Hopp til innhold
IOC-president Thomas Bach har pressekonferanse før ungdoms-OL starter.

IOC

Oppsummert

 • Kl 12: Se pressekonferanse med IOC-president Thomas Bach.
 • Han besøker Norge i forbindelse med Ungdoms-OL.
 • Nyhetsbyrå: IOC ber Japan avholde historisk OL i 2026

  Den internasjonale olympiske komité har forhørt seg med Japan om landet kan arrangere tidenes første olympiske leker i e-sport.

  Det er det japanske nyhetsbyrået Kyodo som melder om forespørselen som skal ha kommet fra OL-toppene i Lausanne.

  Kyodo hevder å ha flere kilder på opplysningene.

  IOC-president Thomas Bach uttalte allerede i oktober at organisasjonen ser på muligheten for å arrangere et eget OL i ulike e-sport-grener.

  Han gjentok dette ønsket i en nyttårshilsen publisert torsdag.

  Ifølge Kyodo kan nyvinningen komme til å finne sted i 2026.

  IOC lanserte allerede i 2021 e-sportskonkurransen Olympic Virtual Series i 2021, og i juni i fjor ble Olympic E-sport Week avholdt i Singapore. Begge må kunne sees på som forløpere til et framtidig OL.

  Konkurransene inkluderte ti ulike dataspill med sportsbakgrunn: Baseball, bueskyting, motorsport, sykling, sjakk, skyting, seiling, taekwondo, dans og tennis.

  (©NTB)

  OLY Paris 2024 Olympic Village
  Foto: Michel Euler / AP
 • Ingen nøytrale utøvere i OL i friidrett

  I friidrett blir det verken russisk eller belarusisk OL-deltakelse i Paris. Døren holdes stengt selv om andre idretter åpner opp.

  Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) har ingen planer om å endre holdning i spørsmålet om å slippe til russere og belarusere i neste års sommerleker.

  – Du vil kanskje se noen nøytrale utøvere fra Russland og Belarus i Paris, men det skjer ikke i friidrett, sa WA-president Sebastian Coe på en pressekonferanse fredag.

  Uttalelsen kom få timer etter at Den internasjonale olympiske komité (IOC) åpnet opp for at russiske og belarusiske utøvere kan delta i OL under strenge prinsipper om nøytralitet.

  Verdensmesterskapet i friidrett 2022 Eugene, Oregon
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Minister kaller IOC-beslutning «skammelig»

  Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba kaller IOCs beslutning om å la russiske og belarusiske utøvere delta i OL som nøytrale som «skammelig».

  – IOC har i all hovedsak gitt Russland grønt lys til å bruke OL som våpen. Kreml vil bruke hver eneste russiske og belarusiske utøver som våpen i sin propagandakrig. Jeg ber alle partnere om å fordømme denne skammelig avgjørelsen, skriver Kuleba på X fredag.

  Russland invaderte Ukraina i februar 2022. IOC nektet lenge russiske og belarusiske utøvere å delta i internasjonale konkurranser på grunn av krigen, men dette ble lempet på tidligere i år.

  Fredag kom også klarsignalet for neste års sommer-OL i Paris.

  Ukrainas utenriksminister
  Foto: DAVID DEE DELGADO / Reuters
 • IOC-medlemmer vil forlenge Bachs presidentperiode

  Flere IOC-medlemmer tar til orde for å endre komiteens regelverk slik at Thomas Bach (69) kan være president forbi 2025.

  Forslaget dukket opp på Den internasjonale olympiske komités (IOC) kongress i India søndag. Bach vil i utgangspunktet ha nådd maksgrensen på tolv år som president når hans nåværende periode utløper om to år.

  – IOC må fortsette å stole på lederskapet du har vist, sa Luis Mejia Oviedo fra Den dominikanske republikk.

  Lederen av IOCs juridiske kommisjon, den australske IOC-visepresidenten John Coates, forklarte at skriftlige forslag om å endre komiteens charter må sendes inn 30 dager før en samling, og at eventuelle forslag også må diskuteres av IOCs hovedstyre.

  (NTB)

  Thomas Bach
  Foto: INDRANIL MUKHERJEE / AFP

Siste nytt

 • Nettavisen: Krets ønsker Ulvang som ny leder for langrennskomiteen i skiforbundet

  Akershus skikrets foreslår å bytte ut Torbjørn Skogstad som leder for langrennskomiteen i Norges Skiforbund. Vegard Ulvang pekes på som arvtakeren.

  Det opplyser kretsleder Erik Solberg i et intervju med Nettavisen.

  – Vi mener det er lurt med utskiftninger med jevne mellomrom sånn at man ikke gror fast, sier han.

  Torbjørn Skogstad har sittet med vervet siden 2012 og fikk i fjor mye kritikk da det ble kjent at han hevet en godtgjørelse på nærmere 950.000 kroner.

  Solberg peker på at lederen i langrennskomiteen jobber med prestasjonsgrupper som hele tiden er i utvikling.

  – Derfor tror jeg det er lurt at man i jevne mellomrom får inn nye tanker og ideer om hvordan ting skal gjøres, sier kretslederen. (NTB)

  NM-skiathlon, damer. Vegard Ulvang.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Foss med knallsterk etappeseier: – For et nydelig sykkeløyeblikk

  Tobias Foss tok sin første seier for storlaget Ineos Grenadiers da han mandag ettermiddag viste muskler og vant åpningsetappen av Tour of the Alps.

  26-åringen fra Vingrom spurtet fra en gruppe på fire mann mot slutten av etappen og trillet i ensom majestet over målstreken i Italia.

  – For et nydelig sykkeløyeblikk. Det der var Tobias Foss på sitt aller råeste, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen da seieren var sikret.

  26-åringen vant foran Chris Harper og Esteban Chaves.

  Dette er nordmannens første proffseier som ikke er tempo. Tour of the Alps går over fem dager.

  NM på sykkel 2021.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Saudiske fotballforbundet tar grep etter piskeskandale: – Sjokkert over de skammelige scenene

  Det saudiske fotballforbundet (SAFF) er i sjokk over at Al-Ittihad-spiss Abderrazak Hamdallah ble pisket av en supporter og skal nå gjennomgå regelverket.

  Det skriver forbundet i en pressemelding.

  «SAFF og spillerforeningen i Saudi-Arabia (PFA) er sjokkert over de skammelige scenene da en tilskuer gikk til fysisk angrep på en Al-Ittihad-spiller, innledes det.

  Hendelsen skjedde etter at Al-Ittihad hadde tapt den saudiarabiske supercupfinalen 1-4 for Al-Hilal tidligere i april. Etter oppgjøret kastet Hamdallah vann på en supporter, som svarte med å piske den 33-årige marokkaneren.

  «Heldigvis er disputer med supportere ekstremt sjeldent. Det er grunnen til at handlingene til denne «såkalte» supporteren går mot alt den saudiske fotballen representerer, og vi fordømmer hendelsen fullstendig», skriver forbundet.

  Hamdallah var i Marokkos VM-tropp i 2022 og spilte for 1.-divisjonsklubben Aalesund for elleve år siden. (NTB)

  Abderrazak Hamdallah
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal