NRK Meny
Normal

- Er det slik alkohol smaker?

Fem timer etter målgang og VM-gull kom Thor Hushovd til sin egen fest på en fransk restaurant i byen Geelong utenfor Melbourne.

Video FEST

Kaoset var voldsomt etter målgangen, pågangen stor og gratulantene mange. For hadde ikke Thor Hushovd gjort alt riktig i innspurten og blitt historiens første norske verdensmester i landeveisykling for menn? Over seks timers jobb på sykkelsetet ble belønnet med VM-gull og den regnbuefargede mestertrøya.

Hushovd lå perfekt plassert bak i feltet, og slo til akkurat i rett øyeblikk, da de hardeste konkurrentene hadde brent kruttet.

Video: Ellevilt etter målpassering.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Video Hushovd intervju norsk

Da ble det fest etterpå. Festen var planlagt i god tid, men at det skulle bli gullfest på restauranten Le Parisien, var ikke planlagt.

- Dette var godt. Er det slik alkohol smaker? utbrøt verdensmesteren da han hadde fått servert champagnen.

- Fantastisk stort

Han fortalte at han fortsatt ikke helt hadde forstått at han var blitt berdensmester.

- Det har jo gått opp for meg, men det er veldig fjernt. Det er fantastisk stort, og jeg overrasket meg selv da jeg klarte det, sier han.

- Men nå er det kjempehyggelig. Nå skal jeg bare nyte hvert sekund av kvelden, og nyte det jeg klarte å oppnå i dag, legger Hushovd til.

Middag med kengurukjøtt

- Nå er vi ferdig med pastaen, nå skal vi ha en ordentlig deilig middag med kjøtt, sa sykkelpresident Harald Tiedemann-Hansen og inviterte på meny med kengurukjøtt. - Dette skal bli en herlig aften for alle sammen.

Hushovd selv var der for å trives.

- Jeg tror kanskje festlysten hadde vært større hvis jeg ikke hadde vunnet. Jeg skal kose meg, uten å dra det for langt, sier Hushovd.

Siste nytt

 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Surt tap for Ruud i Miami

  Casper Ruud tapte første kamp i ATP-kvalifiseringen i Miami. Han tapte i strake sett 3-6, 6–7 (8–10) mot australske John Millman.

  Ruud gjorde en dobbeltfeil på stillingen 8–8 i tiebreaket i andre sett. På neste poeng tok Millman seieren.

  Casper Ruud
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Salah nærmer seg scoringsrekord

  Liverpools Mohamed Salah kan bli den spilleren gjennom tidene med flest mål i én og samme Premier League-sesong. Han har 28 seriemål på 31 kamper. Det er kun seks mål fra rekorden. Med sju gjenværende seriekamper kan Salah tukte rekorden, melder NTB.

  Mohamed Salah
  Foto: Paul Ellis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal