Selvsikker Ingebrigtsen vil knuse norgesrekorden

Norges friidrettskomet Henrik Ingebrigtsen (22) mener han kan slå norgesrekorden med opp mot to sekunder på Bislett på torsdag. Og etter det skal han bli verdens beste.

Henrik Ingebrigtsen føler seg i så god form at han ikke er fornøyd med mindre det blir norsk rekord på Bislett på torsdag.

VIDEO: Henrik Ingebrigtsen føler seg i så god form at han ikke er fornøyd med mindre det blir norsk rekord på Bislett på torsdag.

På Bislett i fjor var det knapt noen som visste hvem han var. Ukjente Henrik ble aller sist på den engelske mila.

Et EM-gull og en femteplass i OL senere er Henrik Ingebrigtsen en av Norges største friidrettsstjerner.

– I fjor var det ingen som visste hvem jeg var, så da var det ikke så farlig å bli sist. Denne gangen har jeg litt mer å bevise, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.no.

– Det er litt spesielt, men det er ekstra kjekt å løpe på hjemmebane når folk faktisk vet hvem du er, gliser mellomdistanseløperen.

Vil slå rekorden klart

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen blir nummer fem på 1500-meter under OL i London.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

22-åringen fra Sandnes er klar for å knuse sin egen norske rekord på den tradisjonsrike distansen én engelsk mil.

– Jeg er ikke fornøyd hvis det ikke blir norgesrekord. Rekorden er på 3,54.28, og den kan jeg forbedre. Om det blir med ett sekund eller et par sekunder er vanskelig å si. Jeg håper på 53-tallet, sier Ingebrigtsen.

– Det er et bra felt med mange raske, så det skal bli god matching, sier han.

Satser enda høyere enn femteplass

Ingebrigtsen løp den engelsk mila på 3,55.50 i Oregon for snart to uker siden, men følte ikke det var en optimal gjennomføring.

Derfor tror han at den norske rekorden er innen rekkevidde. Men rekorden er langtfra det endelige målet.

22-åringen ble nummer fem i OL i fjor, og er ikke fornøyd med sesongen hvis ikke han gjør det enda bedre i VM i år.

Det er ikke langt opp til verdenseliten, og derfor har Ingebrigtsen ingen problemer om å snakke om sine hårete mål.

– Jeg trener ikke for å bli nummer 359 i verden. Jeg har lyst til å bli best. Det er derfor jeg satser 110 prosent, målet er å havne på toppen, sier han kontant.

Tidsforskjell kan stoppe rekorden

Først er det imidlertid Bislett Games. Der blir nordmannens største fiende tidsforskjellen mellom USA og Norge.

Det er ni timer tidsforskjell mellom Oregon og Oslo, og det er ni dager siden Ingebrigtsen reiste over Atlanteren. Etter hans egne beregninger er det akkurat nok til å akklimatisere seg skikkelig.

– Jeg begynner å føle meg bra, så med én natt til så blir dette bra, sier han.

Siste nytt

 • Qatar-utvalgets kommer 18. mai

  Qatar-utvalgets rapport blir lagt fram 18. mai, opplyser utvalgets leder Sven Mollekleiv til VG.

  Til avisen sier han at han ønsket at rapporten skulle legges fram fire dager før.

  – Det ønsket jeg. Så forstår jeg alle argumentene om 18. mai. Det var så mange både i fotballen og utenfor, og fordi vi ville ha med oss alle, at vi da ikke tok den «inneklemte» fredagen, sier Mollekleiv.

  En mulig norsk boikott av neste års fotball-VM i Qatar skal stemmes over på et ekstraordinært fotballting 20. juni. Fram til det jobber utvalget med å utrede konsekvensene av blant annet en eventuell boikott.

  Idrettstinget 2019
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Går sammen om vaksine til OL

  Pfizer har inngått en avtale med Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) om å tilby koronavaksine til involverte i Tokyo-lekene, melder nyhetsbyrået AFP.

  Leveringen til OL-involverte skal ifølge Pfizer og samarbeidsparteneren BioNTech starte i slutten av mai. Lekene starter i slutten av juli. Det er uklart om Norge vil takke ja til tilbudet.

  – Vi kjenner selvsagt til det og sitter i et OL-møte nå, men det er for tidlig å kommentere, sier Olympiatoppens lege Thomas Torgalsen til VG.

  – Vi forholder jo oss ikke til IOC, men norske myndigheter. Uansett synes jeg dette er positivt nytt. Jo flere som er vaksinert før de kommer til Tokyo, jo tryggere er det for alle, sier Gjert Ingebrigtsen til NTB.

  Vaksine
  Foto: DADO RUVIC / REUTERS
 • NFF innkalt til Qatar-møte med Fifa

  De nordiske fotballforbundene er i neste uke innkalt til et møte med Fifa om VM i Qatar.

  Det er den danske fotballpresidenten Jesper Møller som opplyser dette til nyhetsbyrået Ritzau.

  Det bekreftes også av fotballpresident Terje Svendsen overfor NTB.

  – Det er riktig at vi er invitert til et møte med Fifa i neste uke. Som kjent har Danmark, Sverige og Norge skriftlig stilt noen spørsmål til Fifa knyttet til Qatar-VM. Vår forventning er at Fifa svarer på disse spørsmålene, sier Svendsen.

  I forrige uke sendte Norges, Sveriges og Danmarks fotballforbund hvert sitt brev til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) med en rekke spørsmål knyttet til forholdene i Qatar.

  Møtet er kommet i stand som et resultat av disse brevene, ifølge Ritzau.

  – Som en reaksjon er vi blitt innkalt til et møte sammen med de nordiske forbundene, og vi forventer å få noen svar, sier Møller.

  – Foruten Fifa skal det være representanter fra Qatar til stede på møtet, samt fagforeninger og menneskerettighetsorganisasjoner, legger han til.

  Arbeidarar på VM-anlegg i Qatar
  Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal