NRK Meny
Normal

Vil sykle ett siste løp

Han fikk ikke avsluttet karrieren med VM slik han ønsket - han krasjet og skadet seg i et sykkelritt i forrige uke. Nå håper Thor Hushovd fra Grimstad på ett siste løp før han legger sykkeltrøya på hylla.

Thor Hushovd i Monaco om hvordan han vil avslutte karrieren.

NETT-TV: Vil oppleve et ritt for siste gang som aktiv.

– Jeg har lyst å sykle ett siste løp. Rett og slett for å oppleve det å stå opp om morgenen og ta på meg startnummer for siste gang, og vite at dette skal jeg ikke gjøre mer. Det er den følelsen jeg har lyst å ha før det er slutt, sier Thor Hushovd.

Ville avlutte med VM

NRK møter han hjemme i Monaco. Hushovds plan var å avslutte karrieren med VM i Spania i slutten av måneden. Men det blir det ikke noe av etter at han forrige uke veltet i en etappe av Tour de Poitou-Charentes og ble forslått.

Nå håper Hushovd han kan være aktuell til et annet sykkelritt før karrieren er offisielt over. Han bryr seg ikke om plassering.

– Det har ingenting å si hva slags resultat jeg får. Det er bare for å stille på startstreken og fullføre løpet. Jeg vet at jeg ikke er i veldig god form. Jeg har tapt for mye etter denne velten, og gitt opp litt. Jeg har ikke noe å kjempe for, og vil ikke trene meg opp i timesvis bare for ett løp, sier Hushovd.

Må vurderes

Hushovds trener Atle Kvålsvoll sa etter sykkelvelten at det er uvisst om Hushovd skal kjøre flere ritt.

– Det er noe som vurderes etter hvor lang tid han trenger før han kan trene igjen. Også er det jo BMC som sammen med Thor planlegger om det blir flere ritt, eller om han har syklet sin siste konkurranse, sa Kvålsvoll.