Hopp til innhold

Ingen idrettstopper invitert til Brækhus-kampen

Både statsministeren og kulturministeren skal se Cecilia Brækhus i den historiske kampen lørdag. Men Brækhus sitt selskap har ikke invitert noen fra idrettsstyret.

brækhus

KLARE: Lørdag møter Cecilia Brækhus og Anne Sophie Mathis hverandre i ringen i Oslo spektrum.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det viser at norsk proffboksing og Norges Idrettsforbund ikke er verdens beste venner, sier NRKs boksekommentator Anders Werner Øfsti om at lørdagens boksekamp mellom Cecilia Brækhus og Anne Sophie Mathis vil gå uten representanter fra Norges Idrettsforbund til stede.

Inviterte ikke Idrettsforbundet

Brækhus har lenge kjempet for å kunne bokse i hjemlandet, men motstanden har vært hard - spesielt fra Norges Idrettsforbund som har nektet proffboksing på norsk jord.

brækhus 2

OFRER ALT: Cecilia Brækhus ofrer alle beltene i møtet med Mathis.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

NRK får bekreftet at statsminister Erna Solberg og kulturminister Linda Hofstad Helleland skal på kampen. Men at ingen av toppene i Idrettsforbundet er blitt invitert.

«Det er ingen i NIFs ledelse som har mottatt invitasjon eller kjøpt billett til kampen i morgen - så vidt jeg vet. Det har ikke vært et tema til diskusjon hos oss.», skriver kommunikasjonssjef i Norges idrettsforbund, Per Tøien, i en sms til NRK.

Brækhus: – De har ikke fått VIP-billetter

Fredag veide Brækhus seg inn på 66,6 kilo, 300 gram mer enn motstanderen Mathis. 35-åringen uttalte at hun at hun håper forbundet får med seg kampen selv om de ikke vil være til stede.

– Jeg hadde ikke forventet meg det heller. De har ikke fått VIP-billetter så da kommer de vel ikke, sier Brækhus før hun legger til:

– Men alle som vil er velkommen i morgen. Jeg håper de følger med på fjernsynet fra det kommer til å bli et fantastisk arrangement. Jeg håper de ikke går glipp av det.

1

Kristin Kloster Aasen synes ikke det er spesielt at NIF ikke er invitert til «The Homecoming».

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Visepresident i Idrettsforbundet Kristin Kloster Aasen sier til NRK at dette ikke har vært en diskusjon i idrettsstyret.

Hva tenker du om at ingen i idrettsstyret er invitert til kampen?

– Jeg tenker ikke noe spesielt om det i det hele tatt. Det hender man får invitasjoner til store arrangement og da diskuterer vi det i idrettsstyret hvis det er flere som har invitasjon til samme arrangement, om alle har lyst til å gå eller om man ønsker å dele på det og sånn. Den diskusjonene har vi ikke hatt i dette tilfellet, sier Kloster Aasen.

– Mest naturlig om de var der

NRKs boksekommentator synes derimot at det er noe spesielt at Idrettsforbundet ikke er blitt invitert til «The Homecoming».

– Jeg tenker at det er et kjempestort idrettsarrangement som holdes i Norge og i Oslo, da ville det kanskje vært naturlig at en av toppene var her, sier Anders Werner Øfsti.

Arrangør og daglig leder i First Lady Promotion, Morten Andreassen, ønsket ikke å kommentere saken da NRK var i kontakt med han fredag.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal