Vil vinne Paris-Roubaix

Å vinne sykkelklassikeren Paris-Roubaix er det neste store målet til verdensmester Thor Hushovd.

Thor Hushovd

Thor Hushovd viser stolt fram både gullmedaljen og VM-trøya

Foto: Rob Griffith / Ap

- Jeg har sagt i mange år at jeg vil vinne Paris - Roubaix, og klarer jeg å vinne det i en verdensmestertrøye er det en stor drøm, sier Thor Hushovd til NRK dagen derpå etter VM-triumfen i Australia.

Grimstad-syklisten ble nummer to i årets utgave av det 256 kilometer lange rittet, bare slått av sveitsiske Fabian Cancellara.

- Det er noe spesielt å vinne sånne løp i VM-trøye, så det er det neste store målet, sier han videre.

12 år etter at han vant VM-gull i tempo U23-klassen, sikret Hushovd seg i går et nytt og gjevere gull da han spurtet inn til seier foran danske Matti Breschel og hjemmehåpet Allan Davis.

Et annet stort mål som ligger foran nordmannen er sommer-OL i London i 2012.

- Det er absolutt noe jeg har lyst til å være i form til og oppnå noe der, men det er en stund fram. Så får vi se når det nærmer seg om løypa passer meg, men det er klart at OL-gull er stort, sier Hushovd.

Aha-opplevelse

Det ble ikke spesielt mye søvn på verdensmesteren selv om han hadde vært gjennom 267 harde kilometer, en sprint i verdensklasse, premieutdeling og tilhørende feiring utover kvelden. Likevel var det en fornøyd nordmann som gjorde seg klar for hjemreisen.

- Det er spesielt, og jeg har ren vanvittig god følelse i kroppen. Smilet kommer fort når jeg tenker på hva som skjedde i går, sier Thor Hushovd til NRK.

Er det mulig å få sove etter en slik dag?

- På en måte. Jeg ble jo sliten også, så jeg måtte til slutt legge hodet ned på puta og lukke øynene, men det er mange inntrykk og da jeg våknet følte jeg at det var fjernt ennå. Jeg fikk en aha-opplevelse da jeg tok fra medaljen og VM-trøya, og tenkte at der ligger de, sier han videre.

Nett-TV: Se den rå innspurten til Hushovd

Video VM innspurt Hushovd

Fri og operasjon

Den nybakte verdensmesteren hadde opprinnelig planer om og bare reise hjem og slappe av, men med en VM-tittel følger det også en del oppstyr.

- Nå skal jeg reise hjem til familien i Monaco og nullstille meg. Jeg hadde en del planer, men det er mulig at jeg må forandre de nå, en som kommer, sier han.

Hvor lenge går det før du tenker på trening nå?

- Nå skal jeg i alle fall ha fri en måned, og hvis jeg setter meg på sykkelen så er det bare for å kose meg langs rivieraen.

I de opprinnelige planene hans lå det også en tur til Sveits for å operere ut metallplatene som ble satt inn da han brakk kragebeinet i våres.

- Jeg har ikke lyst til å legge meg på en operasjonssal i Sveits nå, men det er nå det må gjøres. Det er utenfor sesong det kan gjøres, sier Hushovd.

Hushovd brakk kragebeinet 9. mai da han under en treningstur på sykkel i Italia søndag kjørte på en jente som krysset veien.

Siste nytt

 • Tottenham videre i mesterligaen

  Tottenham var fem minutter fra mesterligaexit da Lucas Moura styrte Harry Kanes innlegg i mål til 1-1 mot Barcelona og sendte Tottenham til cupspillet.

  SOCCER-CHAMPIONS-FCB-TOT/
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Liverpool videre i mesterligaen

  Liverpool vant 1-0 mot Napoli på Anfield. Målet kom 34 minutter inn i kampen da Mohamed Salah skjøt fra nærmest død vinkel og ballen gikk mellom beina på Napolis keeper David Ospina. Dermed er Liverpool videre til åttedelsfinale i mesterligaen.

  FBL-EUR-C1-LIVERPOOL-NAPOLI
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Ingen Spania-hjelp for Norge

  Romania fikk en sjokkstart mot Spania i håndball-EM, og rumenerne scoret kun ett mål i løpet av de første 14 minuttene. Romania kom seg imidlertid inn i kampen, og vant til slutt oppgjøret 27-25. Nå står rumenerne med seks poeng, og dermed må fortsatt mye gå Norges vei for at de regjerende mesterne skal ta seg videre til semifinalen.

  HANDBALL-EUR-WOMEN-ESP-ROM
  Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
EM håndball kvinner: Spania - Norge
EM håndball kvinner: Nederland - Tyskland