Hopp til innhold

Høydepunkter 30. runde

I fjor var Sarpsborg 08 nær ved å rykke opp. I dag knep de andre plassen foran erkerival Fredrikstad.

Sarpsborg 08

To-målscorer Morten Giæver jubler for opprykk.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Resultater og tabell for 1. divisjon

Sarpsborg 08 - Alta 4-0

Video Høydepunkter fra Sarpsborg 08 - Alta, 07.11.10

Sarpsborg 08 knuste Alta hele 4-0 hjemme på Sarpsborg stadion, og sendte hele byen til himmels.

Ble bare nesten i fjor

I fjor endte Sarpsborg 08 på femte plass, og gikk inn i kvaliken med seier over erkerival Fredrikstad i den første kampen. Seieren skapte stor stemning i byen, men det hjalp lite da Kongsvinger ble for sterke i den påfølgende kampen.

God stemning

Foran dagens oppgjør mot Alta så lå Sarpsborg på andre plass med 51 poeng, ett poeng foran nabo Frederikstad. Byen var pyntet opp, og det var stor stemning på Sarpsborg stadion i god tid før kampstart.

Oppryksfest i Østfold

Hjemmelaget tok føringen helt fra første spark, og skapte flere gigantiske sjanser, men i det 24. minutt så eksploderte det på Sarpsborg stadion, da Røn dro seg fra i feltet og kunne enkelt heade inn til 1-0 for vertene.

To straffer

I det 45. minutt, rett før pause så heandser Braaten for Alta, og det blåses straffe til hjemmelaget. Morten Giæver var iskald og satte enkelt i mål, og doblet ledelsen til pause. Sarpingene fortsatte dominansen ut i andre omgang og i det 71. minutt var det igjen klart for straffe til hjemmelaget, etter at Giæver ble feldt innenfor sekstenmeteren. Giæver tok straffen selv og satte nok en gang isakldt bak Hogan i Alta buret. Med det så var kampen punktert, men det stoppet ikke der for ni minutter før fulltid så satte Michael Røn spikeren i kista ig 4-0 til Sarpsborg 08 som med det er klare for opprykk.

Venter en helsikes feiring

Roar Joahnsen sa til NRK etter kampen, med gull drakten rundt halsen at han «venter en helsikes feiring.»

NRKsport fulgte kampen spark for spark

Løvene skal spille kvalik

Strømmen – Løv-Ham 2-3

Video Høydepunkter fra Strømmen - Løv-Ham, 07.11.10

Det var ville jubelscener på Strømmen stadion da dommeren blåste sluttsignalet. Løv-Ham lå under, men snudde kampen med to vakre scoringer og avsluttet sin beste sesong noensinne med en sterk borteseier.

Mot strømmen

Strømmen er vanligvis gode på eget gress og åpnet kampen med mye ballbesittelse på midten. Men etter bare fem minutter kom kalddusjen. Arve Walde dukket opp på bakre stolpe og dundret ballen i krysset. Målet var et bilde på hva Løv-Ham har levert denne sesongen; uforbeholden innsats og god tro på hva de driver med.

Lagene fulgte hverandre gjennom kampen og det så ut til å ende uavgjort i en svært velspilt og jevn fotballkamp. Men så dukket en innbytter opp fra intet.

Anders Næs mottok en pasning på midten og gjorde deretter alt selv. Med hurtighet og teknikk førte han ballen helt opp til strømmens sekstenmeter før han klistret ballen i krysset.

Med fem minutter igjen å spille var det bare for Løv-Ham å tette igjen bakover og holde stand mot et Strømmen-lag som hadde mistet piffen.

Løvene fra Fyllingsdalen endte sesongen på 4. plass noe som er klubbens beste plassering noensinne. Toppscorer ble Sindre Marøy som endte på 16 mål, kun slått av Marius Helle på 1. divisjonsstatistikken

NRKsport fulgte kampen spark for spark

Bra med sjanser på Årbogen stadion

Mjøndalen - Nybersund-Trysil 3-1

Video Høydepunkter fra Mjøndalen - Nybergsund-Trysil, 07.11.10

Både Mjøndalen og gjestene fra Nybergsund var klare for videre spill i førstedivisjon 2011, foran dagens runde. Grunnet frost på Nedre Eiker, ble kampen flyttet til Årbogen stadion.

Nybersund startet best

Det var gjestene som startet best, og gikk opp i føringen etter 35 minutter spill ved Remond Macougne Mendy. Vertene svarte umidelbart, og Abdou Darboe utlignet til 1-1 få minutter senere. Resultatet stod seg til pause.

Mjøndalen hevet seg

Etter at gjestene hadde vært det farligste laget i den første omgangen, så våknet hjemmelaget i pausen og gikk ut i et litt høyere tempo i den andre omgangen. Det tok ikke mer enn fire minutter etter hvilen, så satte Christian Smerud inn 2-1 målet for de brunkledde. Etter det så skapte begge lag brukbart med sjanser, og gjestene kunne ha satt inn en utligning, men i steden så satte Graham Dugoni inn spikeren i kista, og 3-1 til Mjøndalen.

Dermed endte Mjøndalen på en 10. plass, med Nybergsund-Trysil på plassen bak i årets førstedivisjon.

NRKsport fulgte kampen spark for spark

Ranheim matchet førsteplassen

Ranheim – Sogndal 2-2

Video Høydepunkter fra Ranheim - Sogndal, 07.11.10

Ranheim overrasket fotballnorge med sin fantastiske vårsesong. Etter sommerpausen har det gått trått for trønderne, men i dag viste de at kanskje har noe i Eliteserien å gjøre. Ranheim sikret seg den siste kvalikplassen med poengdelingen mot Sogndal i dag.

Trønderne brakåpnet mot serievinneren og skapte flere gode målsjanser det første kvarteret var passert. Men etter Kenneth Dokken brente straffespark tok Sogndal over. To kjappe scoringer av Espen Olsen og Ole Jørgen Halvorsen så ut til å knuse ranheims kvalikdrøm, men Espen Sødahl blåste liv i kampen igjen med sin redusering før pause.

I andre omgang sikret Daniel Krogstad poeng og dermed kvalikplass med en nydelig scoring. Etter dette var det faktisk Ranheim som var nærmest tre poeng, men ett holder i massevis for laget som rykket opp til 1. divisjon forrige sesong. Ranheim endte på femteplass og skal møte Hønefoss i kampen om opprykk.

NRKsport fulgte kampen spark for spark

Lite å spille for på Melløs

Moss - Follo 1-2

Video Høydepunkter fra Moss - Follo, 07.11.10

Det var fint lite å spille for på Melløs i ettermiddag, mellom Moss og Follo, som begge er klare for nedrykk til 2.divisjon. Hadde Follo hatt lisens for neste år så ville de ha klart seg med seier mot Moss.

Follo startet best i Moss. Det var en relativt sjansefattig første omgang, men etter en drøy halvtime så satte Eirik Markegård inn det første målet i kampen, og 1-0 til Follo. Dette var en god periode for gjestene som bare tre minutter doblet ledelsen ved Boniventure Maruti. Det så ut til at Follo skulle beholde 2-0 ledelsen til pause, men tre minutter før halvpilt omgang, så satte Niklas Heia inn reduseringen for vertene, og 1-2 til pause. I andre omgang så vinglet spillet mye fra side til side, men ingen av lagene maktet å score flere mål. Dermed ble sluttresultatet 1-2.

Kunne ha klart seg

Follo ender da over streken, men rykker likevell ned i 2.divisjon uten lisens. Moss ble tabelljumbo, med 26 poeng.

NRKsport fulgte kampen spark for spark

Brynet seg på opprykkskandidat.

Bryne – Fredrikstad 2-2

Video Høydepunkter fra Bryne - Fredrikstad, 07.11.10

Bryne hadde ikke annet enn æren å spille for mens Fredrikstad kunne kapre andreplassen med seier her i dag. Bryne viste at ingen lag får noe gratis på Jæren.

Hjemmelaget sjokkåpnet med scoring ved Geir André Herrem etter seks minutter. Det var Herrems tiende scoring for sesongen. Etter scoringen forventet mange FFK-dominans, men Bryne fortsatte å spille god fotball og la seg på ingen måte ned mot den tidligere storklubben. Men Fredrikstad viste hvorfor de har vært 1. divisjons nest beste lag nesten hele sesongen.

Simen Rafn ble matchvinnerhelt forrige runde og heltestatusen ble ikke mindre etter at han utlignet med en god enkeltmannsprestasjon halvveis i første omgang. Og det så lenge ut til å gå Fredrikstads vei. I det 69. minutt skrudde Celso Borges et frispark i mål på mesterlig vis.

Bryne utlignet ved Simen Melhus. Ungguttens første a-lagsscoring var en perle og kampens siste mål. Et mål som kunne blitt skjebnesvangert for Fredrikstad ble betydningsløst for på dette tidspunktet hadde Sarpsborg scoret fire ganger mot Alta og dermed var andreplassen utenfor rekkevidde for FFK uansett resultat mot Bryne.

NRKsport fulgte kampen spark for spark

Utsatt oppgjør i nord

Tromsdalen - Bodø/Glimt 1-2

NRKsport fulgte kampen spark for spark

Bodø/Glimt stod værfast i Bodø, så kampen ble utsatt i to timer. Men klokken 15.00 så var kampen i gang.

Bodø/Glimt kunne ha klart kvalik plass hvis oppgjøret som gikk klokken 13.00, mellom Strømmen-Løv-Ham hadde endt uavgjort, og Bodø Glimt hadde tatt tre poeng. Men den kampen endte 3-2 til Løv-Ham, dermed var det vetslands-laget som tok kvalikplassen, og det var lite og spille for i Tromsø.

At ingen av lagene hadde noe å spille for viste seg å prege den første omgangen, som var en sjansefattig affere, men fem minutter før halvspilt kamp så sendte Anders Karlsen gjestene i føringen. Resultatet holdt seg til pause.

Bodø/Glimt startet den andre omgangen best, og i det 57. minutt så doblet Anders Ågnes Konradsen ledelsen for gjestene. Bodø/Glimt så ut til å ha god kontroll, men syv minutter før fulltid så reduserte TUIL, ved Håvard Lysvoll til 1-2. Dette ble også sluttresultatet.

Dermed endte Tromsdalen på 14 plass, og må ned i 2.divisjon neste sesong, mens Bodø/Glimt endte på sjette plass.

NRKsport fulgte kampen spark for spark

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Odd-spiller innlagt på sykehus i Spania

  Odd-spiller Anders Ryste ble lørdag operert for blindtarmsbetennelse. Fotballklubben fra Skien er på treningsleir i Spania.

  Odd opplyser på sine nettsider at Ryste torsdag fikk smerter i magen, og at klubblege Casper Holmberg fulgte han tett utover kvelden og natten.

  Fredag skal smertene ha tiltatt i styrke, hvilket gjorde at det ble mistenkt at han hadde blindtarmsbetennelse.

  «Dette ble bekreftet på ultralyd sent i går kveld og han ble i morges operert på sykehuset i Marbella. Han har kommet seg greit gjennom operasjonen, som var vellykket, og han er ved godt mot», skriver Odd lørdag formiddag.

  Klubben regner med at Ryste skrives ut fra sykehuset søndag.

 • Får ikke spille for Roma i Europaligaen

  Tidligere Bodø/Glimt-spiller Ola Solbakken er utelatt fra Romas tropp i Europaligaen, skriver VG.

  Solbakken gikk fra Glimt til den italienske storheten i november.

  Roma er nå klar for sluttspillet i Europaligaen, som starter den 16. februar.

  Før sluttspillkampene er det mulig for klubbene å registrere et begrenset antall nye spillere i troppen.

  På grunn av disse begrensningene er det ikke plass til Solbakken, viser lista som Roma selv presenterer på sine nettsider.

  Ola Solbakken klar for Roma
  Foto: AS Roma
 • Solbakken strøket fra Romas europaligatropp

  Ola Solbakken var først inne, men er nå fjernet fra den italienske fotballklubben Romas tropp til europaligaen.

  Fredag publiserte Roma på egne nettsider listen over spillere som var registrert for spill i turneringen. NTB var blant mediene som omtalte uttaket, der Solbakkens navn sto oppført.

  Lørdag morgen er Solbakkens navn borte fra den samme listen. Det italienske nyhetsbyrået ANSA og avisen Gazzetto dello Sport er blant mediene som melder at nordmannen likevel ikke blir å finne blant trener Jose Mourinhos utvalgte.

  Ifølge ANSA skal listen over spillere Roma først meldte inn til Det europeiske fotballforbundet (Uefa) ha inneholdt ett navn for mye. Dermed måtte en spiller strykes. Valget falt på tidligere Glimt-spiller Solbakken.

  Etter overgangen til Roma har vingen fått to korte innhopp i Serie A.

  Ola Solbakken
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Real Madrid nærmer seg Barcelona etter seier

  Real Madrid kuttet Barcelonas forsprang til fem poeng da de vant 2-0 på hjemmebane mot Valencia.

  Real Madrid jakter erkerivalen som for tiden innehar 1.-plassen i La Liga med et saftig forsprang. Etter torsdagens seier over Valencia skiller det fem poeng.

  Hjemmelaget inntok tidlig førersetet i kampen og presset mot mål, men slet med å få ballen i mål da gjestene forsvarte seg godt.

  Sju minutter etter pausen dundret Marco Asensio ballen i mål fra distanse og sendte «Los Blancos» i ledelsen. Minuttet etter økte Vincius Junior til 2-0 etter å ha løpt fra Valencias Gabriel Paulista.

  20 minutter før kampslutt så det ut til at den brasilianske midtstopperen var lei av å bli lekt med av landsmannen Vinicius Junior. Gabriel sparket ned Real Madrid-vingen og ble vist direkte rødt.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Sørloth kåret til månedens spiller

  Alexander Sørloth er kåret til januars beste spiller i La Liga. Det melder den spanske toppligaen på sine nettsider.

  Sørloth får prisen etter å ha scoret tre mål på fire kamper, og står totalt med åtte mål så langt denne sesongen. Det tallet gjør han også til Real Sociedads toppscorer så langt.

  – Det er veldig kult. Jeg har pleid å være ganske nøktern de gangene jeg har fått noen priser tidligere, men månedens spiller i La Liga er helt rått. Det er et bevis på at jeg har gjort det godt, og det er bare fryktelig, fryktelig artig, sier Sørloth til TV 2.

  – Det er en god nyhet både for oss og for ham at han blir kåret til månedens spiller. Vi har hatt en god sesong hittil, og Alexander har gjort en ekstraordinær jobb, sier sportsdirektør Roberto Olabe til TV 2.

  Siste kamp i januar var målløs av nordmannen, men da Sørloth scoret borte mot Rayo Vallecano i runden før det, hadde han scoret i sin femte kamp på rad. To mål før nyttår, og tre mål i januar.

  Robert Lewandowski fikk prisen forrige måned. Den ble gitt for oktober, etter som det var VM-pause i november og desember. Martin Ødegaard fikk også utmerkelsen da han spilte for Real Sociedad i 2019.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
Sørloth
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia