Knallhard dom fra Solskjær: – Dette kan ha vært den siste kampen til flere spillere

Sist Huddersfield tok poeng i Premier League var i februar. Det var før de møtte Manchester United søndag.

Solskjær

Ole Gunnar Solskjær står nå med fem kamper på rad uten seier. Fire av dem i Premier League, den siste i mesterligaen.

Foto: Paul Ellis / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ikke tiden for å snakke om enkeltspillere. Det kan bli den siste kampen for flere, sa Solskjær på pressekonferansen etter uavgjort mot Huddersfield ifølge VG.

Til TV 2 forklarer Solskjær ytterligere:

– Det kommer til å skje mye i sommer. Vi har spillere som kommer til å gå. Vi må se på hvem vi har og hvem vil har lyst til å ha med videre, se hvem vi tror kan ta klubben videre. Det blir en tøff og lang sommer, men vi skal være klare til neste sesong.

Med ett poeng mot bunnlaget er alt håp om mesterligaspill ute for Solskjær. Men enda verre er nok statistikken de siste ukene.

For etter at nordmannen tok over som permanent manager har laget kun vunnet to av elleve kamper. De har United røket ut av mesterligaen og FA-cupen.

Supporterne håpet nok at laget skulle få en opptur mot ligaens dårligste lag søndag, men isteden ble det et nytt bunnpunkt for Ole Gunnar Solskjær.

– Det er en stor smell. Alle var skuffet i garderoben etter kampen. Vi tapte muligheten til topp fire i dag, men vi har ikke vært gode nok i løpet av sesongen, sier Ole Gunnar Solskjær til lagets egen TV-kanal, ifølge VG.

Huddersfields elendige statistikk

Men Huddersfields elendige statistikk til tross, United klarte ikke å slå bunnlaget.

Og vi må nesten se litt nøye på statistikken for å beskrive hvor håpløst dette resultatet er for Solskjær.

Huddersfield sto med 14 poeng på 36 kamper før søndagens kamp. De hadde vunnet én kamp siden november. Den seieren kom mot Wolverhampton i slutten av februar. Det var også sist laget tok poeng i Premier League.

Om de ender på 15 poeng, som de nå har etter uavgjort mot United, vil det være nest færrest poeng i løpet av en sesong i hele Premier Leagues historie.

Det var altså laget mesterliga-jagende United spilte 1–1 mot søndag. Det var første gang i årets sesong at et av nedrykkslagene tok poeng mot et av lagene som ender blant de seks beste, skriver Sky Sports.

Laster Twitter-innhold

Shaw feilberegnet

Det tok ikke mer enn åtte minutter før McTominay sendte United oppskriftsmessig i ledelsen. Skuddet fra drøyt ti meter var riktignok mulig å redde, men Jonas Lössl tabbet seg ut og klarte ikke å stoppe skuddet.

bilder med tillatelse fra TV2 Sport Premium

Bilder med tillatelse fra TV2 Sport Premium

Etter snaut 40 minutter kunne det fort stått 1–1. Phil Jones i United-forsvaret spilte en håpløs pasning fremover, som ble snappet opp av en Huddersfield-spiller. Ballen ble spilt til Karlan Grant som avsluttet. En meget god benparade hindret utligning.

I den andre omgangen var det United som stort sett presset, men da timen var spilt, glapp det fullstendig for Solskjærs menn.

United hadde hjørnespark. Keeper Lössl var ute i feltet og plukket ned ballen før han dundret den oppover på banen. Der feilberegnet Shaw fullstendig, og plutselig var Isaac Mbenza alene med de Gea. Dermed sto det 1–1.

bilder med tillatelse fra TV2 Sport Premium

Bilder med tillatelse fra TV2 Sport Premium

Det skal nevnes at United hadde flere avslutninger i tverrliggeren i løpet av kampen, og at de fort kunne sikret seieren da Pogba skjøt to minutter før full tid, men de røde djevlene fikk bare ballen i mål én gang. Dermed er også alt håp om mesterligaspill neste sesong ute.

Siste nytt

 • King-assist i Bournemouth-seier

  Joshua King sto for en målgivende pasning da hans Bournemouth tok en solid 3-1-seier hjemme mot Everton i Premier League søndag. Nordmannen var nest sist på ballen da Callum Wilson scoret 1-0, og han skaffet frisparket som ga 2-1.

  Joshua King
  Foto: Olly Greenwood / AFP
 • Ny verdensrekord på halvmaraton

  Geoffrey Kamworor fra Kenya løp inn til ny verdensrekord da han vant København halvmaraton på tiden 58.01 søndag.

  Kamworor forbedret dermed verdensrekorden med 17 sekunder. Det ble først oppgitt at vinneren ble den første mannen til å løpe halvmaraton på under 58 minutter, men tiden ble oppjustert to sekunder etter målgang.

  Norske Sondre Nordstad Moen løp inn til niendeplass i København. Han kom i mål på tiden 1.00.20, skriver Friidrettsforbundet.

  I kvinneklassen var det Berhane Dibaba Adugna fra Etiopia som stakk av med seieren. (NTB)

  Geoffrey Kamworor
  Foto: Seth Wenig / AP
 • RBK tror fortsatt på seriegull

  Rosenborg er sju poeng bak serieleder Molde, og har spilt én kamp mer, men trønderne tror fortsatt de kan vinne Eliteserien. Lørdag ble Lillestrøm slått 3–1 på Lerkendal. Ni kamper gjenstår.

  – Hvis vi vinner alle ni tror jeg vi tar seriegull. Det er bare å peise på. Vi har absolutt troen på at det er fullt mulig, sier Birger Meling til klubbens nettsted.

  Heller ikke RBK-trener Eirik Horneland tror det er en umulig oppgave å hente inn Odd, Bodø/Glimt og Molde foran dem på tabellen.

  – Vi må jo drømme om det. Jeg tror vi må vinne åtte av ni seriekamper, sier han til Adresseavisen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Lillestrøm.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal