Hopp til innhold

Høydepunkter 29. runde

Sarpsborg 08 var nær ved å rykke opp til Eliteserien forrige sesong. I dag fikk Sandnes Ulf kjenne på eliteserieformen til sarpingene.

Sarpsborg - Kongsvinger

Sarpsborg red av stormen mot Sandnes Ulf og har stø kurs mot Eliteserien.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Resultater og tabell for 1. divisjon

Sandnes Ulf - Sarpsborg 08 2-3

Fredrikstad rykket ned til 1. divisjon etter å ha tapt for lillebror og erkerival Sarpsborg 08 i fjor. Nå er Sarpsborg 08 i ferd med å snyte FFK for andreplassen og dermed direkte opprykk.

Og med Alta i siste kamp er andreplassen aboslutt innen rekkevidde.

Nordlendingene ligger midt på tabellen og har lite å spille for, i tillegg har de tatt kun 11 poeng på bortebane denne sesongen. Vinner sarpingene den kampen kan de feire opprykk foran egne tilskuere på Sarpsborg Stadion.

Fredrikstad har hatt en god sesong og har ligget på andreplass nesten hele sesongen bak suverene Sogndal. Sarpsborg 08 har 6. plass som laveste plassering og har sett bra ut i hele år. I dag spilte de fotball mer enn verdig den gjeveste ligaen i Norge.

Sarspborg nettet tre ganger i løpet av tyve minutter i første omgang og det så ut til at kampen var avgjort ved pause. Joackim Jørgensen og Tom Erik Breive scoret på hvert sitt distanseskudd før Martin Wiig på akrobatisk vis satte inn 3-0. Men Sandnes Ulf skulle komme tilbake.

Morten Eriksen reduserte et kvarter før slutt og Tom Erik Breive brente et straffespark like etterpå og dermed fikk Sandnes-spillerne blod på tann og Jason St. Juste dunket inn enda en redusering, men til ingen nytte. Sarpsborg red av stormen og har stø kurs mot Eliteserien.

Video Høydepunkter Sandnes Ulf - Sarpsborg 08, 31.10.10

Se sammendrag fra Sandnes Ulf - Sarpsborg her.

Borte bra, hjemme best

Sarspborg 08 har vist seg som et svært stabilt hjemmelag og det er kun Sogndal som har tatt flere poeng på eget gress. På bortebane har østfoldingene vaklet litt, men beviste i dag at de kan vinne, og spille glitrende fotball, også utenfor Sarpsborg, riktignok mot 1. divisjons dårligste hjemmelag.

Mange mål, mange målscorere

Det sies at gode lag har mange målscorere og ikke er avhengige av én superspiss med mye ansvar. Det er tilfellet hos Sarpsborg. Med 50 scoringer før siste runde er de tredje mestscorende lag i 1. divisjon, kun slått av erkerival Fredrikstad og Bryne.

Tom Erik Breive og Morten Giæver er toppscorere i klubben med 9 mål hver. Bak kommer Øyvind Hoås(8), Martin Wiig(7), Joachim Jørgensen og Micahel Trulsen(4). Dette tyder på et offensivt og spillende fotballag, med mange målfarlige spillere, noe som blir en kjærkommen tilvekst til Eliteserien. Hvis Sarpsborg rykker opp vel og merke.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Bryne sikret plassen

Løv-Ham - Bryne 1-2

Bryne har slitt i bunnen av tabellen i år og trengte tre poeng borte mot sterke Løv-Ham for å sikre plassen i 1. divisjon til neste år. Etter en jevn kamp trakk bortelaget det lengste strået og kunne derfor juble for fornyet plass i den nest øverste divisjonen.

1. omgang ble noe sjansefattig og målløs. Det var Løv-Ham som hadde de beste sjansene. 2. omgang ble mer fartsfylt, men det var bortelaget som skapte mest denne gangen. Geir Andre Herrem sendte Bryne i ledelsen fem minutter ut i omgangen. Etter 69 minutter la Sverre Larsen på til 0-2. Etter det presset Løv-Ham, men slet i spillets siste fase. Gang på gang var de nære på cornere, og i det 79. minutt fikk storscorer Sindre Marøy endelig hull på byllen da han kranglet ballen i mål etter en corner fra Storesund.

Hjemmelaget fortsatte presset, men klarte ikke utlikne. Det var store jubelscener da dommeren blåste av kampen. Keeper Anders Kristiansen takket for støtten med å klatre opp på tribunen og dele ut klemmer til de tilreisende brynesupporterne.

Video Løv-Ham - Bryne 31.10.10

Se sammendrag fra Løv-Ham - Bryne her.

Løv-Ham fortsetter å inneha den siste kvalikplassen selv med tap, men seier hadde nærmest sikret plassen før sesongens siste runde.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Follo kan klare det umulige

Follo - Mjøndalen 2-0

Follo tok tre livsviktige poeng hjemme mot Mjøndalen i dagens oppgjør på Ski Stadion. Mjøndalen kunne med seier mot Follo sikre seg en plass i 1.divisjon 2011, mens Follo på sin side var helt avhengige av tre poeng for å ha en sjanse til å klare seg.

Follo startet best og var det førende laget helt fra starten av. Hjemmelaget skapte flere gode sjanser, men ingen som resulterte i mål før pause. Gjestene forsvarte seg godt og skapte noen få sjanser, men ikke nok til at det ble mål av det, og det stod 0-0 til pause.

Kun fire minutter ut i den andre omgangen, så slo Alban Shipshani en god corner som endte i bena på Markegård. Den driblevillige spissen satte ballen elegant mellom bena til Rotevatn og 1-0 til Follo. Like etter det hadde de brunkledde en god periode, hvor de blant annet skapte en trippelsjanse som Laajaab burde satt i mål. I steden var det Alexander Ruud Tveter som doblet ledelsen for vertene, etter godt forspill av ”Bonni” Maruti og Eirik Markegård. 2-0 ble også sluttresultatet, en fortjent seier til hjemmesvake Follo.

Video a284d5ef-853a-4b22-a07a-0f5a8c22ec26.jpg

Se sammendrag fra Follo - Mjøndalen her.

Det vil si at Follo klatrer opp en plass, med 29 poeng. Sandnes Ulf tapte sin siste kamp i årets 1.divisjon mot Sarpsborg. Det vil si at hvis Follo slår Moss i den siste kampen neste helg, så sikrer de seg videre spill i 1.divisjon 2011. Mjøndalen står med 32 poeng og vil klare seg med uavgjort i sin siste kamp som er mot Nybergsund-Trysil.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Strømmen jakter kvalikplass

NIL- Trysil - Strømmen 0-2

NIL-Trysil ligger midt på tabellen og hadde relativt lite å spille for da de møtte Strømmen på Nybergsund stadion. Kampen ble gjevn, men Strømmen var best foran mål.

Det skulle gå en stund før det ble scoring i Nybergsund, men i det 69. minutt smatt Nikolai Hagen forbi hjemmelagets forsvar og satte ballen under Sandbuløkken i målet. Helt på tampen la Nikolai Djupesland på til 0-2.

Video Nybergsund-Trysil - Strømmen 31.10.10

Se sammendrag fra Nybergsund-Trysil - Strømmen her.

Med tre poeng fra dagens bortekamp setter Strømmen skikkelig press på Løv-Ham på den siste kvalikplassen. Strømmen ligger bak, kun på målforskjell. Til neste helg, i sesongens siste runde, møter Strømmen nettopp Løv-Ham til en duell. Kampen vil sannsynligvis avgjøre hvem som får plassen, selv om Bodø/Glimt, med ett poeng mindre, også har muligheten hvis det skulle bli uavgjort.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Sjansesløseri endte målløst

Bodø/Glimt - Moss 0-0

Bodø/Glimt kunne med seier mot tabelljumbo Moss ha klatret opp på kvalikplass. Moss var helt avhengige av tre poeng for å ha noen sjanse til å overleve.

De første 45 minuttene på Aspmyra var enveiskjørin. Hjemmelaget trykket på og skapte sjanse på sjanse. Det stod 7-0 i målsjanser, og det var smått utrolig av Moss ikke lå under med flere mål til pause.

De gulkledde fortsatte dominansen og sjansesløseriet i den andre omgangen. Moss skapte lite men kunne ha skapt et lite under ved Thomas Klaussen i det 74. minutt, men Londak reddet. Ingen av lagene maktet å sette ballen i målet, og det endte dermed 0-0 og poengdeling.

Video Høydepunkter fra Bodø/Glimt - Moss, 31.10.10

Se sammendrag fra Bodø/Glimt - Moss her.

Med det så rykker Moss ned, og har ingenting å spille for når de møter Follo i den siste serierunden av årets 1.divisjon. Moss hadde en stor sjanse til å klare kvalik med tre poeng her i dag, men isteden er de avhengige av tre poeng i den siste kampen som er mot Tromsdalen. Samtidig så må oppgjøret mellom Strømmen-Løv-Ham ende uavgjort.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Mistet viktige poeng på overtid

Alta – Ranheim 2-2

Ranheim måtte nøye seg med ett poeng i bortekampen mot Alta etter at Martin Norbye utlignet for hjemmelaget på overtid. Med tanke på at både Løv-Ham og Bodø/Glimt avga poeng i sine kamper ville Ranheim vært klar for kvalifisering til neste års Eliteserie med seier, men nå er det fortsatt en mulighet for at de kan miste plassen.

Les også: Mistet seieren i siste minutt

Blåtrøyene skal møte Sogndal på hjemmebane i siste kamp og vil med uavgjort eller bedre være sikret kvalifisering. Strømmen og Løv-Ham ligger to poeng bak, men siden de møtes i siste kamp kan kun en av de to ha mulighet til å passere trønderne. Bodø/Glimt ligger tre poeng bak og skal møte Tromsdalen i siste kamp. Med seier til Glimt og tap til Ranheim vil laget fra Bodø passere Ranheim på tabellen.

Ranheim startet kampen best, men det var Alta som gikk opp i ledelsen. Thomas Braaten fikk godt treff på et frispark og banket ballen i mål. Hjemmelaget tok med seg ledelsen inn til pause, men i løpet av to hektiske minutter i andre omgang snudde kampen.

Ranheim fikk to straffespark på kort tid etter to identiske hands-situasjoner inne i Altas 16-meter. Kenneth Dokken var sikker ved begge anledninger og det så lyst ut for bortelaget.

Likevel fikk Alta sin utligning på tampen av kampen og det er duket for en meget spennende avslutning i 1. divisjon.

Video Alta - Ranheim 31.10.10

Se sammendrag fra Alta - Ranheim her.


Nrksport fulgte kampen spark for spark

Knepen seier til FFK

Fredrikstad – Tromsdalen 2-1

Fredrikstad tok en viktig seier hjemme mot Tromsdalen og henger fortsatt med i kampen om andreplassen som gir direkte opprykk.

Tromsdalen på sin side må etter all sannsynlighet belage seg på spill i andredivisjon til neste år. Laget fra nord ligger tre poeng bak Sandes Ulf på sikker plass, men grunnet deres dårlige målforskjell er de i realiteten nede.

Video Fredrikstad - Tromsdalen 31.10.10

Se sammendrag fra Fredrikstad - Tromsdalen her.

Tromsdalen satte en støkk i hjemmefansen like etter pause da Jonas Johansen sendte sitt lag i ledelsen fra straffemerket. Likvel tok det ikke lang tid før FFK hadde snudd kampen. Først utlignet Gunnar Heidar Torvaldsson fra straffemerket og drøye ti minutter senere sendte Simen Rafn FFK i ledelsen. Tromsdalen klarte aldri å svare etter dette og hjemmelaget kontrollerte inn kampen mot slutten.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Arsenal videre i ligacupen etter Maanum-show

  Arsenal rutter ikke bare én, men to norske stjerner.

  23-årige Frida Maanum viste seg frem med to mål og én målgivende pasning i Arsenals 3-0-seier over Aston Villa torsdag. Resultatet ga de rødkledde semifinalebillett i den engelske ligacupen.

  Maanum har storspilt for "The Gunners" denne sesongen, og torsdag kveld var hun i sitt ess på Meadow Park.

  Etter snau halvtimen spilt sendte Maanum ballen mellom beina på en motspiller og til side for Villas målvakt. Like etter pause fulgte hun opp med en lekker avslutning opp i det lengste hjørnet.

  Ti minutter senere sentrer 23-åringen ballen til Caitlin Foord som setter Arsenals tredje mål.

  Manchester City, West Ham og Chelsea har også tatt seg videre i ligacupen.

  Semifinalene spilles 8. og 9. februar, mens finalen er lagt til Selhurst Park i London 5. mars, skriver NTB.

  maanum
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Ronaldo-bom i første titteljakt i Saudi-Arabia

  Al-Nassr og Cristiano Ronaldo (37) levde ikke opp til favorittstempelet i den saudiarabiske supercupen. Det ble bråstopp allerede i semifinalen.

  Ronaldo ble nylig hentet til Al-Nassr. Der håver portugiseren inn store summer, men sportslig endte første tittelmulighet i fiasko.

  Torsdag røk laget hans 1-3 for rivalen Al-Ittihad. Dermed ble det ingen avansement til søndagens supercupfinale i Riyadh.

  37-åringen er fem ganger blitt kåret til verdens beste fotballspiller. Han spilte hele semifinalen og kom til et par sjanser. Al-Ittihad gjorde en god defensiv jobb og stoppet Ronaldo fra å innta en hovedrolle.

  Sist helg ble det en målløs debut for Ronaldo i Saudi-Arabias toppserie.

  (©NTB)

  ronaldo
  Foto: AHMED YOSRI / Reuters
 • Wigan sparket Kolo Touré etter to måneder

  Kolo Touré er ferdig som Wigan-manager etter kun ni kamper i sjefsstolen.

  Det bekrefter klubben på sin nettside. Wigan ligger for tiden på sisteplassen i engelsk mesterskapsserie og risikerer å rykke ned til nivå tre.

  Kriseresultatene fikk klubben til å agere og avslutte samarbeidet med Touré.

  Den tidligere Arsenal- og Manchester City-spilleren ble ansatt så sent som i november. Han kom da inn som erstatter for Leam Richardson.

  Wigan skrapte sammen kun to poeng på ni kamper under Touré.

  (©NTB)

  Kolo Toure
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Glimt skjøt blankt mot Kalmar

  Det endte målløst da Bodø/Glimt møtte svenske Kalmar i en treningskamp i Spania torsdag kveld.

  Lenge var det en sjansefattig kamp mellom fjorårets norske sølvvinner og det fjerde beste laget i Allsvenskan. Selv ikke med spillere som Hugo Vetlesen og Patrick Berg på banen, klarte Glimt å finne nettmaskene.

  Etter hvilen gjorde nordlendingene en rekke bytter i jakten på seier.

  Kalmar kom til en real mulighet til å ta ledelsen, men Julian Faye Lund sto sterkt mellom stengene og holdt buret rent. Han hadde også en god redning på tampen.

  Glimt var nære 1–0 ti minutter før slutt. Da fyrte Joel Mvuka av et skudd mot venstre kryss, men forsøket ble klarert på akrobatisk vis av den tidligere Glimt-keeperen Ricardo Friedrich.

  (©NTB)

  Hugo Vegard Vetlsesen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Stabæk signerer tidligere Schalke-spiller

  Stabæk forsterker stallen med forsvarsspilleren Tobias Pachonik (28). Tyskeren får en kontrakt etter å ha vært på prøvespill.

  Pachonik har signert en avtale som holder ham i klubben i to år.

  Ifølge Budstikka var 28-åringen i forrige uke på prøvespill. Etterpå jobbet Stabæk for å få ham innlemmet i troppen.

  – Jeg er glad for å være tilbake og ser fram til å se gutta igjen, sier han i en pressemelding.

  Pachonik har spilt for Schalke og Nürnberg i Tyskland. Han har også hatt opphold i Nederland og Italia. Nå er han klar for fotball på norsk jord.

  – Det var et enkelt valg for meg. Jeg kom til Norge forrige uke, og det var veldig flott. Kaldt, men vakkert. Jeg likte meg veldig godt i klubben og var veldig klar på at jeg ønsket å komme til Stabæk.

  Stabæk er igjen klar for Eliteserien etter at laget i fjor rykket opp fra 1. divisjon.

  (©NTB)

  stabæk
  Foto: Terje Pedersen / NTB
Sørloth
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia