Hopp til innhold

Irriterer seg over «TV-blemme» etter sølvet: – Angrer

Ingrid Landmark Tandrevold var først rørt og glad etter sølvet på fellesstarten, men så satte et seiersintervju seg fast i hodet.

BANNING: Dette intervjuet tok litt av gleden ved sølvmedaljen til Ingrid Landmark Tandrevold.

– En fantastisk prestasjon! Ti treff etter alt du har opplevd dette mesterskapet, utbrøt NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

For ti treff på de to stående seriene sikret Tandrevold en sølvmedalje.

– Et mesterverk å komme tilbake så sterkt så fort, sier Smith.

På sisterunden satte Tandrevold på turboen i sporet. Hun hentet inn franske Julia Simon, og parkerte verdenscuplederen i sporet.

– Jeg følte jeg skjøt for meg selv, og jeg hadde så lyst til å vise for meg selv at jeg kan det her og så gikk jeg på sisterunden for alle som heier på meg, sier Tandrevold til NRK.

– Jeg er så imponert over det Tandrevold leverer i dag. Hadde løypa vært litt lenger, så tror jeg hun hadde tatt gullet, sier NRKs ekspert Synnøve Solemdal.

Svenske Hanna Öberg ble VM-dronning og tok gullet, mens franske Simon tok bronsen.

Tandrevold

FULLT HUS: Her skyter Ingrid Landmark Tandrevold fullt hus på siste skyting.

– Klarte ikke å nyte det

Men etter at Tandrevold fikk sølvmedaljen tredd over hodet, har hun ikke klart å nyte følelsen. Noen stygge ord sagt direkte på NRK har sittet fast i hodet på sølvvinneren.

– Da jeg stod på premieutdelingen så klarte jeg ikke å nyte det for jeg angra på at jeg banna på to ganger på TV, for jeg var så høyt oppe, forteller Tandrevold.

Det var på det første seiersintervjuet med NRK det datt noen stygge gloser ut av munnen på Tandrevold.

Ingrid Landmark Tandrevold med sølvmedaljen rundt halsen.

SØLV: Ingrid Landmark Tandrevold smiler med sølvmedaljen rundt halsen, men irriterte seg også banninga på TV.

Foto: Matthias Schrader / AP

– Jeg setter så pris på at det er så mange som har sendt meg melding og sagt: «De er så slemme i mixed sone. Fuck dem», sier Tandrevold.

Hun sa fort unnskyld for språket i intervjuet.

– Så da begynte jeg å tenke på det og klarte liksom ikke helt å nyte det. For jeg angra på at jeg hadde gjort det, men bortsett fra det har det vært en bra dag.

Nå skal du nyte det?

– Ja, nå skal jeg nyte det og ikke banne på TV igjen, sier den angrende sølvvinneren.

Les også Skytefiasko ødela for Norge – måtte trøste fortvilt Tandrevold

Skytefiasko

Det er kun en dag siden Tandrevold måtte trøstes etter skrekkelig skyting på stafetten. Hun endte opp med hele tre strafferunder på sin stående serie.

– Jeg har jobbet veldig med Patrick og prøvd å bare gå tilbake til det som jeg har trent på hele tiden, og ikke høre på alle rundt som skal mene det ene og andre, sier Tandrevold.

Etter rennet sa hun at hun hadde fått mange støttende meldinger fra det norske folk, og at det motiverte henne.

I går måtte Karoline Knotten til unnsetning og gi henne noen trøstende ord og en klem, i dag var hun bare imponert over lagvenninnen.

– Hun er helt rå på å komme tilbake igjen og ha den gnisten i seg etter en sånn nedtur. Det viser hun i dag, sier Knotten.

I målområdet var Tandrevold tydelig rørt, og der fikk hun gode ord og en klem fra gullvinner Hanna Öberg.

– For en revansje for henne. Jeg er veldig imponert. Å skyte fullt på stående i dag er veldig imponerende etter det mesterskapet hun har hatt, sier Öberg til NRK.

Hanna Öberg måtte holde hendene for øret da VM-arrangøren fyrte opp høylytte heksehylere på stadion for å avslutte mesterskapet.

Hanna Öberg måtte holde hendene for øret da VM-arrangøren fyrte opp høylytte heksehylere på stadion for å avslutte mesterskapet.

Siste nytt

 • Kroatia-supportere pågrepet etter angrep på Italia-fans

  Fire personer ble skadet og elleve pågrepete av politiet etter at kroatiske fans angrep Italienske supportere etter mandagens EM-kamp i Leipzig.

  Det opplyser politiet i den tyske byen tirsdag. Kampen endte 1-1 etter at Mattia Zaccagni utlignet åtte minutter på overtid for italienerne.

  Politiet opplyser at rundt 20 Kroatia-fans angrep italienere i etterkant av oppgjøret. To av de skadede personene måtte fraktes til sykehus.

  Det ble opprettet sak mot elleve kroater for å ha forårsaket grov kroppsskade, melder politiet.

  Rundt 2000 politibetjenter var til stede på kamparenaen for å sikre kampen, og i alt ble det registrert 45 lovbrudd. De fleste i forbindelse med pyroteknikk.

  Politiet opplyste også at åtte kroatiske fans, som tidligere ble nektet innreise til Tyskland, ble pågrepet og varetektsfengslet til tirsdag.

  (NTB)

  Euro 2024 Soccer Croatia Albania
  Foto: Sunday Alamba / AP
 • Rallystjernen Ogier innlagt på sykehus etter kollisjon med privatbil på trening

  VM-gullgrossisten Sebastian Ogier og kartleser Vincent Landais er innlagt på sykehus etter å ha krasjet med en personbil på trening foran Rally Polen.

  Ogier Landais forberedte seg til denne ukens VM-runde i Polen da ulykken skjedde tirsdag.

  En talsmann for polsk politi opplyser til nyhetsbyrået AP at to biler var involvert i krasjen i landsbyen Wlosty nordøst i landet. Fire personer ble i etterkant sendt til sykehus.

  Området der krasjen skjedde ligger ikke langt fra den russiske eksklaven Kaliningrad.

  TV-opptak viser et ambulansehelikopter på et jorde og at politi og brannmenn er på stedet.

  Ogiers lag, Toyota Gazoo Racing, sier i en uttalelse at franskmannen og hans kartleser var «involvert i en trafikkulykke under rekognosering foran Rally Polen og har blitt tatt til sykehus for medisinske undersøkelser».

  40 år gamle Ogier er en av de mest fremgangsrike førerne i rallyhistorien. Han vant seks strake VM-titler fra 2013 til 2018. Den siste av hans totalt åtte kom i 2021.

  Denne sesongen deltar han i utvalgte runder. Han vant Rally Kroatia i april og Rally Portugal i mai.

  Polen er denne uken vertskap for sitt første WRC-arrangement på sju år. Ogier har vunnet der to ganger tidligere.

  (NTB)

  NxGZiqDVmDg
  Foto: AP
 • Nacho ferdig i Real Madrid: – En av de store legendene i klubben vår

  Midtstopper Nacho Fernández (34) er ferdig i Real Madrid etter 12 år på A-laget.

  Det skriver klubben i en pressemelding .

  «Real Madrid ønsker å uttrykke sin takknemlighet og hengivenhet til Nacho, en av de store legendene i klubben vår», heter det i en uttalelse.

  Den spanske landslagsspilleren har spilt hele sin profesjonelle karriere i Real Madrid og kan skilte med 16 mål og 10 målgivende på 364 kamper.

  I løpet av de 12 årene har han også vært med på å vinne blant annet seks Champions League-trofeer, fire seriemesterskap og to cuptitler.

  Nacho kom til Real Madrid som 10-åring i 2001 og gikk gradene i akademiet, før han til slutt fikk sin debut på A-laget i 2012.

  – Siden han kom til ungdomsakademiet vårt som gutt, har Nacho alltid vært et eksempel på utvikling for alle og han har mottatt kjærlighet, anerkjennelse og beundring fra alle Real Madrid-fans. Real Madrid er og vil alltid være hans hjem, sier klubbpresident Florentino Pérez.

  Nacho avsluttet Real Madrid-karrieren som kaptein da han løftet sitt sjette Champions League-trofé etter 2-0-seieren over Borussia Dortmund.

  (NTB)

  b3ilU8UERKA
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal