Isfront mellom VM-stjernene: – Hun ser ikke engang på meg

Verdensrekordholder på 100 meter bryst Lilly King nekter å snakke med dopingdømte Julia Efimova under VM i Budapest.

Lilly King og Efimova

TRIUMFERTE: Lilly King (t.v.) feirer gull og verdensrekord på 100 meter bryst, mens russiske Julia Efimova blir oversett.

Foto: Darko Bandic / AP

Krangelen mellom Lilly King og Julia Efimova, to av verdens beste brystsvømmere, begynte i Rio-OL. Den har nå blusset opp igjen under VM i svømming i Budapest som pågår nå.

– Konkurransen mellom oss er definitivt der. Jeg tror ikke det går snart over. Åpenbart er forholdet veldig vanskelig mellom oss. Vi er konkurrenter og vi liker ikke hverandre veldig godt, sier amerikanske King, ifølge Reuters.

Julia Efimova

VISTE "FINGEREN" TIL KING: Julia Efimova viste pekefingeren til konkurrenten for å vise at hun var fornøyd med tiden.

Foto: Xinhua / SipaUSA

Bakgrunnen for konflikten er russiske Efimovas dopinghistoirikk.

Hun har testet positivt på en dopingtest i 2013 og testet også positivt på den kontroversielle hjertemedisinen meldonium i 2016.

Publikum buet

Svømmeren fikk likevel delta i OL.

Deltagelsen i OL var svært omstridt, og utøveren måtte tåle kraftig buing fra publikum under konkurransene i Rio. En av konkurrentene som reagerte aller sterkest var amerikanske Lilly King.

– Du har blitt tatt for doping og jeg er ikke en fan, sa amerikaneren, som mente at konkurrenten ikke burde få delta i verken OL eller annen konkurranse.

– Hvis meldonium er det hun føler hun trenger for å konkurrere, er det hennes sak. Jeg er her for å kjempe reint for USA, sa hun blant annet.

Viste pekefingeren

Under VM i Budapest er ikke stemningen blitt mye bedre. Ifølge Efimova blir hun totalt oversett av sin amerikanske konkurrent under mesterskapet.

– Hun prater ikke med meg. Hun ser ikke engang på meg før konkurransene, sier Efimova, ifølge Expressen.

Da Julia Efimova svømte inn til bestetid i semifinalene på 100 meter bryst, gjorde hun en demonstrativ bevegelse med pekefingeren overfor King for å vise at hun var nummer en.

Gesten var en takk for sist til Lilly King, som viste fingeren på samme måte til russeren under OL.

– Jeg så at hun gjorde det, men det bare motiverer meg mer, sa King, som svarte russeren ved å svømme inn til seier og ny verdensrekord i finalen.

Ny konkurranse

Amerikaneren feiret seieren og verdensrekorden uten å kaste et blikk på sin russiske rival, som måtte nøye seg med bronsen.

Torsdag formiddag fortsatte konkurransen mellom de to under kvalifiseringen til semifinalene på 200 meter bryst. King og Efimova svømte side om side.

Amerikaneren vant heatet og kvalifiserte seg med den nest beste tiden totalt, mens Efimova endte på en 11.-plass.

Semifinalene svømmes torsdag kveld.

Lilly King

VERDENSREKORD: King svømmer inn til verdensrekord foran Katie Meili og Efimova (bildet).

Foto: Michael Sohn / AP

Siste nytt

 • Effektivt United med 6-0-seier

  Ole Gunnar Solskjær kan smile bredt etter at hans Manchester United slo Tranmere Rovers fra tredjenivå hele 6-0 i FA-cupens fjerde runde. United var utrolig effektive og en seks minuttersperiode sørget for 3-0, takker være Harry Maguire, Diogo Dalot og Jesse Lingard. Phil Jones headet så inn en 4-0-ledelse til pause. Anthony Martial og Mason Greenwood sørget for at laget vant 6-0 på bortebane og avanserte i cupen.

  FA Cup Fourth Round - Tranmere Rovers v Manchester United
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Polsk hoppsuksess på heimebane

  Det hoppgalne publikummet i Zakopane fekk det dei kom for då Kamil Stoch vann konkurransen i storbakken. Polakken vann framfor austerrikaren Stefan Kraft, medan polske Dawid Kubacki sørga for ein god polsk dag.

  Marius Lindvik hoppa seg oppover resultatlista i andreomgangen og hamna på ein 6.-plass, medan Daniel André Tande svikta i finaleomgangen og enda på ein 13.-plass. Andre norske: (15) Robert Johansson, (16) Johann André Forfang og (30) Robin Pedersen.

  Uvn5hamnpg8
  Foto: FABRICE COFFRINI
 • Nevland ble juniorverdensmester

  Martin Nevland tok søndag gullet på 12,5-kilometeren i ungdomsklassen under junior-VM i skiskyting i sveitsiske Lenzerheide.

  Nevland fikk tre bom på standplass, men med fullt hus på siste skyting og høy fart i sporet ble det et gull. Det kom noe overraskende på unggutten fra Sandnes.

  – Dette er utrolig. Målet var å ta medalje her, og nå ble det gull. Det er sykt, sa Figgjo-løperen i et intervju med arrangøren.

  Martin Nevland (t.v.)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal