Hopp til innhold

Ingebrigtsen spurtslått: – Hadde det vært ti meter til, hadde jeg vunnet

Henrik Ingebrigtsen ble spurtslått på nattens engelske mileløp under Diamond League-stevnet i Eugene. Men 22-åringen er likevel fornøyd med en sterk andreplass.

Henrik Ingebrigtsen

Så nære var Henrik Ingebrigtsen unna førsteplassen under nattens engelske mile i Oregon. Men Ingebrigtsen velger heller å være fornøyd med andreplassen enn å sutre over at han ble spurtslått.

Foto: Don Ryan / Ap

– Det var en bra spurt, men det var en som fikk fordelen av å ligge i ryggen min, så han kom akkurat foran. Han var bare to-tre tideler foran meg, så det var så vidt han klarte det. Hadde det vært ti meter til, hadde jeg tatt han, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.

– Liten vits å sutre

Etter en rolig åpning kom nordmannen fort de siste 200 meterne og spurtet altså inn til en andreplass på tiden 3.55.50. Løpet ble vunnet av kenyaneren James Magut Kiplagat på 3,55,24.

– Det var et bra løp. Jeg kjente meg sterk underveis, og jeg hadde en ganske bra finish. Jeg kom litt langt bak i starten og jobbet meg oppover de siste 600. Tiden var ikke så aller verst den heller, sier Ingebrigtsen.

– Er det surt at førsteplassen glipper med så liten margin?

– Det gjør ingenting. Men selvfølgelig har du lyst til å vinne. Jeg gjorde et bra løp, så da er det ikke vits å sutre over en så liten detalj, svarer Sandnes-løperen.

Den norske mellomdistanseløperens personlige rekord på distansen er 3.54,28 fra i fjor.

Satser på norsk rekord på Bislett

Målet hans før løpet i Oregon var å få svar på om formen var så god som den har vært på trening. Og svaret han fikk var overveldende.

– Jeg er optimistisk nå før Bislett Games, sier Ingebrigtsen om stevnet på hjemmebane 12. juni.

– Og der går vi for seier?

– Norsk rekord i hvert fall, så får vi se hvor langt det holder, smiler Ingebrigtsen.

Stor fart med bart

Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen hyller løperlegenden Steve Prefontaine med denne barten.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Ingebrigtsen fikk ikke bare skryt for sitt sterke løp under Prefontaine Classic-stevnet i Eugene i Oregon. Nordmannen begynte nemlig for et par måneder siden å spare til bart. Og det var flere som likte Ingebrigtsens nye ansiktspryd i USA.

– Jeg synes det er gøy med bart, og jeg fikk en del komplimenter på den i dag, ler Ingebrigtsen.

Han begynte å gro barten mest for moroskyld, men også fordi han ville hylle avdøde Steve Prefontaine, som Diamond League-stevnet er oppkalt etter, ifølge VG Nett.

Løperen Steve Prefontaine, som døde i en bilulykke 1975, hadde, som mange av de andre løperne på den tiden, bart.

– Det var faktisk et par andre løpere i dag som hadde bart. Det var også noen funksjonærer som spurte om dette var min «Prefontaine-look». Jeg svarte jo ja på det, smiler han.

Ingebrigtsen sa før stevnet at han ville beholde barten om løpet gikk bra. Nå må pappa Gjert til sin store irritasjon godta at hårveksten blir noen uker til.

– Jeg har et lite håp om at den kan få lov til holde til Bislett Games, sier Ingebrigtsen.

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal