Hopp til innhold

Medaljevinner arrestert og dopingmistenkt: – Blir bare enda mer skuffet

Den tidligere medaljevinneren Aleksej Poltaranin er blant utøverne som er mistenkt for doping og arrestert under ski-VM.

Italy Cross Country Ski World Cup

Poltaranin var regnet som en av medaljefavorittene på gårsdagens 15-kilometer, men mange skjønte hva som hadde skjedd da han plutselig ikke dukket opp til start.

Foto: Andrea Solero / AP

Det er Kasakhstans olympiske komité som bekrefter dette. Aleksej Poltaranin er blant de fem dopingmistenkte utøverne som ble pågrepet i VM-byen Seefeld onsdag.

Poltaranin stilte ikke til start i onsdagens 15 kilometer, noe som fikk mange til å anta at 31-åringen var blant de fem som ble pågrepet, mistenkt for bloddoping.

– Det er en storfisk også som ikke er her i dag, kommenterte Didrik Tønseth blant annet da han ble spurt om hva han tenkte om alt som hadde skjedd før konkurransen.

En av de beste

For Poltaranin er en av de store løperne i langrennssporten. Han har deltatt i fire OL og vunnet to VM-medaljer. Han har dessuten 12 verdenscupseirer i karrieren.

r

Poltaranin slo Johannes Høsflot Klæbo og Calle Halfvarsson på en av 15-kilometerene i verdenscupen forrige sesong.

Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

– Vi skal forsvare vår utøver, sier talsperson for Kasakhstans olympiske komité, Samal Nauryzova, ifølge nyhetsbyrået AP.

I tillegg til Poltaranin er den østerrikske duoen Max Hauke og Dominik Baldauf pågrepet. Det samme er estiske Karel Tammjärv og Andreas Veerpalu. Veerpalu er sønn av tidligere langrennsløper Andrus Veerpalu.

– Gjør saken enda størrre

NRK-ekspert Fredrik Aukland sier han kjenner på skuffelse over nyheten om Poltaranin.

– Poltaranin har vært en løper som har kommet i ekstremt god form til mesterskap ved flere anledninger. Det at han er en av de involverte i denne saken gjør skandalen enda større, sier han.

Poltaranins fravær på gårsdagens konkurranse har vært et stort samtaletema det siste døgnet.

– Han var en av favorittene til å ta medalje på 15 km klassisk, og da han ikke startet i går har det vært en snakkis i miljøet, sier Aukland, og legger til:

– Jeg blir bare enda mer skuffet når jeg hører dette.

Samtidig understreker eksperten at man foreløpig ikke vet hva som har skjedd.

– Det er farlig å begynne å spekulere nå, for han er ikke dømt, men uansett er denne saken ødeleggende for langrennssporten. Bare det at hans navn kommer opp nå gjør saken enda større, sier Aukland.

Siste nytt

 • Line Kloster på 2.-plass i B-heat i Spania

  Line Kloster ble nummer to i B-heatet på 400 meter under friidrettsstevnet i spanske Huelva tirsdag. Tiden 52,62 er et stykke bak hennes årsbestetid.

  Kloster har løpt på 52,15 denne sesongen.

  Laura Müller fra Tyskland vant B-heatet i Huelva på 52,24. Carmen Aviles fra Spania ble nummer tre med 52,73.

  Salwa Eid Naser fra Bahrain vant A-heatet med 49,78. Alle åtte i det heatet løp raskere enn Klosters tid, og de sju første løp under 52 sekunder. (NTB)

  r-J2F9SUpHk
  Foto: NTB
 • Alcaraz utklasset Tsitsipas – møter Djokovic i semifinalen

  Verdensener Carlos Alcaraz utklasset Stefanos Tsitsipas og møter Novak Djokovic i semifinalen i Roland-Garros.

  Alcaraz feide Tsitsipas av rødgrusen med sifrene 6-2, 6-1, 7-6 (7-5) i en kamp som varte to timer og 12 minutter.

  Casper Ruud møter Holger Rune onsdag i en av de to siste kvartfinalene. (NTB)

  0dXz9r-mRKs
  Foto: AP
 • Riises Avaldsnes rystet Vålerenga

  Serieleder Vålerenga har vært i en egen klasse til nå i Toppserien, men mot John Arne Riises Avaldsnes gikk Oslo-laget på en real smell. Kampen endte til slutt 1–1, og dermed endte seiersrekken til Vålerenga, som ikke hadde gitt fra seg poeng på fem kamper.

  – Det er klart at det er skuffede Vålerenga-spillere som ikke får med seg tre poeng mot Avaldsnes, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

  Vålerenga tok ledelsen på et selvmål etter et drøyt kvarter. Karina Sæviks avslutningsforsøk ble reddet av keeper Kelsey Daugherty, men returen gikk rett i en uheldig Susan Duah og spratt i eget mål.

  Tabelljumboen lot seg ikke sette ut og gjorde en god prestasjon mot den suverene serielederen. I det 65. minutt kom et fortjent utligningsmål da Maria Hovmark nikket inn et innlegg fra Kristina Svandal.

  Synne Skinnes Hansen sto for målene da Rosenborg vant borte mot LSK Kvinner i kampen om å være Vålerengas nærmeste utfordrer. Det NRK-sendte oppgjøret mellom Brann og Stabæk fra Bergen endte uten scoringer.

  (NRK / NTB)

  Avaldsnes har hatt det tøft i Toppserien i år og mange trodde de skulle få det tøft mot serielederen Vålerenga.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste