Hopp til innhold

Iversen krevde endringer: Følte seg glemt i planene på samling i fjor

Emil Iversen (27) gikk tilbake til god, gammel oppskrift før årets VM-sesong – og plutselig skal han ifølge seg selv, lagkamerater og allroundtrener aldri ha vært bedre før en langrennsåpning.

Langrenn Beitostølen

KLAR TALE OM FJORÅRET: Fra Emil Iversen, her under pressetreffet på Beitostølen onsdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Forventningene til Meråker-gutten før rennene på Beitostølen er skyhøye. Iversen gidder heller ikke overfor NRK å legge skjul på at tingenes tilstand er mer enn bra.

– Jeg kan jo si... Jeg er egentlig i j**** bra form. Jeg har vært det. Jeg vet også såpass at det ikke er noen garanti. Men treningen og formen er veldig bra, melder han.

– Jeg har kjent Emil i noen år. Uten at jeg skal gå ut for høyt så er han på et høyere nivå enn tidligere. Mye av testene tyder på det, lyder det fra allroundtrener Eirik Myhr Nossum.

Nytt kallenavn?

Emil Iversen

SESONGKLAR: Emil Iversen, her fra løypene på Beitostølen en gang denne uken.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Lagkompis Hans Christer Holund forteller at Iversen for første gang har vært best og «vunnet» en elghufs-økt i oppkjøringen til vinteren. Elghufs er intervall-løping i motbakke med staver.

– Jeg har hevet meg ganske mye på enkelte ting. Elghufs er elgfhus. Det er ingen garanti. Jeg har trua på det jeg har gjort. Det blir spennende om «Feite-Ivers» får nytt kallenavn denne vinteren, sier Iversen – og viser til kallenavnet han ga seg selv, angivelig fordi han var «rund og talentløs» da han var yngre.

Mistet noe av seg selv

Iversen forteller at nøkkelen i årets oppkjøring har vært å finne tilbake til seg selv. Han kjente i våres, etter OL-sesongen, at det manglet én prosent eller to. Han følte han ikke tok noen steg videre. Det resulterte i en grundig evaluering.

27-åringen innrømmer at han, som har gode farts- og sprintegenskaper, mistet noe av seg selv ved å trene likt som allroundløpere med ekstreme utholdenhetsegenskaper, som Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger og Martin Johnsrud Sundby.

For hans egen del handler justeringene om mer trening med sprinterne. Trening i mer kupert terreng i kombinasjon med motbakker. Sist sesong føler han at det kun var «oppover og langt» da laget trente. «Det er mer variasjon, litt annen filosofi på allroundlaget. En perfekt middelvei nå», slår Iversen fast.

Langrenn Beitostølen

SISTE TEST: Emil Iversen (venstre) og allroundtrener Eirik Myhr Nossum, her under en trening torsdag, dagen før første renn.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hevder han ble glemt

For han sier det ikke er tvil om at det var og er litt vanskelig å forsøke å gjøre ting på eget vis på allround-laget. Han vurderte å bytte til sprintlaget før sesongen.

– Ut ifra det jeg så gjennom i fjor, så ble nok jeg og Finn-Hågen (Krogh) glemt i samlingsplanene. Det (endringene) var et krav fra min side hvis jeg skulle være på det laget, sier han.

Iversen viser til et eksempel under denne Beitostølen-uken hvor lagkamerat Didrik Tønseth stod opp klokken 07.00 og gikk fire timer på ski. Iversen stod opp klokken 08.00 og gikk tre timer. Slike detaljer kan få en utøver som ham selv til å føle seg dårligere, mener Iversen.

– Men får du de gode øktene som jeg har nå, så hjelper det utrolig. Men det kan være vanskelig på det laget. Det er ekstremt på det med timer, det er mye halvjevnt og hardt. Det er målsettingen hele tiden. Men så går ikke de sprintrenn heller, det gjør jeg. Så jeg må tenke litt på det også, sier Iversen.

  • PS: Klokken 12.15 fredag følger du 15 kilometer klassisk på NRK, med Emil Iversen som en av favorittene.

Siste nytt

  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

    Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

    Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

    Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

    City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

    Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

    Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

    Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

    – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

    Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

    – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

    I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

    – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

    Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

    (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal