Thingnes Bø lekte seg til seier

Johannes Thingnes Bø ledet fra start til mål da han tok sesongens første seier i Hochfilzen.

Unge Thingenes Bøe inn på en foreløpig 1.plass.

Her går Johannes Thingnes Bø i mål, etter å ha ledet fra første passering.

– Dette var revansjens time fra forrige uke. I dag var jeg ekstremt bestemt og hadde lagt en god plan for skytinga. Jeg er veldig fornøyd med hva jeg gjorde på standplass, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

«Lillebror Bø» imponerte stort med beste langrennstid og to fulle hus på Hochfilzen-sprintens. Helt ledet helt fra første tidspassering (0,9 km) til slutt (10 km).

– Jeg gikk godt i sporet, så det virker som smørerne gjorde en veldig god jobb i dag. Jeg er veldig godt fornøyd med løpet, fortsetter Thingnes Bøe.

Arikkelen fortsetter under videoen.

Johannes Thingenes Bø ut i ledelsen i Hochfilzen.

Johannes Thingnes Bø skyter fullt hus på første skyting.

– Ikke helt cowboy

Også storebror, Tarjei Bø, fikk ned alle de ti blinkene fra standplass i dag. Han slet imidlertid mer i sporet. Til slutt endte han på 6. plass, 26,7 sekunder etter Johannes. Etter mye bomming i Östersund forrige helg var han glad han senket tempoet på skytingen.

– Det var ikke helt cowboy, men kanskje det var det som var suksessoppskrifta, sier han entusiastisk.

Tre blant de ti beste

Emil Hegle Svendsen gikk også godt i sporet, men trønderen greide ikke unngå en bom på den stående skytingen. Dermed endte han på 9. plass, 30,9 sekunder bak vinneren. Tyskerne Simon Schempp og Andreas Birnbacher kom på henholdsvis 2. og 3. plass.

De øvrige norske: Aleksander Os (26. plass, 2 bom), Lars Helge Birkeland (39. plass, 2 bom) og Ole Einar Bjørndalen (40. plass, 3 bom),

Forhåndsfavoritt Martin Fourcade fikk det dessuten heller ikke til å klaffe helt, tross feilfri skyting. Franskmannen kom i mål til en skuffende 7. plass.

Sportsnyheter

Svenskene raste mot Weng: – Fryktelig usportslig

På dagen ti år etter Petter Northug ble kalt en «gris» grunnet sin oppførsel på VM-stafetten i Kollen er det Heidi Weng som får høre det av svenskene etter et norsk gull.

Siste nytt

 • Femte strake heimetap

  Liverpool tapte 0-1 for Chelsea på Anfield, det femte strake heimetapet for Liverpool. Mason Mount scora målet tre minutt før pause.

  Liverpool hadde ballen mest, men igjen svikta angrepet. Kampstatistikken seier eitt skot på mål i heile kampen. Chelsea hadde fem.

  Chelsea går opp på fjerdeplass med sigeren etter sin åttande kamp utan tap. Liverpool er nummer sju.

  Mason Mount scorer på mesterlig vis ved å dra seg fri og curle ballen inn i lengste hjørne.
 • Tottenham vant etter selvmål

  Tottenham ble presset av nedrykkstruede Fulham i deler av torsdagens byderby, men et selvmål av Tosin Adarabioyo ga 1-0-seier på bortebane.

  Målet kom etter en flott gjennomført Spurs-kontring i det 19. minutt. Gareth Bale spilte fram Dele Alli fra egen halvdel. Ballen ble spilt ut til Son Heung-min på venstresiden, og på hans innlegg var Alli frampå med en flikk som via Adarabioyo endte i nettet.

  Mourinhos mannskap ble presset av Fulham som skapte flere sjanser gjennom den andre omgangen. Fulham fikk blant annet et mål annullert av VAR etter 62 minutter.+9

  Ti1ti9iJvPs
  Foto: Neil Hall / AP
 • Everton fortsatte seiersrekken

  En sjanserik kamp mellom West Bromwich og Everton endte med 1-0- seier til gjestene fra Merseyside etter ny Richarlison-scoring.

  West Brom skapte sjanser i de første minuttene av begge omgangene, før Everton tok over.

  I det 65. minutt skulle Everton endelig få scoringen sin etter å ha presset på. Et praktfullt innlegg fra Gylfi Sigurdsson fant hodet til Richarlison, som scoret for fjerde kamp på rad i ligaen.

  Joshua King kom inn etter 83 minutter, men kampen bød ikke på noen store sjanser etter nordmannens innhopp, og Everton kunne kontrollere inn sin tredje seier på rad.

  Gzy750VbCPU
  Foto: SHAUN BOTTERILL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal