Høydepunkter 2. runde

Her finner du høydepunktene fra den 2. runden av 1. divisjon. Kampene ble spilt søndag 11. april.

Øyvind Hoås jubler

Resultater og tabell fra 1.divisjon

Video Sarpsborg-Fredrikstad sammendrag

Her kan du se et sammendrag av kampen mellom Sarpsborg 08 og Fredrikstad.

Fredrikstad slått av lillebror

Sarpsborg 08 - Fredrikstad 3-0

Sarpsborg 08 sørget for at Fredrikstad rykket ned i 1.divisjon i fjor. Søndag var FFK ute etter hevn, men tapte nok en gang i slaget om Østfold.

Det er alltid, og har alltid vært, en fantastisk ramme rundt dette oppgjøret. Norges viktigste lokalderby og slaget om Østfold. Kjært barn har mange navn. Det var utsolgt på Sarpsborg Stadion og det vil si 4930 tilskuere. Legg til strålende sol og norsk fotballhistorie og dermed var alt lagt til rette for folkefest i Østfold. Og fest skulle det bli. I alle fall for sarpingene.

Sarpsborg 08 hadde gode minner fra forrige gang de tok imot storebror Fredrikstad på eget kunstgress. Den gang scoret Øyvind Hoås, som tidligere spilte i Fredrikstad, to mål og sendte FFK ned i 1. divisjon.

Sjokkåpning

På et nydelig innlegg fra Michael Røn rager nettopp Øyvind Hoås høyest og header ballen utagbart i det lensgte hjørnet. Før dette hadde FFK hatt ballen nærmest fra avspark. Målet kom etter 13 minutter.

Snaut tre minutter senere sto det 2-0. Michael Røn, som spilte en svært god første omgang for vertene i blått, legger et middelmådig frispark inn mot mål. Lasse Staw kan bare plukke, men fomler veldig og slår ballen inn i eget nett. Usedvanlig klønete av en ellers solid keeper.

Hevet seg etter hvilen

Fredrikstad så aldeles ikke ut som et lag som spilte i den gjeveste ligaen sist sesong basert på det de leverte de første førtifem minuttene mot erkerival Sarpsborg 08.

Etter pause tok de fullstendig over banespillet og dominerte hele omgangen. Men målene uteble. De skapte noen store målsjanser hvor både Andreas Tegström og Mattias Andersson burde ha redusert, men ingen av de to svenskene fant nettmaskene i dag.

Det bør i denne sammenheng nevnes at Sarpsborgs keeper, Magnus Hjulstad, storspilte og ble helt fortjent kåret til banens beste.

Ydmykelsen et faktum

I en omgang hvor Fredrikstad dominerte fullstendig, og hadde nok av muligheter til å score, var det Sarpsborg som vant 1-0. Like før slutt fikk Michael Trulsen, også han eks-FFKer, ballen innenfor sekstenmeteren. Kaldt og rolig plasserte han ballen i det lengste hjørnet bak en sjanseløs Lasse Staw.

Fredrikstad har lenge vært storebror i Fotball-Østfold. i dag ble de avkledd i første omgang og til slutt ydmyket av sin såkalte lillebror.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Vant på sin nye stadion

Tromsdalen - Løv-Ham 2-0

Video Tromsdalen - Løv-Ham 11.04.2010

Her kan du se et sammendrag av kampen mellom Tromsdalen og Løv-Ham.

Tromsdalen er definitivt en liten klubb, men ingen kan kalle dem uambisiøs. 50 millioner kroner er prislappen på den spillter nye arenaen til TUIL. Og hva er vel ikke bedre enn å vinne sin første hjemmekamp på sin nye stadion?

Aldri spennende

Tromsdalen tok tidlig ledelsen ved Jonas Johansen i det 12. minutt. Den ledelsen holdt helt til pause i en omgang hvor begge lag hadde sjanser til å pynte på målstatistikken.

Andre omgang forløp i samme spor som første. Tromsdalen hadde ballen mest og skapte flest sjanser, men det var ikke snakk om fullstendig dominans. Til det var både Tromsdalen og værforholdene for dårlige. Sterk vind gjorde det vanskelig å spille presis fotball.

Bortekompleks?

Løv-Ham var kynisk og god i forrige kamp mot Sarpsborg 08. Det var på eget i gress i Fyllingsdalen. I fjor leverte de også varene på hjemmebane, men slet voldsomt på bortebane. Den trenden ser ut til å fortsette for Løv-Ham.

Målfest på Jæren

Bryne - Moss 5-0

Video Bryne - Moss 5-0

Moss er en gammel fotballstorhet, men i dag ble de fullstendig avkledd og knust av Bryne. Hjemmelaget kunne vunnet enda mer og noterte seg et tosifret antall målsjanser.

Overlegen

Bryne har vel ikke en vane for å rundspille sine motstandere, men det var akkurat det de gjorde søndag. De var bedre enn Moss i alt de foretok seg både framover og bakover på banen. Moss´ eneste sjanse i kampen kom etter en tabbe i Bryne-forsvaret.

Hjemmelaget gikk tidlig opp i ledelsen ved Marius Helle og etter at Ezekiel Bala la på til 2-0 i 35.minutt var kampen i realiteten punktert. Resten av målene kom i de siste 20 minuttene av andre omgang, men da hadde Bala og Helle & Co herjet med Moss-forsvaret hele kampen.

Etter dagens brakseier ligger Bryne på 2. plass på tabellen mens Moss ligger på 12. plass etter to spilte runder.

Knepen seier for Mjøndalen

Mjøndalen - Bodø/Glimt 1-0

Video Mjøndalen - Bodø/Glimt 11.04.2010

Det ble ikke noen festforestilling på Nedre Eiker Stadion søndag kveld. Begge lag slo mye langt, men klarte ikke å sette motstanderen under press og skape målsjanser. Mjøndalen vant tilslutt fortjent etter å ha skapt flest muligheter, men noen suveren seier var det ikke.

Sterke på hjemmebane

Mjøndalen er ikke for noe topplag å regne i den nest øverste divisjonen, men de har vist seg svært vanskelig å slå på Nedre Eiker Stadion. Den tradisjonen ser det ut til at de har tatt med seg inn i årets sesong etter at de tok alle tre poengene mot antatt bedre Bodø/Glimt. Forsvarsspillet ble nøkkelen til suksess i kveldens kamp, der bortelaget knapt skapte en målsjanse, mens bruntrøyene var effektive og scoret på en av de få sjansene de hadde.

Laajaab avgjorde

Scoret var det Abdurahim «Ibba» Laajaab som gjorde, og målet ble avgjørende. Etter 32 minutter slo Stian Ohr, som hadde en god kamp, et presist innlegg til den sterke spissen, som headet ballen kontant i mål. Dermed tok de brunkledde sin første seier for sesongen og står med ett tap og en seier så langt.

Nybergsund stjal poeng

Lyn - Nybersund/Trysil 1-1

Video Lyn - Nybergsund/Trysil 1-1

Det ble en underholdende, men kanskje ikke utpreget velspilt kamp på Bislett. Alt lå til rette for årets første Lyn-seier mot nedrykkstippede Nybergsund. I strålende solskinn og med et feststemt hjemmepublikum i ryggen, startet også hjemmelaget klart best. Det ble dog ikke de helt store sjansene ut av det, og snart skulle kalddusjen komme.

Kalddusj

Petursson felte Johansson på vei gjennom, ble belønnet med straffespark og gult kort. Ojo scoret sikkert, og temperaturen sank umiddelbart noen grader på tribunen. Nybergsund blir straks mer defensive, og pådrar seg gult kort for drøying av tid. På tross av et klart trykk fra vertene, er det Nybergsund som kommer til også den neste store muligheten. Ojo faller i en duell med Gjermundstad på vei mot mål, og det luktet nytt straffespark og rødt kort. Lyn slapp med skrekken, men gikk til hvilen med et skuffende resultat.

Stormløp mot slutten

2. omgang tilhørte Lyn i sin helhet, og det var langt fra ufortjent når Van den Burgt satte utligningen i et åpent mål kvarteret etter pause. Resten av oppgjøret ble et stormløp mot Mitrovic i gjestens mål, men nærmere enn et knallskudd i stolpen fra 25 meter kom ikke vertene.

På overtid ble Van den Burgt sendt av banen med rødt kort, etter en knallhard takling på Vernan. Nybergsund sikret seg et sterkt bortepoeng, mens Lyn tross en viss skuffelse over resultatet, viste at de blir å regne med på øverste halvdel denne sesongen.

Matchvinner på tampen

Alta - Sogndal 0-1

Video Alta - Sogndal 11.04.2010

Her kan du se et sammendrag av kampen mellom Alta og Sogndal.

Alta kan nok ikke si seg helt fornøyd med dagens resultat hjemme i Finnmarkshallen, og det kan de takke Sogndals keeper Piotr Leciejewski for. Leciejewski reddet alene Sogndal til tre poeng.

Banens beste

Sogndalskeeperen hadde flere gode redninger i kampen, og reddet blant annet et godt slått straffespark fra Altas Diomande Alassane i kampens 89-spilleminutt. Straffesparket kommer som følge av at Magnus Andersen blir felt av Even Hovland innenfor Sogndals sekstenmeter.

Jevn kamp

Det var en gjevnspilt kamp i landets øverste fylke i kveld, og man kan vel si at begge lagene hadde hver sin omgang. Sogndal startet best og styrte oppgjeøret fra første spark på ballen i første-omgang. Etter 21 minutter spilt så spiller Mats Solheim, Tommy Øren fri, med en pen passning mellom Alta sine to midtstoppere, og Tommy Øren kunne ikke gjøre annet enn å skyte ballen til venstre for keeper og i mål. Dermed 1-0 til laget fra saftbygda.

I andre omgang tar Alta over det meste av spillet, og får sjanse på sjanse mot Sogndal. Men laget fra Finnmark makter ikke å score på dagens mann som er Piotr Leciejewski i Sogndal-buret.

Tre viktige poeng

Sandnes Ulf - Strømmen 0-1

Video Sandnes Ulf - Strømmen 0-1

Kampen mellom de to nykommerne i 1. divisjon Sandnes Ulf og Strømmen ble en jevn batalje. Første omgang ble uten nettkjenninger, men hjemmelaget var best og hadde tre målsjanser uten at Strømmen greide å true Bo Andersen i mål for Sandnes Ulf. Andre omgang ble jevnere, men noe overraskende var det bortelaget som klarte å avgjøre kampen med en scoring i det 85 minutt.

Sterk sesongåpning av Strømmen

Strømmen er en åpenbar kandidat til å kjempe om å unngå nedrykk i årets utgave av 1. divisjon, men med fire poeng etter de to første kampene er de godt i gang med årets sesong. Såpass tidlig er det naturligvis vanskelig å si noe om hvordan laget vil gjøre det til slutt, men noen bedre start kunne Strømmen neppe ha håpet på.

Christer Jensen ble helten

Det så lenge ut til at ingen av lagene skulle avgjøre kampen på Sandnes Idrettspark. Men i det 85 minutt klarte innbytter Christer Jensen å rette på det inntrykket. Han hadde vært på banen i drøye ti minutter da bortelaget brøt ballen på midten og Jensen satte fart. Fra kanten av 16-meteren satte han ballen i stolperota og i mål. Dermed ble han helten da Strømmen kunne juble for tre poeng. Sandnes Ulf må jobbe hardt i årets sesong hvis de vil henge med til neste år. Hittil står de med 0 poeng og kun målforskjell holder dem unna den lite attraktive sisteplassen.

Ranheim vant nykommerduellen

Ranheim - Follo 1-0

Video Ranheim - Follo 11.04.2010

Her kan du se et sammendrag av kampen mellom Ranheim og Follo.

Ranheim var best mot Follo hjemme i ABRA-hallen i aften.
Ranheim startet best og tok kontrol helt fra starten av, og det tok ikke mer enn en halvtime før ballen lå i mål, for hjemmelaget. Jo Sondre Aas, som er utleid fra samarbeidsklubben, Rosenborg.
Etter at Ranheim gikk opp i føringen kom Follo mere med i kampen, men maktet ikke å score før sidebyttet.

Mange sjanser

Etter hvilen har begge lag flere store sjanser, og begge burde ha scort. Den største sjansen kom i det 64 spilleminutt Follos Alexander Ruud Tveter, kom alene med keeper, Andreas Lindberg, men Lindeberg var våken, og kjapt nede og ventet på ballen.

Fornøyd Ranheim

Per Joar Hansens menn stikker av med seieren, og står dermed med tre poeng etter to spilte kamper, mens Follo kun står med ett som kom hjemme mot Bryne i seriestarten.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.