VM-medaljer. Han har dessuten 12 verdenscupseirer i karrieren.

r

Poltaranin slo Johannes Høsflot Klæbo og Calle Halfvarsson på en av 15-kilometerene i verdenscupen forrige sesong.

Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

– Vi skal forsvare vår utøver, sier talsperson for Kasakhstans olympiske komité, Samal Nauryzova, ifølge nyhetsbyrået AP.

I tillegg til Poltaranin er den østerrikske duoen Max Hauke og Dominik Baldauf pågrepet. Det samme er estiske Karel Tammjärv og Andreas Veerpalu. Veerpalu er sønn av tidligere langrennsløper Andrus Veerpalu.

– Gjør saken enda størrre

NRK-ekspert Fredrik Aukland sier han kjenner på skuffelse over nyheten om Poltaranin.

– Poltaranin har vært en løper som har kommet i ekstremt god form til mesterskap ved flere anledninger. Det at han er en av de involverte i denne saken gjør skandalen enda større, sier han.

Poltaranins fravær på gårsdagens konkurranse har vært et stort samtaletema det siste døgnet.

– Han var en av favorittene til å ta medalje på 15 km klassisk, og da han ikke startet i går har det vært en snakkis i miljøet, sier Aukland, og legger til:

– Jeg blir bare enda mer skuffet når jeg hører dette.

Samtidig understreker eksperten at man foreløpig ikke vet hva som har skjedd.

– Det er farlig å begynne å spekulere nå, for han er ikke dømt, men uansett er denne saken ødeleggende for langrennssporten. Bare det at hans navn kommer opp nå gjør saken enda større, sier Aukland.

Siste nytt

 • Russisk turner utestengt etter krigsstøtte

  Den russiske turneren Ivan Kuliak er utestengt i et år av Det internasjonale turnforbundet (FIG) for å vise støtte til invasjonen av Ukraina.

  Det opplyser FIG på sitt eget nettsted. Turneren bar bokstaven Z på podiet under et stevne i Doha i mars.

  Bokstaven har blitt brukt som et symbol på støtte til Russlands invasjon og krigføring i Ukraina.

  FIGs etiske komité forklarer avgjørelsen med at Kuliak har brutt det internasjonale forbundets regelverk. FIG opplyser også at Kuliak må levere tilbake sin bronsemedalje fra verdenscupstevnet i Doha.

  Kuliak kan anke avgjørelsen i løpet av de tre neste ukene. (NTB)

 • Berges lagkamerat overfalt etter Forest-tapet – mann pågrepet

  Sheffield United-kaptein Billy Sharp ble overfalt da Nottingham Forest-fansen stormet banen etter kvalifiseringskampen tirsdag.

  Nottingham Forest vant på straffesparkkonkurranse, og supporterne feiret vilt. Sharp sto ved sidelinjen da han ble «løpt ned» og skallet til av en supporter.

  Sheffield United-manager Paul Heckingbottom sa at Sharp trengte noen sting etter hendelsen.

  – En av våre spillere har blitt angrepet. Han er sjokkert, blør og er sint, sa Heckingbottom.

  Politiet i Nottinghamshire opplyste onsdag morgen at en mann er mistenkt.

  – En 31 år gammel mann er pågrepet og mistenkt for overgrep i forbindelse med denne hendelsen. Han forblir i varetekt og blir avhørt, sa Paul Hennessy i Nottingham-politiet til Sky Sports.

  Sheffield United rykket i fjor ned etter to sesonger i Premier League. Drømmen om en umiddelbar retur ble knust på City Ground for Sander Berge og resten av klubben. Nottingham Forest på sin side møter Huddersfield 29. mai til kamp om en Premier League-plass. (NTB)

  Britain Soccer
  Foto: Zac Goodwin / AP
 • PL-håpet sluknet for Berges lag etter straffedrama

  Comebacket til Sander Berge og Sheffield United var ikke nok til å klå Nottingham Forest i opprykksjakten. 29. mai spiller Forest om Premier League-plass.

  Det skjer mot Huddersfield på Wembley i det som ofte kalles «fotballens mest verdifulle kamp». Vinneren er garantert over 1 milliard kroner i inntekter.

  Tirsdag snudde Sheffield United 0-1 til 2-1 i Nottingham. Dermed sto det 3-3 sammenlagt, men i straffesparkkonkurransen feilet gjestene. Der åpnet de med to strake bom før Berge scoret på deres tredje forsøk. Forest vant straffedramaet 3-2.

  Berge markerte seg i begge kampene mot Forest med scoring lørdag og assist tirsdag, men bidraget holdt ikke.

  Brannan Johnson tok vertene effektivt foran etter snaut 20 minutter. Den unge waliseren scoret på Forests første sjanse etter en gnistrende åpning fra gjestene. Johnson gjorde som sin far David for 19 år siden og noterte mål for Nottingham-klubben i begge opprykkskampene i semifinalen. Også den gang var det mot Sheffield United.

  Rett etter hvilen bidro Berge med å tenne «Blades»-håpet. Han slo lavt inn forut for Morgan Gibbs-Whites utligning. Snaut 20 minutter senere fikset John Fleck 2-1 for gjestene, og duellen måtte ut i ekstraomganger. (NTB)

  Britain Soccer England Championship Playoffs
  Foto: Danny Lawson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste