Hopp til innhold
IOC-president Thomas Bach har pressekonferanse før ungdoms-OL starter.

IOC

Oppsummert

 • Kl 12: Se pressekonferanse med IOC-president Thomas Bach.
 • Han besøker Norge i forbindelse med Ungdoms-OL.
 • IOC advarer russiske stjerner

  Russiske idrettsprofiler må regne med å havne i trøbbel hvis de uttaler seg positivt om Kremls krigføring i Ukraina, advarer IOC.

  – Vi følger nøye med på hvem som støtter krigen gjennom uttalelser eller oppførsel, og om det får eller har fått nødvendige konsekvenser, sier president Thomas Bach i en tale til IOC-kongressen fredag.

  Flere kjente russiske utøvere har gitt støtte til Russlands president Vladimir Putin og invasjonen av Ukraina. Blant dem er langrennsstjernen Veronika Stepanova.

  Back viste til at svømmesporten har tatt grep overfor Jevgenij Rylov. Den dobbelte OL-mesteren ble nylig utestengt i ni måneder for å ha deltatt på et Putin-show. Bach trakk også fram at turneren Ivan Kuliak tidligere i uken ble utelukket i ett år for å ha gått med bokstaven Z på podiet i en verdenscupkonkurranse i Doha.

  Bokstaven er blitt brukt som et symbol på støtte til Russlands invasjon og krigføring i Ukraina.

  Russia Rylov Banned
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • IOC-pris til Kari Fasting

  Kari Fasting blir heidra av Den internasjonale olympiske komiteen for innsatsen sin for å fremje kvinners interesser i idrett.

  Fasting er tildelt IOC-prisen «IOC Women and Sport Award» for Europa i 2021.

  Den internasjonale olympiske komiteen gir kvart år prisen til ein person eller organisasjon per kontinent. I tillegg blir det valt ein verdsvinnar som har gjort ein særskild innsats for å fremje kvinners interesser i idrett.

  – På vegner av Idrettsstyret og norsk idrett vil eg gratulere Kari Fasting med denne prestisjetunge prisen. Dette er ei internasjonal anerkjenning av Fastings viktige arbeid for ein meir likestilt og rettferdig idrett, seier idrettspresident Berit Kjøll.

 • IOC-front mot FIFAs VM-planer

  IOC-kongressen bad i natt FIFA-president Gianni Infantino om å legge bort planene om fotball-VM annakvart år, slik FIFA planlegg frå 2028.

  Men det vil kollidere med sommar-OL, som saman med fotball-VM er det største idrettsarrangementet i verda.

  Infantino er også IOC-medlem, men han melde berre for eit par dagar sidan avbod til kongressen i Beijing.

  Det fekk fram dårleg skjult kritikk frå IOC-president Thomas Bach.

  – Vi skulle gjerne diskutert dette med Infantino i dag, men det let seg ikkje gjere, fordi han ikkje kom hit til Beijing, sa Bach.

  Infantino fekk sterk kritkk for planene då IOC diskuterte dei på eit online-møte i desember.

  Også fleire internasjonale særforbund har kritisert FIFA-planene, som dei meiner vil trekkje til seg meir sponsor- og TV-pengar, noko dei fryktar vil gå ut over annan idrett.

  Infantino seier eit VM annakvart år vil gi fotballen 4,4 milliardar dollar i auka inntekter, og at dette først og fremst vil kome dei minst utvikla fotballnasjonane til gode.

  Thomas Bach
  Foto: Petros Giannakouris / AP
 • FIFA involverer IOC om VM

  FIFA-president Gianni Infantino skal involvere IOC-leinga i arbeidet med framtidig fotballkalender, der det mellom anna blir foreslått VM for menn annakvart år.

  IOC har hittil stilt seg svært avvisande, og ønskjer ikkje fotball-VM på same tid som OL i Los Angeles i 2028.

  IOC seier dei ikkje er informert om dette, og det blei uttrykt sterk bekymring på IOC-sttyremøtet som blei avslutta laurdag.

  Presidentane for dei internasjonale forbunda for friidrett, symjing og turn uttrykte sterk uro for FIFAs planer, og fekk støtte av fleire IOC-medlemmer, melder insidethegames.biz.

  Tidlegare har fleire internasjonale idrettsorganisasjonar sterkt kritisert planene. Fotballforbunda i Europa og Sør-Amerika har gått så langt som å true med boikott om det blir VM-annakvart år.

  FIFA president Gianni Infantino speaks to journalists during a two days visit with Patrice Motsepe, president of CAF, in Abidjan
  Foto: Luc Gnago / Reuters

Siste nytt

 • Graham Hansen om lagvenninnen: - Trist

  Caroline Graham Hansen synes det er trist at EMs kanskje største stjerne, Barcelona-lagvenninne Alexia Putellas, pådro seg kneskade dagen før mesterskapet.

  Da Graham fikk nyhetene tok hun kontakt med lagvenninnen som fortalte om det uheldige skadeomfanget.

  –Så det er en trist dag for henne og for EM sin skyld og, fordi det er en fantastisk spiller som ikke får lov til å bidra til at dette blir en veldig fin turnering, sier Graham.

  Putellas har spilt mye kamper, og på spørsmål om det kunne vært gjort noe annerledes i spansjolens oppladning forteller Graham at Putellas er en spiller som er vant til å spille mye. Og at det ikke er så mye man år gjort med uflaks som dette.

  –Håper først og fremst at ting går bra. Og at hun kan komme seg fort tilbake. Og kan fortsette å spille mest kamper igjen når hun er frisk igjen.

  Caroline Graham Hansen og Alexia Putellas
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Oppgjøret mellom Kristiansund og Tromsø utsettes

  Oppgjøret mellom Kristiansund og Tromsø i Eliteserien torsdag utsettes grunnet reisetrøbbel for Tromsø.

  Det opplyser Tromsø selv på sine nettsider onsdag.

  Det ble tidligere i uken klart at Tromsø opprinnelig skulle reise med SAS, men i og med at flystreiken ble et faktum sto de plutselig uten reiseløsning. De har ikke lyktes å ordne en erstatning, opplyser de.

  – TIL har de siste dagene jobbet intenst med å finne løsninger slik at vi kunne reise til Kristiansund for å spille morgendagens planlagte eliteseriekamp. Det har ikke lyktes, skriver de i en uttalelse.

  Videre opplyses det at kampen er utsatt på ubestemt tid. Oppgjøret mellom lagene har vært utsatt én gang tidligere etter et influensautbrudd i KBK-troppen.

  Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn, har tidligere uttalt at de har bedt klubber om å ha busser tilgjengelige. Den løsningen gjelder imidlertid ikke for Tromsø, som overstiger maksgrensen på ni timer til de fleste av sine kamper. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Sandefjord - Tromsø (2-2)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • RBK anker Henriksens karantene

  Rosenborg har sendt inn en anke på Markus Henriksens karantene for det røde kortet han fikk mot Viking i Eliteserien i helgen.

  Søndag fikk Vikings Zlatko Tripic rødt kort på overtid etter å ha meid ned Victor Jensen på stygt vis i et forsøk på å stoppe en RBK-kontring.

  Tirsdag kom dommen fra Norges Fotballforbund om at Tripic må sone to kamper, mens Henriksen må stå over en RBK-kamp. På Twitter opplyser trønderklubben at en anke er sendt inn. (NTB)

  Eliteserien 2022: Viking - Rosenborg (1-1)
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste