NRK Meny
Normal

- Er det slik alkohol smaker?

Fem timer etter målgang og VM-gull kom Thor Hushovd til sin egen fest på en fransk restaurant i byen Geelong utenfor Melbourne.

Video FEST

Kaoset var voldsomt etter målgangen, pågangen stor og gratulantene mange. For hadde ikke Thor Hushovd gjort alt riktig i innspurten og blitt historiens første norske verdensmester i landeveisykling for menn? Over seks timers jobb på sykkelsetet ble belønnet med VM-gull og den regnbuefargede mestertrøya.

Hushovd lå perfekt plassert bak i feltet, og slo til akkurat i rett øyeblikk, da de hardeste konkurrentene hadde brent kruttet.

Video: Ellevilt etter målpassering.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Video Hushovd intervju norsk

Da ble det fest etterpå. Festen var planlagt i god tid, men at det skulle bli gullfest på restauranten Le Parisien, var ikke planlagt.

- Dette var godt. Er det slik alkohol smaker? utbrøt verdensmesteren da han hadde fått servert champagnen.

- Fantastisk stort

Han fortalte at han fortsatt ikke helt hadde forstått at han var blitt berdensmester.

- Det har jo gått opp for meg, men det er veldig fjernt. Det er fantastisk stort, og jeg overrasket meg selv da jeg klarte det, sier han.

- Men nå er det kjempehyggelig. Nå skal jeg bare nyte hvert sekund av kvelden, og nyte det jeg klarte å oppnå i dag, legger Hushovd til.

Middag med kengurukjøtt

- Nå er vi ferdig med pastaen, nå skal vi ha en ordentlig deilig middag med kjøtt, sa sykkelpresident Harald Tiedemann-Hansen og inviterte på meny med kengurukjøtt. - Dette skal bli en herlig aften for alle sammen.

Hushovd selv var der for å trives.

- Jeg tror kanskje festlysten hadde vært større hvis jeg ikke hadde vunnet. Jeg skal kose meg, uten å dra det for langt, sier Hushovd.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
VM-kveld
4-4-2 Eliteserien fotball: Vålerenga - Brann