Hopp til innhold

Hushovd: – Fikk den avslutningen jeg ville

Thor Hushovd ble feiret både før og etter karrierens siste ritt i Belgia lørdag. At plasseringen i avslutningsrittet ble beskjeden, betydde så lite.

Thor Hushovd hadde ingen sportslig suksess i sitt aller siste ritt som sykkelproff. Likevel fikk han den avslutningen han ville ha. Et ritt i sola, med kona Susanne og ungene Niklas og Isabel på plass. Reporter: Andreas Stabrun Smith, foto/redigering: Odd Iversen

Thor Hushovd avsluttet en strålende karriere med å bli hyllet i Belgia lørdag

– Jeg fikk den avslutningen jeg ville. Det var slik jeg hadde sett det for meg da jeg planla å avslutte her. Og jeg fikk det solskinnet jeg håpet på.

– Det har vært mange harde timer. Men det har vært verdt det, sier Hushovd til NRK.

Lagkameraten Greg Van Avermaet vant i dag. Hushovd kom inn med hovedfeltet.

Thor Hushovd (36) takket av i en blanding av champagne, svette og tårer. Lørdag rullet han ut av sykkeltoppen med en beskjeden plassering i Belgia.

GP Impanis-Van Petegem ble veteranens farvel. Der vant lagkameraten i BMC, Greg Van Avermaet.

– Det er fornuftig å gi seg nå, selv om jeg fortsatt er frisk og rask, sa Hushovd.

Han hadde familien i målområdet da han kom i mål i sitt siste ritt. Det ble en følelsesladet stund.

– Det har vært mye følelser helt siden han bestemte seg for å slutte, sa kona Susanne til NRK. Før hun måtte snu seg bort for å felle en liten tåre.

Også hans to barn var til stede og tok imot pappa da han passerte målstreken for siste gang. Nå får de se mye mer til ham i hverdagen.

Ble hyllet også før start

Hushovd er tidenes mestvinnende norske syklist. En strålende karriere fikk ikke noen stor avslutning, verken lørdag eller de to-tre siste årene.

Allerede før start lørdag ble han gjort stas på av arrangør og konkurrenter med kake, tale og alkoholfri champagne i drikkeflasken.

Etter målgang var det planlagt markering på flere måter: I et VIP-telt rullet bilder fra gamle Hushovd-triumfer. Programmet utover kvelden var tettpakket, og med seg hadde sykkelrytteren kona Susanne og barna Isabel og Niklas.

Hushovd var gjennom mange ritt i ufyselig vær i Belgia i sin karriere. Lørdag skinte solen og bidro til 25 varmegrader på hans aller siste etappe .

– Det så ut som han hadde hatt en fin dag selv om det ble et ganske hardt ritt. Thor kom inn med hovedfeltet, og han gliste godt da han var over streken, sier Kvålsvoll.

Sportsnyheter

Ville jubelscener etter norsk superstafett: – Hva skjedde nå??

For første gang på 100 år er et norsk lag klare for OL på en lagøvelse i friidrett. Etter målgang ble ankerkvinne Henriette Jæger «overfalt» av lagvenninnene.

Siste nytt

  • Ventetiden over for PSV Eindhoven – tok sitt første ligagull på seks år

    PSV sikret sitt første seriemesterskap i nederlandsk fotball siden 2017/18-sesongen da Sparta Rotterdam ble beseiret med 4-2 søndag.

    Etter seieren skiller det nemlig 12 poeng ned til regjerende seriemester Feyenoord på 2.-plass, med bare tre kamper igjen av sesongen.

    Tobias Lauritsen spile hele kampen for Sparta Rotterdam, mens Joshua Kitolano ikke var i troppen grunnet en skade.

    Ligagullet var PSVs 25. i æresdivisjonen. Bare Ajax har flere ligatitler med sine 36 triumfer. (NTB)

    Luuk de Jong
    Foto: AFP
  • Jensen-dobbel ikke nok for Real Sociedad

    Synne Jensen noterte seg for to scoringer, men Real Sociedad tapte likevel 3-4 borte mot Levante i spansk kvinnefotball søndag.

    Scoringene var Jensens 12. og 13. for sesongen, hvilket sender henne hun opp på delt 4.-plass på toppscorerlisten, fem mål bak Caroline Graham Hansen på topp.

    Real Sociedad ligger på 9.-plass på tabellen og er helt akterutseilt i kampen om europaspill neste sesong. Det skiller 22 poeng opp til Atlético Madrid på 3.-plass, som innehar den siste kvalifiseringsplassen til Champions League. (NTB)

    Synne Jensen
    Foto: Annika Byrde/NTB / NTB
  • Norsk stortap i åpningskampen i J17-EM

    England ble flere hakk for store i den første kampen i gruppespillet i J17-EM søndag.

    Allerede etter elleve minutters spill ledet England 2-0 og hadde etter det god kontroll på kampen.

    Like etter pause scoret Lola Brown Englands tredje mål, et mål som også ble kampens siste. Dermed endte kampen 3-0 til England.

    J17-EM arrangeres i Sverige. Norge spiller mot Frankrike på onsdag, før gruppespillet avsluttes mot Sverige på lørdag.

    Norge J17

Sendeplan

Kl. Program Kanal