Hopp til innhold

Pappa Ingebrigtsen ønsker beklagelse etter fall – blir ikke hørt

GROSSETO/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen tok EM-gull i U20 på 5000 meter, men pappa Gjert er klar på at sønnen ble frarøvet en gullsjanse på 1500 meter et par timer tidligere.

Jakob Ingebrigtsen

SE GULLØPET: Ingen kunne stoppe Jakob Ingebrigtsen på 5000 meter i U20-EM.

Pappaen og treneren uttalte først at fallet skyldtes en taktisk miss fra 16-åringen, men etter å ha studert løpet nøye, er han ikke i tvil: Jakob ble hindret.

Situasjonen blir godt gjemt på TV-bildene fra finalen (se over).

– Det er sånne ting som skjer, det er lite man får gjort noe med. Det man forventer er kanskje at nederlenderne kommer og beklager etter å ha sett hva de har gjort. Så det skuffer meg litt fra nederlendernes side, at man ser hva man har gjort uten at man prøver å gjøre noe med det. Det hadde nok hjulpet for Jakob, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Også 16-åringen er helt klar på at han ble hektet bakfra. På spørsmål om han løp taktisk feil, svarer stortalentet:

– Det kan vi snakke om, men jeg løper i min egen bane, og likevel klarer jeg å bli hektet bakfra. Jeg tror han (nederlenderen) er veldig klar over det han gjorde, sier Ingebrigtsen.

Jaokob Ingebrigtsen

– Et uhell

Det var nederlenderen Bram Anderiessen som løp mot Ingebrigtsen i 1500-meterfinalen. Trener Guiro van Weeren understreker at fallet var et rent uhell.

– Det var bare et løpsuhell. Du kan si det motsatte: nederlenderen mister også sjansen til å vinne medalje og tittelen. Ingebrigtsen er favoritt, så jeg forstår at han er lei seg. Men det er et løpsuhell og begge løperne er der. Det er et uheldig øyeblikk for begge, sier Weeren til NRK.

Treneren forteller at det var en taktisk vurdering å ta ryggen til Ingebrigtsen, men han ser ingen grunn til å beklage fallet.

– Det er deres synspunkt, selvsagt, men vi er skuffet også. Vi trenger ikke å beklage noe, fordi det er noe som skjer i kampens hete. Hvis du ser det fra et annet perspektiv, er det logisk at noen vil være bak ham. Det var en taktikk å ta ryggen hans, men dessverre traff de hverandre. Å beklage endrer ikke noe, fordi det var ikke med vilje, sier Weeren, som har stor respekt for familien Ingebrigtsen.

– Men det er kanskje bra for ham å ikke vinne han alt. Han må også lære. Jeg er stor fan av familien, og jeg håper han blir blant de beste profesjonelle.

Jakob Ingebrigtsen

FORSLÅTT: Jakob Ingebrigtsen fikk behandling for sårene etter fallet under 1500 meter-finalen tidligere lørdag.

Foto: Vebjørn Bjørkås / NRK

Slo tilbake

Lørdag kveld, to og en halv time etter fallet, var 16-åringen ustoppelig i 5000 meter-finalen med tiden 14.41,68.

Her la Ingebrigtsen seg raskt på halen av feltet, hvor han ble liggende til det gjensto tre runder.

Da hadde han heller ingen problemer med å avansere – raskt.

På den siste runden var ingen i nærheten av å følge ham.

– Noen vil kanskje kalle det en revansje, men ikke jeg, sier Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen satte personlig rekord på 5000 meter da han kvalifiserte seg til U20-EM med tiden 13.49,54 i juli.

Det var en forbedring av rekorden på nesten ett minutt.

Samtlige av lørdagens konkurrenter hadde en personlig rekord på over 14 minutter, ifølge Det europeiske friidrettsforbundet.

Siste nytt

  • Merlier spurtet til seier i Giroen etter sylfrekk Pogacar-manøver

    Tadej Pogacar var nær ved å snyte spurterne for konfekten, men til slutt var Tim Merlier sterkest på den 3. etappen av sykkelrittet Giro d'Italia mandag.

    De fleste ekspertene var på forhånd sikre på at den 166 kilometer lange etappen fra Novara til Fossano skulle ende med en massespurt. Det gjorde den også, men det var på hengende håret at ikke superstjernen Tadej Pogacar lurte alle.

    I den siste stigningen med noen få kilometer til mål satte sloveneren fart og fikk følge av sammenlagtrival Geraint Thomas. De to kom sammen inn på den siste kilometeren og hadde luke til det jaktende feltet.

    – Kan dette gå, da? Det hadde vært helt sykt. Alle snakket om spurterne før start, sa Discovery-ekspert August Jensen i innspurten.

    Med noen få hundre meter igjen var Pogacar-manøveren nøytralisert, og på streken var belgiske Tim Merlier først. Soudal Quick-Step-rytteren tok sesongens niende seier.

    – Dette var min hardeste seier noen gang. Det ble en tøff finale. Lagkameratene mine gjorde en fantastisk jobb, sa Merlier i seiersintervjuet.

    Verken Tobias Foss, Vegard Stake Laengen eller Torstein Træen fikk med utfallet av etappen å gjøre. Det var heller ikke ventet.

    Tadej Pogacar leder fortsatt rittet sammenlagt. Han har 45 sekunder tilgode på Thomas. (NTB)

    Tim Merlier vinner 3. etappe av Giro d'Italia
    Foto: LUCA BETTINI / AFP
  • Advokat bistår Skiforbundet i varslet Stöckl-søksmål

    Landslagstrener Alexander Stöckl skal ha varslet et søksmål mot sin arbeidsgiver Norges Skiforbund. Sistnevnte får bistand i saken fra Elden Advokatfirma.

    VG skrev tidligere mandag at Stöckl i et brev varsler søksmål mot Skiforbundet etter hoppbråket mellom de mannlige landslagshopperne og deres trener.

    Stöckl er uønsket som landslagstrener av hopperne, og VG skriver at østerrikeren i praksis oppfatter seg som oppsagt av Skiforbundet – selv om han fremdeles mottar lønn.

    NRK har vært i kontakt med både Stöckl og hans advokat, men ingen av de ønsker å kommentere saken.

    Advokat Per Ragnar Bronken i Elden Advokatfirmaet bekrefter imidlertid at han bistår Norges Skiforbund med det varslede søksmålet fra Stöckl.

    – Jeg kan bekrefte at jeg bistår Norges Skiforbund, men utover det har jeg ingen kommentar på nåværende tidspunkt, skriver advokat Bronken til NRK.

    Alexander Stöckl
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Nytt blodig fall for Karlsson

    Den svenske langrennsstjernen har gjort det igjen. Akkurat som i fjor har hun gått på trynet med et blodig fall som resultat.

    I fjor på denne tiden la hun ut et bilde fra et fall i Östersund. Denne gangen er Bruksvallarna åstedet, skriver Aftonbladet.

    – Det begynner å bli en tradisjon, skriver hun selv på Instagram.

    «Rivstartar det nye treningsåret», har hun meldt på sin egen historie med et blodig bilde, men med et blidt fjes.

    Karlsson er for tiden på plass på det kjente svenske skistedet Bruksvallarna i forbindelse at årets treningssesong er i gang igjen. Karlsson er på det svenske landslaget i langrenn også denne sesongen. (NTB)

    Verdenscup i langrenn sprint
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal