- Er det slik alkohol smaker?

Fem timer etter målgang og VM-gull kom Thor Hushovd til sin egen fest på en fransk restaurant i byen Geelong utenfor Melbourne.

Video FEST

Kaoset var voldsomt etter målgangen, pågangen stor og gratulantene mange. For hadde ikke Thor Hushovd gjort alt riktig i innspurten og blitt historiens første norske verdensmester i landeveisykling for menn? Over seks timers jobb på sykkelsetet ble belønnet med VM-gull og den regnbuefargede mestertrøya.

Hushovd lå perfekt plassert bak i feltet, og slo til akkurat i rett øyeblikk, da de hardeste konkurrentene hadde brent kruttet.

Video: Ellevilt etter målpassering.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Video Hushovd intervju norsk

Da ble det fest etterpå. Festen var planlagt i god tid, men at det skulle bli gullfest på restauranten Le Parisien, var ikke planlagt.

- Dette var godt. Er det slik alkohol smaker? utbrøt verdensmesteren da han hadde fått servert champagnen.

- Fantastisk stort

Han fortalte at han fortsatt ikke helt hadde forstått at han var blitt berdensmester.

- Det har jo gått opp for meg, men det er veldig fjernt. Det er fantastisk stort, og jeg overrasket meg selv da jeg klarte det, sier han.

- Men nå er det kjempehyggelig. Nå skal jeg bare nyte hvert sekund av kvelden, og nyte det jeg klarte å oppnå i dag, legger Hushovd til.

Middag med kengurukjøtt

- Nå er vi ferdig med pastaen, nå skal vi ha en ordentlig deilig middag med kjøtt, sa sykkelpresident Harald Tiedemann-Hansen og inviterte på meny med kengurukjøtt. - Dette skal bli en herlig aften for alle sammen.

Hushovd selv var der for å trives.

- Jeg tror kanskje festlysten hadde vært større hvis jeg ikke hadde vunnet. Jeg skal kose meg, uten å dra det for langt, sier Hushovd.

Siste nytt

 • Ødegaard med ny scoring for Vitesse

  Martin Ødegaard scoret et strålende mål og bidro sterkt til at Vitesse slo Venlo 2-1 i nederlandsk æresdivisjon i fotball lørdag. Scoringen var drammenserens andre i ligaen denne sesongen.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen/anp/afp / NTB scanpix
 • Ronaldo avgjorde byderbyet

  Cristiano Ronaldo scoret kampens eneste mål fra straffemerket og ble matchvinner da Juventus slo Torino i lørdagens byderby i italiensk Serie A. Dermed kunne Juventus-spillerne juble for klubbens mål nummer 5000 i Serie A-sammenheng.

  Champions League - Group Stage - Group H - Juventus v Manchester United
  Foto: Massimo Pinca / Reuters
 • Maars Johnsen ble matchvinner

  Bjørn Maars Johnsen scoret 2-1-målet og ble matchvinner på overtid da AZ Alkmaar slo Excelsior i nederlandsk fotball lørdag. Den norske landslagsspissen startet kampen på benken, men ble byttet inn med 18 minutter igjen å spille.

  Privatlandskamp i fotball mellom Norge-Sverige
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal