NRK Meny
Normal

Her går det galt for Johannes Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bøs to bom på tredje skyting ødela dagen. Han endte på fjerdeplass. Dermed ble seierspallen uten nordmenn.

Johannes Thingnes Bø med 2 bom på 3.skyting.

Her går det galt: Alene på standplass bommer Johannes Thingens Bø to ganger. Det var for mye i den knallharde konkurransen.

Bø startet først etter seieren på sprinten fredag , og økte ledelsen etter to feilfrie liggende skytinger.

På den tredje skytingen gikk det helt galt, og to stygge bom ødela.

– Jeg prøver å stå godt og bruke litt tid, men så blir det litt passivt. Det ene skuddet går av litt for tidlig, så det var en veldig dårlig serie egentlig. Det var ikke skjelven eller noe sånt, det var bare utrolig dårlig jobbet, Thingnes Bø selv etter rennet.

Da benyttet flere løpere, blant dem Martin Fourcade, sjansen til å gå forbi. Franskmannen hadde fire feilfrie skytinger og holdt teten greit inn.

Derfor må brødrene Bø vente enda lenger for å stå på pallen sammen .

Video: Se målgangen

Johannes Thingnes Bø ble søndagens beste nordmann på en 4.plass bak Fak. Martin Fourcade gikk inn på en 1.plass, 4,1 sekunder foran tyske Schempp.

Målgangen, uten nordmenn på pallen

Det hjalp lite at Johannes leverte en strålende siste skyting. Avstanden var allerede for stor i kampen om seieren. Bø var lenge med i kampen om den tredje pallplassen, men måtte se seg slått av Jakov Fak på slutten.

– Pallen røk i siste bakken, men jeg var veldig sliten i dag, og følte jeg fikk ut det jeg var god for. Det er som sagt en serie som ødelegger. En fjerdeplass er det nest beste jeg har, utenom å vinne, så det er jo ikke så galt, sier Thingnes Bø.

Dermed beholdt Johannes sin noe spesielle statistikk: Han har vært på pallen seks ganger i v-cupen, alle gangene på toppen. Andre- og tredjeplasser har han ikke.

Lillebror Bø endte 16,2 bak Fourcade. Tarjei Bø ble nummer seks tross 19 treff på sine 20 skudd. Emil Hegle Svendsen starte som nummer ni, men endte på 14. etter tre bom.

Emil begynte også bra. Han startet som nummer ni, men kortet inn på de 31 sekundene den første halvdelen av løpet. Men deretter fulgte tre strafferunder på de to stående skytingene.

Lars Helge Birkeland ble nummer 30 og Alexander Os 33. Ole Einar Bjørndalen startet ikke.

Video: Tarjei Bø skjøt godt, tross «bare» 6.-plass.

Tarjei Bø hadde hele 19 treff under søndagens jaktstart.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal